Юлски бебчета 2009 - Тема 11

• 19 008
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте и от нас.Ние днес си поспахме доста добре до 11.30ч. дали е от ваксината или времето не знам , но доста добре ми дойде Peace.
Честити месечинки  bouquet
Мамбинка -на разходки сме постоянно било то по молове, почти всяка вечер в Арена Младост-4, че там всички  ни познават , а и каката си играе в детският кът.Ние с дружки на питие.Докато беше сухо но мъжо любимата му дестинация е Симеоновските езера по пътеката на чист въздух.Тук около нас също има много площадки , красиви алеи.С дружките си ходим на гости.Две от тях са в Бояна с огромни дворове и забавления.Абе не скучаем CrazyКолкото до почивката за сега не е ясно точно къде  ще е ,ще  се гласува Mr. Green, че компанията е доста голяма и всеки си има предпочитания, но е ясно , че ще е на топло е ще плажуваме.Др.месец ще се знае точното място.Честити покупки на Ру, това Ру много ми допада Wink.И Мио не иска да стои на едно място или легнал ,постоянно го местя от едно на друго, затова и предпочитам да сме навън отколкото в нас Peace.
Къпането - при нас е станало като ритуал, след къпане за секунди си заспива сам, и е много спокоен. Отделно най голямото забавление в момента на тази възраст от люлки, шезлонзи, кошници и т.н е във водата и не бих го лешила.Във водата винаги капвам по няколко капки мосло-олио.Вече само във вода му правим масажа, защото после му се спи.Бих го къпела и всяка вечер най вече заради гънките и по точно на вратлето където постоянно се събира мръсотия.Доколкото знам и за това е желателно измиването било то и само с вода под чешмата ,заради гънките където се събират всякакви мъхчета от дрешки, от млякото като се стича от устата и отива към вратлето и т.н.Ако се маже с кремове е хубаво да се махат ,измиват и местата около гънките, задължително трябва да се подсушават добре  гънките за да не се подсече или получи екзема кожичката.Не е задължително всяка вечер косата, то ние толкова и имаме след прическата Mr. Green, но тялото не бих пропускала.
Грация - много е сладка малката да ви е жива и здрава Heart Eyes
Марулче -аз и преди съм гледала тези снимки на Стефи Heart Eyes, Невичка и тя е голяма сладурана, за тортите съм вазхитена на уменията ти Peace
Днес от една дружка разбрах, че са и носели кухнята до вратата имало и частна кухня и каза , че е много доволна, но ще я разпитам тези дни.Аз вече писах, че ще сме на пюрета заради честите пътувания и удобство за мен.
По въпросите.
На галено -му викат Мио, Миро, Мирко, Мило имам избор, но аз свикнах на Мио Peace
За яслите -мисля към 2год.Каката я пуснах на 1.9мес. и бях много доволна.Никога не се е разболявала само една Варицела минахме.Сред децата си е най добре, а няма да казвам на колко неща я научиха които и на ум не са ми минавали, че може да знае ,разбира и т.н за тази възраст.И най вече големи благодарности, че в яслата започна нормално да се храни като гледаше другите деца Peace.Само хубаво съм видяла от яслата, но знам че този въпрос си е до дете и индивидуален.
И аз не гледам Сървайвър.Много кофти Praynig
По добре биба от колкото палче.Но на тази възраст знам, че не е опасно, в момента си опознават ръчичките и се наблюдава масово лапане на палчета и юмручета.Но на по късен етап внимавайте !
За разходките на минусови градуси.Лошо е за мама или тате.Колкото до бебчо си спи спокойно на топло в количката с дъждобрана Peace
Отивам да се оправям, че ще излизаме с Мио Grinning

# 391
Миме,то палеца ама май съм казвале,че имам един приятел дето е на 30г. и още си смуче палеца.Но щом не признава зълагалка няма начин. Много съм доволна от конвектора - супер топлинка прави и едно такова уютно в стаята.

Аз съм "ЗА" детската кухня.Незнам за в Бургас но докато Петя беше при мяайка ми в Карнобат от там и взимаха яденето.Страхотни манджички правеха- ако тя не ги изядешше ги хапвахме ние.Все едно аз съм я готвила- много ми харесваше всичко.Десертите ги правеха с мляко не с вода и изобщо нямаше нещо,което не харесах а и Петя.

# 392
  • варненка от София
Аз съм "ЗА" детската кухня.Незнам за в Бургас но докато Петя беше при мяайка ми в Карнобат от там и взимаха яденето.Страхотни манджички правеха- ако тя не ги изядешше ги хапвахме ние.Все едно аз съм я готвила- много ми харесваше всичко.Десертите ги правеха с мляко не с вода и изобщо нямаше нещо,което не харесах а и Петя.

Именно Диди, идеята е, че дават на толкова малки деца прясно мляко. Аз лично съм против ранното му даване, за това споделих, че освен, че ми е гадно, не съм съгласна и с ранното въвеждане на храни. Не става дума само за млякота, а и за други продукти.

# 393
Марулче,на 10м. малки ли са за мляко  newsm78 Вярно е ,че всеки си има виждане за нещата но е голям ангажимент това ядене - всеки ден различно. Разбира се ,че ние да готвим е по-добре но не винаги ще ми е до това с две малки деца.То време има за всичко но понякога желанието го няма  Laughing

# 394
тук няма детска кухня и направо май ще има яко готвене всеки ден и трябва да разуча рецептички
пък моя бебчо си лапа юмручето и понякога показалеца и той му е по дългичък и взима та повръща ако е ял скоро
ооо играчката над леглото ни се счупи а тя е на винт и може само някакви секунди да върви и като спрат пчеличките и той милия започва първо да им се кара после да се нерви и накрая  newsm45 и сега мама е дежурна постоянно да навърта незнаех че е с такъв механизъм иначе нямаше да я купя.
искам да попитам някоя мама дали има бейбифон с камера аз имам и незнам защо не може да хване сигнал до кухнята ако някой е имал подобен проблем моля да сподели даже мъжа ми удалжи антенката
айде отивам да навъртам а след малко ммай ще я разглобя да видя какво мога да измисля

# 395
Чочо-сан, да не би нещо от АМ да е? Ака ли редовно, че нашето не с абаш колики, ми напъва да ака, пък нищо не излиза и много ми се мъчи дечинката!!!!!!!!!!  Cry

Мамбина, честито! А, така, да спи навсякъде без претенции!!!  Praynig

Сърничката, и на Тонката му се точат бабите и дядовците и от двете страни, но аз ще направя каквото мога да си го гледам сама! Иначе, ти кой курс си? Има някакви стипендии за майки, но ти сигурно си по в час за това... Пък и то като ще са големите пари... Sad

Марулка, да те успокоя, че у нас е паднала бомба и не се очертава скоро да се включат спасителните екипи...  ooooh!

Медула,
Миме, имах предвид да продаваш, не да  купуваш. Laughing То това второто не си е работа.
Това го прочетох: "Това второто не е работа." И щях да пиша: "Мимето явно приема много насериозно пазаруването!! Wink "

# 396
  • Силистра
Момичета, я да ви питам нещо различно от бебешки работи, сега като е скапано времето да си поиграем на лексикон.
Имате ли си хоби, нещо което харесвате да правите, а сега не ви достига времето? за Марулка може би са тортите, но тя има време и за тях  Wink, Ели може би фотографията...

Моето хоби са гоблените

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 16:41 от svetly_

# 397
  • варненка от София
Марулче,на 10м. малки ли са за мляко  newsm78 Вярно е ,че всеки си има виждане за нещата но е голям ангажимент това ядене - всеки ден различно. Разбира се ,че ние да готвим е по-добре но не винаги ще ми е до това с две малки деца.То време има за всичко но понякога желанието го няма  Laughing

Принципно кисело мляко се дава след годинка, а прясно малко по-късно. По моите виждания са малки, да. Ами аз казах, че на мен не ми е проблем да готвя всеки ден различно. Може и да ми се смеете, но си правех седмично меню окачено на хладилника, в което имаше зеленчуково, на по-късен етап месно пюре, както и плодово пюре или кисел. Имах винаги и купешки пюрета и когато не оставаше време за готвене съм давала и купешко - Гербер, Хип, Семпер. Беше ми кеф да го правя и го правех.

Светли, освен торти да правя, обичам и гоблени да шия  Blush Ето ги моите неща тук

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 16:41 от marulka_s

# 398
Светли, а ти? Моето хоби са филмите. Много обичам да гледам филм.

# 399
Ние излязохме малко вън за 30 минути и заваля дъжд, добре че бяхме пред блока .
marulka и аз съм гледала кулинарните ти умения и меко казано съм възхитена и щях да те питам дали си учила кулинарство или просто ти идва отвътре?Лелееее сега и гоблени, как се оправяш с всичко незнам.

