Докато тихичко вали снежец, Майската дружинка ще празнува шеста месечинка

• 24 173
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
Аз на бързо да отговоря за банана. В старата тема писах, даже се притесних да не ми се карате, но моята мома си хапва от седмица банан с мляко и го обожава. За сега няма рееакции. Даже четох, че във Франнция го препоръчват за захранване

# 16
malachika как го приготвяш? С АМ ли?

# 17
Да. Слагам четвърт банан, добре намачкан в купичка с 30 мл. АМ. Става не много гъсто, което на Сиана също и допада. Когато го дадох за пръв път се изумих как го хапна без недоволство. От друга страна видях в бебешкия си картон, че на 4 месеца са ми давали бананова каша, така че ми отпаднаха притесненията Grinning

# 18
malachika браво!  smile3501

# 19
Здравейте маминки сладки  newsm51

Малачика супер си се справила с новата темичка, бравос   bouquet

Роси, честит рожден ден миличка. Всичко най хубаво ти желая

Рони, честита годишнина! Мнооого любов.

Честито на салурко Гого за половин годинката, както и на другите малки сладурковци родени на 13 число.

Добре дошли и на новите маминки!   bouquet

При нас нищо ново, живот и здраве другата седмица ще почваме пюренцата. Мисля да стартираме с картофче, после и морков, и тиква и ще видим по-нататък какво ще е. Дано му харесат и да се справим с лъжичката  Laughing Нямам търпение да започнем.  Ивко продължава да връща често, ох дано със захранването да отшуми вече. Има ли и други мъници дето да връщат, и то изглежда нещо като водичка  Thinking

Варненки разгледах снимките - супер сте, бебоците порастналиии  Peace

# 20
Браво Малачика за новата темичка!!! Чудесна е!

Честит рожден ден на Росита! Здраве, любов и много положителни емоции!

При нас нищо ново. Велизар хапва пюрета без да капризничи, но още не съм заместила изцяло хранене. На кърменето му 'турихме кръста' както се казва, е, понякога се прелъгва през нощта да посуче малко, но едва ли му стига.

И тъй като има още незахранили мами да споделя един сайт: http://papa-bebe.com/zahranvane.html, в който аз намерих полезна информация за захранването от рода на: защо да не се дават сокчета  и защо да започнем захранването след 6-я месец примерно. С какво да започнем захранването и даже примерни схеми на захранване с пюретата, които се намират на бг пазара. На въпросния сайт има качени и всички видове пюрета, каши, сокчета, АМ и т.н., което на мен ми беше от голяма полза.

И още нещо, което ме впечатли...след като прочетох, че Калин на Дикси е с нисък хемоглобин, а почти от раждането си е само на АМ (в АМ има добавено желязо), малко се стреснах. Все си мислех, че поне при бебетата на АМ няма такъв проблем. Представям си педи-то как ще ме овика ако хемоглобина на малкия излезе нисък, защото доста се забавих със захранването, но ако беше казал, че от неговия опит, примерно, с кърмачета захранени след 6-я месец равносметката е нисък хемоглобин, щях да размисля повече.

Луничка и Велизар връща и то след всяко хранене, понякога е пресечено мляко, понякога водичка, понякога и на фонтан, а уж се захранихме, не знам вече и аз какво даправя с това повръщане  newsm78. Десиве78, защо не заведете Любчо на невролог за ваше успокоение? Вероятно всичко е наред, но все пак да го види специалист.

# 21
  • София
Запис и от мен и ставам да посрещам половинката  Simple Smile Малачика -   bouquet
Тедито и той голямо сладурче  Simple Smile

# 22
  • софия
malachika,много добре си се справила! smile3501
Галя,Теди е голям бонбон.
Ние днес пропуснахме всички видове разходки. SadЦял ден стоим наказани вътре.
Ицко напоследък много трудно заспива и все на ръце,иначе не ще и,не ще. Naughty
Вие как приспивате вашите бебчовци?Опитвам всякакви начини,но не става.
Дайте ми идейки как да се справя,че на всяко приспиване е поне половин
час люлеене и друсане. #CrazyДо преди десетина дни нямахме този
проблем.И изведнъж реши момчето,че сам няма да заспива  1cribи това е.

# 23
  • Варна
Бърз запис с един въпрос към майчетата, давали хомеопатични лекарства: Може ли да се разтварят в кърма, че Ема плюе всичката вода?

# 24
Ох, ние днес цял ден сме си в къщи - то не бяха ветрове, не бяха дъждове  Crossing Arms
Поне добре оползотворихме деня и ... взехме, че се захранихме  Whistling - 3 лъжици пюре от картоф, смесени с кърма... Сложихме лигавник за пръв път, извадихме лъжичка от опаковка - страшни приготовления Simple Smile Simple Smile Simple Smile Яде, та се къса ... Даже по едно време сам хвана пълната лъжица и си я напъха в устата (на мама лакомника). Но дадох малко - може би половината от забърканото. Утре - повече!
Иначе сме и с нова прическа - предната вечер не се стърпях и хванах и ножица, и машинка (прилагам снимков материал с крайния резултат). Според баща му така още повече му изпъквали бузите, според мен - хем по-мъжествен, хем подмладен!  Hug
Вчера резултатите от консултацията - 8.800 и 70 см  Grinning
Малко снимки на доволното бебенце:    
http://maksimdinev.snimka.bg/baby/maksim-peti-i-shesti-mesec.418854.15399121.big

# 25
  • Sofia
Да се запиша и аз в новата тема. Онзи ден дадох за пръв път картоф на Любчо и му хареса. Днес обаче не, едни такива физиономии на отвращение прави..... Надявам се, че причината е, че му беше гъсто, утре ще сложа повече кърма. Иначе моркова с апетит си яде, но още давам по малко- 40-50 гр. на Гербер. Сокове едва ли ще давам. Планимар да въведа  тиква и тиквички, след това плодови и каша.

Не сме мърдали днес  от вкъщи. Любчо издържа успешно обаче- не е рИвали мрънкал Mr. Green Но за утре не знам просто.

# 26
  • Варна
Да се запиша и аз в новата темичка.Честит Рожден Ден Росита  newsm59 hbday baloni.Малачика много добре си се справила с темичката.Честити месечинки на бебоците родени на 13.Аз мисля да захранвам на навършени 5 мес с картоф.

# 27
Здравейте мили май-чета в този дъждовен ден. Simple Smile

Честит Рожден Ден, Роси! С пожелания за здраве и любов и много сбъднати мечти!
Честити месечинки на съкровищата ни и празници на всички празнуващи! Simple Smile

Ние вчера бяхме на преглед. Биха ни Хепатит-а. 8350 / 68 са ни теглилки и мерки.
Тъй като от 3 седмици успешно хапваме картоф, морков, тиква и пащърнак, вчера почнахме с плод и първия беше круша... Simple Smile
Бях решила да е банан, но нямаше в най-близкия магазин и каквото имаше това взех. Хареса разбира се плодовото пюре.

Каши още не съм давала и мисля да ги почна след 2 седмици като замествам следобедното хранене по два пъти седмично по препоръка на педиатъра.

Ние продължаваме да си хапваме през ноща и да не правим по-големи от 5-часови паузи, но пък аз вече свикнах Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 28
Който не гледа  bash, пускам отново поста си от миналата тема:
Привет,мацки! Завръщам се след едномесечно отсъствие на комп вкъщи, дано не сте ме забравили
Моята Мира днес става на 5месеца. Божеее, кога мина това време! Не го усетих наистина! Но пък от 4 дни дребосъчка хапва пюре от картоф и морков, та си давам сметка, че вече не е бебчето, което беше 100% зависимо от мен (и гърдите ми, хихи). След първоначални трудности да я накарам да глътне нещичко, днес имахме значителен успех - 60мл. пюре с 20мл. кърма!!!
Лошото е, че явно я мъчат зъбки - започна да се буди нощем, а до края на 4ти месец никога не се беше будила. Освен това вдига температура и взехме за изследване кръв и урина, не показаха нищо притеснително, затова педиатърката заключи, че са зъбки, а и венчетата са подутички  Sob Мира сигурно е най-дребното бебе - на 4,5 месеца беше 6400гр и 64см, но пък е супер жизнена и дива - фина мацка е!
Жалко, че така се развали времето, токова ми беше хубаво на срещите ни в Южния парк, но е ясно - иде зима

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 19:33 от Ани Борисова

# 29
  • София
Джиджи-биджи , мисля, че не е редно - трябва да се дава максимално отдалечено от храна. Аз разтварям в една лъжичка вода, то е сладичко и не го плюва.
Maria-Chiara , много добре си се справила, да те викна да подстрижеш и нашия?  Wink
За приспиването - различно е в различни моменти... Понякога е достатъчно да го оставя да си дърпа завивката в лицето, друг път се нервира от всеки опит за приспиване... На няколко пъти му давах да суче.

Общи условия

Активация на акаунт