ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 33

• 28 501
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!

Кики, стискам палци да не се е заразило детенцето ти!
За коледните подаръци - миналата година определихме сума и всеки родител купува за детето си подарък. Раздаваха им ги  на коледното тържество.

Пожелавам ви спокойна и спорна седмица без болести!

# 106
  • София
кики, дано не сте се били контактни.... Praynig Интересно от къде е тръгнало заразяването - от градината или отвън?

МерСедес, бързо оздравяване на теб!

При нас днес 2 деца са с варицела. По-голяма група, не от нашите. Но явно се започва... ooooh!

Лека и здрава седмица на всички! Hug

# 107
  • Разпиляна във въображението
И при нас миналата година всеки родител купуваше подарък, който Дядо Коледа им го раздаде на тържеството.

# 108
Не знам  Ара  сестрата ми  каза , че  едно  детенце  има  в групата  и  то в  неговата.Явно  е  от вън,защото  да  е  лепнало  всички  групи.

# 109

За коледните подаръци - миналата година определихме сума и всеки родител купува за детето си подарък. Раздаваха им ги  на коледното тържество.

И при нас миналата година беше така - тази още не знам.Моята дъщеря от сега се е запазарила,че иска дядо Коледа да й донесе истински телефон.

# 110
При нас уж казаха дребни подаръчета, каквото и купих, а на тържеството имаше огромни пакети, децата гледаха ей така #Crazy. По принцип  баткото като ходеше на градина, а той беше в същата, купуваха общи подаръци, еднакви за момченца и момиченца, никога не е имало сръдни. Аз лично предпочитам така, нека големите подаръци останат за вкъщи. Но явно някои родители различно разибрат понятието "малко пакетче".
Дани иска зелен подарък, иди разбери какво точно Joy

# 111
Здравейте. Само минавам набързо да се отчета- с Иво започваме втора седмица висене вкъщи. Днес трябваше да го заведа на лекар, но по неин съвет го отложихме за утре, че днес е голяма лудница пред кабинета й.  На пръв поглед нищо чак толкова му няма на детето, но.....Продължава да кашля, въпреки, че хремата почти изчезна(по принцип тя е причинителя на кашлицата и като я овладея всичко се оправя), сливиците му са бая надути и с един налеп, който не иска да се махне. Странното е, че няма болка. Мажа го с грануфорин цяла седмица, но сливиците продължават да са надути. Май ще се наложи да прибегна към следващото лекарство( лекарката изписа и Биопарокс,  но аз реших да изчакам). Та така....

За коледни подаръци изобщо не съм мислила. Иво иска да му се купи абсолютно всичко, което види да се рекламира по телевизията- трансформъри, батъл страйкъри, различните пластелинени животни(октопода примерно),  скелефлекс.....Та избор колкото щеш, няма да ми е трудно да го зарадвам.За детската градина- миналата година коледните им подаръци бяха покрити от сумата, която дадохме на родителската среща. Не знам дали тази година ще е същото. Идеята беше на всички деца да са еднакви подаръците(за момчетата-коли, за момичетата-кукли), за да няма сръдни и караници.

На всички болни пожелавам бързо оздравяване     bouquet

# 112
Кики,спокойно .Салмонелозата се равива доста бързо.Примерно сутринта ядеш заразена храна и вечерта си се тъшнал вече.И защо такива генерални закючения - да го спираш от детска за зимата?

Меседес,радвам се ,че Дани не вдига Т,колограмите ще си ги върне, спокойно.

Мечо Пух,моята щерка кашля точно 15 дни ,направо се съдра да кашля както се казва.Не се разбра защо,друго й нямаше.Дано и на Иво да му няма нищо Praynig

# 113
Не ми се  иска  да  го  носа  по  студовете.Наща  кола  е  спортна  и  е  много  ниска.Завали ли сняг не я  караме  защото  опира.Не се  знае  дали  ще  дадат служебна  на  мъжо  да  ни вози и  да го  прибира  вечер.А и  да не ми се  разболява.Като  гледам сега  3 дена ходи  и  2 седмици  у дома.А и сега  с тази  салмонела аптен ме  шашнаха.Малко съм си  бъзла.Работа  не  можах да почна  .В  нашия град е  голяма безработица  ,а и като  разберат  че си с малко  дете  не те  и  вземат или  на  първия болничен хвърчиш.За  сега  съпруга ми  взима  доста добра заплата  и  се  справяме.Той прави  кафе автомати и  има  доста работа  за сега.Дано  все така  хората  пият кафенце ,че и  ние да сме добре. Laughing

# 114
Мерси за пожеланията момичета. Много сте писали , а аз нямам време да чета. С Никол играем правим си човечета от кестени, четем приказки и т.н., абе времето ми е уплатнено, а ако ме види на компютъра веднага ми се лепва отгоре да съм си играела с нея.

Наталия не знам проверявали ли сте за мухал, Никол беше така пролетта  - доктори, лекарства без резултати един ден като и драпнах гардероба иква да видя мухал. Изчистих го и след седмица нищо и нямаше.

# 115
Привет и от мен. Илко е на градина. Но сутринта се изкашля. Аз съм от майките , които спират детето веднага, защото усложненията ми идват в повече. Ще го видя довечера, но ако кашля утре няма да е на градина. Миналата година ми беше писнало от това да е 3 дни на градина и после 3 седмици вкъщи, но е по-добрият вариант от спазмите, които ми прави и за които все още нямат обяснение. За подаръците: миналата година всеки купуваше за своето дете и понеже познавам голяма част от родителите лично (т.е. желанието има за показност), реших да му купя голям за неговите представи подарък - пушка от 4 лв. Зарадва се на големината, а вкъщи съответно бе по-скъпият подарък. Бях писала, че съответната пушка бе счупена в чувала на Дядо Коледа от тежестта на другите подаръци, та се направих на маймуна - оставих го за две минути на баба му и отскочих до първия магазин, за да купя нова. Казах му, че Дядо Коледа му се извинява и му е оставил вкъщи друга под елхата. Не ми се мисли ако бях купила лаптоп (от детските) и го бе сполетяла същата съдба.

# 116
Според мен няма нищо страшно да го водиш и зимата.Обличаш го добре , топло и така.Дори да е далечко детската не мисля,че е проблем да походи.Не виждам от лентичката колко е голямо детето,но сигурно е 1-ва група.Болести винаги има,ако ти се занимава разрови се в старите теми. Лично за мен контакта с другите деца и реда в детската градина са  особено  важни за децата .Аз миналата година не работих,но малката си ходи на градина.Но ти си знаеш .

Мухъл нямаме със сигурност PeaceНо имаме един персийски килим, на който съм му вдигнала мерника  Whistling

# 117
  • Някъде в облаците
Привет на всички.  Hug Hug Hug Днес и аз да пиша.  PeaceХодим си на детска градина. Засега свършихме с Биопарокса, пък дано сме уморили бактерията.  Rolling Eyes Иначе нямаме проблем - с усмивка става, с усмивка влиза в ДГ ..... след целувка на мама.  Heart Eyes
Сега най-голямото вълнение е народните танци. тя много обича и ще правят група. Всяка сутрин и всяка вечер само затова говори. Дето казва баща й - .....цигане, чуе музика и започва да върти дупето.......  Laughing
А за Коледа - при нас нищо не са казали. Аз съм купила вече доста неща - от мама и татко, за ДГ, от баба и дядо.... Joy Joy Joy Още от лятото  Embarassed
Да сте здравички пожелавам! Че гриповете тепърва ни чакат!  newsm78

# 118
Пуснах ме  изследванията  в сряда  ще  са  готови.Решила съм  че  близкия  месец  няма  да  го  пускам  докато  не  по отшуми.И  в  сряда  ще  разпитам  личната  как  точно  стоят   нещата  ,тя  ще  разговаря с  Хеи  .

# 119
Здравейте, момичета! И моето дете ходи от 4 месеца на градина. Обаче от месец се появи проблем.
Два месеца лятото си ходеше - не се напикаваше. От септември като тръгна, докато си играе до обяд по два-три пъти се подмокря. Следобяд като заспи се напикава до ушите. Говорихме, спрях да говорим. С учителките говорихме, водих го на ехограф да няма проблеми, изследвания правихме, но за сега нищо не откриваме. Имали ли сте такива периоди с вашите деца? Доста съм притеснена...Иначе ходи с желание на градинка.

Общи условия

Активация на акаунт