Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 115 436
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Искам да попитам майките на по-малки дечица защо са направили операцията хъркали са много ли или чести болести та пристъпват към махане,защото на мен ми казват, че е още много малка (на 3 и половина) а представям си за по-малки,педиатърката ми твърди че е много малка  Shocked за вадене и пак ще прорасне  Shocked а друга наша позната ме убеждава -вади ако трябва после пак ще вадиш Shocked

И как точно се вади тази сливица след като не се вижда -на сляпо бъркат с ножа и каквото резнат ли newsm78 ужасявам се при мисълта

Хъркаше, постоянно боледуваше, правече отити, има 2 парацентези, задържа течности в средното ухо, от там намален слух. Изпил е 10 антибиотика за 14 м. Махнахме я на 2 г. 10 м.

Не бъркат на сляпо. Моята е махана като бях на около 3 г., с местна упойка и си го спомням, беше ужасно. Сега като гледам сина ми, не помни абсолютно нищо, слава богу.

Пролетна фея, как е детенце?

# 616
Здравейте и от нас, утре в Плевен при доц. Вълков щ ени махат сливицата, малко кашля сутрин, но дано не ни върнат, защото пихме 7 дена антибиотик(панцеф), после 5 дена суметролим и пак нещо му каркори в носоглътката. Немога да го задържа здрав повече от 4 дена, тази сливица непрекъснато се възпалява и секретира.Страх ме е, но за него е по-добре.Доцента ми обясно, че това е кюртаж, изтъргване на лигавицата.Притеснявам се най-вече заради упойката, но по-добре че е спълна.После ще ви пиша как е минало.Ще стоим утре и във вторник, така каза доки, чак в сряда ще си дойдем.

# 617
Qeen, не е задължително да имате трета сливица, нито пък като имаш трета сливица симптомът е кашлица. Обикновено при бебетата стичането на хремата е назад през нослето към гърлото и от това кашлят. Но при моето бебе от ноември /когато беше на 4-5 месеца/ до март месец имаше нещо като алергична кашлица - сочна и влажна. През тези месеци беше на инхалатор с Вентолин и още нещо. Докторката каза, че много малки бебета са така и се оправят с порастването. При Сами през март-април кашлицата спря от самосебе си. Но аз я свързвам и с климатика -точно тогава го изключих.

# 618
Ами какво да кажа, има нещо като корички в нослето, значи е имало леки сополки,и леко похърква през нощта, но иначе нищо не го боли, все едно нищо не е било
Дори снощи се осмелих и  го изпратих за няколко дни на село, той там по принцип се чувства много добре и във връзка с астмата му, ако има проблеми, за час е тук, но да чукна на дърво- добре е
Радвам се че я махнахме, сега остава да видим в дългосрочен план как ще е, и най- вече-като тръгне на детска градина
Може ли някой да сподели как се бори навика да се диша през устата?  newsm78

# 619
Никак не се борим с проклетия навик, спи и сега с отворена уста и хърка. Sad
Ще я водя на алерголог - той с какво ще ми помогне, идея нямам. Но унг препоръча.
Пролетна фея, браво, радвам се, че всичко е минало добре. Щерката на втория ден беше все едно не е била оперирана. Страхотно е, че си изпратила детето на село, на въздух и където се чувства добре.
Ели83, да, ако трябва пак ще вадя 3 сливица, без нея сме много по-добре въпреки сополите, които имаме на две-три седмица, разликата я има определено. Все пак дано не порасне Praynig Решението да се извади сливицата не се определя основно от възрастта, на 3 и 6 м не е малка чак толкова. Въпросът е колко тази сливица ви пречи, дали създава проблеми като ангини, отити, упорити кашлици, дали пречи да дишането. При нас определено пречеше и то много. Мисълта от операция не ме е ужасявала чак толкова, притеснявах се за упойката и как ще й понесе. Вярвах на унг и на личната, че така е по-добре, както и че самата процедура не е нищо особено. Всъщност така ми беше писнало от болести, че операцията ми изглеждаше едно избавление.

# 620
И аз се страхувах от упойката, но анетсезиолога специално дойде д ами каже, че всичко е било ОК, защото знаеше че съм притеснена заради астмата и други номера, дето ми е правил
като ми го върнаха, той ревеше че го боли, и така около час, но беше и полуунесен от упойката, ей тогава  бях притеснена и не вярвах че наистина бързо ще мине
След това заспа, и като се събуди, започна да си играе и общо взето вече беше добре

# 621
Такаа,аз пак съм тук. Благодаря за съветите,аз вече си имам едно мнение и съм се спряла на Ботева. Не мисля да ходим при друг, няма и да има смисъл особено. Нямам нищо против Френгов, просто той въобще не можа да ни помогне, нито да я прегледа, нито се държа особено по-внимателно с нея като я вижда,че е по-чувствителна. Така,че-нямам нищо против него, но няма да сме при него. Не знам и не ме интересуват другите хора, но мен определено заради детето ще ме изхвърлят от работа, за това го казах-който както е могъл ми е ясно,но аз съм пред изритване вече. То е ясно,че на теория всички тук ще ми кажат,че детето е най-важно и някак все някой е помагал-ама без работа, в град с 12 % безработица и никакъв шанс да си намериш друга и с дете, очакващо нещо да яде-нали се сещате как има разлика в твърденията,че в София имало шанс да си загуби някой работата...ама София си е София-дори като чистачка ще си намери после работа. Та не ми се говори по тази тема-въпроса е,че детето е най-важно,но все пак трябва да се балансира някак, за да се запази положението,а ходенето при 5-6 " светила", което ходене излиза напразно..не е балансиране на нищо,а губене на ценно работно време.
Никого не нападам-ползвам форумите тук от 4 години за съвети. КАкто и от тук научих за всички тези лекари. Иначе нямаше да ги зная. Но все пак написаното по-горе си остава-за мен поне.
Ние може би отново ще се разминем с насрочване на операция-тя е добре, не диша през устата след 10 дневна физиотерапия, не кашля от две седмици, няма задни секрети...Предполагам,че ако продължи така-а тези периоди са обикновено големи-по месец понякога за наша радост, на 6-ти април Ботева сигурно ще каже още да изчакаме и да я гледаме. Относно бактериите в сливичният секрет-Ботева не се притесни от този факт също-щом не боледувала, значи още може да се чака...А тя не боледува наистина-не сме пили АБ от година и три месеца вече- и дано така си и продължаваме. Praynig

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 12:57 от огнена стихия

# 622
  • София
Здравейте.Искам да попитам някой може ли да ми каже нещо повече за д-р Димитров от ИСУЛ-УНГ.И ние имаме проблеми с трета сливица.

# 623
Добро утро!Един въпрос,който не е за тук,но незнам кой да питам,защото отговор ми трябва спешно-като съм по майчинство трябва ли да плащам преглед при джипито?Мерси предварително  bouquet

# 624
Мисля че да, само около 1 месец след раждането си освободена от таксата

# 625
  • София
Добро утро!Един въпрос,който не е за тук,но незнам кой да питам,защото отговор ми трябва спешно-като съм по майчинство трябва ли да плащам преглед при джипито?Мерси предварително  bouquet
\

Ако е за теб, да. Ако е за детето - не. Децата са освободени от всякакви такси.

# 626
бременните и кърмачките са освободени от такса.

# 627
http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1280&h=971
Бременните не плащат, но кърмачките- само до 45 след раждането (щото някои кърмят повечко Simple Smile)

# 628
Благодаря Ви много,усмихнат ден на всички Hug

# 629
Qeen, не е задължително да имате трета сливица, нито пък като имаш трета сливица симптомът е кашлица. Обикновено при бебетата стичането на хремата е назад през нослето към гърлото и от това кашлят. Но при моето бебе от ноември /когато беше на 4-5 месеца/ до март месец имаше нещо като алергична кашлица - сочна и влажна. През тези месеци беше на инхалатор с Вентолин и още нещо. Докторката каза, че много малки бебета са така и се оправят с порастването. При Сами през март-април кашлицата спря от самосебе си. Но аз я свързвам и с климатика -точно тогава го изключих.
Denica70, оказа се че нямаме трета сливица. След кръвни изследвания  - алергия. Освен това ни казват, че секретите се стичат към гърлото и затова кашля. Кашлицата е обаче много дълбока, влажна и звучи направо страховито. Много се надявам да го израсте и като вас да не ни повтори. За сега правя експерименти с обстановката в къщи - сменям завивки, матраци, прахове за пране и каквото се сетя с надеждата да установя от какво точно кашля и да спре, че ми се измъчи детенцето ...

Общи условия

Активация на акаунт