Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 2

• 50 261
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Вече втора седмица си чакаме енциклопедия за змиите.Търся и в интернет , но не намирам точно същата. newsm78Ще почакаме до утре ,че детето не се трае вече и ще си поискам парите обратно ,ще търся другаде.

# 76
Много ви благодаря за идеите!  Hug

Блажка, "Том Сойер" и "Хъкълбери Фин" са на оредялата редичка книги, които са приготвени за четене Simple Smile

Lilotti, приготвила съм Двойната Лотхен и Хвърчащата класна стая   Hug

Анде  Heart Eyes
"Тънкофини и лападунди" и "Приказките на червения котарак" не съм ги чувала даже.  Blush Благодаря ти!
Джани Родари го изчете, както и Доналд Бисет ("Небивалици"-те са ми любима книжка). Старогръцките легенди също. Онзи ден приключи и Скандинавската митология.
"Робинзон Крузо" го изчете на морето също (неадаптирана версия).

"Барон Мюнхаузен" съм го пропуснала, може би защото аз не го харесвах.
Ще приготвя обаче "Гъливер" и "Децата на капитан Грант".

iviche, ще погледна за поредицата, мерси.

Много ви благодаря на всички! Подсигурих списъка с книги за следващите един-два месеца  Hug

# 77
"Тънкофини и лападунди" е втората повест от книжката  "Страната на хилядите желания" /поне старото издание, а ново не знам дали има/.

Ние имаме ужасно много нови книжки и не можем да им се нарадваме. Аз - също. Laughing

# 78
  • Пловдив
Онзи ден приключи и Скандинавската митология.

Mamma, сподели коя конкретно книга имаш предвид? Имам голямо желание да купя нещо такова за щерката.
А като съвет от мен може да включиш български автори като Братя Мормареви, Хаим Оливер (само стари издания обаче), други интересни автори според мен са Е.Т.А.Хофман, Михаел Енде, Вилхелм Хауф. Скоро попаднах и на две мънички книжки на Толкин - "Роувърандъм" и "Опасното кралство", описани са като приказки, подходящи за деца. Или просто си разрови една хубава онлайн книжарница за детските книжки и ще изскочи нещо ново. На мен любима ми е http://knigibg.com/index.php?offset=0

# 79
Онзи ден приключи и Скандинавската митология.
Mamma, сподели коя конкретно книга имаш предвид?

Старо издание е и надали я има по книжарниците.
Малък формат, сравнително тънка, черни меки корици, пише със заоблени букви Скандинавска митология.
Утре ще проверя на чие издателство е и от коя година е изданието.

Сетих се за най-любимата ни детска книга с приказки.
Да я препоръчам, ако може да си я намерите в някоя библиотека или от познат.

Като малка не можех да и се наситя - препрочитала съм я десетки пъти.
Мони също се влюби в нея, когато я чете.

Главният герой е Осмиянко и разказва по осем тематични приказки - за чудни страни, за принцеси, за детективи, за животни и т.н.

Нестандартни, изключително забавни и занимателни са приказките, четат се на един дъх.

# 80
И аз съм фен на Осмиянко, бях си я изгубила, но я намерих на старо, ура!

# 81
Даже не съм я чувала тази книжка. Rolling Eyes
И за първи път я виждам.

# 82
Ще я пусна на гастрол у вас, много е смешна.

# 83
Благодаря, а пък вие може да си изберете една от нашата библиоека. Даже няколко. Simple Smile

# 84
Възможно най-пълният ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=9359
Те това ни е най- нова книга. Вчера я купих като награда за 4-то място на математически турнир.
Младежът много се изкефи, тази сутрин установих, че я е заръфал снощи  Mr. Green

# 85
Здравейте. Страхотна тема. Искам да помоля за малко помощ. Вижда ли ли сте някъде книжка за фотография за деца? От моето детство си спомням че имаше, но сега никъде не мога да намеря. Да е обяснено лесно и достъпно като за дете - как се снимат животни, хора и т.н.
А иначе моята дъщеря е на 7г. и обича да чете. Не чете съвсем гладко, но важното е че има интерес.

# 86
  • sofia
Ето тази Само на този линк я имаше налична. Иначе е издадена от Егмонт, така че да търсиш в издателството е другия вариант

# 87

Тази е от вчера ! Рая обича гатанки  Grinning !

# 88
Ето тази Само на този линк я имаше налична. Иначе е издадена от Егмонт, така че да търсиш в издателството е другия вариант
Благодаря ти. Как ли не търсих такава книжка в нета. Още веднъж благодаря  Simple Smile

# 89
  • София-България, Израел - където си поискам
ето тази , но на български Peace
librarything.nl/work/83962

"Сатанархеололъжалкохолистичният пунш на желанията" -Михаел Енде
стори ми се подходяща за 9-10 годишни деца Peace

Общи условия

Активация на акаунт