Помощ в търсенето на работа 2

• 73 515
  • 720
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Или пък фирмата нещо не е много в ред, щом се отказват кандидати Tired

# 646
Да,това също.

# 647
  • Перник
Убедена съм, че не се разглеждат всички кандидати, особено ако няма специален човек назначен на такава длъжност - секретарката пуска обява и трябва да каже на шефа кои от кандидатите отговарят на условията. Да, ама тя днес трябва да отиде до общината, до съда, до.... и на всичкото отгоре да прегледа 200 кандидатури. Гледа първите 10, прескача няколко, пак гледа няколко поредни и накрая отсява 10 - 20. Тук следва един виц, който прочетох в тази тема (разказвам по памет): Един специалист ЧР пуска обява за работа. На следващия ден го чака една купчинка с кандидатури. Той хваща половината и ги хвърля в кошчето - "С каръци няма да работя".

# 648
Кремена, честита нова работа! Благодаря, че сподели и другата гледна точка. Успех на новото място!

# 649
Та докато си говарим още,за това дали и как отсяват кандидатите,как ви се вижда това-отварям си пощата преди малко и виждам писмо в което ми благодарят за кандидатурата, но поради голямата конкуренция не преминавам на по следващ етап.Все пак някои ги чете, друг е въпроса, че обявата беше от преди два месеца Rolling Eyes и отдавна вече е изтекла.

# 650
denito2,аз лично се радвам,че има фирми които поне пращат такива писма.....както и че имат по-добра кандидатура за позицията и ми благодарят,че съм кандидатствала.Защото така поне не губя надеждата,че някой изобщо ги чете.......а честно казано,често ме обземат подобни съмнения....

# 651
Да,да и аз се радвам,написано е изключително любезно ако се абстрахираме от факта, че е с два месеца закъснение и аз въобще бях забравила че съм кандидатствала там.Досега от никои не бях получавала отговор даже и от тези които казваха че ще има такъв

# 652
Да,ама остава и надеждата ,че и някой друг може да се обади......нищо,че е минало време...пък,дано  следващия да е с покана Praynig

# 653
ДА се оплача, че напоследък попадам на големи абсурди в jobs. Значи, обява за администратор-рецепция в хотел. Обявата се пуска в два поредни дни. След около седмица отново попадам на същата обява като срока за подаване на документи, написан в обявата, вече е минал.

Втори случай- обява за касиер на бензиностанция със заплата между 0 и 400лв.

Трети случай, който най-много ме интересува- обява за бизнес-координатор от фирма, за която не намерих никаква информация в нет-а. На следващия ден обява за същата позиция с абсолютно същото оформление, изисквания, но от друга фирма, за която намерих доста информация и 100лв.по-висока заплата. Миналата седмица получих мейл от втората фирма, че съм одобрена по документи и до две седмици ще ми се обадят за интервю. Колко ще се обадят ще видим, но съм почти напълно сигурна, че едно и също лице е пускало двете обяви.

# 654
  • София
Аз отдавна вече си имам черен списък на фирми, в които съм пускала СВ, а те продължават да пускат обяви със седмици, месеци и години.
Трябва да си го забода на видно място, че понякога забравям и пак кандидатствам при някои от тях. Mr. Green

# 655
Ох,момичета....искам мнението ви...Пуснахме едно CV на приятеля ми, обявата е на английски, става дума за работа в България, фирмата сега стъпва на нашия пазар. В самата обява имаше адрес на сайт, през който се кандидатства. Този сайт имаше и българска версия, влизаш, правиш си CV по тяхна форма и кандидатстваш. Съответно в българската версия всичко си беше на български. Дали обаче трябваше да пишем на английски?  newsm78 В обявата не беше посочено на какъв език искат да е автобиографията....  Rolling Eyes Дали да не пратим още една на английски или ще изглежда тъпо? Просто трябва да изтрием в такъв случай старата, която сме пратили и да направим нова....Някой ако има идея как работят тези сайтове, би ли бил така добър да ме светне?

# 656
  • София
Привет Simple Smile

Млад мъж с приятен тембър и лъчезарна усмивка - към какво може да се насочи да работи : в краткосрочен план и в далечен ?
Къде и как мога да развия и използвам гласът си?  Peace

За телефонен оператор само се сещам, но там май се иска поне един чужд език?!

# 657
  • София
Златенце, успокой се. Направили сте нужното. Фирмата ще работи в България, те си имат преводачи. Естествено е да пуснете данни на български. Ако започнете да триете и да препращате преведена биография - според мене е по-лошо. Ако стане - добре, ако не - има и други обяви. Доста год. работих със турскоговорящи - налагах си бълг. език, те разбират и си имат преводачка.
Имам питане към по-опитните, какво се прави в случай че преди месец-два си кандидатствал по обява и сега същата фирма пуска пак обява за същата длъжност. Щом един път никой не се е обадил струва ли си пак да си пускаш cv, при условие че явно не  отговаряш на тяхните изисквания.
Няма нищо лошо да се пробваш, каквото стане - и не боли.
В момента работя по пусната втора обява. При първото пускане - имаше 2 интервюта, накрая се обадиха, че са избрали младо момиче. Жена на 47 год. не била адаптивна за касиер-счетоводител. Пожелах им успех. Намерих си друга работа, поработих и след време гледам пак обява от тях - веднага реагирах. Този път стигнахме до назначаване, вече 1.5 год. работя, доволна съм, предполагам и те. Като сме си говорили с колежка от ЧР - съжаляват за избора на младата, не били доволни.
Като чета темата - нещо много насериозно ги вземате ЧР, та се терзаете за автобиографии, мотивационни писма, повторни пращания.
Не, че се хваля, но мот. писмо не пращах, дори и да искат. винаги - относно работа на длъжност... изпращам автобиография. Ако ме харесат - добре, ако не - има и други.
И съм била без работа много рядко и за много малко време.
Желая успех  и хубава работа на всички.

# 658
Златенце, успокой се. Направили сте нужното. Фирмата ще работи в България, те си имат преводачи. Естествено е да пуснете данни на български. Ако започнете да триете и да препращате преведена биография - според мене е по-лошо. Ако стане - добре, ако не - има и други обяви. Доста год. работих със турскоговорящи - налагах си бълг. език, те разбират и си имат преводачка.
Имам питане към по-опитните, какво се прави в случай че преди месец-два си кандидатствал по обява и сега същата фирма пуска пак обява за същата длъжност. Щом един път никой не се е обадил струва ли си пак да си пускаш cv, при условие че явно не  отговаряш на тяхните изисквания.
Няма нищо лошо да се пробваш, каквото стане - и не боли.
В момента работя по пусната втора обява. При първото пускане - имаше 2 интервюта, накрая се обадиха, че са избрали младо момиче. Жена на 47 год. не била адаптивна за касиер-счетоводител. Пожелах им успех. Намерих си друга работа, поработих и след време гледам пак обява от тях - веднага реагирах. Този път стигнахме до назначаване, вече 1.5 год. работя, доволна съм, предполагам и те. Като сме си говорили с колежка от ЧР - съжаляват за избора на младата, не били доволни.
Като чета темата - нещо много насериозно ги вземате ЧР, та се терзаете за автобиографии, мотивационни писма, повторни пращания.
Не, че се хваля, но мот. писмо не пращах, дори и да искат. винаги - относно работа на длъжност... изпращам автобиография. Ако ме харесат - добре, ако не - има и други.
И съм била без работа много рядко и за много малко време.
Желая успех  и хубава работа на всички.

Ех, да имам твоя късмет.Аз то небяха мотив. писма ,то си преправях CV,за да звучи по-добре за определената длъжност ooooh!Незнам вече,какво да направя.Пожелавам си успех на мен и на другите търсещи работа.Нова година нов късмет Flutter

# 659
  • la Città Eterna
Ех, да имам твоя късмет.Аз то небяха мотив. писма ,то си преправях CV,за да звучи по-добре за определената длъжност ooooh!Незнам вече,какво да направя.Пожелавам си успех на мен и на другите търсещи работа.Нова година нов късмет Flutter

Късмет и от мен! По Коледа стават чудеса!

Общи условия

Активация на акаунт