Отговори
# 555
Да се запиша и аз... Здравейте всички, както при всички, след профилактичен преглед при гинеколога ми заради бяло течение, и направена цитонамазка ето какви са резултатите cc - ендоцервикален и плосък епител в норма pap І, pvc - интермедиерен и парабазален епител, немногобройни суперфециални клетки, групи от клетки със зряла и незряла плоскоклетъчна метаплазия от една реепитализираща ectopia colli uteri, изобилие от атипични голи ядра и от парабазални клетки с лека до умерена дискариоза, левкоцити + Л.Б. ++, койлоцити, вкл. двуядрени +, умерено ниво естрогени.
Имам раничка на маточната шийка, до сега съм била пап ІІ, лекарят ми каза, да не се притеснявам имам някаква инфекция и ми предписа полижинакс и микомакс, на 27 години съм, семейна от скоро, и вече мисилм за бебе  #Cussing out  След това ми каза, че трябва да оправим раничката с лазервапуризация, направо съм в потрес от петък насам и четох къде ли не за какво ли не, ще съм ви благодарна, ако и вие ми кажете нещо... Благодаря ви предварително и хубав ден на всички

# 556
Забравих да кажа, че резултата от порциото е пап ІІІ

# 557
  • София
djiv,  удобно ли е да попитам къде ти направиха така подробно описана  цитонамазка???

Описанието е направо като по учебник     bouquet

Аз съм с лазер коагулация ( изгаряне с лазер) , не съм наясно какво означава  лазервапуризация -  какво ти обясни лекаря ?  Това пак изгаряне ли е или нещо друго?

# 558
Gesika 
удобно е разбира се, в Токуда, д-р Илия Карагьозов ми е лекаря, а относно за лазервапуризацията ми каза, че изпаряване на въпросните клетки, като процедура не било нищо особено, прави ми го и ме пуска да си ходя. Каза, че няма за какво да се притеснявам, след лечението пак съм щяла да си вляза в предишната ми група пап ІІ  Praynig

# 559
Мисля 4е при нали4ие на рани4ка и пап3 трябва да се погледне и  с калкоскоп и ако се наложи по преценка на доктора биопсия ако сметне 4е няма изменение може и без биопсия но задължително калкоскоп,това е мойто мнение,смятам 4е е добре да се презастраховаш не е добре да оставяш нелекувана рани4ка.Аз не разбрах 4е става дума за д-р Карагьозов той е добър специалист щом така е решил зна4и няма проблем .

# 560
Гледа ме и на колпоскоп, аз просто съм пропуснала да отбележа каза, че нямам изменения но ето какво пише на диагнозата: колпоскопски реепитализираща Е без колпоскопски атипизъм

# 561
  • София
Gesika 
удобно е разбира се, в Токуда, д-р Илия Карагьозов ми е лекаря, а относно за лазервапуризацията ми каза, че изпаряване на въпросните клетки, като процедура не било нищо особено, прави ми го и ме пуска да си ходя. Каза, че няма за какво да се притеснявам, след лечението пак съм щяла да си вляза в предишната ми група пап ІІ  Praynig

Ами  чудесно , значи си  попаднала на много добър специалист и всичко ще бъде наред !!!   Hug newsm51    

Ще се радваме , ако след  процедурата и лечението споделиш с нас как вървят нещата при теб .   Пожелавам ти успех !!!   newsm10   Peace   Hug Hug Hug

# 562
Ще споделя, разбира се  Simple Smile това е най-малкото, което мога да направя, благодаря ти за хубавите пожелания, само да кажа, че при него попаднах не толкова случайно, не бях в страната за период от година и половина, а повечето от моите приятелки са при него, т.е. отидох с мисълта, че наистина мога да му се доверя, явно и вие имате някаква представа за него, дано всичко да приключи добре  Praynig

# 563
  • София
      Мила  нямам представа - не съм го посещавала лично , но до сега само добри отзиви съм чула за него и май е време да го посетя и аз  ...... Rolling Eyes

Аз преди 2-3 год . няколко пъти ходих при баща му - стария проф. Карагьозов - тогава беше на частен прием в Майчин дом - честно казано - никак не съм очарована ..... #Cussing out 

Още веднъж успех ти  пожелавам!!!   Hug newsm10

# 564
Добър вечер момичета кокичета  Hug Heart Eyes
Гледам доста сте се разписали  Heart Eyes
КаТка мн си готина и изобщо ми изглеждаш супер позитивен човек. Ведър и щастлив. Нали знаеш понякого има и гадни моменти, ама ние сме корави женки Laughing Красива ти е и дъщерята , мн лъчезарна абе прилича с две думи : на теб. Ама и мъжО Хваща очото  Wink ( да не се обидиш нещо)

andonovag горе главата, мн момичета тук са здрави вече. Взимат си резултатите и все ПАП 1  Laughing Мн има забременели и родили и сега са пак добре. Важното е когата нещата са хванати на време. Аз смятам , че ти си го "хванала"  Hug  bouquet

djiv успех от мен за в бъдеще, при добър специалист си попаднала   bouquet .

alpha_beta Успя ли с фотото, теб кога ще те Увидим?  Wink Hug

# 565
ReaNora благодаря и на теб  Hug значи според вас няма защо да се притеснявам?

# 566
  • София
Момичета да ви питам за една цитонамазка според мен няма нищо ама все пак че повечето неща не ги разбирам  Rolling Eyes
CC - ендоцервикален и плосък епител в норма PAP I

PVC - предимно интермедиерен плосък епител
Левкоцити (+)    TV (+)
Л.Б. (++++)         Койлоцити (-)
Умерено ниво естрогени.  PAP II

Това TV (+) не мога да разбера какво е  Rolling Eyes
Благодаря предварително за коментара  Hug

# 567
  • Пловдив
ReaNora благодаря  Hug, наистина се почувствах по-добре.
Пожелавам на всички само хубави резултати  Hug
А на тези които бебеправят им пожелавам много скоро  preggo

# 568
  • София
Кате - пате , всичко  ти е наред с изключение на това   Т/V. ( +)  -   това означава вероятно наличие на  трихомони ( трихомонас вагиналис ) , но  за да е сигурно ,че ги има трябва да се направи микробиология . Тази цитонамазка да не би да  е от Токуда ( питам защото и аз имам точно така формулиран резултат ,) само че на моята това  Т/V е  ( - ) иначе  описанието е досущ същото като твоето , и на естрогените пише  - високо ниво.  И потолога ,, който я е гледал се казва  Д-р Марин Велев . Твоята от същият лекар ли е?

# 569
  • София
Мда в Токуда и да същия е  Rolling Eyes Е да ама и на колежката има ТВ(+)
Иначе са ми пуснали и микробиология където пише плоскии епителни, единични левкоцити, млечнокисела флора
Р-т от посявка: Няма растеж на бактерии и гъбички  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт