Помощ в търсенето на работа 2

• 73 676
  • 720
  •   1
Отговори
# 120
Нищо не губиш, ако се обадиш. Това, че интервюто е било дълго, е добър знак.
Обикновено срокът за даване на обратна връзка се проточва, защото фирмата може да вземе решение и да направи предложение на избрания кандидат в уговорения срок, но след това пък чакат кандидатът да помисли известно време, а някои не информират останалите кандидати докато не започне работа избраният. Изобщо когато кажат, че ще дадат отговорп до 1 седмица примерно, обикновено не става така.

# 121
  bouquet Благодаря момичета за подкрепата.Прави се оказахте!
Та така...събрах куража аз и звъннах.Секретарката им каза,че местели офиса в момента,не са решили още кой да е "щастливеца" и да се обадя в сряда,ако все още съм без отговор.
И така-зареждам се с търпение и чакам сряда  wait

# 122
Стискам ти палци мила  Hug  bouquet

# 123
Стискам ти палци мила  Hug  bouquet
Мерси   Hug  Ха дано стане,че откачам вече из нас  ooooh!

# 124
  • Нови Пазар
 Здравейте, да се запиша и аз. Вече  от два месеца търся работа и досега  "нищо". От толкова пуснати  CV-та, досега са ме поканили точно на три интервюта... Вече не знам какво да мисля.... Но днес една приятелка ми повдигна духа, така да се каже. Вижте какво ми прати и се посмейте. Повярвайте аз доста се смях. Laughing

http://www.jobs.bg/f780793

# 125
  • до една звездичка
.... Но днес една приятелка ми повдигна духа, така да се каже. Вижте какво ми прати и се посмейте. Повярвайте аз доста се смях. Laughing
 http://www.jobs.bg/f780793

На мен най-смешното от всичко написано, ми се вижда ето това:
...
-желание за работа на друга позиция  newsm78
...

# 126
Дано да помогна на някого, който търси работа.
Ето една идея от мен. Намерете сайтовете на големи фирми, те имат секция "кариери" или "работа" и директно се свързвайте с тях.
Работата естествено не е за продавач или барман, но виждам, че повечето момичета се оплакват, че предложенията са за нискоквалифициран труд.
 Явно имат висока квалификация, браво за което.
Ето например фирма, която е била наш клиент и познавам като коректен  работодател /не съм била техен работник, но съм работила с техни служители/, набира персонал
Едната позиция си е чисто женска.

http://www.enemona.com/?id=139

И да почерпите после  Mr. Green

Сега видях, че обявите са с леееко изтекъл срок, но говорех принципно как аз бих действала, ако си търся работа.
Успех на търсещите!

# 127
Скоро открих темата ви и си мислех много дали да пиша в нея. Никога не съм си търсила работа, имах добър пост в добре платена фирма. Но после удължено майчинство, криза и сега безработна. Дори не съм и мислила, че ще е толкова трудно да започна отново.
Успех на всички, които търсят!

# 128
Le Soleil, ами не се ли пази работното място докато си в майчинство? Могат ли да те съкратят докато си в майчинство?

# 129
Не са ме съкратили, аз напуснах. Фирмата се занимава с търговия на скъпи стоки, които не са първа необходимост, а кризата я удари сгромолясващо. Това, което можеха да ми предложат, не може да устройва и най-непретенциозният неквалифициран служител.

# 130
  • с трима мъже :)
Гилотини има на много места. И в шивашките предприятия има гилотина - с нея се изрязват парчетата на платовете - напластяват се много платове и с кройката в/у тях се минават на гилотината.

И аз търся работа. До 19 ноември се водя на работа. В предизвестие съм в момента. Пуснала съм си СV-то, но все още нямам интервюта, въпреки, че обяви има доста. Търся нещо с QA или testing. Но основно предпочитам clients support. За съжаление, положението не е розово засега. Имам впечатляваща автобиография и стаж, но вече се замислям дали двете деца не са факторът, заради който никой не ми се обажда.  Sad

# 131
galaUSA,
може би по-скоро ги плаши "впечатляващата" ти автобиография... автоматично се подразбира, че ще очакваш и по-високо възнаграждение, а в момента, както всички знаем, работодателите предлагат нереално ниски заплати.
дано да ти се обадят скоро. според мен т.нар. "сериозни" фирми, би трябвало да предлагат и "сериозни" заплати... 

# 132
  • с трима мъже :)
galaUSA,
може би по-скоро ги плаши "впечатляващата" ти автобиография... автоматично се подразбира, че ще очакваш и по-високо възнаграждение, а в момента, както всички знаем, работодателите предлагат нереално ниски заплати.
дано да ти се обадят скоро. според мен т.нар. "сериозни" фирми, би трябвало да предлагат и "сериозни" заплати... 

Confused чак пък шефове да се притеснят - не вярвам
ами те точно поради кризата могат да си избират каквито искат хора и да ги притиснат и на ниски заплати да им работят. Но да, права си, тоя път имам претенция за заплатата - това е и причината, поради която ме освобождават - пет години работих почти без увеличение. Заплатата ми я вдигнаха за последните 6 месеца. Четири години и половина работих на стартовата  Sad  Броя и майчинството, като стаж. Година и половина не бях там, в интерес на истината. Но наистина вече са ми малко парите. С две деца, ипотека и още кредити... не смогваме у нас. Почнахме и ние да живеем колкото да вържем двата края. Сега, напоследък, нещо не ги връзваме - назад сме с парите...

Тая година просто е кошмарна  #Cussing out

# 133
galaUSA според мен е заради децата  Rolling Eyes

На мен всеки път когато ходя до работата ми казват,
 че ако тръгне детето на ясла много ще боледува и че няма смисъл да се връщам защото ще съм си постоянно вкъщи.
Стана ми ясно че не ме искат.

Преди 2 дни на моя комшийка са й казали че няма да я вземат на работа в Била защото е с малко дете.

# 134
Не знам за вас (и не знам дали се е променило положението в последните години) но на мен преди няколко години редовно ми отказваха заради малките деца. Затова, ако не ви се вижда много гадно не ги споменавайте, или кажете, че трайно живеят при баба си в друг град.
Това също може да ви е полезно http://www.pisnani.com/article.php?V0b95e6ec=9&V92a2b5cb=1856  "Top 10 на грешките по време на интервю за работа", аз правя поне половината от споменатите грешки.

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 22:52 от rina8

Общи условия

Активация на акаунт