Отговори
# 420
  • София
       Материала за ДНК анализа ( цервикален секрет) - на мен са ми казвали ,че се съхранява в хладилник до  3 дни....... Peace

alpha_beta, като се замисля може би много си права за типизацията на НРV - не случайно много лекари тези изследвания са ги обърнали на  бизнес........ Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 ное 2009, 08:50 от Gesika

# 421
  • София
ако не си се теставала
за хламидии, не е лошо да го направиш.
За хламидии резултатът ще ми бъде готов днес следобяд.
Всъщност това,което ме озадачи, е че ми се предписва лечение на база преглед-колпоскопски, без да има яснота за резултатите от микробиологията и хламидиите.
Изопринозина е ок, няма да навреди, ама антибиотик? newsm78
В крайна сметка смятам да изчакам днешните резултати и след като ги изкоментираме да си взема лекарствата.
Методът малко погрешен ми се вижда.
Пийни един антибиотик, да вържем гащите!След провеждане на лечение трябва пак да се направи цито,нали?

Ох, мила, явно не си ходила много по НАШЕНСКИ ДОКТОРЯ!
То затова сме на този хал в тази тема да се обучаваме като за доктори и да им казваме как да ни лекуват!
Те всъщност знаят много добре каква е правилната процедура на лечение, но всичко опира до пари, тя като
ти пусне и микробиология и това и онова взима по-малко от здравната каса.
Да, след лечение пак цито, но трябва да мине малко време, според мен поне 2 месеца.

# 422
Добро утро на всички
Деси супер сте, сладури от всякъде  Hug После да не забравиш да пуснеш голямата фотосесия  Simple Smile

alpha_beta  аз да се намеса малко. Gesika е човек който е минал сигурно през всички лекари в тази сфера единственият когото познавам за сега  Simple Smile Освен всичко е работила с една част от тях  Mr. Green Мн добре ги познава нашите лекари , нашите светила и т.н.........и според мен няма от някой да е 100% доволна, познай защо........... Wink

# 423
  • София
      Понеже съм  " намесена"  hahaha   да се вмеся и аз малко :

Реа,  мисля,че нещо не си разбрала - струва ми се ,че  с  този цитат 

Цитат

alpha_beta  коментира  последният пост на  Гергана, а  не моя - поне аз никъде не виждам  да използува моето име??? newsm78]   А и всичко, което е написала в последния си пост мисля ,че се обръща именно към Гергана , а не към мен.........   

Ако не съм права , моля нека тя самата- alpha_beta  да каже? 

Hug Hug Hug

# 424
Опа грешката е моя, ами то ще е от вчерашното пийване. Бяхме на свекър ми на юбилей и тази раннна сутрин едно ми е такова - уморено, замаяно..............невиждам и нечувам ама ви чета де  bowuu
Айде , извинена съм , нали  Wink Hug Hug Hug

От вчера все едни смешни гафове, ей Чери ти си виновна душко  да знаеш ( нали трябва да има някой виновен деее) Hug

# 425
Деси отново страхотни снимки! Чакаме следващите с нетърпение! Сестра ми се занимава с фотография, снимките в подписите ми са също нейни, страхотно е да имаш хубави снимки на децата си!!!
За типизацията аз споделих мнението си по-горе. Ако трябваше сега да го направя - това нямаше да се случи. Съгласна съм обаче и с това, че човек по-лесно приема проблемите, когато има обяснение за тях. Така че избора е индивидуален за всеки - целта е да се борим спокойни и с положителна нагласа с проблема си! защото става въпрос за имунна система, не за ожулено коляно и потекъл нос.
Пийни един антибиотик, да вържем гащите!
След провеждане на лечение трябва пак да се направи цито,нали?
И на мен за антибиотика малко така ми звучи! След лечението задължително трябва да напрвиш цитонамазка!

# 426
  • София
Здравейте момичета,
Да Ви споделя и моето преживяване с "прекрасните" български специалисти. Тази година родих първото си дете. По време на бременността ми правиха цитонамазка, резултат І група. След раждането пак ми направиха при друг гинеколог (този при който родих), резултат ІІІ група. Усъмних се изследването и след 1,5 пак ново изследване при трети гинеколог, резултат ІІ група и открита раничка на шийката на матка, аз която толкова години, никой нищо не ми е казал. Направиха ми преглед с колскоп и ки казаха, че няма нищо притеснително. Не искам да Ви казвам как се чувствах, докато не отидох на 3 преглед. Как е възможно за 6 месеца, три групи - не знам

# 427
  • София
      Аз за период от 20 дни съм била  ІІІ - д  гр. ( в онкодиспансера ) , след  20 дни без  абсолютно никакво лечение на цито в Токуда - І гр. , след още  един месец на друго цито  , взето от друг лекар , но пак гледано в Токуда  І - ІІ гр. ???   newsm78

На кого ли може да се вярва и аз не знам???  Mr. Green #Cussing out

Момичета има нещо , което ме измъчва от  доста време и все се чудя - ще го споделя с вас , дано някой може да ми отговори:

Ако има проблем навътре в цервикалния канал , възможно ли е цитонамазката да не го хване?
     Само цитонамазка , достатъчна индикация ли е да се установи проблем в канала или трябва и  сепарирано пробно абразио???   По какви индикации се назначава то , аз ли трябва да си го изискам, при положение че никой лекар не ми го предлага?

Тази година имам   4 броя цитонамазки  - като две са  І гр. ( става въпрос за СС ) , другите  две са ІІ гр. - не е описано дали е за канала или за РVСУ .

При тези резултати мога ли да бъда сигурна ,че няма проблем  ( дисплазия ) навътре в канала???  За самата шийка на колпоскоп казват ,че всичко било чисто , но  в канала не се вижда ?     Д- р Ралчева  преди 20 дни ми каза ,че ми е взела " дълбока цитонамазка " от канала и щом  р-та е добър - нямало проблем , но знам ли вече на какво да вярвам??? Rolling Eyes newsm78

# 428
cesari,не се учудвай за раничката ,аз април месец бях на преглед и нямах. Сега октомври ми казаха че имам .

# 429
  • София
cesari,не се учудвай за раничката ,аз април месец бях на преглед и нямах. Сега октомври ми казаха че имам .
На мен даже ми казаха, че е голяма и кървяща. За това се учудвам. Знам, че може да се получи при раждане, но аз раждах с цезерово сечение.

# 430
На мен даже ми казаха, че е голяма и кървяща. За това се учудвам. Знам, че може да се получи при раждане, но аз раждах с цезерово сечение.
И моята е около 5 стотинки .Но раничките се получават не от раждане, а от нелекувано течение или някаква инфекция.

# 431
Оооох извинявайте, че не е по темата, но Чери, с глас съм се смяла мила чак сълзи ми потекоха...как ги мислиш тези работи, харесвам чувството ти за хумор!  Hug
И да не е съвсем спам, да кажа че моята раничка беше колкото 10 стотинки, а сега и помен няма от нея...дано не се появява вече. И аз съм чувала, че може от раждането да се появи...моята беше преди това обаче.
Деси бебо слуша ли? Simple Smile

# 432
daindi,а как изчезна всъщност твоята раничка? Чрез горене, мазане или ...

# 433
  • София, под Карлсон

Ако има проблем навътре в цервикалния канал , възможно ли е цитонамазката да не го хване?
     Само цитонамазка , достатъчна индикация ли е да се установи проблем в канала или трябва и  сепарирано пробно абразио???   По какви индикации се назначава то , аз ли трябва да си го изискам, при положение че никой лекар не ми го предлага?
Д- р Ралчева  преди 20 дни ми каза ,че ми е взела " дълбока цитонамазка " от канала и щом  р-та е добър - нямало проблем , но знам ли вече на какво да вярвам??? Rolling Eyes newsm78

Gesi, понеже и аз ходя при Ралчева да ти кажа на мен какво ми каза- аз отидох при нея (първо на частно) с резултат III A-B. Тя ме гледа на колпоскопа и ми потвърди за раничката и тогава се разбрахме да отида при нея, но вече в онкологията за абразио и биопсия, за да бъде сигурна, че и навътре в канала всичко е наред. Та по тези нейни дума съдя, че за да е 100% сигурна, че в канала няма проблем, то трябва да се направи абразио. Но си мисля, че ако при теб има съмнение за нещо, непременно тя самата ще ти назначи абразио. Щом не го е направила, значи няма нужда да те тормози и с това.

Аз пък исках друго да ви питам- за първи път след горенето се осмелих да правя секс и имах лека болка, но по- скоро като че ли идваше от десния яйчник. Нормално ли е, случвало ли се е и при вас?

# 434
Аз пък исках друго да ви питам- за първи път след горенето се осмелих да правя секс и имах лека болка, но по- скоро като че ли идваше от десния яйчник. Нормално ли е, случвало ли се е и при вас?
Възможно ли е да си в овулация?! При мен често има усещане, лека болка, когато съм в овулация (но отляво). Отляво често по-трудно ми се пука фоликула.

Общи условия

Активация на акаунт