ДЕТСКАТА ГРАДИНА - 33

• 28 121
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Добрич
Диана, споделяш, че нямаш цветя у дома, освен на терасата. Заради астмата на Жени изчетох доста литература за алергиите и ето какво научих: Повечето лекари препоръчват да няма цветя у дома, защото не познават тънкостите на заболяването. Градинските цветя, които цъфтят имат полени, за да привличат насекомите тъй като се опрашват от тях. Именно полените предизвикват алергия. Цветята в саксии не се опрашват от насекомите и нямат полени /някои дори не цъфтят/, затова не могат да предизвикат алергии. А относно домашния прах: Алергията всъщност обикновено не е към него, а към изпражненията на акарите, които той съдържа. Тези акари обаче не живеят по листата на растенията /както и по гладки повърхности/. С две думи - домашните растения в повечето случаи не пречат действително на дихателната алергия /стига да не си внушим обратното/. Имам у дома цветя във всяка стая. В началото, когато поставиха на Жени диагнозата спрях да слагам цветя във вази за всеки случай. Тъй като детето има значителен напредък в резултат на хомеопатичното лечение вече слагам вази. Дори в момента имам у дома две.

# 76
Благодаря Ви момичета за съпричасността Hug!
Добре, че е форума - много ценни съвети и напътствия получих от момичета в здравния. Страхотни девойки има тук, радвам се че съм сред Вас и че мога да се поуча или да дам добър съвет на някой, на когото е необходим.
За срещата, ако не са ме прибрали в болница - идвам, ще се влача но ще дойда - пишете ме в сметката, мястото и часа не са от голямо значение, само да е в събота или неделя. Феърче, имаш ми телефона (стария е), ако се уточните и аз не съм разбрала, цъкни едно смс-че с деня, часа и мястото  Hug.

# 77
  • Добрич
dona_leone, желая ти всичко да се размине по възможно най-добрия за теб начин. Преди около три години на съпруга ми поставиха диагноза с предложение за незабавна операция на коленете. Ние обаче потърсихме мнение и от специалист от болницата в Етрополе и се оказа, че операция въобще не се налага. Дори лекарствата, които му бяха предписали бяха излишни. Трябваше единствено да спре да се натоварва. Всичко се размина и сега е добре. Надявам се, че и при теб нещата ще се подредят.

# 78
Диана, споделяш, че нямаш цветя у дома, освен на терасата. Заради астмата на Жени изчетох доста литература за алергиите и ето какво научих: Повечето лекари препоръчват да няма цветя у дома, защото не познават тънкостите на заболяването. Градинските цветя, които цъфтят имат полени, за да привличат насекомите тъй като се опрашват от тях. Именно полените предизвикват алергия. Цветята в саксии не се опрашват от насекомите и нямат полени /някои дори не цъфтят/, затова не могат да предизвикат алергии. А относно домашния прах: Алергията всъщност обикновено не е към него, а към изпражненията на акарите, които той съдържа. Тези акари обаче не живеят по листата на растенията /както и по гладки повърхности/. С две думи - домашните растения в повечето случаи не пречат действително на дихателната алергия /стига да не си внушим обратното/. Имам у дома цветя във всяка стая. В началото, когато поставиха на Жени диагнозата спрях да слагам цветя във вази за всеки случай. Тъй като детето има значителен напредък в резултат на хомеопатичното лечение вече слагам вази. Дори в момента имам у дома две.

Цветята събират върху себе си най-разнообразни гъбички и плесени, които могат да се изявят като алергени.

# 79
Дона, пожелавам ти да вземеш вярното решение за проблема с кръста ти, каквото и да е то! HugУспех! Peace

# 80
  • Добрич
MIK, не се бях замисляла над това. Жени има алергия точно към плесен и гъбички и затова избягваме басейни със застояла вода. От мухъл също може да направи пристъп. Явно моите цветя са здрави.

# 81
Феърче, дай нещо по-в центъра... Това на мен ми е на ма*ната си. Не чецентъра ми е близо, ама все пак ... Аз се надявам в тая тема да съм малко по-редовна, НО не гарантирам.
Дона, не е шага работа това, душко! Помисли за 2-ро, 3-то, ако се налози и 4-то мнение. От опит ти казвам, че едно мнение не е достатъчно в повечето случаи.

В това време как сушите дрехите  newsm78 Аз вече 2ри ден само прехвърлям от терасата вътре на сушилника и стават големи въртележки  ooooh! Имам чувството, че само това правя  ooooh!

Малката не беше на ДГ тази седмица - слава богу нищо сериозно, ама пи сироп Вентолин, слагахме спрейче Олинт и много чайчета с мед. Сега ще трябва да направим 1 месец с Кларитина заради 3-тата сливица.

Парно уж от утре щели да пускат по ДГ, болници и у-ща. Утре все още няма да я пратя на ДГ, ще се възползвам докато имам баба на разположение, а и да разуча как седи въпроса с парното и да знам как да я обличам.

Отново не съм чела много назад, но гледам че има болнички. Бързо оздравяване им желая  Praynig

# 82
  • София
За плесените по цветята е вярно, същото важи и за почвата в саксиите.  Peace Както и за аквариумите.

# 83
  • София
За дрехите - каквото може да се суши в сушилнята: там, другото:на "въртележката" и аз.  Peace

В пон. трябва да пуснат парното на всички ДГ в София.  Peace

# 84
За дрехите - каквото може да се суши в сушилнята: там, другото:на "въртележката" и аз.  Peace

И при нас е така. Peace

# 85
Да се "похваля",че Стефи тази сутрин се събуди със хрема и болки в гърлото.Беше на градина 1 ден- в петък.Просто ми идва да полудея.В къщи няма никой болен,то бива,то може,ама за един ден да се разболее............. #Cussing out.Лошото е,че не мога да отсъствам от работа сега,а свекърва ми не иска по-вече да стои тук и да я гледа  Close.
А за дрехите - и аз се чудя как да ги суша,прибирам ги от терасата,и ги слагам на сушилка в едната спалня,където не стои никой,защото не мога да сложа по радиаторите в стаите,че мирише на прах,а с тези алергий не мога да ги суша вътре.

# 86
  • Пловдив
Еее, Дианче  Confused Много кофти със Стефи, бързо да мине без усложнения  Praynig Hug и да измислите някакъв вариант за гледане  Heart Eyes А свекърва ти работи ли, защо не иска да я гледа  Rolling Eyes
Мен много ме е страх да я пусна пак на градина, тя не е излекувана напълно, покашля сутрин след сън, след промивка духа сополи  ooooh!
Дрехи суша в пералното помещение - имам въжета и там явно става добра вентилация, много бързо съхнат  Peace Когато се застъпят повече дрехи, изкарвам на терасата и после и аз на въртележката  Tired
За подаръците за Коледа - "писаха писмо" миналата година и всеки родител купи на детето желания подарък, който после си отнесоха у дома децата  Laughing

# 87
Дианка,може нищо да и няма.И на мен ми се стори,че има хрема сутринта ,кихна два - три пъти ,но - няма такова нещо.

Суша почти всичко в сушилнята- има и щадящи програми - прането  нито се свива,нито мачка PeaceНякои дрехи,които не са ми спешни висят навън ,на едната ми тераса става страхотно течение и за ден-два,дори при влажно време съхнат.На радиаторите нищо не слагам .

Да ви кажа ,ние се отказахме от тази детска,където я пуснах.Честно казано  си е дървена работа. Видях наживо една детска стая и направо ми останаха очите в нея.Правила я е някаква пловдивска фирма ,ще видим дали ще могат да ни я направят и доставят.

# 88
Бубе,не работи моята свекърва,тази година се пенсионира.Уф,не зная какво да кажа,тя жената не си е гледала децата,внуци ще гледа........Тя си е властен човек,несъобразяващ се с никой и нищо,и въпреки това съм толерантна и я търпя.Ама това е друга тема,достатъчно неприятности си имам на главата,та и за нея да мисля  Tired.
Бубе,не я пускай Стелла на градина,да се оправи напълно. Hug
Наталка,радвам се,че си намерила по-добра детска стая,дано ти я направят. Hug
Баси зимата дето дойде,съсвсем ми се скапва настроението дето го нямам  Close.От сега палим парното,и къде е чак март месец,не ми се мисли.......

# 89
Благодаря ви за споделената информация за коледните подаръци в градината.   bouquet

Гледам обсъждате за цветята... Аз още първите пъти с пристъпите преди 2 години изнесох всички растения на терасата, стайните ги дадох в офиса на мъжа ми. Зимата ги прибирам на площодката във входа. Махнах и килими, завеси, покривала за леглата/покривам с чаршафи за през деня и вечер се сменят с тези за спане. Голяма хамалогия е, но поне знам че ако има пристъп той не е от моето бездействие Crazy

За прането - суша го на 2 сушилки вкъщи, суши се докато децата са на градина обикновено. В коридора, който е по-широк. Пера с препарати за чувствителна кожа, които са с по-деликатни ароматизатори. Засега от сушенето на дрехите не съм имала проблем с алергиите на децата.

За гърлата - в нашата градина никога досега не съм им гледали гърлата сутрин. Чуват се кашлици, виждат се сополи вечер като ги взимаме и това е. Първите 2 години си ги взимах вкъщи при първо закашляне или сопол, след това видях че имунитет по този начин не добиват, болните си ходят на ясла, моите си ги излекувам вкъщи, пусна ги и на третия ден са пак със сопол, кашлица на 5-тия и после пристъп или направо са за антибиотик. От пролетта съм ги пуснала пак, още на първия ден видях 2 деца с бронхитна кашлица, цяла седмица наблюдавах как майките им гледат да ги набутат в групата сутрин и после изчеват за 1 секунда. И накрая реших, че няма смисъл да ги спирам при първия сопол или лека кашлица. Ако видя че се влошават тогава ги спирам. А сега с хомеопатията от 2 месеца, нещата се оправят още в зародиш, не смея да се хваля, че дълга зима иде Crazy

За среща са ми удобни и трите предложени клуба, а първия ми е даже в съседния блок, така че както решите Wink

Общи условия

Активация на акаунт