Юлски бебчета 2009 - Тема 11

• 18 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Стрелче, защо не се обадиш в Торакс, те правят посещение по домовете, а пък и аз съм ползвала техните услеги и съм била доволна /разбира се за мен, а не за детето/. Дано да не е нещо сериозно и да се оправите.

# 721
  • София
Стрелче,
Давам ти телефона на нашата педиатърка, не знам дали ще направи посещение в дома, но е добър специалист. Казва се д-р Куманова, тел. 0888 71 26 14. Тя е от Медицински център "Детско здраве". Адрес:эул. "Ами буе" 27. Стискам палци бързо да се оправите. Hug

# 722
Здравейте и от нас Simple Smile включвам се полуадекватно в темата, не мога да се справя със всички страници, погледнах отгоре отгоре  Blush
За косопада - и на мен ми пада мноого косата, но знам че като е хормонално нищо няма да помогне, миналата година по това време и от есента и от началото на бременността се ронеше невероятно мн, какво ли не пробвах - домашни маски както им казвате бабешки, резултат 0, серията на Vichy ампули и шампоан за коса - нъцки, ще спре от само себе си някой ден  Crazy дан да остане материал за прическа поне  Mr. Green
За имунната система чат пат като се сетя си пия витамините които се водят за бременни и кърмачки, но мн рядко се сещам да взема по някой.
Ски сезона, аз ще съм начинаеща тази година (заради мъжа ми, той иска да карам с него, съгласих се) Накупила съм всички принадлежности, голям смях беше с корема като мерех ски обувки и продавача тогава ми казваше, вземете си по голям номер, защото уж се увеличавал крака след бременност и мн девойки идвали и се оплавали че не им ствали ски обувките, хаха, е добре че не го послушах, пон епри мен не стана така. Сигурно ако се кърмим и тогава ще я взимаме с нас и някоя баба в хотела ще ни причаква за храненето, но като цяло ще е мн откачена работа.
Коласи пийвам понякога, не мисля че е проблем, също и газирано, но рядко ми се случва, тъй като не съм фен просто, а не заради кърменето.
kukumiavka, и аз се чудех за нова година къде ще сме, още нищо не сме мислили, не ми се иска да е вкъщи, пък ако са големите студове за пътуване май няма да е мн удачно, ще му мислим по - нататъка. За гърдите беше споменала че ти е посиняло едното зърно, и на мен ми се е случвало на едното , нищо не съм мазала, от само себе си мина.
galeto, честито малко със закъснение   bouquet мн щастливи моменти ти пожелавам Simple Smile
djidjito, това с кърмата че е намаляла вечер и на мен ми се е случвало, но Поли си е спяла, не се е будила, но си спомням че изчаквах примерно половин час преди да заспи, и давах пак и си слизаше ново мляко за да се донаяде и се получаваше номера Simple Smile може да пробваш ако не заспива веднага да я оставиш малко будна и да дадеш след малко пак, би трябвало да слезе мляко Simple Smile
Z.Ivanova, дано притесненията са ти напразно и всичко да ви е наред  Peace
mama Barba, Поли се занимава сама с активната гимнастика, определено се кефи, защото вече пипа играчките и се забвалява, но е до време, после или заспива или иска нещо друго, слагам я под една музикална въртележка да я зяпа, и вече започнах да й давам едн аиграчка дрънчаща да я хваща, но май й е тежка още  Mr. Green и се опитва да я яде, което е неизбежно де Simple Smile
vesi2, при нас нямаше реакции от Пентаксима, а за килограмите при нас има такава табличка в картончето където ни отбелязват ваксините и килцата от консултацията, дали нямате и вие такава Simple Smile
Jaana  Heart Eyes хайде да се стягаме всички с грейките и бебчовците и да се юрваме в планината.
Stef, пак ще попитам  Blush Ивчо не се ли кефи на активната гимнастика вече?
Честити месечинки на бебенцата днес Simple Smile и честити покупки на мамите със столчета и люлки, голямо вълнение е виждам Simple Smile ние още не сме взимали столче.

# 723
tan някоя мама от форума преди няколко странички беше казала,че като почукаш с метална лъжичка по венчето на бебчо и ако има зъбче ще се чуе звук.Аз бях в голяма чуденка дали е зъб или не,но след таз проба се убедих  Peace
Миме-то телефона е супер,чакам едни парички и пускам една поръчка,че не си харесах само телефона  ooooh! .И да те помоля когато ти пристигне поръчката да споделиш тук да знам,че с доставката до тук няма проблем.  Hug

# 724
Благодаря на всички отзовали се  Hug. Евита, ми прати на ЛС координати на лекар, който всъщност и преди съм ползвала за домашни посещения с Гери, но едва сега намерих къде съм записала номера му. Евита, и тук да ти благодаря!  bouquet
Какви са тези вируси, не знам... Sad

# 725
strelche® , бързо оправяне!  Hug

# 726
  • София
Стрелче, много ли е висока температурата? Оправяйте се бързо.
Стеф според мен си му облякла много ката дрехи в смисъл не че си го претоплила, а някак си му ограничила движенията и той се е изнервил. И на мен ми се е случвало като й облека боди, гащеризон и отгоре жилетка и почва да реве, ами какво няма да реве тя прилича на Мишелин горката всичко й прилепва по тялото и не може да мръдне. Сега й слагам боди с къс ръкав, отгоре гащеризон с дълаг и елече, а ако ще излизаме събличам елечето и й обличам космонавт който умишлено съм купила по-голям да не е плътно до нея и кротува за сега.

# 727
Сърничке - аз ти бях отговорила Crossing Arms Mr. Green Хич не иска да седи на нея, разревава се обикновенно, а и му е скучно вече...самолюлката го спасява вече и бебешкия фитнес, ама ако има някой донего да му дрънка с играчките Crazy

Иванова - няма проблеми с доставката, вече 2 пъти сме ги тествали с големи поръчки при това.

Писанке - благодаря Heart Eyes май наистина му бяха тесни дрехите...

Аз пак да повторя: като слагате зимното чувалче на количката - долу каква пелена се слага за покриване?
А ако се слага бебето с космонавт - под него какви дрехи се обличат Embarassed

# 728
Стрелче, бързо се оправяйте  Hug
Явно вирусите са много коварни, големия ми син пак се прибра с главоболие и се надявам просто да се е претоварил, а де не е поредния вирус - зле я почваме тази зима  Confused Tired

# 729
Инкс, 3 деца, 3 ръце, хе-хе. Като е обгърнато детето и е стегнат добре плата, правиш чупка назад в кръста, за да падне тежестта на бебето върху гърдите и корема ти, и естествено като много внимаваш - можеш да се вържеш отзад и сама. Ако имаш помощници подръка -ползваш тях.

Тан, за всяко дете е различно. Преди Пентаксима по препоръка на доктора снемах температурна крива на детето. Така разбрах, че нормалната ни температура варира от 36 до 37 градуса. Peace

Лени, нас ни отстреля вирус  #Sniper- улучи най-голямата кака, с температура и стомашни болки е от вчера. Половиния й клас е болен от 2 седмици. Дано при вас не е това, но за всеки случай може да подсилиш с ударна доза витамин С Hug

# 730
  • Русе
.:.Stef.:.  - днес излизах с малчо и го облякох с космонафт.От долу беше с боди с къс ръкав и върху него с цяло тънко гащеризонче с дълъг.Това беше.А и на главата имахме малка тънка шапка по скоро за гъзария под качулката.Ако го облека повече и тои се сърди много,а така си беше много добре,нослето му през цялото време беше топло  Hug

# 731
  • София
Lennyh , и на мен ми прави впечатление, че вирусите стават все повече и все по-коварни с всяка изминала година.Едно ,че ние ставаме все по кекави заради храната и замърсената околна среда, второ, че някак си като че ли мутират и стават все по-устойчиви.
Стрелче, ако сте наблизо и температурата не е много висока може да идете и в Токуда, работят денонощно, имат спешен кабинет, влиза се отстрани на сградата, могат да пуснат веднага изследвания , ако се наложи, винаги има дежурен от всяко отделение, имат апаратура, само дето е платено.Стискам палци за бързо оздравяване!!!
светли,колежке   Hug И освен това моята Калина и твоят Никола са на 27 юли.Аз съм завършила '99, малиии като го написах леко се замислих по въпроса, че са минали цели 10г. оттогва.
Стеф, същото ми се случи с Михаела като беше бебе и я водихме на ортопед, понеже беше един кучешки студ я бях навлякла прекалено и тя като взе да пищи, а ние в едно задръстване, помня всеки момент, добре, че се сетих да я съблека, мислех че нещо памперса и тя утихна на секундата.
Z.Ivanova, това което описваш много прилича на симптом на алергия, нищо че детенцето е само на кърма, в редки случай също се получава алергия към белтъка.В дир.бг има клуб на алергиите,разгледай и там какво пише, но все пак само лекар може да прецени.Дано да не е алергия все пак!!!
Jillian, сега разбрах защо веднага ми предлагаш да правя бизнес  Grinning Ще се замисля по въпроса.... някой ден когато ми остане време да помисля, чуствам се като Мечо Пух, който все се спускал по пързалката с главата надолу, и все си казвал - ако можеше да помисля, може би има и друг начин  hahaha

# 732
Стеф, не съм видяла и аз  Mr. Green помня че каза че стояла върху гардероба и само жирафа се ветреел оттам Simple Smile
Космонавт - грейка ли е това?  Blush ако да още не съм я обличала, а слагам яке, отдолу анцуг  и боди и я овивам с одеалце в зимното чувалче на количката. Като пашкул е  Flutter

# 733
  • варненка от София
Въх, нямате изчитане.

Седнах с надеждата да наваксам, ама тц. Та на бързо, докато чакам мъничето да се събуди за манджа.

Та косопада и при мен е зверски, но аз не съм изненадана, защото вече веднъж съм минала по този път, та го очаквах, на 3-тия месец след раждането, както с каката. Та случи се. Като си опъна косата и снопове остават. Хубавата новина е, че минава, но пролетта очаквайте отново включване  Mr. Green

Относно професиите аз съм най-общо казано преводач, с това се занимавам последните години, иначе съм филолог с извинение Flutter. Ползвам езиците, които умея и с тях превеждам, работила съм и като екскурзовод, най-приятните ми години бяха екскурзоводските, безгрижин и безметежин живот, ех, ех луди млади години. Иначе сегашното ми занимание е благодатно от гледна точка на това, че мога да работя от вкъщи, както и правя.

За така нареченото "самозадоволяване" Неви ползва вибратор  Mr. Green..... на шезлонга, кефи се на активната гимнастика и на разни музикални джаджи на ФП. За мен това е на-добрата марка играчки, доказано нечуплива и занимателна. По-скъпо, но по-качествено, други играчки не признавам, у нас всичко кажи речи е ФП. Имат страхотна серия Литъл пипъл, които стават за след годинката до към 5-6 години и са невероятни. Имаме над 100 човечета и аксесоари и наистина е много приятна заигравка с тях.

Оп, ставам, викат не на шубера с паниците  Mr. Green

# 734
  • София
Привет момичета!
Мислите ли да давате на бебчовците нещо за предпзване от настинки и вируси  в това болно време. Педиатърката ме посъветва да давам един път седмично по дозичка осцилококцинум.
Vesi, и на Йоана нослето сумти. Секрети няма, нито киха. Според мен е от сухия въздух в стаята.
За косопада - аз по съвет на фризьорката ми си купих Ревалид /витамини, маска и шампоан/. Дано има ефект.
Стеф, Йоана също се изнервя като и огранича движенията с дрехи. Но и аз имам склонност да навличам от страх да не я простудя. Последния път под космонавта сложих дънки и блузка. Под тях имаше боди с дълъг ръкав и чорапки.Също и тънка шапка под качулката.Беше завита с доста дебела пелена и зимното покривало на количката.
Един малко страничен въпрос....пазите ли някакви диети? По принцип никога съм нямала проблеми с теглото си, но по време на бременността качих 28 кг. Остават ми още 5-6. Не съм наясно с диети.  В нета има доста, но кои от тях са наистина добри. Моя позната пие някакви китайски хапчета за отслабване Лида. За 20 дни свали 10кг., но аз се страхувам да ги пробвам. Иска ми се да е нещо без йо-йо ефект. Препоръчаха ми и лененото семе, но май нямам вяра на хапове.

Общи условия

Активация на акаунт