Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 115 426
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Май и аз към Ботева се ориентирах за второ мнение за третата сливица. Днес ще се обадя да запиша час за преглед. А все пак някой има ли впечатления от д-р Кънчева от ИСУЛ. На моменти ми вдъхва доверие, на моменти ми изглежда толкова отнесена. Или просто аз много се притеснявам.
Пролетна фея чудесно е , че детенце бързо се възстановява.

# 631
Denica70, оказа се че нямаме трета сливица. След кръвни изследвания  - алергия.
  Как се правят тези кръвни тестове? Кога излиза резултата ? Rolling EyesДа взема да напоравя на малката да не е алергия ooooh!

# 632
Ние направихме ПКК+ДКК-натривка, това е от периферна кръв. За алергия се гледа показател Ео/еозинофилен гранулоцит/. Има други изследвания /вече с венозна кръв 5 мл/ от които се вижда от какво точно е алергията, но ние за сега не дме правили такива. Една мама от форума каза, че високи стойности на Ео категорично говорят за алергия, но има алергии, при които стойностите са нормални. Резултатът излиза до 24 часа. Дано съм била полезна. Peace

# 633
Високите стойности на Еозинофилите говорят за алергия, астма, паразити
Ние си ги имаме, защото имаме астма

# 634
Високите стойности на Еозинофилите говорят за алергия, астма, паразити
Ние си ги имаме, защото имаме астма
Пролетна фея, а останалите показатели на кръвта в рамките на референтните стойности ли са ви? При нас само Ео е 15%. Вашето колко е?

# 635
Изследванията са вкъщи , довечера ще напиша
Някои са ни извън нормата, но казаха че е нормално, тъй като е дете, а референтните, които са дадени, са универсалните (то зависи от лабораторията ти)

# 636
Пролетна фея, моля те, дай повече инфо - при кого сте ги правили, кой ви препоръча, колко струва. Разпитвам, защото имаме препоръка да посетим алерголог и съм се спряла на Мустаков, а час записан имаме едва след месец. Чувала съм за някакви тестове кръвни при него, бяха доста скъпи. Иначе ми казаха, че дете под 5-6 г не се тества за  алергии.

# 637
Ние правихме кръвни изследвания във връзка с операцията, а преди тов а и докато беше в болницата с пристъп
Специално на алерголог не сме ходили, освен за теста за упойките
Изследванията му ги гледаха няколко доктора преди операцията, всички бяха на едно мнение, че има повишени Еозинофили заради астмата, другите неща са ОК
За Мустаков не знам какво да кажа, то почти няма други детски алерголози, явно по- добре при него, отколкото някой друг, но самите тестове може да направите във всяка лаборатория преди прегледите

# 638
Пролетна фея, моля те, дай повече инфо - при кого сте ги правили, кой ви препоръча, колко струва. Разпитвам, защото имаме препоръка да посетим алерголог и съм се спряла на Мустаков, а час записан имаме едва след месец. Чувала съм за някакви тестове кръвни при него, бяха доста скъпи. Иначе ми казаха, че дете под 5-6 г не се тества за  алергии.
Извинявам се, че се включвам, но и нас това ни интересува и сме на такъв етап. Ще ви кажа ние какво сме разучили, а Пролетна фея да допълни или да ме поправи. На бебета /моето е на 7 и половина месеца/ единствения вариант е да се направи кръвен тест - взема се венозна кръв към 5 мл и се правят проби за около 80 алергена при пълното изследване. При нас струва 250 лв. Има вариант да се изследват групи алергени - основна група, храни и респираторни, но се взима същото количество кръв, а цената не е много по-ниска /към 180 лв./. За по-големи деца 5-6 год. могат да се правят пробички на ръката, но на малките - не. Това, което ние направихме - ПКК и ДКК показва само дали има наличие на алергия, а не от какво. Както обаче казва Пролетна фея - явно завишени показатели може да има и не само при алергии. При нас кръвните тестове излизат за седмица и можеш да си ги направиш без специално упътване от лекаря. Трябва 10 дена обаче преди това да не си взимал антиалергични препарати, а в момента на взимането на кръвта да си здрав.

# 639
Еозинофилите ни ги изследваха като част от ПКК, и показва само какво е количествот на някои елеменсти в кръвта, като повишените еозинофили са показател за алергия, астма, паразити ( и разбира се по- рядко, но онкологични заболявания). Тов аможеш да си го изледваш и без да е назначено от алерголог
За тестване с драскане по ръчичката- не се препоръчва, на нас ни правиха такова за упойките, но то него ен знам по друг начин да го правят де, а и той е вече на 4 години
За кръвен тест за алергии- доколкото знам, той е приблизителен, това ,което покаже, не значи че е 100 %, но ще ви даде насоки към какво може да е алергично детето
Имунитета им е незрял, и може да показва лъжливи стойности, но от моя опит (аз съм с алергии от дете), след подобни тестове се насочваш към какви алергени е възможна реакция, и например за храните процедираш на принципа на изключването- значи проблемната храа я изключваш за применро месец, или 2-3 месеца, и следиш реакцията, после я включваш и следиш реакцията
Това важи разбира се за силни , изявени алергии, при слаби, неспецифични реакции и кръстосани алергии- няма как
За сенна хрема, алергия към прах и полени няма спасение, доказването- трудно, най- вече по симптомите (предполагам сте наясно)
Аз съм с алергия към домашен прах, имало е нощи да получа частична парализа на лицето от кашляне вкъщи, при излизане в парка- всичко минава, дробове чисти , всичко е на 6  Tired, но аз например така си и останах с алергията, с чести алергични бронхити, без астма
Споре дмен направете кръвния тест за алергени и снего отидете за консултация, а дотогава наблюдавайте детето , за д аопишете в детайли на алерголога как, кога кашля, какво го облекчава, какво го провокира и т.н.

# 640
А все пак някой има ли впечатления от д-р Кънчева от ИСУЛ. На моменти ми вдъхва доверие, на моменти ми изглежда толкова отнесена. Или просто аз много се притеснявам.

Чула съм отзиви, че е много добър специалист и лично ни я препоръча близък на семейството лекар(работил доста години с нея в Либия).
Личните ми впечатления за нея са,че е много груб човек и при всеки преглед не пропуска да ми намекне с нещо,че не съм добра майка  Sad Единствено на последният преглед се държа по-мило,сигурно за това че се скарах с една бабка точно на вратата,понеже се опитваше да ни предреди.
Лично мнение за нея като специалист на този етап не мога да дам - от два месеца лекува дъщеря ми и се надявам да спасим третата сливица.В началото беше категорична че ще я вадим.

# 641
Момичета, тотално се обърках - какви са тия цени  Shocked

# 642
Ето тука има 5 групи алергени *39.7=198.5 лева  newsm78
и аз знам че теста е около 200 лева

# 643
Пролетна фея, ти ме хвърляш в размисъл... От няколко месеца синът ми е все болен и все кашля. Току-що се връщаме от педито - пак АБ и пак бронхит... От както е роден това му е четвъртия АБ, а иначе - все пие някакви сиропи. Какво е това чудо алергичен бронхит? Алерголог предположи че е алергичен към домашен прах и акари /понеже е най-често срещаната алергия/. Дай насоки теб какво те облекчава...

# 644
Ами аз не съм лекар, но противоалергични , а не антибиотици, поне при мен
От тях обикновено повръщам, а и знаете че на алергия да сложиш антибиотик, не води до нищо добро
На мен ми се провокира от поотслабен имунитет при затворени, прашни пространства, кашлица, много упорита, суха
Но трябва да кажа, че след пубертета съм значително по- добре Peace
Иначе алергичния бронхит прилича на другия, но се причинява от алергия, това се установява именно като се открие кое го предизвиква- влага, мухъл, акари, прах...

Общи условия

Активация на акаунт