Помощ в търсенето на работа 2

• 73 541
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
  • Перник
Здравейте, момичета Hug
И аз да се похваля с добри новини. От 4 януари започвам работа в клон на банка. Много съм щастлива, много исках тази работа. Досега не съм работила във финансова институция, но вярвам, че ще се справя. А и много се радвам, че са ме харесали, въпреки че нямам опит в областта. А и бъдещото ми работно място се намира на 5 минутки път от вкъщи /пеша/. Преди време бях писала, че отказах работа в Кауфланд. Сега много се радвам, че направих този избор.
Желая успех на всички и не се отчайвайте Peace

# 571
nadiad79, прекрасна новина!
Честито и на теб и успех на новата работа!  bouquet

# 572
  • София
Браво nadiad79, това се казва коледен подарък Hug. Ей  няма да ни изоставите нали?

# 573
  • с трима мъже :)
надя , честито и от мене!

успех! напред и нагоре!

Хайде, дано до Коледа всички минем от тая страна на барикадата!  Hug

# 574
 nadiad79, честита работа!   bouquet

# 575
  • София
Записвам се при вас като търсеща работа!Незнам дали вече е споменато,но в София в Люлин 5 ще откриват PLUS верига магазини.До колкото знам заплатите били добри там,сега набират персонал въпреки,че все още е в строеж усилен!

# 576
Записвам се при вас като търсеща работа!Незнам дали вече е споменато,но в София в Люлин 5 ще откриват PLUS верига магазини.До колкото знам заплатите били добри там,сега набират персонал въпреки,че все още е в строеж усилен!
Мерси за информацията,може и там да се пробваме,то в създалата се ситуация.Ти откъде черпиш информация за това

# 577
  • Перник
Благодаря ви момичета  bouquet

Желая на всеки да намери "неговата" работа. Ще продължавам да следя темата и да ви подкрепям Heart Eyes
Успех на всички Praynig

# 578
  • София
Привет, само набързо да ви питам - утре сутринта ще пусна по-обстоен пост.

Понеже знанията ми за MS office пакета - са много бегли ... графики, таблици не съм правил от студентството и нямам идея вече как ставаше, презантации също.
 Кои програми трябва да ги владееш и до каква степен, ако работата изисква да работиш на компютър, понеже утре на панаира на книгата в НДК мисля да си взема някое ръководство.
 Има за всяка отделна програма, пример: http://www.helikon.bg/books/232/130403_word-2007-v-lesni-stapki.html

...или нещо сбито (на което съм се спрял) : http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=25148

Какви други качества вече са "задължителни" при търсенето на работа.
Освен английският?

Като цяло се насочвам към работата с компютър за жалост, по образование съм полиграфист и се замислям сериозно дали да не се метна към предпечатните програми, друг вариант е 3Д,конструиране, чертане... моделиране ?!

Лека нощ  Hug

Последна редакция: сб, 05 дек 2009, 00:30 от hakama

# 579

Освен английският?

Въпроси-трепачи  Laughing Ами то всяка работа си има свои изисквания. На едно място от компютърните умения искат Сейдж, на друго Мая. Ти поне Офиса започни. Питай на място какви умения се изискват, и ако трябва, там нещо понаучи тясноспециализирано. Щото програми има поне стотина да ти изброя, и за всяка отиват към 6м да ги научиш повърхностно - няма да ти стигне време да си търсиш работа  Laughing
А от задължителните качества при търсене на работа - на първо място трябва да може да се ориентираш именно по гореизложените въпроси, а именно, за коя длъжност какви умения са необходими. Ама не от маминия форум  Wink

# 580
По повод наличната литература за офис-пакета, мноого са разводнени, мое лично мнение е че са безполезни ВСИЧКИ налични на пазара книжки. Help-а е по-полезен. И самообучението. Каквото е имало да кажат авторите на приложенията, не са си го спестили и е старателно и разбираемо описано в хелпа.

Отделните компоненти от офиса са достатъчно мощни и на различните работни места ще ти се налага да използваш с предимство различни приложения  Laughing но ако са ти напълно непознати просто е нагло да твърдиш обратното. Най-много да заемеш работното място на по-къдърен кандидат, според когото владеенето на офис пакета е по подразбиране и дори не го е писал в автобиографията.

Виж за предпечат или чертане или моделиране - освен приложния софтуер се предполагат и специфични познания ... за които може да са ти необходими и години.

# 581
Най-добри са книжките на Майкрософт, едни сини такива, бая дебелшки. Не знам на кое издателство са, мързи ме да погледна   Sunglasses Поне Уърд и Ексел ти трябват. Не навсякъде работят с Аксес. Пауърпойнт може да ти трябва само за определени длъжности. От там нататък вече печатарския софтуер - зависи с какво работи съответната фирма.

# 582
Привет, само набързо да ви питам - утре сутринта ще пусна по-обстоен пост.

Понеже знанията ми за MS office пакета - са много бегли ... графики, таблици не съм правил от студентството и нямам идея вече как ставаше, презантации също.
 Кои програми трябва да ги владееш и до каква степен, ако работата изисква да работиш на компютър, понеже утре на панаира на книгата в НДК мисля да си взема някое ръководство.
 Има за всяка отделна програма, пример: http://www.helikon.bg/books/232/130403_word-2007-v-lesni-stapki.html

...или нещо сбито (на което съм се спрял) : http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=25148

Освен английският?

Като цяло се насочвам към работата с компютър за жалост, по образование съм полиграфист и се замислям сериозно дали да не се метна към предпечатните програми, друг вариант е 3Д,конструиране, чертане... моделиране ?!

Лека нощ  Hug
здравей, ами вземи си направо учебник за целият Office - аз така направих, защото Ексела ми е абсолютна мъгла.

Аз съм икономист социолог по образование, но понеже нямам никакъв късмет в тази насока, напоследък съм решила да си задълбоча уменията иманно в графичните програми ColelDraw, Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Illustrator и QuarkXPress 8.1 - основните програми за графичен дизайн. Поне да пробвам да работя нещо което наистина ще ми доставя удоволствие. Купих си някои учебници, защото ще ми излезне по-евтино от курс предполагам, а и на курс ти преподават от нулата, а на мен ми трябват по-сериозни знания, а не основни. А иначе се занимавам и с web дизайн, но понеже пак съм самоука, нямам достатъчно проекти за да се нарече постоянен доход. Изобщо в тая държава малко хора работят по специалността си.

За 3d конструиране са ти нужни едни доста сложни програми като 3D Max и Autocad - сигурно си запознат, които се учат с години....

# 583
Е именно за AutoCad и подобни са необходими годииииниии.

Не защото е толкова сложен софтуер, а защото е средство, което специалистите използват, за да си улеснят работата. Тоест необходимо е време да станете специалисти  Laughing да изчетете учебници като техническо чертане, автоматизация ... ... ... ... и чак тогава приложението да ви е полезно, че да ви върши част от работата (особено за моделиране и симулиране .......)

# 584
Е именно за AutoCad и подобни са необходими годииииниии.

Не защото е толкова сложен софтуер, а защото е средство, което специалистите използват, за да си улеснят работата. Тоест необходимо е време да станете специалисти  Laughing да изчетете учебници като техническо чертане, автоматизация ... ... ... ... и чак тогава приложението да ви е полезно, че да ви върши част от работата (особено за моделиране и симулиране .......)
Мъж ми е машинен инж. с професионален опит 8 години като конструктор. Работил е основно с Аутокад, но ползва и други програми. 2 езика и специализации в чужбина и какво от това. От август е без работа и дори и на интервюта не го викат. Бил е на около 5 за толкова месеци. Съвсем се отчаях. В днешно време май се търсят основно неквалифицирани кадри.
Наде, успехи на новата работа!

Общи условия

Активация на акаунт