Отговори
# 570
И аз не разбрах newsm78

# 571
Става дума за турски сериал по BTV.
Инджи е главната героиня,която си открива бучка в гърдата.

# 572
Аха, ясно bowuuТака е,  който не гледа сериали

# 573
Аха, ясно bowuuТака е,  който не гледа сериали

Ени, ще се изложиме някъде с тебе!  hahaha hahaha hahaha

# 574
To, ние направо се изложихме вече. "Ш съ попраим"

# 575
Е,аз съм в джаза... Wink
Откакто се усамотих във Враца ,започнах да гледам и сериали... Joy Ама установих,че по телевизията освен сериали друго не дават... newsm78
Та затова знам коя е Инджи... Grinning
Но сега като се прибрах у дома им загубих края... Кой ще ме остави да гледам сериалчета... Mr. Green

# 576
Здравейте отново дами,
имам един въпрос и моля някой ако е запознат със случая да пише.
Случайно научих от една госпожа в диспансера,че освидетелстваните втора група инвалиди, имат право да не им се удържа Данък общ доход.
Не зная дали е истина и на какъв закон се уповава.Някой ако знае да помага.

# 577
Здравейте отново дами,
имам един въпрос и моля някой ако е запознат със случая да пише.
Случайно научих от една госпожа в диспансера,че освидетелстваните втора група инвалиди, имат право да не им се удържа Данък общ доход.
Не зная дали е истина и на какъв закон се уповава.Някой ако знае да помага.

Krissi, това е много интересно! И мен ме вълнува, дано някой знае...Но дали не трябва да е счетоводител този някой или да се обадиме в НОИ?

# 578
Дами, това открих в ЗДДФЛ:

Чл. 18. (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 за лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност, определена с влязло в сила решение на компетентен орган, се намалява със 7920 лв., включително за годината на настъпване на неработоспособността и за годината на изтичане срока на валидност на решението.
(2) Месечната данъчна основа по чл. 42, ал. 2 за доходи от трудови правоотношения на лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност се намалява с 660 лв., включително за месеца на настъпване на неработоспособността и за месеца на изтичане срока на валидност на решението.

# 579
При трудови правоотношения се ползва ежемесечно, като данъчната основа се намалява със 660 лева, прави се от работодателя.
При доходи от други дейности сумата от годишните данъчни основи се намалява със 7920 лева - при подаването на годишната декларация. /Чл. 23. Данъчните облекчения се ползват с подаване на годишна данъчна декларация по чл. 50, към която се прилагат:
1. копие на валидно решение на ТЕЛК/НЕЛК - за данъчното облекчение по чл. 18;/

Е, може би някои хора ще черпят smile3503

# 580
Дами, това открих в ЗДДФЛ:

Чл. 18. (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Сумата от годишните данъчни основи по чл. 17 за лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност, определена с влязло в сила решение на компетентен орган, се намалява със 7920 лв., включително за годината на настъпване на неработоспособността и за годината на изтичане срока на валидност на решението.
(2) Месечната данъчна основа по чл. 42, ал. 2 за доходи от трудови правоотношения на лица с 50 и с над 50 на сто намалена работоспособност се намалява с 660 лв., включително за месеца на настъпване на неработоспособността и за месеца на изтичане срока на валидност на решението.

До тук добре...знаем ли какво/ къде/ как/ дали се подава нещо, за да се отрази това отпадане на данъците?

# 581
Трикси, ти си писала...явно се подсеща счетоводството. Wink

# 582
Отговарям веднага. Удържа се ДОД на тези, които получават по-голяма заплата от 2 минимални работни заплати или нещо такова - не знам точната сума. Нищо не се подава - копие от решението на ТЕЛК се дава на личен състав или касиер /при нас го получиха служебно, но все пак работя в държавно предприятие/ - те си знаят работата.

# 583
Много благодаря  smile3525

# 584
И аз мисля, че даваш решението на ТЕЛК в Личен състав или ТРЗ, а пък ако подаваш годишна декларация го прилагаш към нея Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт