Есен вред разстила пъстро одеало, на раздумка сладка в Кипър времето е спряло~29

• 31 042
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Веси смях не смях,ама ми са съ случвали някои от моментите в рецептата  Joy Joy Joy

Блонди благодарско миличка за гушките  Hug Като се раприказвахте за неженините моми се сетих,че не знам дали съм ви казала,че съм пример на отгледано от един родител дете.А такова нещо като баща не познавам лично  Laughing Laughing Laughing може би за щастие  Joy

shankulova ще свикнеш мила,ама поне два-три месеца си трябват,като не си работила толкова дълго.Аз се сещам за един друг вариант да си почиваш....майчинството  Wink  Wink  Wink Тъкмо малката сладурка да си има другарче Rolling Eyes
елебеле бързо да се въстановяваш и да пращаш фотографии....

Отивам да опъна пак изнемощялото боди.... Mr. Green Къде е мамаааа...да се грижи за мееенннн....

# 76
да ви кажа честно хич не ми е ясна тази ситуациика с тези паспорти и права newsm78..2007 реших да си вадя кипърски паспорт -(тук има малко дискриминация между мъжка работна ръка и женска,чужда работна ръка,европейска и кипърска-като казвам чужда това значи-не европейски страни) и така за да намеря това което исках трябваше да имам кипърски документи,за да мога да се регистрирам като кип.гражданин и  да се боря за кипарско заплащане,защо не и държавна работа ,която би ме улеснила в гледането на децата(нали знаете правилата на държавната работа Whistling? Mr. Greenто дълга и широка Whistling....и така реших да си пусна док.за кипърски паспорт.......преди това не ми беше нужен...аз не се интересувах от това......че да си дойдем на думата...сега предполагам ще получа кипърски паспорт,въз основата на който и кип.лична карта Thinking,предполагам даже и право да гласувам...... newsm78..то това ок......ама нещо не ми е ясно с бг.документите ми и правата ми...дали ще ги загубя newsm78...може ли да имам 2 паспорта? newsm78
абе трудна работа ,извинявайте че ви занимавам с това.......... ooooh! Crazy Shocked Mr. Green

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 21:15 от АНчЕ

# 77
АНчЕееййй десет реда обяснения и пак нищо не вдянах бре душко... smile3560
Ама то и ти като не си наясно каква е точно хавата, не би могла и да обясниш... Пък няма нужда да се извиняваш че ни занимаваш... Всъщност аз сама тръгнах да ровичкам и питам Whistling..., обаче не от някакво нездраво любопитство, а точно щото бая мъгляво ми се струва...... Добре де, ти като ги подаваше тия документи за паспорт нали някакви формуляри си попълвала newsm78... не помниш ли точно какво си заявила че желаеш newsm78...... Тия чуденки дето сама си ги задаваш най-добре питай служителите с получаването на тоя паспорт точно как се изменя статута ти, какви права придобиваш и т.н.... Аз само мога да гадая като не познавам кипърските закони Rolling Eyes..., но със сигурност докато си българска гражданка ти запазваш всичките си права /и задължения/ като такава. Peace 
Ако евентуално подаването на докуманти за въпросния паспорт е било свързано и с придобиване на кипърско гражданство, пак зависи от местното законодателство дали допуска да запазиш настоящото си (бг-)гражданство или трябва да се откажеш от него... Но във всички случаи няма как да го загубиш автоматично Peace Т.е. дори според кипърските закони да трябва да се освободиш от досегашното си граж-во за да придобиеш кипърско, това следва да стане чрез деклариране в изрична писмена форма от теб на отказ. Няма как с други думи да си изгубиш българското гражданство /а от там и правата си като бг-гражданка/ без да разбереш и без изрично сама да си заявила желание за отказ от него. Просто търси информация от извора - питай служителите като отидеш за паспорта точно как се променя статута ти.... те най-точно ще могат да ти разяснят.

shankulova ще свикнеш мила,ама поне два-три месеца си трябват,като не си работила толкова дълго.Аз се сещам за един друг вариант да си почиваш....майчинството  Wink 
Аууу, Шанкулче, какви мухи ти пускат в главата, а?!  angel008 Joy
Цветинце, душко, ама ти упорито си търсиш компания да не си сама  preggo coolcool

Веси, разхлади ли се пиле шарено с биричката? beer  Ха тъй - да се оталожат малко дразнителните емоции, пък кога пренастаните свекито в отделна квартира, шЪ е твой ред да черпиш... hahaha hahaha Joy Joy

# 78
ами така-така  блонде,в главата ми е пълен хаус Whistling.........то не точно какви ще ми са правата като кип.гражданин...това не ме вълнува....а най-вече да не изникна пред дилемата:бг-гражданин или кип.гражданин????????????????? newsm78......ще видим утре..... Thinking...
само да кажа,че документите тогава ги попълвах въз основа на брака ми....мъжът ми е кипърец и затова исках и аз да получа кип.паспорт Mr. Green

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 21:50 от АНчЕ

# 79
Катюшо, заради теб се включвам пак. Да кажа, че гледах мъжа ти на новините. Говореше за отбора. Не мога да изтрая до утре, да си кажа аз веднага, преди да съм забравила  Laughing.
Лека

# 80
Добро утро
Айде на закуската и кафенцето, поспаланки!
Свекито ще се изнесе най-късно до средата на декември и такова парти ще ви спретна!!!
Мадамки, продължавайте с разнищването на въпроса с двойните документи, че и мен живо ме интересува. Все още не съм ходила до някоя служба да ги поизпотя с въпроси, но след няколко месеца смятам да го направя. Ние с мъжа ми също искаме да си извадим кипърски документи, но засега без да губим българското си гражданство. При нас обаче ще е по-сложно, защото и двамата сме българи. От познати знам, че можеш да си извадиш кипърски документи за самоличност, които да ти дават равноправен с местните статут (дори за гласуване за парламент), когато съпруг/а ти е кипърец, ако родител или дете е такъв или ако си пребивавал в последните 7 год постоянно в страната, т.е. (повече от 183 дни годишно, без прекъсване). Веднъж през лятото ходих да питам за въпросната процедура, но ми обясниха че алиен картата която имаме (кафявия паспорт за чужденци, който издаваха преди да влязат в ЕС) ни дава всички права като на кипърци с изключение на гласуване за парламент. Но на практика наистина в някои случаи проявяват дискриминация.
Засега ви желая приятен и късметлийски ден, че трябва да ида да поработя малко!!!

# 81
ДОБРО УТРО,МАДАМКИ
веси,мерси за закуската......на бързо да ти кажа.....относно документите.....в случай че взема кипърски,казаха ми че ще си запазя и БГ....мъжът ми е гръг-неговите родители са гърци,но понеже той се ражда тук и отраства тук,не е бил обаче в казармата,въз основа на всичко това има право на кипърски паспорт и следователно го вади и така и ние с децата покрай него Mr. Green....честно казано,мен не ме притеснява факта да си живея и с БГ.паспорта,така или иначе като една европейка имам всички права... Mr. Green,политиката не ме интересува и гласуването също...държа да имам кип.паспорт само заради една причина-да мога да подам документи за държавна работа,защото доколкото знам,за да ме одобрят трябва да имам кип.док...........така!това е!сега ще чакам отговор!!!

пожелавам ви  Crazy Crazy Joy

# 82
  • София
Добро утро скъпи мой,

Днес при нас вали и е мноого мрачно!

Желая ви спорен ден и много усмивки!!!!

# 83
Тук можете да видите какво казва Уикипедия за европейското гражданство
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B … D1%8A%D1%8E%D0%B7
Няма да анализирам сега, все още се събуждам. Днес е петък все пак, нашата неделя. Тръгваме на разходка сега.
А по отношение на температурите тук (някой беше питал наскоро)...ами в момента на лаптопа показва 34*, вечер пада до 29-30. По-късно ще ви пиша колко показва в колата  Wink. ГолЕм студ  Laughing
Изпращам ви слънце   Nature Sunny и топлина  Hug

# 84
  • Larnaca, Cyprus
Здравейте момичета  Hug
Винаги Ауууууууууу ама кога го даваха ауууууу ще го набия нищо не ми е казал  fight...той милия напоследък се е побъркал имаме приятелски мачове с Гърция и три отбора на гости направо сме шаш и паника ами не ни стига всичко друго ами има невероятно хулиганство специално един от кипърските отбори и правят големи бели ...... ooooh! ooooh!
Веси рецептата голям майтап smile3532.....а ако имаш и помощници ще стане още по интересно smile3508..по отношение на свекървата добре си направила ...аз съм казвала и ще го казвам две жени в една къща не могат ....... box box....а по отношение ако си пребивавал 7 години трябва да са пълни седем и трябва да си подадеш документи и да чакаш ама какво ще решат е отделен въпрос и няма да ти дадат такава карта все пак като на кипърците а един вид Зелена карта .... Twisted Evil
...а дали ще я дадат е отделен въпрос newsm48
Анче в документите които подаваш за кипърски било карта било паспорт никъде повтарям никъде не съществува въпроса дали желаеш да се откажеш от Бг гражданството си ....... bowuu...просто ги попълваш защото имаш право на тях при положение че си омъжена за ТЕХЕН човек ...... Peace...оттам нататък зависи какви са спогодбите между двете страни т.е. биха ти обяснили най точно от посолството дали и как ....... newsm78
цвете Бременна......Хормони.....пък и болна отгоре на всичко ......най лошата комбинация ....добре че грипчетата са като червените гости отминават до три четири дни .... newsm68...кураж и спокойно .... spoko
Шанкулче важното е че има работа ....когато можеш наминавай аз специално се радвам като те срещна някъде по страничките на темичката ни  newsm51
Оставям ви че пристига на летището единия от гръцките отбори в офиса е лудница букети хвърчат чакам и трениорката на мажоретките да мине да вземе блузките ....чорапките ......ужас е  running running..да му се невидяло само помпоните ще закъснеят май в събота ще са тукnewsm18 newsm18 newsm18

# 85
Абе много задачки днес гледам...Хвърчите...Я да вземете да хапнете,че да ви вървят нещата по-лесно...

А сготвих набързо.....Заповядайте на обяд....

# 86
  • София
Мляс мляс....много вкусно.. Mr. Green

# 87
  • Larnaca, Cyprus
мляс мляс и аз !
Айде стискайте палци че играем довечера .....ще ходя и аз с децата да викаме пък квото такова bowuu
айдеееееееее АЕК ОЛЕ айдеееееее ПО БЕ ДА.....ПО БЕ ДА ..... ЕЙЙЙ ВКАРАЙ ГО ТОЯ КОШ БЕ КЪДЕ ГЛЕДАШ...... Mr. GreenМАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ  #Crazy ........а браво а така ........и т.н. .....каквото ви дойде на сърце в този стил...... Joy Joy

# 88
малейййййй мастрече,как ми четеш мислите Flutter Mr. Green,няма майтап ама съм гладна като"вълк"...нямам време днес и до тУУлетната да ида.......денят ми започна пак по задачки......мчи аз откакто излязох в майчинство съм по заета от колкото когато бях на работа Whistling Mr. Green......милият бебешок,добре че още не разбира Naughty,че го мъкна с мен като куфар Crazy Blush...нали ви споменах за моята зълва....е,че на нея помагам...тук там ........тя няма кола милата и аз играя ролята на частен шофьор travel,но пък за сметка на това тази вечер дъщерята ще и гостува ,а утре ще ходят в Никозия заедно за 2 дена...и така ще имам възможността да си почина Mr. Green
мадамки  smile3503ще бягам......целуФки

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 15:38 от АНчЕ

# 89
Здравейте момичета все нямам време да пиша много благодаря на всички който ме забелязаха
и ми писаха аз живея в Никозия ооооо боже немога да намера кадее точката и запетаиката          както и да е  дали може някои да помогне с савет как да науча езика по бързо много е лошо така а за малкиа да не говоря много му е трудно   не съм поздравила за бебчето  да е живо и здраво  вие как се справихте с езика с работата с всичко ново ами лека нощ радвам се че има с кои да си пиша благодаря ви за форума  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт