ЮНСКИ бебета- тема № 93

• 24 246
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
mgamisheva брово зо съня да 8, така ми се иска и калоян да спи до сутринта - и до 6 съм съгласна.
Мерси за отговорите на всички до тук, аз ходих и при педито и поговорихме, каза първо кърмене и после да му давам по малко АМ/ НО ТОВА НЕ ВСЕКИ ДЕН/

Маринова а кърмиш ли първо Петър като му даваш 150? а цедиш ли с помпа?

# 706
sharky81, моля те кажи ми какъв режим на хранене спазваш? Аз не мърдам с нито грам, а трябва да сваля 10 кг. По принцип не ям сладко, бял хляб, тестени изделия, но тия пусти сирена и кашкавали не знам как да ги откажа.

А за тези наистина безмислени спорове за кърмене или не...аз не кърмя и не желаех да го правя, но уважавам избора на другите да го правят. За себе си, не се чуствам гузна никак даже. Дойда ми кърма на 4 ден след раждането и си я спрях с хапчета. Храня се отвратително и не мога постоянно да мисля какво ям и какво не. Пък и не стига, че родих на почти 40 ами и да ми виси по цял ден на циците  Rolling Eyes...no way
Айде, лека на всички... Peace

# 707
Албена 35, трябва и спорт за сваляне на килограмите. Аз свалих моите кг / а те не бяха малко/ със спорт и леки хранителни ограничения. Пробвах и с диета, но колкото свалих за 1 седмица глад, ги върнах много бързо. А и хубавото на спорта е, че се стяга тялото  вкл. и кожата.
И аз ползвах от хапчетата за спиране на кърма, но ги пих 30 мин след раждането / благодарение на това бюста ми се смали и оправи първи/, т.е супер бързо свалих част от кг, а спорта го започнах около 2 седмици по-късно -пътечка и колело във фитнес.

# 708
Здравейте,

Да се отчета Simple Smile нали е отчетна темата - Теди е вече над 7500 грама и 68 сантиметра, все така синеок Simple Smile Има кофти зачервяване след Пентаксима, ама с компресче се оправя вече. Иначе заспива на ръце, сънува много и понякога се смее, понякога плаче насън. Заспива доста пъти и с мрънкане. Вече не иска да лежи гушнат - трябва да е прав и да гледа какво става около него. Не се обръща, ама вероятно и това ще стане скоро. Много е засмян. Освен като го обличам след баня - тогава е мноого цуплив.
По дискутираните теми - всеки си има мнение и тук е мястото за споделяне и съвет, а не за иронизиране, назидателни коментари и всякакви коментари от подобен характер (по мое мнение без да ангажирам никого с него и някой да се чуства засегнат).
Гъди, Гретхен - звъннете един телефон за разходка в квартала тия дни докато е хубаво времето.
Иначе извън темата - мацки кажете някаква интересна книга за четене, че ще привършвам моята скоро и се чудя какво да започна. Ако някой може да препоръча нещо, моля да го сподели  Hug
Поздрави и усмивки от мен  newsm03

# 709
  • София
mgamisheva - благодаря ти за отговора мила, сега ще избера и аз една да кача, Грета ги оформя прекрасно браво на юнското ни мамче  Hug Hug Hug

# 710
Гретхен, и текстчетата са много забавни, браво  newsm20  Ако запецнеш на някоя рима, свиркай - царица съм в това отношение  Satisfied   bath

Gittanna, нямаш грижи. Пращай тел. на лични и следващия път ти звънкам  family   Книга, за съжаление, не мога да ти препоръчам. Последното, което четох, беше
"Малкият принц" и после - предимно бебешки и детски списания  Flushed   wflag

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 22:43 от Gydelichkova

# 711
Gitanna, малко тежички , но иначе хубави книги са 1984 и Жвотинска ферма, тях четох неотдавна.

# 712
Явно се оказа че не всички кърмят.
Аз също съм от некърмещите.Кърмих един месец и то защото ме принудиха.Не съжелявам че спрях.Спрях без хапчета постепенно,но за мен кърменето е ужасен спомен.Сигурно има хора, на които им харесва, но аз не съм от тях.
Не мисля че това ме прави лоша майка. Naughty

Относно буденето през ноща моя Крис е като часовник.Винаги се буди към 3ч през ноща и после в 5,30ч.

# 713
Грета, страхотна първа страница!  bouquet  Много красива и забавна! Ама са ни хубави юнчетата! Simple Smile

Имам и въпрос за захранването към по-опитните:

Колко време горе-долу отнема от пърия опит с пюрето до заменяне на едно хранене. Някой беше казал, че му се е случило за седмица  newsm78

# 714
Дали пък няма да е възможно да бъдат вмъкнати и рождените дати на бебчетата за да махнем след време списъка от първа страничка?

Мислих го това, но накрая реших, че списъкът винаги трябва да си стои, а снимките да се актуализират. По дати е подредено, ама с линкове става хаос. Ще поживеем, ще видим. Който има идеи да дава, много обичам да правя промени, да пренареждам и да изхвърлям стари неща; Снеже Wink

Гъделичкова, аз много уважавам твойто стихоплетство. Заглавията, които ти пусна са ми любими  Hug Аз обикновено увяхвам на пети куплет, така че  Hug

Шарки, много рядко пропускам кърмене преди АМ и ако пропусна, е заради нещо конкретно. Тогава ми се събира повече кърма и на следващото кърмене давам по-малко АМ.  Peace

Гити, де се губиш ти? Аз чета криминални романчета, че лесно забравям до къде съм, да не кажа че забравям и цялата книга  Embarassed

# 715
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Сори, че толкова късно "сколасвам" (тази дума ми изникна, иначе не я употребявам често) да отговоря.

Фарнческа, с цялото ми уважение към теб смея да не се съглася с последното писно по мой адрес. Излиза, че Муцуната била някаква неблагодарница, а? Видиш ли - рядко пише, съвети и полезно инфо не дава, фръцне се за кратко, каже нещо смешно, покаже някоя и друга снимка, всички й се радват, а тя в крайна сметка недоволна...?! Как не я е срам... Някои мило и драго дават за такава раодст, задници лижат, ровят из гугъл, копират- пействат, отговаряйки на спешните въпроси на притеснените мамчета, ама не им се вдига рейтингът - виж за такава жестока несправедливост не се бах замисляла ooooh! Само защото някой тук ми се радва на рядките появявания, не значи, че трябва да приема захаросан облик, да почна да пиша захаросано и дори да предизвиквам захаросан вкус в устите на четящите... Въпрос на сомооценка - моята не е ниска и не изпитвам нужда на всяка цена да привлека внимание с хленчене, атрактивно писане, изключително чувство за хумор или демонстрации на познания във всички области, засягащи растежа и развитието на едно бебе... Peace Просто се ползвам с еднаквото право на пишещите тук да си драсвам по някой и друг ред, когато сметна, че имам какво да кажа или когато ми се прииска да споделя нещо, това е Peace!

Кате, с цялата ми любов към теб, не смятам, че е реалистично всички редовно пишещи тук (поне 50) да се обичат, харесват, уважават и милеят една за друга. Само помисли колко добри приятели имаш в реалния живот и колко още познати, които по една или друга причина не могат да ти бъдат близки приятели...?! Няма как взаимоотношенията да останат чисти, бляскави и скъпоценни, както в самото начало. Винаги, абсолютно винаги в началото на едно познанство човек се опитва да се харесва, не показва характер и особености, стреми се към златната среда, но някъде по- късно във времето явно писва, човек мисли, че щом вече е приет в дадено "общество", може да изкара наяве и истинската си самоличност, да покаже предпочитания към едни и леко раздразнение към други, но поради схващането, че тук всички трябва да се обичаме по дефалт, 'щото видиш ли една "кауза" ни събира - зараждат се и конфликтите (след има- няма 4-5 месеца). Радва твоят оптимизъм, но е наивно да се мисли, че такива отношения ще намериш в нет-а, понеже в БГ-то липсват. БГ форумите са обитавани от БГ жители и заблудата, че отношенията може да са по изчистени откъм интриги, злоба, неприязън или разните му там форумски "свади" е съвсем в реда на нещата, ако ти е за първи път или от скоро Hug
За пример ще дам единствената форумска среща, на която присъствах... Не знам с колко на брой мамчета се запознах, но едва 1/3 ми паснаха като темперамент, а едва 1/4, ако не и по- малко бяха от моята "кръвна група", ако не е в разрез с добрия тон, така да се изкажа... Crazy

Славена, много благодаря за споделеното Hug. Дано причината за неуспешното лечение с хомеопатия да е в хомеопата, който сте избрали Peace

# 716
Тук съм, ама не се кефя на споровете и си чета само Simple Smile Прати ми ако искаш мейл на лични за снимка на Теди да го включиш в колажа, който е страхотен!! Браво  newsm20
Муцуна - за хомеопатията имам една близка приятелка, която след много години неуспешни лечения на хронични стафилококи в гърлото и безброй ангини се оправи с хомеопатия. Наистина отне няколко години и ограничения, ама е факт успешното лечение. Кумата ми също си лекува сина само с хомеопатия и е много доволна, защото овладя с нея болести. За двете мога да кажа, че са доста начетени момичета и с медицински познания над средното - едната е медицинска сестра, а другата зъболекар. Така че - давай смело!!

# 717
Ох, опитах се да изчета всичко ама съм вече много назад с материала поради дългото ми отсъствие от форума. Явно няма да наваксам. Най-накрая успях да сложа снимки и аз, та да ви запозная с моята дудачка! И в снимки за колаж сложих. Мноооого теми сте зачекнали, много спорове. При мене нещата са прости- имам кърма-кърмя. До 4-ти месец само на кърма. После взе да не достига и започнах да замествам, защото не се събираше нищо между храненията и сега сме на през едно хранене. До където има до там. Ще ми се да има повече от една страна, а от друга ми се иска да давам шише. Ама трагедия няма при мене. Имаше периоди, когато се цедях за да видя колко точно изяжда, но и от това се отказах, та сега се цедя само вечер за да знам, че се е наяла и ще спи, което пак не е гаранция. Това е просто така споделено между другото, че не съм имала възможност да пиша. Не е мнение или съвет, за да не усложнявам обстановката. Общо взето си правя каквото реша аз. Даже по старата схема започнах да давам сок и лекарката ми се скара, че трябвало да започна със зеленчуково пюре. Е добре де, ама с баткото пък беше първо сока, а сега някакви новости. Не знам вече. Една лекарка, която аз много харесвам ме посветва още в третия месец да започна соковете,за да свиква стомаха. В четвъртия да започна пюре, за да може в 6тия да се включи месото, че тогава най-много падал хемоглобина, но аз се въздържах от ранното захранване. Мисля, че каквато и схема да подхванем ако децата са здрави и нямат алергии ще израстнат и ще минат набързо на кюфтета и кебапчета  Laughing
Имах много проблеми със съня на баткото докато стана на 1 година, та за това сега ми се струва песен. Като имате предвид, че понякога моята сънливка спи и до 10 сутринта. Иначе не е от най-спокойните и се налага да полюлявам кревата често през нощта като се размрънка. Стряска се от силни шумове през деня и даже като някой се закашля.
Давам си сметка, колко са различни всички деца. Моите визуално са като близнаци за момента, но само външно. Така, че не може да се каже кое дете как да бъде гледано. Понякога те сами ни учат!

Малей, аз се държа като жена не виждала нет 5 месеца! Ужас! Чакай да се спирам докато е време!

Много поздрави на МГамишева и на Тео, защото аз имам спомени да съм ги срещала в родилния дом!И хиляди поздрави да предаде на цялото родилно отделение и двете лели близначки!

# 718
Въпрос на сомооценка - моята не е ниска и не изпитвам нужда на всяка цена да привлека внимание с хленчене, атрактивно писане, изключително чувство за хумор или демонстрации на познания във всички области, засягащи растежа и развитието на едно бебе... Peace

Както се казва - кой както го може и с каквото може Peace

Радвам се за високото ти мнение за себе си  smile3501  Аз, например, в повечето случаи хич не се взимам насериозно тук и затова пък наблягам на чувство за хумор. Признавам, не винаги ми се получава  smile3506

И относно взаимоотношенията както тук, така и в реалния живот, подкрепям. Аз също не харесвам всички в нашата тема и просто не отговарям на постовете на хората, които не ме кефят. Но пък не си позволявам да ги обиждам, чам дотолкова възпитание имам  Whistling

Относно наивността (по твое мнение) на Катеринка  - според мен не е толкова наивност, а по-скоро заблуда. Доста хора доскоро всъшност не бяха показала истинското си Аз. Наистина, тук дълго време царяха мир и хармония, чак наскоро започнахме да си показваме рогата. А Катето не е от най-редовно пищещите и много неща може са й убягнали  newsm10 Но пък има хора, сред които е и тя, които винаги се отнасят с доброта и уважение към другите и съответно очакват същото отношение и към тях. Аз пък завиждам на такива хора, иска ми се да не изпитвам негативни чувства към никого, но уви, не ми се получава  ooooh! Кате, извинявай, че те намесвам, просто коментарът беше конкретно насочен към теб, а аз съм с най-добри намерения спрямо теб Hug

Не твърдя, че съм права. Опитвам се да се разсъня по някакъв начин, като вкарвам някакви елементарни мисли в главата си  smile3507

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 09:17 от Gydelichkova

# 719
Аз  пък се мъча да не заспя изкарахме ужасна нощ Гого вдигна Т след ваксината и едвам я свалих че и в 6 звънях на педито сега пка има 37.4 но после пак ще му дам панадол
Гъди на мен твоите постове са ми едни от любимите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт