Отговори
# 510
Аз точно това се чудя...къде 2,къде е 3Д.Препоръча ми имунотерапия,защото старото положение може да се върне отново.

# 511
  • София, под Карлсон
Звезди, а те ли те накараха толкова скоро да отидеш на контролен преглед? Същият ли лекар, който те е конизирал? И аз се присъединявам към останалите, че прекалено рано си отишла, дори след обикновено горене се изчакват три редовни цикъла, камо ли след конизация.   newsm78

# 512
По препоръка на лекаря отидох един месец след конизацията.
Дори по време на цитонамазката още ми падаха конци и имах кървене.
Ох,момичета,дано сте прави,че като чух резултата направо щях да се пръсна.Но наистина съм изненадана
какво значи това 2-3Д.Дали цитонамазката не се взима от две различни места.
Притесняват ме само болките в таза и долу ниско в корема,затова съм още повече шашната...и разбира се притеснена.
Дали не е нещо от тези болки не е повлияло резултата?

# 513
  • София
     По принцип цитонамазката се взима от две места - РVСУ ( външната част на шийката ) и СС (цервикалния канал), но на резултата ти не пише ли кое от къде е , той не ти ли обясни този резултат?  А и се чудя как може да ти взима цитонамазка след като сама казваш ,че още си била с кървене и са падали конци???  Rolling Eyes Ти не беше ли конизирана от проф. Карагьозов в Токуда ?  Или може би греша? Със сигурност раната не ти е била зарастнала и това е повлияло на резултата.....  Не се тревожи излишно, а каква имунотерапия ти назначи?  Аз преди време два пъти съм ходила при Карагьозов и той освен колпоскоп друго не ми е правил, а вторият път ми изписа Имунобор - хранителна добавка , след това лекар от онкологията каза,че това са си "бонбонки" и нищо не лекуват.......  Mr. Green

# 514
Не можахме много да говорим и да изясня подробно резултата и последващото лечение!
Но ще се чуем и ще "разчовъркам"въпроса и ще ви отговоря.За мен също е загадка,защото
преди конизацията почти една година съм била винаги ПАП1,а сега от къде ми дойде това чудо нямам представа.
Стискайте ми палци,дано не ми се наложи втора конизация....
Благодарна съм ви ,че ви има ! Hug Hug Hug

# 515
  • София
Цитат
Стискайте ми палци,дано не ми се наложи втора конизация....
g

Не се тревожи, няма да има такова нещо!!!   newsm10  Peace 

Hug Hug Hug Hug Hug

# 516
Джеси,благодаря ти за успокоението!Наистина в трудни моменти то е много необходимо.
Бих искала да попитам възможно ли е при конизация през влагалището да се вкарат микроорганизми и те да предизвикат
възпаление в таза или аднексит, и при цитонамазката да има отклонение?
Тази диагноза много се доближава до моите симптоми и затова си мисля,че възпалението оказва влияние върху цитонамазката!
Има ли някои с такава диагноза?

# 517
  • София
Звездичка, мила  - доколкото знам аднексита може да се установи с рутинен гинекологичен преглед , а също и ехографски. Ти като си ходила скоро на преглед какво ти каза лекаря?   А за микроорганизмите , нали каза че когато са ти взели цитонамазка заедно са ти направили и микробиология - тя какво показа?  Микробиологията най- точно показва има ли наличие на патогенни микроорганизми или не......  Ако микробиологията ти е чиста мисля,че нямаш основание да се притесняваш от тазаво възпаление.

# 518
  • София
zvezdi4ka, много точно усещаш нещата.
Първо - много рано си отишла на първо цито след конизацията.
Трябва непременно да минат три месеца.
И второ - може по време на операция да те заразят с нещо и да развиеш аднексит - аз съм такъв пример.
В края на първия месец след конизацията бях все още със силни тазови болки и в лявата тръба и пих силен антибиотик тогава.
Спомням си, че доктора ме пита къде настинах така, а пък то няма начин да съм настинала само лежейки в къщи на топло.
После излезе ешерихия от микробиологията. Уточнявам - преди конизацията микробиологията ми беше чиста.
А както е известно ешерихията е широко разпространена вътреболнична инфекция, за която никоя болница не си признава току така а само под съдебен натиск.

# 519
Джеси,с лекаря не коментирахме микробиологията.Нищо не ми каза по въпроса,аз също
останах в неведение,че нищо не ми споменава.Ще го търся за по пълна информация,защото
само стреса и уплахата,които остави в мен ме навежда и на много въпроси.
Алфа Бета,аз също преди конизацията винаги съм била с чиста микробиология и освен на
зараза,на друго не ме навеждат тези болки.
Може би и от там идва тази висока група при цитото.
Интересното е че докато пия антибиотика се повлиявам добре и болката ми спира,но веднага след спирането започва
отново,а днес направо си е доста силна и едвам издържам на бюрото.Когато съм си легнала и се затопля през нощта също спира и
на сутринта отново....Ето такива са моите патила....Много неприятно....и боли...мамка му....

# 520
  • София
     Алфа бета, като прочетох твоя пост направо ми "настръхват косите"  - аз от след второто ми раждане  - секцио съм периодично с ешерихия коли и какви ли не още бактерии, отровила съм се за тези години от лекарства - антибиотици, глобули , противогъбични и нямам никакво подобрение на симптомите и дискомфорта във влагалището и таза.....   Обиколила съм почти всички гинеколози в София и никой не " намирал проблем"???  Последната ми МБ уж беше чиста , пък подобрение на симптомите нямам никакво???   Последно ходих при Ралчева на 20 .10 . и като я питам от какво най- често ми се появява  Е.коли - тя ми казва  - дисбактериоза - било от собствения ми организъм , а не външна инфекция ???   И ми заявява ,че Е.коли била  "нормален обитател " на влагалището и се появявала когато се наруши нормалната микрофлора ( изчезване на лактобацилите) , а при мен те или са в  оскъдно количество или липсват???  И съм така вече 4 г. и половина и няма управия....... Mr. Green Cry

А преди секциото не съм имала абсолютно никакви симптоми и болки , всичко започна 1 мес. и половина след секциото ..... #2gunfire  И всеки казва - "Не ти е виновно секциото!"  Mr. Green

Е каква е причината , ако не е секциото??? newsm78 Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 16 ное 2009, 15:53 от Gesika

# 521
    Алфа бета, като прочетох твоя пост направо ми "настръхват косите"    

И на мен.

# 522
  • Пловдив
Миналата седмица ходих на преглед, взеха ми секрет за цитонамазка и микробиология. Днес се обадих за резултата от микробиологията- доктора ми каза, че нищо нямало.  Но от време на време ми се появава бяло течение. Към края на седмицата ще ходя за резултата от цитоназката и ще говоря с доктора.  Резултата е наред, пък течението го има от време на време.

# 523
Момичета, липсват ми Боби и Кюбит. Къде сте се скрили?

# 524
 #2gunfire #2gunfire #2gunfireЕто това заслужават българските болници!
За Шейново някога се носеше слух,че инфекцията се е "вкопала"в стените на болницата и
колкото ремонти да се правят,тя ще си бъде винаги там.

Общи условия

Активация на акаунт