Помощ в търсенето на работа 2

• 73 630
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Човек може да се научи да бъде грамотен, но не може да се научи да бъде просто човек! Хората, с които аз работя са най-грамотните които съм срещала, но нямат капка отношение към по низшите етажи ... липсва им всякакъв такт Sad

# 91
Момичета,гледам,че на много от вас дори не се обаждат за интервю,а казвате,че отговаряте на изискванията от обявата.Интересно ми е защо наистина става така,някой от вас има ли обяснение?! Rolling Eyes
Тъй като досега не съм търсила работа,моля за малко насоки.Значи ако по принцип в обявата е посочен краен срок,означава ли това,че за интервю ще повикат одобрените чак след този срок?
И също така,ако в обявата няма краен срок за кандидатстване,доколко време е нормално да се обадят,ако въобще кандидатът е одобрен по документи?
А,и още нещичко Mr. GreenАко в обявата има изискване за някакъв опит в този бранш,възможно ли е все пак да вземат човек без опит или е безнадеждно? Laughing

# 92
  • София
Момичета,гледам,че на много от вас дори не се обаждат за интервю,а казвате,че отговаряте на изискванията от обявата.Интересно ми е защо наистина става така,някой от вас има ли обяснение?! Rolling Eyes
Тъй като досега не съм търсила работа,моля за малко насоки.Значи ако по принцип в обявата е посочен краен срок,означава ли това,че за интервю ще повикат одобрените чак след този срок?
И също така,ако в обявата няма краен срок за кандидатстване,доколко време е нормално да се обадят,ако въобще кандидатът е одобрен по документи?
А,и още нещичко Mr. GreenАко в обявата има изискване за някакъв опит в този бранш,възможно ли е все пак да вземат човек без опит или е безнадеждно? Laughing

По принцип, когато има срок, то той е за подаване на документи. Обикновено след изтичането му започват да викат на интервю. Ако имат такова намерение разбира се ... Simple Smile Ако няма краен срок за подаване документи би трябвало две седмици до месец да те извикат на интервю. На мен ми се е случвало след три месеца да ми звънят, а аз вече не си и спомням за тях ... Зависи за каква работа кандидатстваш - има позиции, за които е нужен опит. Мен не ме е спирало липсата на такъв да кандидатствам и съм успявала ... Това с опита е относително. Надявам се да съм ти била полезна Simple Smile

# 93
Разочарована съм от предложенията на трудовия пазар в момента. Предлагат ми работа по набиране на фирми за каталог- обикаляне улиците за своя сметка, даже и визитки за своя сметка ще си направим, а печелим 6 % от цената на сделката. ooooh! Без твърдо заплащане. Дотук ли стигна България. Дотук ли стигнах и аз, като учих така съвестно 6 години.

Направи си и ти една такава фирма и набирай кандидати срещу процент  Mr. Green

# 94
  • София
Момичета, както разбирам много от вас сега започват да си търсят работа.
Значи и за пръв път излизате в сайтовете.
Не искам да ви отчайвам, но да ви кажа че в момента, а и много, много отдавна в сайтовете висят едни обяви, които са пълен боклук!
Висят от години! И се препублукуват всяка седмица, точно с надежда някой нов да им се хване.
Тези боклуци даже обяви не могат да се нарекат.
И до ден днешен не зная за какво служат.
Но едно ми е ясно - или не отговарят въобще, или ако ви викнат, то е само да си направят бъзик със вас.

Е, има и свестни обяви, разбира се.

# 95
Нашата фирма публикува обяви от повече от година, може би 2, и наистина постоянно се търсят нови хора и се назначават, но позициите са такива
Наистина, фирма, която 2 години все си търси да кажем секретарка или главен счетоводител, е странна

# 96
  • София
Аз също търся работа, вече 8 месеца  Cry
От малък град съм и обяви в интернет почти няма   Sick С висше икономическо образувание съм, последната ми работа беше като секретарка, но ме съкратиха. Имаше програма от Бюрото по труда - "Старт в кариерата", отговарях на всички изисквания,но... естествено връзкарството си каза своето - взеха една баничарка  #2gunfire. Направо откачих когато разбрах, въпреки образованието и опита ми, те избраха нея пред мен.
След това къде ли не питах, но никъде не търсят хора. Наистина съм отчаяна  Cry
Може би образУванието ти не ги е устройвало, за работата която са предлагали. Как разбра, че са я назначили с връзки? Аз пък имам наблюдения, че хората понякога нямат ясна представа за истинските си възможности и знания. Затова и понякога се случва да се разочароват от това, че не са ги избрали за дадена работа, за която уж напълно покриват всички изисквания. Peace

# 97
  • София
Нашата фирма публикува обяви от повече от година, може би 2, и наистина постоянно се търсят нови хора и се назначават, но позициите са такива
Наистина, фирма, която 2 години все си търси да кажем секретарка или главен счетоводител, е странна

Аз винаги си пускам един и същи филтър - град, професия, обяви от фирми.
Съответно ми излизат обяви за една професия /общо взето/.
И еднаквите обяви просто така са ми се набили в очите, че и насън ги знам кои са.
Аз съм ги писала и тука тия "фирмички".

# 98
И аз да се разпиша в редиците ви  Rolling Eyes
От около 3 седмици и аз съм без работа....фирмата фалира...компенсираха ни с техника.През цялото време ровя да търся разни обяви,но няма и това си е.От седмица не е излизала нито една обява за работа в моята сфера....ужас....голяма стагнация.
Когато разбрах накъде духа вятъра в бившата фирма,пуснах няколко СВ-та...в този период като по чудо имаше някоя и друга обява.Вторник ми се обадиха от една от тия фирми за интервю....беше над час....никога не съм била толкова много време на интервю  Shocked  И сега до петък,т.е. утре трябва да имам отговор.Условията(ако действително са такива,каквито ми ги описаха)ме устройват..само работното време е малко по-смотано,ама нямам и кой знае какъв избор.Та стискайте палци всичко да е наред  Praynig

Успех на всички  Hug

# 99
Наистина, фирма, която 2 години все си търси да кажем секретарка или главен счетоводител, е странна.
а може би не е странна, а просто имат високи изисквания. И не им е спешно.
Един съвет  - не забравяйте за кризата и не бъдете много претенциозни, моментът е тежък. Понякога е по-добре да имаш кофти работа и заплата, но да ги имаш. Синът ми е маса време без работа, щото не щял да работи кво да е... То верно че работодателите се гаврят ама нямаме изход и просто трябва да изкарваме пари за да живеем. А като свърши кризата те пак ще ни кацнат... Close

# 100
Aннa, както писах по-горе града ни е малък и почти всичко се знае. Не искам да се заяждам в никакъв случай, но познавам момичето и още преди да започне интервюто тя се държа изключително арогантно и надменно. Разменихме няколко думи от общ характер и тя даде да се разбере, че е сигурна, че ще вземат нея.
Аз имам изключително ясна представа какво мога, издръжлива съм и никога не съм се отказвала колкото и трудно да е!

# 101
  • Ямбол
...
Може би образУванието ти не ги е устройвало, ...
А може би преди да направим забележка от този род, малко трябва да помислим.
99% съм сигурна, че грешката е техническа, не от незнание.
Аз също правя подобни забележки, но тук се въздържах, защото е видно, че останалата реч е абсолютно грамотна и това образУвание си е неволна грешка.
На тази ми работа в самото начало и аз допуснах подобна глупава грешка. Но добре че имам търпелив пряк шеф, който не побърза да ме прати в графа неграмотни, дори напротив, много разчита на мен в някои моменти.

# 102
  • София
...
Може би образУванието ти не ги е устройвало, ...
А може би преди да направим забележка от този род, малко трябва да помислим.
99% съм сигурна, че грешката е техническа, не от незнание.
Аз също правя подобни забележки, но тук се въздържах, защото е видно, че останалата реч е абсолютно грамотна и това образУвание си е неволна грешка.
На тази ми работа в самото начало и аз допуснах подобна глупава грешка. Но добре че имам търпелив пряк шеф, който не побърза да ме прати в графа неграмотни, дори напротив, много разчита на мен в някои моменти.
Техническа грешка е да напишеш една буква вместо друга, която е близо до нея. Не исках да се заяждам точно за това, от поста ми се вижда, че не го правя, просто поправка. Виждам, че Илайда за разлика от теб, ме е разбрала. Идеята ми беше съвсем друга-никога не можеш да твърдиш, че покриваш всички изисквания, просто защото при набиране на персонала има много субективни фактори. И дори да си убеден, че си роден за тази работа, работодателят да избере някой друг. Peace

# 103
Добавям: Старт на кариерата всъщност е един стаж и нищо повече, рядко кандидатите остават на тези позиции. Може би са ти направили услуга. Успех!

# 104
Я малко да ви развеселя, погледнете това - http://www.pisnani.com/article.php?V0b95e6ec=9&V92a2b5cb=1885
И си отваряйте очите на 8 като подписвате нещо, че се навъдиха едни фирми...

Общи условия

Активация на акаунт