Есен вред разстила пъстро одеало, на раздумка сладка в Кипър времето е спряло~29

• 31 059
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Здрасти, мацоранки...
лелееее днес каква лудница ми бешеееее... #Crazy... не е истина просто ooooh!..:
Тъййййй... - от преди 2-3 дни компа ми взе самосиндикално да се самоизключва Thinking... мори се нещУ добичето smile3560...., та ясно беше че на зле отива работата..... И те ти булка спасов ден - тая сутрин като рекох да го включа.... натискам ръЙш`ли копчето и само една морна въздишка изпуска и Ич и не тръгва, ама извъобще smile3556  comp03.... И като отпочнах едно звънене на техниците  phoneuu..., едно тичане с компа на ръце кат`миналото лято ако се сещате Crazy hahaha Joy... поне бързо го оправиха и само с 18лв. ми олекна джЕба Mr. Green....., ама в тоя дъжд си е екшън сещате се.... и прибирам си го към 5ч. добичето и почвам да го качуля с буксите - опааа едната не влиза newsm78... взех да я напъвам та й разкривих жилките Twisted Evil.., а междувременно по неведоми причини мишката която уж нормално беше свързана и работеше се блокира Shocked #Crazy...., оооо почнах аз да го нареждам моя комп на роднините му по женска линия #Silly /гА че има такива hahaha/, ама множко взех да се занервям afwitch...., та пак скокнах до моя прословут съсед  angel008 Joy да Фърли едно оЧо.., та понамести той жилките на буксата, а след като рестартирах компа се отблокира и мишката.... Айде таман да си отдъхна..., оказа се че нета не тръгва smile3544 уж съм конектната, пък нЕма никой и нищо не се отваря newsm77 ААААААА!!!!! Луднах вече щото тия мушмороци нетаджиите /да се чете "И-нет доставчиците" Mr. Green/  и машинкаджиите /да се чете "баш-майсторите от комп-сервиза" Mr. Green/ взаимно ги знам как си набърничкват настройките и после Блонди гледа като теле в железница... smile3560... Та звъннах на нетаджиите и като отпочна едно инструктиране по телефона - цъкни тук, кликни там, мани оназ отметка, еди-къде си друга слож... Whistling #Crazy..... обаче накрая тръгна пустия му нет newsm44...и си викам "Баа маА мУ, ощИ малкУ и цял хакер съм станала" #Silly rotfImbo rotfImbo  Обаче сега сядам да ви пиша... и що да видя newsm78 - няма я иконката за смяна на латиница и кирилица Shocked и сега само от контрол-бутона на клавиатурата, ама промяната никъде не се отбелязва че да я виждам - изобщо клепам на парцали, ама вече съм абсолютно изтощена та да гадая и ровичкам що тъй аджаба... ooooh!
Офффффф, изказах си перипетиите... Rolling Eyes

Целувам ви всички и ви желая приятна вечер! smile3525

# 91
ей-й-й-й-й блондей не мога ,а!!!!!! rotfImbo rotfImbo rotfImbo newsm62,амчи ти направо за комедиен сценарист си...сбъркала си си професията мила......

емка....трудна тя твойта....ами виж в ларнака има частно у-ще за българи ,те изучават гръцки език 3 часа в седмицата.......ама за Никозия ,незнам.......то бързо няма да научиш езика,но колкото се може по скоро пак става.....колко е голям синът ти?

# 92
Блондиииии,Блондиии, твоите премеждия просто са уникалнии...и най-вече начина по който ги разказваш  Laughing Поздравления!  Hug
Не си ли мислила да издадеш книга или поне към някакъв хумористичен вестник да се хванеш....Ама сюриозну ти говоря.Много ти се радвам. Hug Все пак всичко е приключило как си требва....

Емка купи си от някое българско периптеро самоучителя в диалози на Грамма.Синичък е на цвят.Лесно се учи с него и много бързо и приятно.Аз преди да дойда тук около месец четох от него и можех да вържа два три лафа.Само дето трудно разбирах,защото тук гръцки гръцки не се говори.А разбирането идва с времето и с общуването.Най-вече някаква макар и почасова работа ще ти бъде от полза.Гледай гръцка телевизия,за да се учиш да чуваш отделни познати думи.За детенце не се притеснявай.Учат бързо и лесно.Адаптират се бързо,а и тук в училище са благосклонни към такива деца.Стискам ти палци да се адаптираш по-бързичко.Всичко опира и до желание и до силна воля.Аз бях много позитивно настроена и въпреки всички трудности се адаптирах.Желая ти и на теб позитивно отношение!

Аз пак се успах нещо.Още не мога да се съвзема...Желая ви лека и спокойна(а който иска пък и бурна) нощ!  Mr. Green

# 93
Здравей Анче много ти благодаря сина ми е на 7 год в първи клас е                                                    нямали някой от Никозия във форума

# 94
Цвети мерси и на теб ще опитам

# 95
Емка, и на мен ми беше минала същата идея - за самоучител по гръцки.., обаче не знаех дали там на място може да се намери и щях да ти предложа някой от бг да ти прати Peace..... А за синчето не се тревожи - дeцата са много
по-адаптивни /вкл. по отношение и на езика/ от колкото нас възрастните thumbsup  Така например една близка на брат ми замина да работи там преди около 4г. и остави дъщеричка на грижите на майка си /в БГ/..., на втората година се омъжи за местен и скоро след това взе детето си /тогава 10-годишно в 3-ти клас у нас/. Та тя е разправяла на брат ми че сама се е изненадала колко бързо свиква дъщеря й и научава езика... Така че, споко!

Цвети, АНчЕ, радвам се че се забавлявате с писанията ми.... и сте ми много сладки, че така ме насърчавате да изявя неоценения си все още талант пред широка публика bowuu  Stuck Out Tongue Winking Eye ... Прочие вие ме уредете само с издател, пък току-виж и сценарии съм прописала и книга съм издала icanfly Joy

Хайде сега от мен....

# 96
 Добро ви съботно утро, дами!
  welcome на новите попълнения, Емка и Копривка!
Емка, момичетата вече са те упътили как най-лесно ще проговориш гръцки език...Поне няколко месеца ще са ти нужни да "влезеш в час" и то с упорито гледане на гръцка/кипърска/ ТВ. Аз лично с разговорник в ръка се научих най-напред да чета и гледах американските филми с надписи като се опитвах да ги чета. От начало не успявах дори дума да хвана, но ела сега ме виж! Хе хе хе, тогава се чувствах точно като теб де...Да не говорим колко ми беше трудно да си обърна езика и да изговоря пред хора, вече научените фрази и думи.Обаче с времето и това се преодолява. Така, че успех!
 Копривке,....напълно те разбирам защо искаш да напуснеш България...Но и аз смятам, че е по-добре първо, ако не 2-та, то поне мъжа ти да дойде първа, да си намери работа и чак след това, вие с детето. Иначе рискувате доста! А не си струва да разнасяте толкова малко детенце и да изпаднете в някаква кофти ситуация, нали...Всъщност вие как си търсите работа в  Кипър, чрез фирма в БГ ли....
  Момичета, весел съботен ден! Аз днес ще си правя шопинг терапи! Дано е успешна този път, защото обикновено след подобен сеанс се прибирам с подаръци за мъжете в къщи!!!Аре цунки

# 97
ДОБРО УТРО МАМИНКИ

Хайде на кафенцето
Блонди ти пак преживявания с компа.....и на4ина по който си го написала наистина подобрява настроението Peace...важното е че всичко е свършило добре...и моя ми върти някакви номерца тези дни,ама не съм факерче като теб и само успявах малко да ви почета Peace
Кате каде си ...устана ли ти гласец от викане newsm44 newsm18
Анче и ти умора нямаш newsm10...доста задължения са ти се струпани....дано отпучинеш уикенда Peace
Емка Hug...компания от гръцко говорещи също помага Peace...на кафенце с някоя приятелка,може и бг просто да ти обяснява покрай удоволствието от кофето най-необходимите думи...и с лист и химикал пред телевизора,да започнеш да гледаш някой сериал и да си записваш това-онова Peaceкураж всички сме минали по този път Peace..а за детенце наистина ще му е трудничко,но той ще го научи най-бързо от всички,и ти самата ще се учудиш колко бързо възприема Peace.....даже и на теб ще започне да помага...поне в нашата къща е така..много пъти ми казва думи,които не знам и покрай него и аз научавам нещо ново Peace
Милички,аз няколко дена имам проблем с очите ooooh!направо се побарках...днес може и на лекар да ходя..дано не е нещо сериозно Praynig
Дани Hugпишем заедно....успех в терапията Peace
Пожелавам на всички приятен уикенд txtloves

# 98
ДобрЮтрУ и от мен, прекрасни!

Да ви кажа тая сутрин за пръв път от незапомнени времена се успах.... - събудих се чак в 9:05 /чист рекорд за мен/ Mr. Green и то благодарение че змейка се размърда.... Но таман навреме да се наместя тук за чудната закуска на Пепитка... Между другото, пиле шарено, много ти се отдава да правиш смешни грешки по неФнимание hahaha... - имам предвид това ---->
Блонди ти пак преживявания с компа...и моя ми върти някакви номерца тези дни,ама не съм факерче като теб.....
hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy ... та ако Хакерите правят по компютрите разни рабУти та да ги "хакват"....,
само мога да предполагам с кво се занимават Факерите... fiuuuuuu rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao
Което ми напомня за един стар виц...:
Момче се обяснява в любов на момиче със следните думи:
"Ако бях художник, в картина щях да те нарисувам...
Ако бях композитор, реквием за теб щях да напиша...
Ако бях поет, стихове щях да ти посветя...
.............................................................
но понеже съм само един авто-тенекеджия, затова ще те изч****!"
rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Надявам се да съм ви позаредила с настроение от сутринта... и също така....

и много гушки на всички с пожелание за весел уикенд!

# 99
ААА добро утро!
Весело започваме  Laughing Laughing Laughing
Блондич според мен хакер-факир=факер  Joy Joy Joy Joy Може това да се е имало впредвид,но комбинацията определено навява и други асоциации....който е склонен към такива  hahaha hahaha hahaha

Кати Кво станааа?Бихме лиии? Peace

Пепит не се бави,ами отивай на лекар.Това очи,уши,зъби,все що е на последния етаж трябва много да се гледа и пази.  Peace

# 100
Еееееееееее страОтни сте, страОтни  Heart Eyes Hug Hug Докат' ви изчета отпочинах от сичката работа, заради която не съм влизала от вторника  Crazy

Емка, има тема във форума за учене на гръцки език  Peace Аз като отидох в Кипър изпаднах в културен езиков шок, защото си мислех, че говоря гръцки и ще се оправя в Кипър, обаче тц  Laughing Звучеше ми като португалски на испано-говорящ, да не казвам и по-зле  Thinking Но после се оправих, щото съм един адаптер по-страшен от мъжО ми  Mr. Green И съм много скромна  bowuu За темичката, ще ти пусна линк след малко, ако не си я намерила до този момент  Peace И както момичетата са ти казали, много, ама много важна е мотивацията и нагласата  Naughty Докато живеехме в Истанбул си бях затворила всички рецептори за истанбулски турски и учих само истанбулски гръцки  Crazy Mr. Green, както и гръцки от кипърския сайт, най-вече древногръцки, че ми е краста  Whistling

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373643.0
Това е темичката във форума  Peace Линкът ми към кипрос орг точно сега не ми работи, но го има в началото на темичката за гръцки в моите постове, а и мога да ти го постна по-късно Peace

Успех, късмет и не се шашкай Naughty Hug Hug Hug

# 101
Сега ви почвам  Mr. Green

Блондева, задробяваш, мдааааа... и си все така добра  Grinning Wink Верно, вече съм си доста възстановена след последните месеци с антибиотици и т.н. /то ударът си беше преди месец  Laughing/, дори лекарят ми каза, че е трябвало да ме боцне, а не да ме бацва още в началото, че да се приключи, но е искал да ме щади... пък аз му викам: Докторе, ми да бяхме ми назначил боцването, бре, щях да се зарадвам  Whistling Нали съм Сървайвърчо  Mr. Green даже в резултат на тия интервенции от септември ми се забави цикълът с няколко дни, а аз винаги, ама винаги съм часовник - на 22-23 дена, ставам и ми идва  ku-ku та се бях попритеснила лееекинко....отивам, лекарят щастлив, подскача, вика "Сигурно си бременна", аз се цъкля и се съпротивлявам: "Бе докторе, нали бях на инжекции, какъв плоден сак, какви лев монетка  Laughing Та оказа се, че съм права - никакъв плоден сак не видяхме, само много удебелена лигавица на матката и всичките яйчица, които си зреят и чакат реда си за следващите месеци след пукналото се  Wink Та така..... да ми мине и последната ваксинация в началото на декември и ако не се налага да чакам много, да го зарадвам Лео с едно лъвче баш като него  Whistling

Цвете  Hug Hug Hug Hug Hug Много те прегръщам и целувам! Пази се и се гледай! И да
Пепит не се бави,ами отивай на лекар.Това очи,уши,зъби,все що е на последния етаж трябва много да се гледа и пази.  Peace

Ама много, много си права  Peace Peace Peace Аз пък да се похваля, че като си върнах обичайния за мен имунитет (т.е. да се чувствам най-добре при 15 градуса на закрито  Laughing), след като си тръгна бактерията, само тичам да разтривам и топля всички из къщи (и най-вече зиморничавия ми грък, който ме има за печка "циганска либоффф)  luvbed

Много се радвам, че при вас нещата се подреждат Peace То се очакваше и аз бях сигурна, защото усещам целеустремеността и пламъчето ви за борба и през нета  Peace Като отидохме в истанбул бях решена, че ако трябва града ще преобърна, но че ще се справим (най-важното - психически, защото дядото на Лео получи инсулта и постоянно го караше да се чувства виновен, че не е на острова  Peace). Не позволявай на нищо и никого да разколебава целеустремеността ви и едничката ти мисъл за благото на бебо Hug Hug Hug
П.П. Моите сензори все още светкат по-силно за момиченце  Laughing Heart Eyes

Кати, аз викам за вас и като има, и като няма мач  Laughing Wink Sunglasses Беше писала, че те подигравали за футболната среща БГ-Кипър... Е, ние с мъжото сме постигнали джентълменско споразумение - ако се случи БГ и Гърция да играят в една и съща вечер, или оооооу недай си боже едни срещу други, ако Бг бие, при "спора"  Laughing аз съм активната страна, ако бие Еладата, той  luvbed, ако пък е наравно - и двамата се черпим един друг  tooth И ей-на, сега стискам палци за баражите в понеделник и съм сложила помпоните да ги(го) стимулирам отсега Wink......

Анчееее Анчеее с гръцко мъжленце  Mr. Green smile3534 Ето защо нослето на бебе Нико и на каката ми се сториха толкова познати  Wink Мила, за Кипър на този етап не съм сигурна, но Лъчиста - жената на Мариос, моите близки там - си има и двете гражданства  Peace Аз смятам живот и здраве като родя и отмине 1-2 години, да подавам документи, нали съм им създала наследник  Mr. Green Обаче заради всичките трудости и формалности по бащинството (и гражданството откъм баща) задължително ще трябва да раждам в Гърция  Peace Иначе както моят се смее, ако е за военна служба или данъци, ще ги изнамерят децата и на край света да са и техните пра-правнуци  Joy

Та за Гърция няма такова условие за отказ от Бг гражданството, но виж, в Чехия ако съпругата на чех поиска неговото гражданство, се налага да се раздели със своето БГ Peace

Мастеееер, мастерче....... Ние преди години имахме такъв проблем с моята приятелка от детинство съседчето отгоре  Wink Апартаментът им служеше за терен, бяха се изнесли в друг. Това момиче се беше разгонило и си водеше разни пичове, та като се таковаха толкова смешно симулираше, че с мъжа ми се попикавахме от смех  rotfImbo rotfImao rotfImbo Обаче една сутрин станах и си видях снежно-бялата рокля на простора оповръщана /добре, че не бе хванала леке/. Та само я замолих гостите си да храни с такива не-леке-създаващи храни  Mr. Green

Целувам ви и ви прегръщам всичките, и най-нежно Елебелла и малкото бебе Виктор  Hug Hug Hug Hug Hug Всички мислим за вас и се топлим от сиянието, което темичката ни излъчва с вас  Hug Hug Hug

# 102
Честит Имен Ден, Пепи! Макар и на патерици, но с най-голяма топлина и обич! Носи си името с много здраве, щастие, късмет и радост, и празнувай винаги, когато ти душа иска!  Hug

Тъкмо онзи ден с майка миспорихме празнуват ли именниците от Петковден и на Петров, тя каза Охи, аз казах Нееее  Flutter

И ние имаме един Петко, най-малкият член на семейството, но после ще ви разправям  Mr. Green

# 103
Ах, изтървала съм закуската днеска, обяд не намерих, чакайте да спретна някой сандвич да позалъжа глада, че баш сега не ми се готви, налегнала ме е една дрямка-а-а.На тия, мисля че и дацата ви няма да се начумерят smile3521
Блонде, пиши, пиши то ний малка аудитория ли сме book, пък и нИ сЪ знаЙ "от кой храст ще изкочи издателят"!!!
Емка, и аз потвърждавам съветите, които получи досега - самоучител и кипърска телевизия (нарочно казвам кипърска, а не гръцка). И не се срамувай да говориш, колкото и малко думи да си научила. На мен ми отне месеци докато започна да разбирам и да водя елементарен разговор. Не знаех нито думичка когато стъпих за пръв път тук, но с желание и труд всичко се постига! Успех!!!
Кате, как мина мачът? newsm18 newsm18 newsm18 А клакьорките с новите костюмчета ли ги спретнахте?
Дани, как мина шопинг терапията? Намери ли нещо интересно?
Сега ще придремя малко и по-късно може пак да ви навестя. Приятен следобед на всички!

# 104
Та така..... да ми мине и последната ваксинация в началото на декември и ако не се налага да чакам много, да го зарадвам Лео с едно лъвче баш като него  Whistling
Еййй, ама кажи сЯ Линченце, не е ли да имам слонска памет?!  261uu... Как ми`Й УстаналУ У главЪта, че от декември нататък шЪ отпочвате интензивно креватно-трудовото дело Mr. Green... ПоВна аз ФсичкУ..., освен пропуснатото по невнимание Whistling Laughing Е, то почти не останало..., та ще стискам перманентно палци fingerscrossed и на ръцете и на краката нищо повече да не ви забавя семейно-плановата дейност luvbed EFP coolcool

Блондич според мен хакер-факир=факер  Joy Joy Joy Joy Може това да се е имало впредвид,но комбинацията определено навява и други асоциации....който е склонен към такива  hahaha hahaha hahaha
Цветинце, ами то нали аз съм баш-представител на тая група - склонните към мръснишки асоциации  condomuu fiuuuuuu..... все пак с нещо трябва да оправдавам факта че съм блондинка hahaha...кво сЯ?!-нЕма да подбивам
реномето на блондинското съсловие, я!....  angel008

Блонде, пиши, пиши то ний малка аудитория ли сме book, пък и нИ сЪ знаЙ "от кой храст ще изкочи издателят"!!!
Тъй е Весеййй, то Яз за вас творЪ, та душЪтЪ си давам Mr. Green Heart Eyes Hug..., пък и дето викаш не се знай знай ли се.. Wink..., покрай нЕкои високо образовани личности с по три висшУта дето спохождат тъдява и ръсят мъдрост smile3560....,  току-виж се спотаявал и нЕкой издател пУд прикритие, търсещ неоткрити таланти... #Silly rotfImbo rotfImbo

Кате, айде бре пиле шаренооо.... Ела да докладваш как е минал мача баскетболен... събра ни туканка на за онлайн-агитка yesyes sohappy , пък ни държиш в невидение... newsm78

Пепче, кво стана с очетата мила.. кво каза чичо доФтУр? smile3543

Общи условия

Активация на акаунт