Юлски бебчета 2009 - Тема 11

• 18 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте мами,
ЕлиГ, огромно благодаря за положения труд по колажа, изглежда страхотно, няма как да е различно с тези прекрасни бебчета! Аз нямам време да Ви изчета и за това се включвам малко неадекватно, но ще наваксам. На мен сестра ми и племеничката са ми на гости (малко им липсва топла Варна) и аз съм изключително щастлива! Grinning Анди също е много доволна, леля й я носи, а кака й Вики и пее песнички (3 годишна философка) - купона е пълен!
Поздрави и целувки от нас! Hug

# 46
  • София
Гале и аз го гледам!
Цветен прашец,ми ти вече си си почнала,какво се чудиш..а това,че на бебето му е вкусно,не означава,че няма да има странични реакции по късно.Дано да няма де,ти си знаеш,детето е твое и решенията ги взимаш ти!  Hug
Светли това наистина е простотия,някои пък казват,че момичетата като се омъжат и си "забравят родителите",т.е. не се грижат за тях,а момчетата били по-отговорни и се грижат.  Crazy  То си е до човек  Peace
И ние винаги спим на отворен прозорец,просто ми става задушно по някое време.И мравчо го свиквам така.
Сиси,ти пусна мухата за мъжа ти и сега няма да се измъкнеш  Hug
Зимата дойдеееее   cold
Юлско бебе,как гадно звучи това-" сърчицето е спряло.."  Sad
Момичета,скоро трябва да има нова юлска тема-"Юлски мами 2010"!Еееехх,сигурно ще ги навестявам,да си спомням всички бременилски трепети...  pregnant  Ако вече няма де,не съм проверявала,ей сега ще надзърна.
Айде лека и мека   baby_neutral

# 47
Имам чувството ,че Катето има свирка в устата - така вика от кеф.Тя предното ядене пак му удари една стачка и отказа гърда.Петя седи до мен и гледа как мъча Катя .....стиснах цицата да видя дали пръска и оклепах Петя....тя присви очи и каза "Ам-ам"  Laughing

Ама ние наистина сме най-малки така като ви чета. Тримесеца и 12 дни и е 5040гр. и 59см. Утре пак ще я притеглим да видя за една седмица от миналата сряда колко е качила

Днес ми е много мъчно цял ден  - една приятелка  от родното ми градче Карнобат и детенцето й бяха убити по обед от 17-годишно момче. Cry Толкова хубаво семейство бяха - познаваха се от деца точно с мъжа си и  двамата си бяха първите гаджета.Ожениха се и си родиха хубавата Даяна,която вече я няма а беше само на 9годинки. Извинявайте за грозното отклонение но ...

# 48
  • София
Леле Диди това е ужасно...Моите съболезнования..има такива изроди за съжаление  Sad
Сега видях,че вече Сиси е пуснала темата на бъдещите юлки!  Hug  Бавно,бавно ще се присламчват мамите!Ееехх,че носталгия...

# 49
  • София
еее Диди, колко жалко .... направо ужасно. това е най, най-страшното нещо на света..ама те ей сега казаха по телевизията за този случай, то много страшно е станало, лелелеел

Тази нашата Сиси е като шесторъкият Шива, как успява незнам smile3501 да идемда им пожелаем успех. в началото като се включваха юлки 2008 в нашите теми и ми беше странно, но сега майче разбирам защо са го правили - от носталгия Heart Eyes

# 50
  • Варна
Ох, аз докато се вредя в темата и тя свършила, a в новата си мислех, че ще се запиша на първа страница, ама и това не стана.  Joy От снощи се опитвам да ви изчета, но явно пишете по-бързо от колкото аз успявам да чета. Simple Smile

Днес Дидито съвсем си промени режима, беше започнала да спи от 11 до 7, хапва и после пак спи до към 10, а тази сутрин се събуди в 5, после в 8, после будува и си играхме и си говорихме на спалнята, заспа за 1 час, после пак яде в 11.

Тъй като времето още не се беше развалило реших да изляза малко на разходка, обаче така духаше... Освен това вчера й бях взела една пижамка, която се оказа, че й е малка и трябваше да ида да я сменя. Тъкмо стигам в магазина и се навеждам да я извадя от коша на количката и гледам, че я няма... Явно някъде съм я изръсила. Върнах се обратно по пътя, оглеждах се, оглеждах се, но нищо не видях... А вятъра се беше усилил още повече, небето едно навъсено, мрачно, аз бързам и се ядосвам на глупавата ситуация. Така и не я намерих пижамката и се прибрахме набързо. После заваля и дъжда, а Дидито откърти и спа цял следобяд, аз успях да измия чиниите и да изгладя всички дрехи наведнъж, нещо, което не ми се беше случвало от не помня кога...

ЕлиГ, колажа е страхотен, много благодаря за отделеното време и старанието!
Дарка, и аз се чудех къде изчезна. Дано опасенията да са били напразни и всичко да е наред при вас!

За захранването, аз имам само пюрирани праскови от лозето на свекъра, останалите пюрета сигурно ще купувам или пък ще правя от био плодове и зеленчуци, още не съм решила със сигурност. Все ми се струва, че прекално много залагаме на това, че готовите пюрета били строго контролирани и т.н., а пък ето че за някои марки се оказва, че качеството е силно занижено. Как да е сигурен човек какво има вътре тогава?? Освен това, до колкото знам, в готовите пюрета има не само плод или зеленчук, а и разни други съставки.  Но ще видим де, има още време.

Аз я наблюдавам Дидито и все още определено не е готова. От няколко дни, докато вечеряме я слагаме до нас, леко облегната на възглавница и одеалце, тя много се радва и ни се хили и внимателно ни изучава какво правим. Вече не иска да лежи сама в ъгълчето си, както преди. Не иска и да лежи, а да стои полуизправена, облегната в скута ми и се опитва да се набира. Обръща се от корем на гръб от 20ти септември някъде. Сега забелязвам, че се опитва и обратното. В количката все още е легнала, но съвсем скоро ще й омалее коша.

За зачеването - ние някъде към 4-5 или 6ти ноември си я направихме Дидка. Бяхме пробвали предния месец, а този реших да си проследя овулацията, ей така за да не стреляме напразно Simple Smile И то взе че стана. А като се сетя после за притесненията, когато направих пиелонефрита - два дни преди да разбера, че съм бременна, ме заболяха бъбреците. Като видях двете чертички, не можах да се зарадвам. Два дни след това вдигнах много висока температура... Цялата нощ стояхме будни с мъжа ми и той ми слагаше кърпи с оцет. Имах чувството, че е борба на живот и смърт и че трябва на всяка цена да смъкнем температурата, за да спасим малката точица. Е, успяхме Simple Smile

За тези, които имат дечица от еднакъв пол - ами статистически погледнато е невъзможно всички хора да имат деца от противоположни полове, така че няма какво да се косите. Всяка комбинация си има своето очарование.

# 51
Тъй като времето още не се беше развалило реших да изляза малко на разходка, обаче така духаше... Освен това вчера й бях взела една пижамка, която се оказа, че й е малка и трябваше да ида да я сменя. Тъкмо стигам в магазина и се навеждам да я извадя от коша на количката и гледам, че я няма... Явно някъде съм я изръсила. Върнах се обратно по пътя, оглеждах се, оглеждах се, но нищо не видях... А вятъра се беше усилил още повече, небето едно навъсено, мрачно, аз бързам и се ядосвам на глупавата ситуация. Така и не я намерих

Shockedkeit, познай от 3 пъти какво си мислих, докато четях това...

И при нас бебето се смя с глас тази вечер. Скаките се хилихме, че само жени сме си у дома, и колко ни е хубаво, и малкото много се въодушеви. Laughing добре си прекарахме.

Светли, приказки за еднополови не мога да си спомня даже какви са ми ги ръсили, до такава степен не ги слушам. Лотус и Лени най-добре ме разбират.

# 52
И аз си помислих, че  е изръсила бебето  Mr. Green

Джиджи, счетито е виновна, още не го била занесла  Thinking Ужким викала, че нямало да има проблем. Еми да, той проблема не е за нея, не тя разчита на тея пари. Спирам, че пак почвам да се ядосвам.

# 53
Мама на Александра / lilcho13 и при мен е проблем дясната, но  причината при мен е че струята е много силна в началото и бебо се дрази. Пробвах да кърмя легнала, а той върху мен с коремче опряно върху моето/ незнам дали ме разбра/ и се получи.
maimun77, Стейси е много нежна и ние сме и кандидати Wink
П.С. Може ли някой да ми прати паралота за снимките. Благодаря предварително!

# 54
Записвам се и аз в новата тема.

Цветен прашец, благодаря за линка. Точно това ми трябваше - биберона е до 3 мес. Иначе Тани е права, че детето си показва само, но на мен ми се иска да си взема предварително, че тук трудно се намират. За захранването - щом като си започнала вече, няма смисъл да спираш, а и става въпрос за няколко дни докато бебка навърши 4 месеца. Аз, лично, мисля да започна в средата на шестия месец, т.е. на навършени пет и половина месеца с оризова безмлечна каша. Пък морков и риба Михаил няма да помирише до края на първата си годинка.

Марулка, то има време, ама нали тъкмо сме на тема захранване, пак да попитам като развален грамофон - плодовете ги препоръчваш последни, месото преди тях включваш, така ли?  Crazy

А за зъбките говорили ли сте досега? С какво мислите да мажете венците? Преди имаше Калгел по аптеките, но на Лили въобще не действаше, та я мазах с 2 %-тов лидокаин. Сега нещо по-добро има ли на пазара?
И да похваля бебешката серия на Avene - разкошна е. Аз взех пяна, мляко за тяло и крем за под пелените. Прави кожата невероятно мека и нежна. Досега ползвах Себамед, след това А-дерма, но Авен най- ми харесаха /някой ако реши да я пробва, да не обърка само името с Авент/.

Светли, много тъпи са тези коментари за еднополовите деца. Ние пък искахме пак момиче и въпреки че сега за нищо на света не си сменяме момченцето, моят мъж все ми повтаря, че съм щяла да ходя на ликвидация...

# 55
  • Zagreb CROATIA
ЕлиГ, Радина, колажа е невероятен! Hug Hug Hug
Толкова много сладурчета на куп! Да са ни живи и здрави!

Ама нямате стигане с това темпо на писане,точно да ви изчета и да седна да пиша, и малкия се разревал... И така три пъти!

Svetly, я не си го слагай на сърце...не сме за съжаление, за завиждане сме мамите на мъже.И аз се надявах поне третото да е мома, но сега ми е много хубаво като кажа, че имам три момчета и не съжалявам и за миг! А и батковците са толкова внимателни с Кубрат, умират си за него- завиват го, возят го...думи нямам! И права е Радина,че не винаги дъщерите са по-загрижени за родителите си.Пък и пази Боже да стигна до там, че децата ми да ме гледат...

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 00:36 от LOTUS

# 56
  • Zagreb CROATIA
Safo, за зъбките вече съм взела Дентокинд - хомеопатично.Че ръцете на бебо са до лактите навряни в устата .Само чакам положението да стане плачевно и ще започна да давам. Аз също не бях доволна от Калгел-а.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 00:37 от LOTUS

# 57
Еее, най-накрая успях да се справя с последните 6 страници от миналата тема и 4-те нови. bowuu

Имам сто коментара, но вече всичко ми се изпари. Ще гледам да наваксам утре.
Вирдж, съжалявам за баба ти..
Шора-мишора - да, целувам я Ина по бузките непрекъснато. Хич не ми пука дали е хубаво. Ама на никой друг не давам.

Вчера успях най-накрая да сглобя въртележката над леглото и май съм уцелила момента, защото няма такава радост, писъци, гукане и забавление. Очите й станаха на понички като я пуснах. Даже днес я оставих ревяща в леглото, за да сваля една тенджера от котлона и като се върнах, то бяха едни усмивки.. не е истина (никога преди не се е успокоявала сама). А снощи сама си заспа в леглото, след като изключих играчката. Оставих я ококорена и след 15 мин (тишина) отидох да я погледна. Спеше си сладко, сладко.

Дано утре-другиден вече да не го чувам този нос да свири, че иначе ще трябва да я заведа до докторката за допълнително лечение. А хич не ми се иска да я товаря с лекарства толкова малка. Но ще трябва да се оправи преди Пентаксима на 26-ти.

# 58
Да се запиша. че да не изтърва темата  Rolling Eyes.

Чочо-сан, ще се разберем мирно и кротко. Вие сте си на местна почва, "гаджосайте се" с бебе Амислав. Мими ще му бъде лятното приключение и без това са много млади за сериозни работи  Grinning.

Царевиче, ти се разписа  Hug. Браво на Мими, че е акробатка. За гукането - ами и при нас е на периоди. Имаше дни, когато не млъкваше, а има дни, в които не се чува. Не мисля, че е притеснително, че е по-тиха  Peace.

Мама Диди, много съжалявам за приятелката ти и нейното детенце, толкова е нелепо. Жал ми става и за мъжа й, горкия. Моите съболезнования  Cry.

За новите юлчета е още рано. Очакват се около 20.10 да започнат тестовете и да се престрашават. Аз следях нашата тема от първия ден, но се записах към 14 г.с., защото преди това следях майската тема, но бременността ми беше твърде кратка, че се притеснявах да не стане пак така.

Мария се обърна от корем по гръб преди 10-ина дни. Много е смешна вдига едната си ръка и отпуска тежката си глава - гравитацията върши останалото.

Набира се да се изправя и като й дадем пръсти и се изправя, но ме е страх да не е много рано затова.

Вече дърпа играчките от гимнастиката, доскоро само ги боксираше.

Много обича огледалото, винаги се смее, действа безотказно, когато е крива.

Моята коса още не пада, но на бебка е навсякъде. Тъкмо й правех прически, а сега едва намирам къде да защипя фибичката. Нямам търпение да излезе новата, че да видя каква ще е. Очите й са светли, но някак смесени - сиво, синъо, зелено, зависи от светлината.

Захранване - само готови пюрета, нямам избор. Иначе много лакомо ме следи като ям, най-вече сладолед, чак се облизва и й текат лигите, явно ми личи, че е вкусно  Grinning.

От както се е родила спим на много лека светлина, виждам я как е, сменям памперси, вземам я и я връщам в легълцето. Вашите бебчета на тъмно ли спят?

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 02:34 от Грация*

# 59
  • варненка от София
Сафо, не след месото, ами малко след зеленчука, нещо като следобедна закуска за разкош един вид  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт