Юлски бебчета 2009 - Тема 11

• 18 861
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Стеф -много е хубаво столчето Peace.Цветен адвокат  Joyнаправо ме разби  WinkКолкото до купоните то да беше от тях, уж от тази вечер щях да го удрям на живот, а....
Само се каня да лягам и не става...ама ,че работа скука голяма Thinking

# 661
  • София
Ууу,изорах къщата,но пък и свърших полезната работа да събера разни неща,които вече не ползвам и утре ще ги дам.От детската кухня имат инициатива да събират помощ за Звено "Майка и бебе".Най-хубавото в цялата работа е,че аз само трябва да ги опковам,а куриера,който ми носи храната ще ги вземе.
Купих на малкия батко нов DVD-плейър,че нашия е толкова стар,че не чете дори оригинални дискове.Взех му някакво смешно,което струва 40лв.,да не ме е яд като го счупи.Обаче пък си има USB-порт и от утре започвам обучение как се свалят филми Mr. Green

Цветен Адвокат,браво за свършената работа smile3501
Дейзи,измислихте ли дестинацията?Ние обсъждаме Тайланд,но да видим Party

# 662
  • USA
Добро утро,момичета.

Стеф,и твоят стол е невероятен,абе като гледам само хубави неща си избирате. PeaceА този сайт с прическите е страшен,само че трябва да попрактикувам малко,че нещо не можах да се гримирам. Laughing

Цветен прашец,браво,изкара някои лев за бебчо. Simple SmileИ аз си мисля че твойто бебче е по-едро, защото вие сте такива,гледам и Стейси е като нас,дълга ,а 5800.

Деси_дес, нищо не пия за имунната система, но пък продължавам с витамините.  Peace

И на мен днес Стейси ми се смя с глас,ама много е сладка,направо умрях от кеф,и то само от едно просто нещо.Това е упражнение за бебета,надувам си бузите и с нейният пръст ги пукам и издавам звук и тя направо умира от смях,утре ще я покажа на татко и. Heart Eyes

Днес купих чесалки за зъби,обаче тя не може да си улуче устата и се ядосва, ама пак продължава да се мъче,една от тях е с вибрация като я стисне и е много интересна.

чочо-сан 1,много ме разсмя, Joyне ми се иска да пробвам, аз пък го знам с чесън.

Инкс,говоря за нощен сън,а не за паузи,тя да не е луда да спи толкова Crazy,става на 3 часа вечер,което за мен е доста добре,не е като на 1.5-2 часа. Peace

Мама Барба,мерси за комплимента. HugОсвен от носенето,отделно тя спеше в мен някой път по час и си натоварвах кръста и гърба, и сега като кърмя,наистина кръста ми е гол,но се надявам малко по малко да отмине болката,по едно време даже не можех да ходя изправена,но сега е по-добре Praynig.Какви са тези упражнения за кръст,не се сещам newsm78.
Стейси има въртележка над кошарата,има едно пак на кошарата с музика и светлини,има активна гимнастика,отделно и цяла торба с дрънкащи и свирещи играчки,купих и скоро и едно бънджи,и за банята от тези гумените играчки.каквото съм се сетила съм купила,ама май аз съм и най-интересна,аз и показвам играчките,тя мен гледа. LaughingА забравих има 5-6 книжки с големи картинки и направо умира да и показвам.А за сама,много не обича,но и тя като другите бебчета,сутрин като се събуди си гледа въртележката около 30 мин.Някой път за 10 мин. на активната гимнастика или пък 10 мин. на другата играчка на кошарата.Общо взето не обича сама.

АЧ,и ние така на ръчичките и крачетата ни беше суха кожата,аз не обърнах внимание,докато не премина в лека екзема,внимавай с къпането,не повече от 10 мин.и в не много топла вода,на мен това ми беше грешката,мажа я колко време и още не и е минало,и явно я боли защото се дърпа.

Карелия,имах предвид нощния сън,заспива и след 1-1.5 се буди,и след това вече си минава на около 3 часа,това е всяка вечер.А през деня,и Стейси спи по 30-60 мин.обикновено. И при нас така беше с коликите,нямаше няколко дни и после пак за малко,но сега сигурно 10 сме без,и този път наистина си мисля че отминаха.Иначе усещам как и къркори стомахчето,и пръцка доста,направо като голям човек.  #Crazy hahahaДано този път са ви за последно коликите. Praynig Hug

# 663
mama Barba-относно представата ти,че не съм руса-е,природата си е преценила колко ми е интелекта Joy;забавляваме се с книжките,закачам и лигавчетата на решетката на креватчето-тя си ги дърпа и им говори-сменям ги,много си гледа ръчичките;иначе като се разкисне правим гимнастика двете-аз ръкомахам с ръце и тя се смее много
линет-с тази духалка каква сметка за ток Ви чака-ужас
Цветен прашец-браво за работата-вече започвах да се чуствам някак като крадец от храната на бебето-залисваме те с форума,вместо да работиш Embarassed
Зори-малкото мишле киха ли след като му пръснеш Стеримара?

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 07:53 от A4

# 664
  • София
Аз съм с на Avent и я храня и от 125 и от 260мл, но не съм сменяла още бибите им.
EliG  къде е тоя магазин Азиз бебе, че съм в района но не съм го виждала, сигурно е от страната на южния парк, а аз съм от страната на Дойран.

Не знам как се казва магазина, макар, че май това е единтвения , който посещавам напоследък, от страната на парка е , на Нишава по пътя за парка се пада отляво след Фантастико, и има всякакви бебешки неща - дрехи, играчки, храни и т.н. и... чорапогащници Simple Smile

връщам се да чета назад, ама много пак сте изписали,личи си че е лошо времето

# 665
  • София
Добро утро мамита!
Стеф, Миласара като ми казвате Цнетен Адвокат се сещам преди години един клиент-чужденец, който не говореше добре български и не можеше да ме произнесе правилно фамилията (тя малко омотана) и ми казваше адвокат Писанка и понеже доста време ми беше клиент докато оправим бъкиите и това обръщение ми стана нарицателно, който го чуеше почваше така да ми вика, та дълго време, даже и до днес който се сеща ми казват така на бъзик. Мъжа на една моя приятелка толкова се беше увлякъл с това обръщение, че даже ме беше представил така на един негов колега който го пратил да му върша работа и той човека влиза и ми вика: Добър ден адвокат Писанка и аз  Shocked защото за пръв път го виждам, после се сетих и прихнах да се смея, та такова посрещане му направих на човека. Така че недейте така момичета, че току виж и това ми станало нарицателно, после хората ще се чудят за какаво иде реч. Laughing
А-4 не си го слагай на сърце  Wink дай Боже да сме живи и здрави все ще изкараме за храната на детето, а иначе точно напротив ми действа форума, много се разтоварвам с вас и после по ми спори работата.
Маймун, А-4 то гена, че си е фактор така е, но и тя си е доста пухкавка де, ама здраве да й е. Стеф, ма малко си тарикат, аз твойто столче го гледах, ми то с една космическа цена беше, нещо от сорта на 590 лв. ли беше, що ли?
Е, сега ще почерпя бебка с едно столче, но чакам и Сиси да покаже нейното.
Благодаря на всички за поощренията за свършената работа,  bouquet така се чувствам стимулирана и готова за нови подвизи. Човек има нужда понякога от една добра дума.
Хайде стига, че пак се отплеснах, ама вие вече знаете защо. Joy
И накрая пак ще подканя и другите мами да споделят с какво се занимават извън майчинството, так ще знаем към кого за какво да се допитваме при нужда.
Отивам да си правя прически на сайта на Стеф, че от ученичка не съм се виждала с къса коса.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 09:40 от cveten prashec

# 666
И накрая пак ще подканя и другите мами да споделят с какво се занимават извън майчинството, так ще знаем към кого за какво да се допитваме при нужда.
Ох, сетих се за една моя позната (адвокат), която като ходи на екскурзия например и я питат с какво се занимава казва "домакиня", щото иначе се почва едно питане...признаеш ли си, че си адвокат или доктор-тъжна ти майка - е установила тя Joy
Иначе аз гарантирано няма да те намразя, щото почти нямам роднина, който да не е адвокат Joy, съпругът ми също. Аз съм юрист, но за малко разнообразие не съм адвокат. Но все едно де - пак същата област, абе скука Wink
А това бебе нещо се обърка - още спи - прави ми 5 часа пауза, ама сега, а ме събуди още в 1 първия път тази нощ (а заспа след 10), после в 4, после в 5 и не мога да гледам направо. Аз ставам към 7 и 30, за да я изпреваря и да закуся, пия кафе и т.н, защото тя принципно става към 8. Съответно вече пак ми се спи. Главата ме боли чак. Не знам какво реши Джиджи, но аз сериозно обмислям довечера да я нахраня или поне дохраня с АМ, та барем поспи по-дълго в първата половина на нощта и се върне към поносимия режим, който нещо взе да разбърква.
А, в тази връзка, да попитам по-опитните мами - има ли някаква връзка между захранването и нощното хранене, имам предвид като почнат да ядат и друга храна да не се будят за нощно хранене през нощта? (няма да хукна утре да я захраня, само питам)
Медула, мислих, но не схващам май как връзваш около кратата слинга newsm78 Като се кръстосат отпред двете ленти под хоризонталната краката на бебето се слагат от двете страни на кръстоската, нали така? Тогава ли ги овръзваш някак newsm78  

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 09:57 от инкс

# 667
  • София
О, колега здравейте.  hahaha В общи линии си права за лекарите и адвокатите, това с професия домакиня си е добра идея.

# 668
  • Велико Търново
Здравейте, Мами,
мен ме нямаше 4 дена и гледам сте напълни темата, та чак за нова дойде време. Както Стеф вярно е отбелязала - много гнусно време, но ние семейно решихме да идем до Априлци. Беше студено, но си починах добре - спах до късно сутрин и после всеки следобяд, та чак си мисля, че се върнах по-красива  Shocked, заради намалелите сенки под очите. Ето малко снимки от нас: http://picasaweb.google.com/julia.beleva.vt/fhLhQC#5393935183397035458

Мама Барба, Сияна се забавлява сама, но често трябва да и сменям мястото - в нейното легло има шарени чаршафи и залепени играчки на таблите и се заглежда и им говори. Като и омръзне я местя на активната гимнастика, после я водя с кошчето да простираме на терасата, понякога я вземам с мен на компютъра. Не знам дали не е вредно, но се заглежда, а и аз и обяснявам какво правя и мисля, че и е интересно. Когато е с нас на масата и обръщам някоя интересна чиния, бутилка, нещо шарено и тя почва да му говори. Играчки рядко купувам, роднините и приятелите добре се грижат в тая насока, но и ги давам една по една, и като ги забрави, завъртам на ново, но да е здраво детето, другото мисля, че се забравя.

чочо-сан 1 и моята коса много пада, въпреки че махнах над 15 см. Мамите в Търновската тема ме посъветваха да правя бабешки маски с кисело мляко, зехтин, мед, жълтък. Та ще почна с това най-напред, дано помогне Simple Smile а иначе фризьорът ми каза, че ще почне да пада като спра да кърмя, но и ако тогава пада, не знам дали нещо ще остане на главата ми.

Колкото до това с което се занимавам: работя като търговец на компютърна техника, най-грубо казано. Обслужвам корпоративни клиенти, но ако някой иска съвет за покупка на дребно, ако мога да помогна - насреща съм Hug

# 669
Като се кръстосат отпред двете ленти под хоризонталната краката на бебето се слагат от двете страни на кръстоската, нали така? Тогава ли ги овръзваш някак newsm78 

http://garmonia.org/other/instructions/estetica/cross-top/
Инкс, намествам слинга, както е показано в т.1-5. После хващам бебата пред мен и изпълнявам последователно т. 11-16, но бебка е в мен и аз я обгръщам добре с плата на двете странични ленти, подпъхвам под хоризонталната и стягам отзад. Накрая разгъвам и хоризонталната. Дано ме разбра Hug

# 670
Здравейте,да се възползвам от поканата на cveten prashec
Аз работих в Германос като консултант по продажбите!  Hug

# 671
  • Велико Търново
Медула, Ния стои ли обърната към теб? Защото Сияна ми отказва и иска да гледа напред.

# 672
Добро утро мами !
Аз пак съм притеснена,след като кървавите нишки в акото ни изчезнаха,сега се появиха едни малки кафеви нишки  ooooh! незнам вече какво става ,след като сме САМО на кърма.Мисля си че може и да са глисти,някой да знае нещо по въпроса ?

# 673
  • Варна
Добро утро и от мен!

Снощи Дидито ме изненада като заспа още в 10 часа, но за сметка на това се събуди в 3, което не го беше правила много отдавна, и после пак - в 8.
Моята коса и тя започна да пада, но мисля, че е нормално, всичко, което не е опадало през бременноста, ще опада сега... Само дето непрекъснато вадя косми от ръцете на детето, защото тя като ме докопа за косата, става лошо  Laughing

По повод на професиите, аз май вече бях писала, че съм уеб разработчик. По принцип съм завършила Информатика и съм се занимавала и с поддържка, и с продажба на компютри, общо взето отбирам от всичко по малко Simple Smile

За забавленията - нямаме нито шезлонг, нито активна гимнастика или люлка. Забавлявам я с две дрънкалки, едно плюшено коте,  няколко картинки на животинки, пея й песнички, или пускам от компютъра, чета й книжки, детски или за възрастни, ама със смешна интонация. Играем някои лесни бебешки игрички, като лази буба, като сгъвам прането й обяснявам цветовете, като вечеряме също й показвам и обяснявам какво ядем, вчера като подреждахме продуктите от пазаруването пак показвахме кое какво е и т.н. Вече не се кефи толкова на въртележката, сега й пея "Две калинки" като вземам двете калинки от въртележката Simple Smile

Кукумявче, мен ме боляха бъбреците в самото начало на бременноста и от тогава периодично ходя на нефролог да си ги следя, иди и ти, ако трябва. За зърната - колко често суче бебето? Болят ли те? Ако са само посинели и натъртени, мисля, че ще се оправят от само себе си, може да ги мажеш с крем и да ги оставяш на въздух, макар че вече е хладничко.

Деси_дес, аз не пия нищо, гледам да ям повече плодове и зеленчуци.

Инкс, виж това филмче, може би ще ти стане по-ясно - http://video.google.com/videoplay?docid=158240441827117948#

Я да задам и аз едно въпросче, за размърдване на мозъци Simple Smile С какво се променихте от както имате бебе и на какво ви научи то?

Ето и малко снимки от нас: http://picasaweb.google.com/b.georgiev/DianaGeorgieva?feat=conte … 93605588667095058
от тази нататък.

# 674
  • Велико Търново
Z.Ivanova, ако има глисти трябва в акото да има тънки бели червейчета, но не е задължително. По-добре да се консултираш с педиатър. Дано всичко е наред Hug

Общи условия

Активация на акаунт