# 400
  • Кърджали
Ако може да се приеме за хоби, моето е поезията. Отдава ми се да пиша, и имам един куп неща, дето си седят на компа. Но май напоследък покрай заниманията с Мъничка, има и много неща, които са отлетели в небитието.
Юлско бебе, приемам публичното порицание, и отивам в ъгъла за наказание, ама скрит в джоба шоколад. Ще си го хапвам докато ми изтече наказанието.
Па това дребно на моменти така си засмуква тоя палец, че човек да се чуди какво става... Сега седи, зяпа си нещо изграчката и от време на време лапа тоя палец. Дано както каза някой/ не помня кой  Blush / се откаже сама... АЗ съм имала такъв проблем почти до 10 годишна вързаст, само че с гризане на ноктите....
За къпането - при нас си е нещо като ритуал за лека нощ. Много по спокойно и е, и след хапване си заспива.....

# 401
  • София
Здравейте и от нас в този мокър ден!Досега се занимавах с подреждане на гардероби-изваждане на умаляли дрехи,прибиране на летни ooooh!Голяма досада,но сега съм доволна от свършената работа Naughty
Започвам да правя планове за профилактични посещения на лекари-гинеколог,мамолог,зъболекар,дерматолог.Сега ,като имам детегледачка,е редно да спра да се ослушвам Whistling
За галените имена-при нас само големия батко има такова.Той е Апостол и му казваме Апо.Беше дълга борба,но наложих това NaughtyТо не беше Ачи,Толи,Поси,даже в детската градина се бяха объркали и го наричаха Аспарухчо ShockedА малчовците са си Климент,Дамян,Зара.Не съм фенка на умалителните имена,защото съм си кръстила децата с имена,които харесвам как звучат цели Peace
За яслите-надявам се да не ми се налага да ги пращам.Смятам да си ги гледам до 3г.Не съм почитателка на яслите.
За бибероните и палците-от моя опит-по-добре залъгалка от палец.Големият го отказах без сътресения от залъгалката,а сега по цял ден се разправяме за палеца с малкия.Като гледам и бръмбарите няма да мога да им ги извадя от устите.По цял ден вадя палци и бутам биби,но ...уви.И въобще не е задължително детето да има проблем,за да си смуче палеца.Просто им е приятно и се превръща в навик Peace

Felicity,виж дали не пишка,когато го втриса така.Малкият батко понякога прави така,а на брат ми и досега му се случва.
Strelche,дано бързо да се оправи Иво.И при нас след хремата имаше дълго похъркване.Как сте иначе-минаха ли коликите,още ли сте само на кърма?

Уф,пак забравих всичко newsm78

# 402
mama Barba добри пари дават - 3000 лв. накуп за майки студентки редовно обучение, даже са ми ги превели вече  Mr. Green завършвам бакалавър сега, другата седмица е заветния държавен изпит - ще ходя да бера срам, най - мн да ме скъсат  Rolling Eyes
svetly, един вид хоби ми е да пътуваме наляво надясно, още като не бяхме женени с мъжа ми все ходехме някъде, сега затишие, но пък сме планирали ски януари, как ще стане не ми е ясно.
Mimeto, взе ми думите направо  Party

# 403
Здравейте,
веднага минавам на въпросите:
1.За галено име- на Борис аз лично не го наричам Боби, но нямам против другите да му казват както искат. За Йоана, още не знам как да я наричам аз на галено , а за останалите също за сега ми е все едно.
2. Зя яслите - не съм привърженичка. Борис не е ходил на ясли и Йоана няма да ходи. Така ги виждам нещата по тази тема. По този въпрос съм безкомпромисна. Naughty
3.За детската кухня - въпрос на виждане , време и ред други неща. Борис е ял на детска млечна кухня , както и аз съм готовила също. Доволна съм от тогавашната детска млечна кухня , той си ядеше всички манджи с кеф. Но става въпрос за такава кухня след годинката, преди това е бил на готови пюрета/нямах време и нерви да му правя аз.... признавам Embarassed/.
Чета , че за филми говорите , споделете някой интересен , да дръпна да зяпам като ми остане
време. Аз също като мама Барба , преди много гледах филми. Wink
мама Дидитова с кърмаческата стачка , което ни е сполетяло , ако скоро не премине , ще откача. За Плантекса още нямам трайни впечатления , но ще почакам още и ще пиша има ли ефект или не. Пожелавам си взаимно да ни отмине този период  ида се поуспокоим всички.
Такова чудо с Борис не ме е сполетявало , а го кърмих до 10 месеца. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 17:07 от Fortune

# 404
Еми моята логика е,че ако детето има нужда от смучене, по-добре палеца,от колкото мен,защото биберон залъгалка не признава.
Именно. И моята е същия случай.
Та не знам кое е по-добре, но пък и няма особено значение, защото тя не ме и пита какво предпочитам аз - бебирон или палец да смуче Joy

Общи условия

Активация на акаунт