Клуб "Парфюмен ценител" 28 - Най-неприятните...

• 44 772
  • 676
  •   1
Отговори
# 525

Страхотна статия, много се радвам , че и ние си имаме нашето парфюмно он-лайн " жужене "    bouquet

# 526

Страхотна статия, много се радвам , че и ние си имаме нашето парфюмно он-лайн " жужене "    bouquet
Да определено сме доста силни в описанията и отричането или възхвалите на стари и нови аромати. Ми така де, нали ние ги купуваме. Mr. Green

# 527
Всъщност, точно този интерес на компаниите към блоговете е най-лошото, което можеше да им се случи. Поне по отношение на обективността им.

# 528
Мен лично ме дразни стила, с който се описват парфюмите в списанията - "парфюмът Х. бил смесица от вълнуваща женственост и зряла невинност, съчетание от искрящ цвят на синьоцветна бландолина и тумбофорово дърво (примерно)" - нищо от което не ми говори каквото и да е  Outta Joint

# 529
Аз затова казах, че всяка една дама от пишещите тук, давайки своето описание, ще бъде по-ясна за желаещите да купят даден парфюм от тези възвишени бръщолевеници какъв точно бил аромата! А пък този Лука Турин... не, мерси! Мъж да ми описва как жена усеща даден аромат!... Rolling Eyes Просто не знаят какво губят без нашите описания! Laughing

ПП. Хаха, поправих се! Мерси Hug

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 00:29 от Бижy

# 530
Лука. Simple Smile Освен това, може би половината от ревютата в книгата са на Таня Санчез.
Колкото до това дали е полезна - само ще кажа, че според мен всеки, интересуващ се от парфюми, трябва да притежава или поне да е прочел и двете му книги. Wink Човекът наистина има какво да каже по темата. Mr. Green

# 531
Жив и здрав да е! Като издаде на български, ще го прочета. Може би! Twisted Evil

# 532
  • при морето
Оф, тия ириси... ooooh! Laughing Ще дебна, то к'во ми остава, ама не се надявам. Confused
Хаха,ми то май не ставаше въпрос за твои щения,Бижу!
Аз като четох и препрочетох...друга беше идеята,амаааа...на лисаната й е дълга опашката,нали? hahaha

# 533

Страхотна статия, много се радвам , че и ние си имаме нашето парфюмно он-лайн " жужене "    bouquet

Съвсем честно си казвам, че аз предпочитам да чета вашите описания и така да реша дали ароматът ще ми допадне или не. Рекламите на повечето парфюми са прекрасни, но вашите описания са по-достоверни за мен Simple Smile

# 534
Разбира се, че в списания не може да се очаква обективно мнение за парфюм или пък за козметика (различни неща за мене, но принципът на ревюта там е същият). Там всяко пространство е скъпо и всяка дума подсъдна. За блоговете е различно. Не често, но се намират и ужасни описания на парфюми. Едно от последните, брутални ревюта беше за новата Идилия на Герлен на доста известен блог.  

Между другото, погледнах статията, но не ми стана ясно дали е превод или е оригинално творение. Възможно е да съм пропуснала. Прилича ми на превод, отразяващ стереотипа за "малката съпруга" в събърбия с парфюмния си блог (както и да е; друга гледна точка и друга тема).

Мм, "Джулиет има оръжие"... Досега се съпротивлявах поради 2 причини: първо, името (е, никак не е образователно за малки деца Simple Smile Simple Smile,   и второ, асоциацията, колкото и да малка, с Нина Ричи (досега нищо от тях не съм могла да нося).  След всички отзиви сега ще трябва поне да се пробват... Много красиво сте ги описали!  Аз съм най-любопитна за Midnight Oud, заради комбинацията на рози, сафрон, пачули и ауд. Надявам се, че ще е това, което търсех у TF Noir de Noir. Освен онлайн, къде сте виждали "Джулиет"? 

И още един въпрос: някой пробвал ли е Еликсирите на Герлен? Или тези от колекцията "Париж, Москва, Токио"?

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 05:30 от Pixie

# 535
Разбира се, че в списания не може да се очаква обективно мнение за парфюм или пък за козметика (различни неща за мене, но принципът на ревюта там е същият). Там всяко пространство е скъпо и всяка дума подсъдна. За блоговете е различно. Не често, но се намират и ужасни описания на парфюми. Едно от последните, брутални ревюта беше за новата Идилия на Герлен на доста известен блог.  
При блоговете е съвсем същото, като при списанията, но не винаги се разчита на  заплащане, а обикновено се действа чрез безплатни продукти, покани за събития (където пак ги засипват с безплатни продукти) или снабдяване с подаръци за читателите, от което печелят и марката, и блогът, и се разчита на реципрочност. Но някои си печелят и комисионни от линковете към продуктите в постовете си. Дори "големите" като Шанел и Герлен се възползват вече, а при по-"малките" имена, особено прохождащите, е практика. Негативните ревюта са за цвят или не са дошли от безплатни продукти Simple Smile Лично съм ставала свидетел как производители питат по форуми на кои блогове да си пращат продуктите; естествено, като се появят в блога  същите, не се чува лоша дума за тях. Ако има нещо негативно изобщо, е изключително уклончиво, ако е за серия продукти/парфюми, се споменават само фаворитите от групата и нищо не се казва за най-нехаресваните. Подобни трикове колкото искаш.  
Общо взето, колкото по-популярен е един блог, толкова по-скептично  подхождам (лично аз)  към писанията в него. Най-прогресивните блогъри вече са приобщени, съблазнени или процесът тече; не един или два блога съм наблюдавала как се "комерсиализират" през годините Laughing В интерес на истината е забавно да ги гледаш как навлизат в материята и си "продават душите"  Mr. Green; от друга страна, някои от любимите ми някога блогове вече дори не стават за четене, толкова е прозрачно. Най-лошото е, ако в началото са били чисти и невинни като изворна вода и си приемал мненията им без съмнение; за много от читателите преходът е незабележим и продължават да приемат всичко за чиста монета.
Явлението го наблюдавам повече при блоговете за козметика, но и при "парфюмерите" го има.
Е,  част от тях  все още си пробват и продукти на свое усмотрение, купуват си сами и дават истински отзиви, но  най-реалните ревюта идват от "малките" и пресни блогъри (преди да са преминали към the dark side Mr. Green).
От скоро влязоха в сила регулации в това отношение, в смисъл са задължени да отбелязват откъде идват продуктите, за които пишат. Ще видим, де - нищо не им пречи под ревюто да напишат, че продуктът е пратен от PR на компанията, че това с нищо не влияе на оценката им, а иначе да си знаят тяхното. Но поне информацията е изложена и могат да се правят изводи.
Та, общо взето, блоговете са новата "голяма реклама", и, както пише в статията, компаниите тепърва се пробуждат за потенциала им и само по-зле ще става. Mr. Green
Аз точно затова харесвам Турин и книгата му, защото не го е еня за нищо и плюе парфюми с хъс. Mr. Green Тези с минимална оценка са най-много от всички.
А, издирих и готина статия по въпроса : http://www.nytimes.com/2008/01/31/fashion/31SKIN.html?_r=1&p … 1&ref=fashion

# 536
Оф, тия ириси... ooooh! Laughing Ще дебна, то к'во ми остава, ама не се надявам. Confused
Хаха,ми то май не ставаше въпрос за твои щения,Бижу!
Аз като четох и препрочетох...друга беше идеята,амаааа...на лисаната й е дълга опашката,нали? hahaha
Верно ли, Whinter!? Thinking Ми аз пък така го разбрах. Нали знаеш колко харесвам ириси? И Карен също. Но ти благодаря, че ми подсказа за какво иде реч де! Hug А аз все не разбрала...

# 537
Току-що получих ето това:
  Salvador Dali Purplelips Sensual

Много приятен аромат, пудрени  виолетки, канела и пачули.Току -що се напръсках, така че ще докладвам как се развива нататък  Mr. Green

# 538
  • Варна
Днес се грея с Must - Cartier, обаче не ме радва много. Очаквах, че в студа ще е истинската му сила, ама... А може би просто направих грешен избор, друго трябваше да е.

# 539
  • София
Така...,не стига,че ме зарибявате с парфюми, а сега и с книги
Четох откъси от книгата.Поръчах я  Grinning.
Благодаря, Мадам Мираж.

Общи условия

Активация на акаунт