Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са разходите за живот за семейство от трима души в Кипър?
Какви са разликите в отглеждането на бебета между Кипър и България?
Какви са възможностите за работа в Кипър?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са разходите за живот за семейство от трима души в Кипър?
Разходите за живот в Кипър включват наем на жилище, който може да варира от 400 до 550 евро за двустаен апартамент. Освен това цените на стоките и услугите са сред най-високите в Европа. Съветът е да се подготвите за по-високи разходи, особено ако имате деца, които посещават детска градина. Важно е да се отбележи, че без кола в Кипър е почти невъзможно. Освен това работата в строителството не се препоръчва, тъй като не са добре платени и лятото е много горещо. За работа, която изисква английски език, като например фризьорство, може да бъде по-добра възможност. Важно е да се има предвид, че английският език е широко разпространен в страната.
-
Какви са разликите в отглеждането на бебета между Кипър и България?
В дискусиите във форумите се споменават няколко разлики в отглеждането на бебета между Кипър и България. Някои от тях включват въпроси относно даването на витамини и антибиотици, консултации с педиатър, даването на вода на новородени, въпроси за храненето и дори въпроси за гражданството и паспортите на децата.
-
Какви са възможностите за работа в Кипър?
Форумът споменава различни възможности за работа в Кипър, включително връзки към агенции по заетостта и съвети за намиране на работа. Също така се споменава пример за човек, който е намерил работа в офис на известна фирма без да говори гръцки, което подчертава възможностите за намиране на работа за чужденци.
-
Как мога по-бързо да науча нов език?
-
Какво е кърменето и как може да помогне?

Като се раприказвахте за неженините моми се сетих,че не знам дали съм ви казала,че съм пример на отгледано от един родител дете.А такова нещо като баща не познавам лично
..2007 реших да си вадя кипърски паспорт -(тук има малко дискриминация между мъжка работна ръка и женска,чужда работна ръка,европейска и кипърска-като казвам чужда това значи-не европейски страни) и така за да намеря това което исках трябваше да имам кипърски документи,за да мога да се регистрирам като кип.гражданин и да се боря за кипарско заплащане,защо не и държавна работа ,която би ме улеснила в гледането на децата(нали знаете правилата на държавната работа
?
,предполагам даже и право да гласувам......

Ха тъй - да се оталожат малко дразнителните емоции, пък кога пренастаните свекито в отделна квартира, шЪ е твой ред да черпиш...

и топлина
...той милия напоследък се е побъркал имаме приятелски мачове с Гърция и три отбора на гости направо сме шаш и паника ами не ни стига всичко друго ами има невероятно хулиганство специално един от кипърските отбори и правят големи бели ......
.....а ако имаш и помощници ще стане още по интересно
..по отношение на свекървата добре си направила ...аз съм казвала и ще го казвам две жени в една къща не могат .......

...просто ги попълваш защото имаш право на тях при положение че си омъжена за ТЕХЕН човек ......
...кураж и спокойно .... 

........а браво а така ........и т.н. .....каквото ви дойде на сърце в този стил......
,че го мъкна с мен като куфар
...нали ви споменах за моята зълва....е,че на нея помагам...тук там ........тя няма кола милата и аз играя ролята на частен шофьор
,но пък за сметка на това тази вечер дъщерята ще и гостува ,а утре ще ходят в Никозия заедно за 2 дена...и така ще имам възможността да си почина
ще бягам......целуФки