Тема за страстта към пътешествията

• 18 925
  • 337
  •   1
Отговори
# 315
  • Лондон
Е, Лени, аз мислех, че съм организирана, но ти направо ме разби Embarassed чак файлове нямам...

Полетите ни едва ли ще ви свършат работа, понеже ние летим от и до Лондон, все пак тук живеем Wink
За вътрешните полети в Индонезия - летяхме през Сингапур до Денпасар, което е на Бали, после Денпасар - Джакарта-Баликпапан (това е на Борнео), после Баликпапан - Сингапур - Лондон, като стояхме 3 дни в Сингапур.
Вътрешните полети бяха с местната Гаруда Индонезия, много съм доволна във всяко отношение

За гмуркането с мантите - островът е Сангалаки, част от нещо като архипелаг, ето линк. Има май много какво да се види и на 4-те острова от групата

http://www.divederawan.com/a-sangalaki.shtml

# 316
Е, аз да си кажа - последно все пак остана Бали - за 6 нощувки в началото на Април Sunglasses

И тук има малко кадри от последните Кариби ( по-предишните ни 2 пъти Кариби бяха с повече хубави кадри според мен)
http://asinka.multiply.com/photos/album/46/FLORIDA_and_CARIBBEAN_2010

# 317
Лени за вътрешните полети може да ползваш още  Merpati, Trans Nusa , IAT . 5* хотели на Бали са в отделна зона Нуса Дуа, на ~40 мин от центъра Кута. Около Бали има различни храмове за разглеждан, оризища,  не знам какво те интересува Като цяло Индонезия е интересна за дълго пътешествие, освен за пълен релакс Wink повечето хора, които срещнахме последния път там обикаляха по 1-3месеца на различни о-ви или пък комбинации от Малайзия -Индонезия. Аз също не си правя таблици, макар че идеята е добра, но след всяко пътуване всичко си записвам прилежно  с цени, места, особенности Wink

# 318
Благодаря ви, момичета.   bouquet

Миши, мерси за инфото, аз съм толкова добре запозната с Бали и по-конкретно с хотелите, че имам чувството, че съм ходила там най-малко 5 пъти Laughing. Моят мечтан хотел се намира на Ломбок - (Оберой) и то само за да снимам гледката от басейна към залеза  Crazy Всеки път като стане въпрос за Бали, не мога да 'напасна' нещата така, че да стигнем до Ломбок и се отказвам, защото не искам да пропусна този хотел.
Аз и друг път съм го казвала, но аз съм в състояние да отида някъде, само за да стоя в конкретен хотел  Embarassed В Антигуа са открили нов на промоционални цени - www.sugarridgeantigua.com и не мога да спра да въртя и суча кога да идем там...  Tired не страст... ами болест...

Миши, вие как купихте билети за Мерпати? Аз навремето не открих онлайн...  Thinking

Магаренце, а снимки нещичко...  Flutter

Асинка, мноооого си добра - страхотни снимки! Трябва да ги надписваш обаче  Naughty
Къде в Бали ще ходите?

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 21:55 от Лeни

# 319
Лени - едва изтрайвам да ги обработя и отсея, а какво остава да надписвам - ще полудея окончателно Mr. Green

На Бали - отиваме в случая заради точките, с които ще направим 6 безплатни нощувки в GRAND HYATT BALI - Нуса Дуа. Иначе и аз знам кои хотели бих искала и със сигурност този Hyatt не е от тях, нооо..................множко ще ми стане за тази зима с лукса  Confused Embarassed
А най-готиното е, че вече си имаме местен гид - запознахме се с него на кораба миналия месец на Карибите - сервитьор, вече се е прибрал на Бали и писа, че ще ни чака на летището  Laughing Laughing Laughing

# 320
Лени - едва изтрайвам да ги обработя и отсея, а какво остава да надписвам - ще полудея окончателно Mr. Green

На Бали - отиваме в случая заради точките, с които ще направим 6 безплатни нощувки в GRAND HYATT BALI - Нуса Дуа. Иначе и аз знам кои хотели бих искала и със сигурност този Hyatt не е от тях, нооо..................множко ще ми стане за тази зима с лукса  Confused Embarassed
А най-готиното е, че вече си имаме местен гид - запознахме се с него на кораба миналия месец на Карибите - сервитьор, вече се е прибрал на Бали и писа, че ще ни чака на летището  Laughing Laughing Laughing

Laughing и сигурно се казва Вайян, ама на Вас все на такива сервитьори ви върви Wink
И се настрой положително, верно няма да е Булгари хотела, ама има страхотни градини и предполагам сървиз,  пък и нали е бонус Simple Smile
За снимките аз ги намалих с една програма Digital Photo Professional и много бързо ги качих този път Simple Smile
Лени за местните авиокомпании не се продават билети он лайн имам координати на една местна агенция и те я вършат тази работа, но принципно и  на място може да си купиш, те имат доста полети дневно, е и често ги отменят или закъсняват Confused До Ломбок ние не стигнахме, само сестра ми ходи - бяха доволни, но ти разбирам имаш конкретна цел там Simple Smile

# 321
хаха - вярно е - и на миналия кораб имаше един от Бали.
Този дааааа, наистина се казва Вайан Simple Smile Името му е SUGITA WAYAN - това местната фамилия ли е  Shocked Shocked Shocked

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 16:02 от Asinka

# 322
какво става бе, мацки? никой ли няма някоя екскурзийка (минала или бъдеща) да се похвали, снимка да пусне, око да оплакна  Thinking
кажете какво сте замислили за пролетните празници в БГ... макар че тази година сигурно няма да са особено дълги като предните

# 323
Ние сме планували екскурзийка, но нашите са далече по - скромни от екзотичните местенца, за които наскоро ставаше въпрос.  Peace

Краят на април, началото на май ще изкараме десетина дни в Шотландия и любимия ни Лондон. Simple Smile
В Шотландия до сега не сме били и трескаво чета, разглеждам, синтезирам информация, понеже отиваме самоорганизирано и винаги гледаме да сме предварително подготвени къде-какво и т.н. Лондон - Глазгоу - Единбург ще пътуваме с кола, ако някой знае интересни местенца за посещение, ще се радвам да сподели.

# 324
О, към момента изобщо не ни е на дневен ред.. Cry
Сега се очертават няколко, надявам се силни, работни месеца..после идва лятото (и тук си имаме слънце)).. Най-много нещо инцидентно да ни хрумне.. newsm78

Иначе - уж си обещахме догодина зимата да направим околосветско..както и се зарекохме, че сами ще си го организираме.. Още сме на етап - спор къде да "преминем".. Sunglasses

# 325
...

Иначе - уж си обещахме догодина зимата да направим околосветско..както и се зарекохме, че сами ще си го организираме..
Завид  Crazy

Ние имаме 3 нощувки в Кипър и две в Атина, само още не сме се начудили кога да отидем, а и малко съм в чуденка със самолетните билети...
Иначе за майските празници ще отидем за 4 дни до Тасос.  Grinning
Това е в общи линии, нищо екзотично, различно и далечно не се очертава поне за сега  Crossing Arms

# 326
Шотландия би трябвало да е супер, да се включиш със снимки  Naughty

Какъв е твоят вариант за околосветското, ако ти се споделя толкова отдалече де...

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 14:49 от Лeни

# 327
Лени, то мойто Милу проявава интерес щото всичко знае и почти навсякъде е бил..
Та, в тази връзка, даже ми е проблем - щото все гледам да не повтаря..
Иначе вариантът - със сигурност ще гравитира около екватора.. Sunglasses

# 328
По повод на мъжете и интереса им към пътуванията  Laughing  моят мил преди време (преди да ходим в Тунис) беше провел с колега (който е бил преди 1-2 години в Тунис) следния разговор:
- Къде ще бъдете в Тунис?
- Ами, не знам, вие къде бяхте?
- Ми, в едно..., как се казваше... нещо като Хамамед май...
- А, това Хамамед не беше ли в Турция?
- А, май в Турция беше, да, в Турция... Ми, не знам къде сме били в Тунис.
- Ние сме щели да бъдем в някакво, 10мин се пътувало от летището до там
- А, значи ние сме били в друго, щото повече пътувахме, поне час или повече от летището...
- А, значи друго е било. *

*Всички сме били в Турция, а Хамамед все пак е в Тунис... Та толкова са разбрали къде са били и в Турция и в Тунис  ooooh!

# 329
ох пина, много се смях  Joy Joy

магаренце, екватора... охх - какви дестинацийки има тамм заслюнчвам се като си го помисля само... страхотно е че имаш такъв 'другар пътешественик'  Grinning

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 14:49 от Лeни

Общи условия

Активация на акаунт