ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 236
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Леле............ ма тук станало, като на война. Не четох два дни и хоп ново 20. Абе момичета, кво значение има кой кърми и кой е на АМ, нали папкат бебоците и растат, това не е ли по-важно! Що се надпреварвате да сте една, над друга. Спорите за доста "сложни" неща, едните се чувстват гузни защо не кърмят, другите се бият в гърдите че кърмят, ох аз съм по-добрата майка, ох не аз съм по-добрата майка. Прилича ми на сюжет от приказката на "Снежанка", огледалце, огледалце я кажи....................... Ми аз кво да кажа, надявам се че ще имам още кърма и се моля, защото истината е че не ми стигат пари за основни неща и вероятно ще ми е трудно да си купувам АМ, за да си храня детето,  пък си мълча. Много пъти питам някой въпрос и никой от вас не ми отговаря, пък не се сърдя. Последният бе за датата на получаване на майчинство в София. От 30 майки една не ми отговори и кво от това? ХОП ЧИЧКО ГУГЪЛ СВЪРШИ РАБОТА! Ей де по лежерно дами, и горе главата всички сме ЮНСКИ МАЙКИ!

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧОВЦИ, здраве, сладки муцунки и сладки сънища желая от мен, Маргото и Кали!

P.S. - Консултация, бита трета ваксина " ПЕНТАКСИМ"
Тегло-7100кг.
Ръст- 64см.
Мрънкаме, за сега температура нямаме!

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 15:47 от takanat

# 691
Привет и от мен...амм чи забравих какво щях да пиша много съм умна  Joy
Още вчера щях да казвам че Гого вече се плези като му се плезя аз и той се плези и е много смешен прави езика остър и само го вади  smile3534
Честити месечинки на всички   bouquet
Първата ни страничка е страхотна благодаря  Hug

# 692
Привет, завърнахме се от целодневна разходка - страшно готин ден и днес. Сдобих се фондьотен и червило/ не че ползвам много помади но беше на промоция с червило подарък и аз хоп да си взема/

wiwi като имуностимулант ми препоръчаха бирена мая и аз си взех, пие се по 2 хапченца 3-4 пъти на ден. резултат...видимо не за сега!

имам въпрос към майките, които кърмят и дохранват с АМ: как става този номер, едно ядене ли замествате или на всяко давате по малко ам?
аз ще си питам педиатърката но като цяло да сондирам мнения. А какво е преходно мляко????

# 693
Шарки, ако едно хране е АМ, а друго кърма, вероятността кърмата ти да намалее и спре е 99%.
Лактацията се поддържа само, когато има и редовно търсене.
Т.е. смесеното хранене става като първо детето се кърми и след това се дохранва с определено количество АМ.

# 694
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ПОРАСНАЛИТЕ ЮНСКИ СЛЪНЦА

Гъди дано Боян те пощади и вместо да крещи и да се дере те зарадва с хубав смях.

Тео също от време на времее се буди следобед с плач и най-вече ако е бил кисел преди да заспи.

Милена племеника ми събира очичките и т.к. не живеят в България бях разпитвала за клиника да го прегледат, ако решат батко като се върнат. Препоръчаха ми клиника Ден. И един лекар, но ако те интересува ще питам пак, че не помня името му. На Борис му сложиха очила, но той много събира очичките и дьоптър 6 мисля. Но са им казали, че ще го израсте с очилата и няма да има проблеми.

Имуностимуланти не ползвам, но незнам честно казано дали и може по време на кърмене. И на мен ще ми е интерсно, ако ползващите или запознатите споделят.

Ние започнахме да се дохранваме от време на време вечер и то защото ако не си хапне стабилно се буди през ноща поне 2 пъти, а така спи до 8. Е изяжда около 60мл., но след като съм го държала поне по 20 мин на всяка гърда. Признавам си, че го правя за свое удобство, ама и аз съм човек  Mr. Green

А от бирената мая не се ли качват килца ...

# 695
mgamisheva не съм качила да сега, дори смъквам защото си имам режим на хранене.

Франчиии всичко това ми е ясно  Cry ама какво да правя като виждам че не му стига. давам през 2 часа понякога и пак е намаляла доста кърмата. за храненето в 6 часа почти няма - той самия почва да реве защото няма какво да сучи. аз няма да спра да кърмя

# 696

А какво е преходно мляко????

Мисля, че това са адаптираните млека, като има от 0 до 6 месеца и от 6-12 месеца.

# 697
Относно смесеното хранене. При мен беше голяма мъка първите 2 месаца, на всеки 3 часа различно минимално количество, 1 час цедене с електрическа помпа бях пред нервен срив. На 50-тия ден отидох на консултация при гинеколожката си и се оплаках. Тя ме поразпита, общо взето при мен сутрин се получаваше най-голямо количество и тя ме посъветва да се цедя на 6 часа...така че аз редувам едно хранене АМ, едно кърма и така 6 хранения, при мен кърмата е на стадии, варират +/- 10-20 мл, сега съм си в пика явно, събирам си за 3 хранения и малко отгоре. При мен имаше и друг ефект цеденето на 6 часа, по-спокойна съм....

# 698
Относно смесено хранене: според мен ако не те притеснява недей да пропускаш и да кърмиш през 6 часа, аз съм на този режим от самото начало, давам да суче и после предлагам шише, колкото хапне от шишето толкова, има много моменти в които отказва, но има моменти които си дохапва доста. Но не се притеснявам ако изпусна някое хранене, от веднъж на 5 дни няма да намалее кърмата.

# 699
Страхотна първа страничка си имаме  Heart Eyes Благодаря за което  Hug  bouquet

Момичета , тези спорове и разгорещени дискусии ме натоварват . От доста време съм член на форума / то и по ранга ми си личи  Mr. Green / предимно се подвизавам в други подфоруми , но такова отношение помежду ви ми е непонятно . Всички хора са различни , не може всички да се харесваме и обичаме , но нека поне се уважаваме . Това е от мен  Peace

# 700
  • Germany
Много хубава 1-ва страничка Peace Ще се наканя и аз да кача снимчица. Е, хайде де Грета, вие докато се наканите да посетите дълбоката ни провинция то сняг ще завали Wink
Ето днес такова хубаво време, изкарахме цял ден на въздух, а това моето се скъса да реве. Още има здрави колики, коремчето му става твърдо и докато не пръцне или не се оригне много се мъчи. Имам чуството, че до абитуриентският си бал ще ги влачи тези колики (нали уж до 3 месец били).
За имуностимулант - аз започнах да пия Цитросепт. Много болни има покрай нас, пък дано да ни се размине.
И аз искам да започна да дохранвам през деня (нощем проблем нямам, той си цока, аз си спя). Това кърмене "на час по лъжичка" ме убива  (искам да го правя само, когато не яде нормално), но знам че ще ми намалее кърмата и все не се решавам. Пък и така свикнах на лесното, няма шишета, носиш си "манджата" навсякъде...А, тези които дохранвате, колко АМ давате? Или се прави пълна доза и колкото изпие детето?

# 701
Аз преди като дохранвах давах да суче и след това правех 60 мл но той беше тогава на 2 месеца
Днес най-накрая сложихме първия Пентаксим без да плаче милия хем беше и раздразнен от многото чакане никой не ни пусна да минем беше единственото бебе там но както и да е само измрънка и това беше  Heart Eyes В момента е 7200 и 65 см  newsm68

# 702
  • София
Да попитам, за снимчиците на първа страничка, първо страхотни са. Моите адмирации, за темата и оформянето и,  второ как да я оформя снимчицата като филмова лентичка. Благодаря предварително на по-техничните мами. Hug

# 703
takanat Трябва да качиш снимката в албума Снимки за колаж в snimka.bg
И Грета я оформя, за което пак искам аз да благодаря Simple Smile

# 704
Анджи, браво на Гого! Нашият пък реве предимно от солидарност  newsm78

Promiscuous Girl, а стига де, сняг! Нищо чудно да завали, няма да е за първи път...

За АМ. Аз стартирах с 30мл след кърмене. После станаха 60мл. Сега са вече 90мл след всяко кърмене. От скоро вечер даваме 150мл, защото кърмата ми е най-малко. И се буди през три часа нощем да суче, маймуняка  Joy (мерих пробно кърмене и за това съм точна в грамажите, ама мойто гардже яде колкото му дам, така че... не знам дали съм точен пример) Минималната доза е 30мл - 1 мерителна лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт