Помощ в търсенето на работа 2

• 73 507
  • 720
  •   1
Отговори
# 630
  • Перник
Благодаря ви за бързите отговори Heart Eyes
В същия град съм родена, но за 3 дни ме устройва.

# 631
Наде, ако си родена в същия град, където е съда, става бързо. За Пловдив съм го пускала в понеделник и съм го получавала в четвъртък.

# 632
#2gunfire Трагичното е, че заплатата на ВСИЧКИ сервитьорки е по-висока! Не казвам че тяхната работа е много лесна де ... ама е обидно работодателите да имат мноого изисквания, предполагащи хвърлени години за образование, и насреща да предлагат такова заплащане.
Това е следствие от бг манталитет Confused, защото в Бг за здраве и образование, например пари може да няма но за кръчми - Винаги. Така, че нормите на печалби за всеки бизнес са различни и на тази база долу горе се определя и заплащането. До мин. год и един строител вземаше в пъти повече от един човек с ценз, но не всеки бизнес позволява да се работи с такава норма на печалба.

Във връзка с новостроящият се МОЛ `Хермес Парк` на Цариградско, който със сигурност ще отвори март - април предполагам, че ще излязат доста обяви за работа, тъй като ще има доста търговски обекти, а и съвсем нови вериги магазини Wink тъй че на търсещите успех

# 633
  • Sofia
от вкъщи това, което се сещам - преводи ако знаете език и сайта на триваго: http://www.trivago.bg/vaflichka-205208m

Какви преводи???  Shocked

под преводи имах предвид езикови преводи Wink

Не, няма такава функция в триваго, там всичко трябва да е авторско, а не преведено.

ДОРОМ много интересен език, слушала съм приятели Бразилци, звучи ми като говорене отзад-напред. Успех в търсенето  Hug

нямах предвид преводи в триваго, а преводи към агенция или като фриилансър  Wink

# 634
Не знам дали някой ме помни от доста по-предните страници,няколко месеца бях безработна. Последно споделих,че пусках обяви от името на една фирма за набиране на персонал. Е нещата се случиха така,че след няколко дни направо ме поканиха официално да работя към тях и вече повече от месец съм на новата работа. Така ,че момичета не се отчайвайте,горе главата не се знае къде ще излезе късмета.  Hug Peace Hug

И искам да споделя още нещо.
Както споменах в началото се занимавах с подбор на персонал.... е няма такива чудеса .... думи нямам.
Пример: обаждам се да поканя някой на интервю в офиса и ме питат- това за България ли е? е може ли да не помниш за какво си кандидатствал?! Що за неуважение да не си направиш труда да прочетеш за какво си пускаш СВ-то ?! Учтиво питам : Удобно ли Ви  да дойдете в еди колко си часа ,еди къде си... Отговор- ами може да дойда,може и да не дойда  ooooh!   и още много,много такива.....Аз не съм ЧР и не искам и да бъда , но хич не им завиждам на тези който я работят тази работа.
 Идеята ми е ,който чете и черпи някакво инфо от тук  дано се замисли малко повече за това как се представя пред работодателя си,не само СВ,не само разговор по телефон,не само интервюто .... всичко е едно цяло, дръжте се адекватно,знайте си цената и си търсете инетереса !

# 635
kremena: май вече си придобила професионални изкривявания. Ти да не си въобразяваш, че хората, които си търсят работа и кандидатстват, реагират само на една обява (че да помнят кой ги търси по телефонния номер  Mr. Green). Дори и да се представиш бавно и пълно в началото на разговора, в много случаи се кандидатства за съответна позиция. А ти се представяш от името на агенцията за подбор на персонал - с която търсещият работа не е задължително да е запознат (име, публикувани от нея обяви и т.н.).

Виж тва "може да дойда, може и да не дойда" ми се стори брутално ...

Ааа кво значи да си знам цената и интересите? Като ми предложи работодателя осигуровка на минималната за длъжността заплата и да тръгна да му обяснявам колко е незаконно? Или като почне интервюиращият да задава въпроси, свързани със семейно положение ... деца ... пък има ли кой да гледа децата ако се разболеят ... (това е незаконно, мирише ми на дискриминация, да го запиша и да му се похваля че ще предоставя записа на съответните органи?) ...

Simple Smile иначе - радвам се че си вече с подписан договор и се надявам да си доволна.

# 636
kremena: май вече си придобила професионални изкривявания. Ти да не си въобразяваш, че хората, които си търсят работа и кандидатстват, реагират само на една обява (че да помнят кой ги търси по телефонния номер  Mr. Green). Дори и да се представиш бавно и пълно в началото на разговора, в много случаи се кандидатства за съответна позиция. А ти се представяш от името на агенцията за подбор на персонал - с която търсещият работа не е задължително да е запознат (име, публикувани от нея обяви и т.н.).

Виж тва "може да дойда, може и да не дойда" ми се стори брутално ...

Ааа кво значи да си знам цената и интересите? Като ми предложи работодателя осигуровка на минималната за длъжността заплата и да тръгна да му обяснявам колко е незаконно? Или като почне интервюиращият да задава въпроси, свързани със семейно положение ... деца ... пък има ли кой да гледа децата ако се разболеят ... (това е незаконно, мирише ми на дискриминация, да го запиша и да му се похваля че ще предоставя записа на съответните органи?) ...

Simple Smile иначе - радвам се че си вече с подписан договор и се надявам да си доволна.

О моля, нищо не съм си вьобразила .  Naughty Въобще не съм се представяла от името  на агенция за подбор на персонал-пише си име на обекта ! и да уточня , че работата ми няма нищо, ама нищо общо с агенции и подобни ,но не е нормално да кандидатстваш за някаква работа и после да не помниш за какво си кандидатствал - явно толкова ти е бил инетереса и съвсем естествено е и от работодателя да получиш същото-незаинтересованост !

И при положение ,че в обявата пише колко е заплатата ,  на интервюто пак да не я знаеш е меко казано смешно и жалко за човека,явно толкова има желание да работи! Ами подгответе се малко- като ви звьннат седнете проверете си историята на кандидатстване,препрочетете си обявите. Елементарни неща са. Засвидетелствайте поне малко заинтересованост ,за да получите нещо от другата страна.

Благодаря, доволна съм за сега ,работата е много ,но това не ме плаши.

# 637
kremena, радвам се, че ти е провървяло.  Hug

Би ли обяснила, от качеството на какъв точно персонал си набирала хора за работа? Питам от чисто любопитство, защото доколкото разбрах, ти не си специалист ЧР, но въпросната фирма те е наела и прясна-прясна са те сложили да им подбираш кадри. Та се зачудих каква е логиката.. Thinking Аз също не съм специалист ЧР, но съм участвала в подбор на персонал на "втора инстанция" един вид, след като кандидатите са минали на първи етап през ЧР, като човек (дългогодишен служител във фирмата), комуто съответните кадри биха били пряко подчинени. Сега участвам на първа цедка като работодател, та живо се вълнувам от всякакви въпроси на тази тема. Бих се радвала да ми разясниш, защо някоя фирма слага новоназначен служител (освен ако не е на ръководна позиция, която сама предполага подбор на екип) да подбира персонал.

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 01:08 от Кафе с Канела

# 638
kremena, наистина е невъзможно да помниш къде си кандидатствал. Особено ако ти се обадят 20 дена след като си пуснал СВ-то.

Сетих се, че при предишната си работа даже не чух кой ми се обажда и по средата на разговора попитах направо коя е фирмата. Да не говорим, че кандидатствах за едно, а те бяха решили, че ставам за друго и ми се обадиха за него.
Като не съм кандидатствала за тази позиция нямаше как да се сетя кой се обажда.

# 639
  • В голямото море...Живот
А ако ти се обадят от фирма,която в историята ти за кандидатстване дори не ти е прегледала СВто и обявата им е изтекла  newsm78
А като си подаваш СВто по обява с фирма,директно търсеща персонал а ти се обади посредническа фирма  Thinking
В последно време все такива ми се случват и хич не ми вдъхват ама никакво доверие  Crossing Arms

# 640
И аз винаги съм посочвала "фирми и организации директно търсещи служители" но ... мнооого пъти са се обаждали всъщност агенции за подбор на персонал ...

# 641
А ако ти се обадят от фирма,която в историята ти за кандидатстване дори не ти е прегледала СВто и обявата им е изтекла  newsm78
А като си подаваш СВто по обява с фирма,директно търсеща персонал а ти се обади посредническа фирма  Thinking
В последно време все такива ми се случват и хич не ми вдъхват ама никакво доверие  Crossing Arms
А като отидеш на второ интервю и интервюиращият, закъснял с 10 минути, ти зададе въпроса: "На Вас кое интервю Ви е това? Дайте ми 2 минути да Ви прегледам CV-то, че сега ми го дадоха."
И други подобни...

# 642
  • София
Имам питане към по-опитните, какво се прави в случай че преди месец-два си кандидатствал по обява и сега същата фирма пуска пак обява за същата длъжност. Щом един път никой не се е обадил струва ли си пак да си пускаш cv, при условие че явно не  отговаряш на тяхните изисквания.

# 643
kremena, радвам се, че ти е провървяло.  Hug

Би ли обяснила, от качеството на какъв точно персонал си набирала хора за работа? Питам от чисто любопитство, защото доколкото разбрах, ти не си специалист ЧР, но въпросната фирма те е наела и прясна-прясна са те сложили да им подбираш кадри. Та се зачудих каква е логиката.. Thinking

Не съм специалист ЧР ,но съм специалист с голям опит в областта,в която си търсят персонал ,т.е работила съм това, за което си търсят хора и знам какви изисквания,опит,умения и други качества трябва да има кандидата ,за да отговори на очакванията на управителя и консултатанта, с които и за които пък съм работила преди доста години.  Малко объркано го обясних,дано си ме разбрала.

# 644
Имам питане към по-опитните, какво се прави в случай че преди месец-два си кандидатствал по обява и сега същата фирма пуска пак обява за същата длъжност. Щом един път никой не се е обадил струва ли си пак да си пускаш cv, при условие че явно не  отговаряш на тяхните изисквания.
Това често се случва и с мен и не знам понякога пускам пак,като не тая големи надежди да се обадят.А и тази ситуация доста ме ядосва,защото се случва и в по-малък интервал от време една фирма да си пуска пак обявата.Това какво означава-ние сме толкова велики че никои от 300-400 кандидати пуснали св не са достойни да работят при нас като примерно-търговски преставител.

Общи условия

Активация на акаунт