Юлски бебчета 2009 - Тема 11

• 18 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Майко мила,нямате настигане,момичета! book Човек може да разбере,че времето се е развалило само като види бройката на изписаните страници Wink

Сиси,мерси за темата  HugГледам и теб те е затруднило количеството за четене-търсих твой пост,че понякога спестяваш част от четенето  Joy
Кейт,и аз се облещих  Shocked,решавайки че си изтърсила бебето.После се блещих на прасковите от лозето  Joy
Светли,горкосват ме и за 3те момчета и за 4те деца,а пък аз им обяснявам,че съм най-щастливата  жена  smile3534Не може да се чувстваш недостойна,а ГОРДА.Освен това пола на децата зависи от мъжа.  Peace
Миа-ата,може ли и мен да ме захраниш?  Joy Joy
Юлско бебе,честито за приятелката ти.Дано да си станат дружки като вас Party
Djidjito,мъчи ме някакъв спомен,че сте в района на "Манастирски ливади".Ако съм права-чакайте ни догодина и нас  smile3508А за чорапогащниците-днес открих червен в Бенетон,но беше само 1бройка,иначе веднага щях да взема и за вас.Тия дни ще ходя пак и ще проверя-все пак зестра трябва да спретна  hahaha
Галето,у нас мъжа ми го гледа  Mr. Green
Дарка  Hug

# 61
Будна съм, поне да си пусна поста, който отлежава, че утре не се знае дали ще успея.

Миме, освен пюретата на Хип (не съм сигурна дали всички продукти на Хип са био, трябва да се гледа за знака), които се намират по-масово, под био аз имам предвид и тези, които се предлагат по био магазините – Sunval, BabyNat, вероятно има и други, но не съм проверявала още и на място. Little bee, за които пише Стеф, на мен лично са ми малко съмнителни, не ги бях чувала и потърсих след като се заинтригувах, че също ги определят като био. Разбрах, че ги предлагат в Кауфланд, което автоматично ме отдръпна - не купувам, продукти, правени за определена верига (Clever, Aro и пр.) = на евтино и некачествено и не бих дала на бебето си. Знам и за едни Alnatura, пак немски, био, продават се в Дрогери Маркт, но не са техен продукт, не знам обаче дали ги има и тук. Ще правя и домашни, ако намирам пресни сезонни био плодове и зеленчуци, но това е рядкост. За оризовата каша май вече споделих – също домашна от био кафяв ориз, Юлиана обаче дълго ми я отказваше и затова на практика започнах истински с морков.

Стеф, за Георги – нищо интересно, компютърджийски истории. Не знам и аз точно в какво е толкова добър, но явно хората знаят. Simple Smile Някои от нещата, които са популярни е - http://iptv.bg/, освен онлайн телевизии, сега пласират и HDTV, вече се чува и за тази услуга. Но това са само част от нещата, просто описвам по-разбираемите. Simple Smile Вкъщи освен това се ползва само Линукс (и Макинтош всъщност), чел е лекции на такива тематики, свободен софтуер, организирал е Оpen fest, търсят го по разни медии като капацитет в нещо си, изтипосват го тук-там.. Има си и блог и всъщност е по-популярен май витруално, на улицата рядко някой ще ме пита или разпознае като негова жена, но в Интернет редовно.
Емили, ха-ха.. сега видях и твоите предположения, честно казано никога не съм мислила, че бъдещият ми съпруг ще е в тези сфери, по-скоро допусках вероятността да е точно спортист, но съдбата друго реши и го забелязах. Simple Smile А и спортист е пак човекът донякъде - обича да се движи и с колело, което радва моите екологични вълнения! Wink Ама нали и ти си в IT сферите, та може да го знаеш.
Галенце, mama Barba, чак взех да се чудя откъде съм провокирала  това любопитство, но видяхте ли нищо особено. Wink А за снимките, понеже е и с умения на хакер и му е повече от ясно какво може да се случва с тях (а и по закона на Мърфи нали ни се случи точно на нас) и по принцип не ми дава много, много да качвам.
Кукумявче, името Георги е голямо, пожелавам твоя малък Георги да стане много по-известен и след време като напишеш в Гугъл Георги да измести моя от челното място. Simple Smile

Лени, стискам ти силно палци, дано всичко е наред!
Virginity, много съжалявам за баба ти, очевидно е била страхотен човек, пази спомена за нея!
Грацийка, много се радвам, че се включваш по-често! Даа, твоята снежинка е за класацията направо!
Марулче, бързо да се отървете от цистита!
Стеф, и аз ще се радвам на мнение от Хазбун за по-ранното сядането при момченцата, че нищо не знам, пиши, ако се чуете. Радвам се за обръщането на ляво! А ти да гониш бързо гъбичките, ако въобще са такива.
Маймунче, аз пак ще кажа, смятам, че Стейси е прекалено малка да прилагаш това, подкрепям напълно казаното от медула, просто стискай зъби, ще отмине този период! П.П. Ето сега те прочетох, видя ли, че има светлинка в тунела!
Диди, леле, точно като гледах новините се сетих първо за теб, после за tan и мислех да ви питам. Това е ужасна трагедия! Много ми е мъчно. Какви са били подбудите на това дете да убие, да убие и дете?!
Драга, стискам силно палци за приятелката ти! И напълно те разбирам, при мен е аналогичен случай с две мои най-добри приятелки (сега сметнах - 16 години вече се познаваме, леле почувствах се адски стара), с едната сме неразделни, защото е в София, но другата е в Бургас. Забременяха малко след мен, беше прекрасно, сега техните дъщерички са приятелки с Юлиана (надявам се да станат като нас, че приятелствата за цял живот са рядкост). Много си ги обичам!
Дарка, дано нямате подобни тревоги вече.
Джиджи, Hug Честито ви обръщане! Влади го направи по веднъж и от двете страни, но отдавна и от тогава не е.
Z.Ivanova, много неприятно, дано намерите най-доброто решение. А би трябвало да е грижовна баба!
shora mishora, 40 дни акане само с помощ ми се вижда адски много, защо така, колко най-дълго сте го оставяли? Целувам непрестанно по лицето! Влади задължително ще е на вън или на терасата независимо от времето.
Царевичка, това, за което пишеш също е гукане. Wink
Jaana, мисля, че няма да се поддадеш на лекарката! Прочети все пак за надъхване още малко, ако те е разколебала.
cveten prashec, ами честито ви захранване на вас! Simple Smile
keit, и аз така прочетох, все едно Диди е липсвала, а пижамката може и вкъщи да я откриеш. Wink После се умилих от разказа ти за температурата.
Сафо, защо няма да даваш морков на Мишо, рибата е ясно, че може да изчака, но за моркова нищо не ми хрумва?! Алергия генетична?
Венците вероятно няма да мажа, но, ако видим много зор, знам, че Веледа имат гелче и ще взема от него за облекчение. По времето на Юлиана чувах, че мажат и са доволни от Генгигел, но аз нямам впечатления. Лотус, този Дентокид пишеш “ще започна да давам”, не съм го чувала, под каква форма е?
Джилиан, ако е само нослето и нищо друго, по-добре изчакай повече докато се изчисти, пък дори и да се наложи да отложите ваксината с няколко дни.
milasara, определено сериозно се затрудних да ви догоня. Hug Позволявам си да ти отговоря вместо Джиджи - в момента са още в Младост, но и аз ги чакам с нетърпение някой ден в нашия район, не грешиш! Радостно ми е, че и вие ще се присъедините, увеличава се тумбата (Джилиан, Орхидея, Фелисити, Вили..). Кога се очертава и къде по-точно ще се местите?

ЕliG, погрижих се. Hug И не бързай да се товариш с нов колаж, не го чувствай като задължение. Момичетата, чиито бебчета не са включени нямат право да се сърдят! Въобще към всички – не бързайте, и не затрупвайте Ели от сега с нови снимки, сигурна съм, че след това ще искате да ги смените. Нека се порадваме още на този колаж, поне до края на месеца, хем да видим после разликата във физиономийките на слънчицата. Може би направо зимен колаж, коледен.. Ще обявим пак срок за снимки, само Ели да каже, че пак и се прави поредната красота и кога ще отдели време без ние да я притискаме, а когато на нея й е кеф! Hug

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 04:00 от Сиси ♥♥

# 62
Добро утро!

marulka_s,не влизам често и затова. Питах 1 път къде и как да пратя,ама...както и да е!

Хубав ден   bouquet

# 63
Добро утро!
С буба Дари отдавна не сме се включвали, но използвахме максимално да сме навън. Апартамента ни е на партера й е трудно да спинка - стряска се доста често от вратата на асансиора, по-силния лай на някое куче, кутиите за интернета са над нашата врата и ВСЕКИ БОЖИ ДЕН някой ръчка нещо по тях. Ама сега като е студено няма избор милото.
А и ако сме вкъщи се боря с нейното ядене. От няколко дни със зор ми яде по 80 - 100 мл. при положение, че от както стана на 2 месеца ядеше по 160 мл. и не й стигаха.

# 64
Мили мами, добро утро Hug!
Включвам се отново с едно питане, но си признавам, че все по-често се изкушавам да се разписвам при вас Hug.
Възможно ли е да има стачки и при децата на АМ.От 2 дена е някакъв ад с яденето.Едва изяжда по 90-100 мл, 6 хранения и на всичкото отгоре упорито се опитва да си проспи едното хранене.Притеснявам се, защото сме в категория "грация".След 2 дена става на 3 м и предполагам, че вече е малко над 5 кг( изписаха ни 2600).
Това причина ли е да сменя марката АМ?До сега не сме имали никакви проблеми.Качва добре, никога не е имала запек.
Сега имам чувството, че просто не огладнява.Нито търси храна, започва да плюе от самото начало.
На фризолак сме.В родилния дом видимо го предпочиташе пред НАН и продължих с него.Сега се замислям да го сменя, но знам, че АМ се сменя само при сериозен проблем и смяната е предпоставка за развитие на алергии.
Ще съм благодарна на всякакви съвети Hug.
Лек ден от мен  Hug!

# 65
Грация*,нека младите да си се оправят-кой с кого и как,те да си знаят  Laughing
Диди,и аз го чух това за жената от Карнобат-много трагична ситуация  Cry
Шайн,Дани изяжда по 100-110 мл АМ,на 5 хранения е и в моминта е 5,100кг,а е на 2 месеца и половина

# 66
Добро утро и от мен!
Сега прочетох поста на Сиси и си помислих, че идеята колажа да е по-нататък е добра. Може другия да е по случай 6-те месеца на юлчетата. Така по-ясно ще се вижда колко са пораснали. А след това за 1-вата им годинка. И от там вече може да продължим за всеки следващ техен рожден ден.
Тази сутрин тук е страхотен студ. Дано да се постопли малко, за да можем да излезем на разходка.
Шайн, може да започва да огладнява по-рядко. Пробвай да даваш млякото на по-големи интервали от време. Ако досега не е имало проблем, няма защо да сменяш млякото според мен. Нека все пак идругите момичета да кажат

# 67
Диди, ужасна случка, гледах по новините.
Гале и на мен ми се виждаше странно, но сега и аз изпитах желание да им пиша за късмет Laughing.
На мен много хора ми казват, че много било хубаво, че е момиче, защото щяла да ме гледа. Много ме дразни това изказване, не съм я родила, за да има кой да ме гледа. Това, че по презумция щом си момиче, трябва да гледаш родителите си е много тъпо. Така смяташе баба ми и майка ми я гледаше нея, после дойде моя ред, когато майка ми беше вече зле. Според мен е по- добре да се грижи специализиран персонал, по- точно някоя сестра. А това дали е момиче или момче, за да те гледа е въпрос на възпитание. Разбира се, че трябва да се грижат за нас, но не бих искала да ги натоварвам, така както майка ми се опитваше да ме накара да се чувствам виновна затова, че съм излязла някоя вечер и искаше в буквалния смисъл да слугувам, като роб, но това е друга тема. Та не бих искала да съм им в тежест на децата ми. За еднополовите аз винаги съм искала да имам момче и момиче, но сега вече искам още едно момиченце, хареса ми да гледам девойка, разбира се в крайна сметка Господ ще реши с какво ще ме дари и по- важното е да е живо и здраво Laughing.
Емили, това за болничния е ужасно. Аз тази бих и вдигнала голям скандал и ще я накрам да ми плати тя болничния. Мен сега ми се забави един доста време и много ме тресе да не изпусна парите, а сега от теб разбирам, че има такъв вариант и съвсем ме втресе.
Сиси, така е за приятелствата, само че ние сме от 22 години приятелки, бием ви с малко Grinning.
Шайн, по- доре питай педиатърката. И аз знам, че не е хубаво да се сменя АМ. Може да е в период, да не й се яде, дори и моята ламя напоследък често не си доизяжда на някои яденета.
Ехо, мисля, че новия колаж ще е за Коледа или за зимата, този е есенен.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 09:53 от Julsko bebe

# 68
Честит имен ден на Петя на мама Диди и на всички именници днес!

Мама Диди, и ние сме така с кг.На три месеца Ради беше 5 кг и 59 см!Не ме изненадва това защото и баткото беше така!
Светли,Радина,напълно ви разбирам!И аз от време на време чувам разни такива,но не им обръщам внимание!Да не дава господ децата да ме гледат!
Дарка,ужасно нещо ви се е случило!Дано вече всичко се оправи и да не се случва отново!
Драга,много бременни приятелки,много нещо LaughingТова е много хубаво,дано всичко при тях мине както трябва!
Цветен прашец,напълно разбирам вълнението ти!Ти сама решаваш кога да започнеш!Така или иначе тя вече на 4 месеца!
Шайн,всички бебета правят от време на време протест!Независимо дали са на АМ или на кърма!Спокойно!

# 69
Добро утро и от мен,

Първо Сиси благодаря за информацията за кравичката. Ще започна и аз да правя албум, но като се ориентирам в темичките, защото има и доста други сайтове...
И да ти отговоря вместо Лотус за дентокинта. Това са хомеопатични капки - немски. Аз и до ден днешен ползвам от същата серия за Ния ентерокинд - за коликите. Много съм доволна. А и моята педиатърка много ги препоръчва. На едно съседско бебе на 7 месеца му никнат зъби, дават му дентокинд и е значително по спокойно.

И едно въпросче към всички. Ния от няколко дни започна да плаче на сън. Ама не измрънкване, а директен писък. Давам и бибата и се успокоява, и това всичкото без да се събуди. Случвало ли ви се е?

# 70
suny09 благодаря за идеята Hug трябва да я пробвам в тази поза дали ще се излъже да сучи Simple Smile

# 71
  • София
Добро утро и от нас!

Шайн,
моята Йони също от време на време яде по 90-100, но аз не се ядосвам. Не всички деца хапват еднакво. Явно такъв и е капацитета на моята принцеса. А и добре наддава. Не се ядосвай!

Мама Диди, много неприятно! И аз подобно на другите мами снощи си мислех, че най-вероятно познаваш това семейство. Ужасно е!  Hug Hug Hug от мен за теб! А по въпроса за срещата ни - последната седмицане с мъжа ми бяхме извън БГ, после имах 2 дни в Бургас и хайде към София. Искрено се надявам да се видим при следващото ни идване.

Мами, вие каква температура на стаята на бебоците подържате и как ги обличате. На мен ми е много притеснено да не разболея Йоана и по този повод я обличам малко повече от необходимото май. Вчера педиатърката ме посъветва температурата да е 22 градуса, но на мен ми се струва хладно.

# 72
При нас температурата е 25 градуса и Дари е с боди и плюшен гащеризон. Тя е през повечето време на активната гимнастика и й е добре така. Усмивке, ако вие сте в леглото и сте завити може и 22 градуса найстина да е подходящо. Но мисля че бебка сама ще ти подскаже как й е най-добре.

# 73
  • Силистра
Добро утро !

Прави сте, че то пази Боже да оставя децата да ме гледат. Исках както казват да ги "нашаря", но съм щастлива, че имам две момченца, големият е по-гальовен от много моиченца. Дразни ме мнението, че майките на момчета са по-долу от майките на момиченца...

Аз пак за захранването, не за друго просто да се ориентирам, че от много четене се сбърках за захранването по схема разбрах, а има ли някой впечатлен от Педагогическото захранване и смята ли да го спазва?

# 74
А понякога момчетата повече се грижат за майките си Peace

Общи условия

Активация на акаунт