Отговори
# 585
Какви други облекчения знаете,аз чух  за винетка.Дали е вярно?

# 586
Трикси имаш голяма почерпка от мен. Wine Glass  food002 Flowers Sunflower cook

# 587
Обаче,ако са две минимални работни заплати,мен ще ме лишът от облагата.

# 588
Мен също, но предпочитам така. Wink

А за облагите - другата седмица ще ходя в социалното да питам за това и ще "снеса" инфо тук, ако не ви е късно.  Hug

# 589
Благодаря Кана

# 590
75% и нагоре - безплатна годишна винетка, безплатен ЖП транспорт, 2 кратно в годината безплатен транспорт в страната с автобус /носиш билетите и те ти изплащат паричките/ и май някакво облекчение за градски транспорт. Това знам аз. Соня беше дала един линк по-рано в темата - там пише всичко, ще го потърся
Ето http://www.mlsp.government.bg/bg/public/disable_brochure.htm  newsm51

# 591
75% и нагоре - безплатна годишна винетка, безплатен ЖП транспорт, 2 кратно в годината безплатен транспорт в страната с автобус /носиш билетите и те ти изплащат паричките/ и май някакво облекчение за градски транспорт. Това знам аз. Соня беше дала един линк по-рано в темата - там пише всичко, ще го потърся
Ето http://www.mlsp.government.bg/bg/public/disable_brochure.htm  newsm51

Ей, това Нинче и това Сонче - златни, ЗЛАТНИ!!! Hug

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 16:11 от кана

# 592
Освен данъчни облекчения за ДОД, може да ползвате намаление на данъка на основното жилище
"Чл. 25. (2) За имот, който е основно жилище на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, данъкът се дължи със 75 на сто намаление.",  уточнявам, че това не важи за "такса смет"; за автомобил: ако е собственост на инвалида не се плаща данък /само до 2000 куб./
В Д-я "Соц.подпомагане" се подава заявление за соц.оценка. Когато излезе оценката става ясно на какво имате право. От 71 до 90% имате право за карта за гр.транспорт, за диетично хранене /само ако  имате рецептурна книжка за хронични заболявания/, но нашите лекарства са безплатни и по този параграф ни отрязват, наем за общинско жилище ако ползвате такова.
За да използвате безплатни пътувания с БДЖ или автобусен транспорт трябва да подадете заявление за това. Получавате едно картонче - удостоверение. С него ако искате да използвате БДЖ отивате направо на "Военна каса", където ви издават безплатен билет и отразяват в картончето. Ако използвате автобус, купувайки си билетите си заверявате на касата картончето, след което отивате в социалните с билета и удостоверението, подавате друго заявление и след 1 м. ви привеждат парите в картата. Дано сте ме разбрали, доста е объркано и свързано с много чакане и какви ли не заявления, явно целта е да ни откажат. За винетка заявленията се подават от началото на м.ХІІ, автомобила трябва да е на името на инвалида, ако е съпружеска собственост сигурно ще искат акт за гр. брак, освен това копие на големия талон и на гр.отговорност. Надявам се да съм била полезна. Simple Smile

# 593
Много ценна информация от всички newsm10

Чакайте, че не разбрах за двете минимални Stop
Според мен,ако сумата, която се получава след приспадане на дължимите лични осигурителни вноски надвишава 660 лв. разликата над тази сума се умножава с 10 % ДОД. т.е. ако след приспадане на личните осигурителни вноски ти остават 760 лв., плащаш 10% върху 100 лв.  Thinking

# 594
  • София
Здравейте момичета!
Да добавя нещо важно за момичетата живеещи в София! Тъй като паркирането в града е истински кошмар, полага ви се талонче за безплатно паркиране на обозначените за това места в синята зона. Много е удобно!

# 595
Здравейте момичета!
Да добавя нещо важно за момичетата живеещи в София! Тъй като паркирането в града е истински кошмар, полага ви се талонче за безплатно паркиране на обозначените за това места в синята зона. Много е удобно!

Еййй, шофЕр, обичма те!!!  Heart Eyes
А от къде се взима?  newsm78

# 596
  • В царството на игрите:)
Здравейте и от мен. Ще трябва да ги запомня всичките тези неща дето ги обсъждате, че както тече времето и аз ще трябва да се позанимая с тези проблеми. Сега на дневен ред ми е продължаване на лечението, но мисля от януари да почвам да стягав телка, че като вислушам колко време отнема, свят ми се завива.
Малгич, това с талончетата за паркиране много ме радва, че напоследък са ми нарочили колата и яко пълня гушите на "Паркинги и гаражи" и изпразвам джобовете си съответно ooooh!
В петък като примерно момиче ще посетя гинеколого си, че идва време за цитонамазка. Ако знаете колко ми е писнало от лекари newsm78 ама няма как..
Поздарви и прегръдки на всички  bouquet Hug

# 597
Цитат
Според мен,ако сумата, която се получава след приспадане на дължимите лични осигурителни вноски надвишава 660 лв. разликата над тази сума се умножава с 10 % ДОД. т.е. ако след приспадане на личните осигурителни вноски ти остават 760 лв., плащаш 10% върху 100 лв.

Trixyy е абсолютно права!  smile3501 smile3501 smile3501
Представя се решението от ТЕЛК на ТРЗ/ счетоводството.

# 598
  • София
  Привет!!! Simple Smile И аз ще се възползвам от това талонче за паркиране,но къде се подава молба или какво следва да се предприеме??
   Simple SmileА да допълня,че ни се полага безплатен домашен телефон-300 минути и такса 7лв на месец.

# 599
  • В царството на игрите:)
Ейййй, то много придобивки, много нещо. #CrazyТо направо да ти е кеф да живееш в тая държава newsm78
ММ, къде беше зачезнала? Отдавна не си писала?
А Хулиту къде е, бе дами? Не е в нейн стил да се губи толкова дълго време Thinking

Общи условия

Активация на акаунт