145 DE: Извадихме чадъри и ушанки по немските паланки

• 31 528
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Татяна, мерси Simple Smile Иначе за стола - ние имаме 4 и сме се обзавели вече предостатъчно ooooh!

Тоничка, между колачета и мекици има и на бг голяма разлика  Wink Иначе по коледните базари продаваха едни като нашите мекици, унгарски се водят и им викат Langos. Доста големи са и отгоре им пльосват всевъзможни неща за разлика от нашите мекици.

# 481
Момичета някой може ли да ми каже как са колачета (мекици) на немски, в речника пише Krapfen, а в интернет същата дума я показва като понички ooooh!

Hug

колаче НЕ Е мекица!!!

колаче е геврек, закача се на гегата на коледарите, или на сурвачките...

# 482
грешка, не се хващай за думата, ние пък на едно и също нещо  - мекица, й казваме и колаче   Mr. Green

Майра благодаря Hug

# 483
А пък във Франкенланд освен Лангос-ите(унгарски мекици) на баш нашенските, наръсени с пудра захар мекиците им казват Knieküchle. И ги продават по време на Kirwa. И си се правят и пържат баш като мекици. Даже както им показва и името бабите ги опъват на коленцЕ Mr. Green.

# 484
На мен баварските Auszogne най ми приличат на мекици   chef

# 485
Столчето е продадено  Grinning

# 486
На мен баварските Auszogne най ми приличат на мекици   chef

Докато се натуткам Шоши ме изпреварила  Wink

# 487
Взех няколко игри от този сайт http://www.cleverekids-shop.de/
Има интересни неща  Hug

# 488
# 489
Майра, уникални сте Laughing Laughing Laughing.

# 490
Майра, чудесни снимки.
Тук такъв дъжд вали.

# 491
Здравейте и тук времето е лошо,от началото на седмицата вали.
Имам една питнка,не се запасих от България с мед и сега ми се налага да търся тук имам малко домашен,но е за дечковеца.Препоръчайте ми марк,магазин,харесвате ли меда на Алнатура?
Татяна,бързо оздравяване от една др.тема видях ,че си болна.Благодаря за информацията за плеймобилската градина!  bouquetИ аз успях да я поръчам  Grinning
Усмихнат ден на всички!

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 11:43 от Sesiliq

# 492
Сесилия, мерси!

Преди малко Милена отиде до тоалетната, и 5 минути по-късно пак. Седна, и изкрещя че я боляло  Shocked Та сега я наливам с течности за да отидем с проба при доктора  Tired Аман вече!

# 493
Аман от вируси вече!Да пада сняг .че това време ни се отразява зле!
В България обявиха епидемия в 12 региона на страната - http://www.monitor.bg/article?id=220258

Последна редакция: ср, 04 ное 2009, 11:59 от Sesiliq

# 494
  • в сърцето на един мъж...
Татяна, дано не е нещо сериозно Hug И ние сме все с нещо - малката както беше добре, сега е отново с температура Confused

Общи условия

Активация на акаунт