Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 116 249
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • софия
Момичета,искам да питам за д-р Райнов,ако отидем  в понеделник  дали ще ни приеме без предварително записване.Звънях няколко пъти на телефона му ,но се включва гласова поща.А  също дали работи със здравната каса.И дали взима пари за операция и колко.Детето ми вече един месец е болен и на колкото доктора го водихме всички са единодушни,че се налага махане на трета сливица,и ми се иска последното мнение да е на д-р Райнов,от това кето изчетох досега,за него прочетох най добри мнения.
Много ви благодаря предварително Hug
д-р Райнов работи с предварително записване от няколко дни и по здравна каса.Аз лично първия път отидох без да сме записани  и трябва да ти кажа,че той пациент не връща,но се иска дълго чакане 2-3часа,може да отнеме.Аз дори и с час ,  съм чакала толкова там.

# 601
А физиологичен разтвор в носа? Не ми казаха да слагам, явно не е нужно

# 602
А физиологичен разтвор в носа? Не ми казаха да слагам, явно не е нужно

И на нас никой нищо не никаза, но аз бях настоятелна и получих необходимата информация.
Какво настоятелна, направо им разгоних фамилията.
Рангачев категорично каза, че физ. разтвор не се слага, защото това забавя процесите на зарастване.
10 дни без скачане и тичане и остри храни, поради опасност от вътрешен кръвоизлив.
Също така, трябва да му се обадиш до 10 след операцията, за контролен преглед.
20 дни, трябва да пазите детето от вирусни инфекции.
Трябва да го стимулирате да диша през носа, за да не израстне сливицата отново.
Нормално е тия дни да има лош дъх, секрети и налепи.

# 603
Мда, благодаря ти, да наистина са отвратителни, режат и толкова, да се махаш,опрявай се сам, дори трябваше да притесня сестрите докато пиеха кафе, че д а ни махнат абоката, те мислеха че сме си тръгнали вече,а и каква епикриза и болничен съм търсела изобщо, ама ха ooooh!

# 604
Ужас как без скачане и тичане,моето дете не се спира Rolling Eyesще трябва да гледа само детски и да четем книжки,иначе няма спиране. Shockedи 20дни в къщи Shocked
 Кога махат абоката newsm78

# 605
Мда, благодаря ти, да наистина са отвратителни, режат и толкова, да се махаш,опрявай се сам, дори трябваше да притесня сестрите докато пиеха кафе, че д а ни махнат абоката, те мислеха че сме си тръгнали вече,а и каква епикриза и болничен съм търсела изобщо, ама ха ooooh!

И аз като се сетя побеснявам.
Но такъв скандал им вдигнах, че направо замръзнаха и само клепаха, а после се разтърчаха.
Останах с впечатлението, че са чакали нещо, затова им е такова отношението, но явно там се "работи" така.

# 606
Чакали са те, какво са чакали, не стига че по докумени ме приемат предния ден и ме изписват на следващия, а на практика седим няколко часа, ами и ще с е подиграват с нас, ако не беше доктора, нямаше да стъпя в тази болница, направо плачат за жалба, дори за няколко нарушения се сещам в момента
Просто много ме е яд, ама ще видим,в понеделник ще отида за епикризата, ти откъде я взе?

# 607
Чакали са те, какво са чакали, не стига че по докумени ме приемат предния ден и ме изписват на следващия, а на практика седим няколко часа, ами и ще с е подиграват с нас, ако не беше доктора, нямаше да стъпя в тази болница, направо плачат за жалба, дори за няколко нарушения се сещам в момента
Просто много ме е яд, ама ще видим,в понеделник ще отида за епикризата, ти откъде я взе?
Не я взех. От опитът, който имам при предишни болнични престои, знам че я пишат абсолютно формално и ако има някакъв гаф, той е добре замазан. Така че, отдавна съм се отказала.
Това, разбира се, едва ли ще те утеши, но съм видяла и по - лошо от ИСУЛ.

# 608
  • София
На нас пък ни казаха смао 10 дена да се пази от удари например, не са казали да не тича или нещо подобно, за същия период поне да не тръгва на ясла, да го пазим от вирусно заболявания, е сега е по-"крехък" един вид. От опит вее казвам,че детето си прояде съвсем нормално, но той яде предимно супи, мляко, бисквити и т.н. Не се сещам за ак толкова "остри" храни. Имаше жестоки секрети първите 2-3 дена, хъркаже ужасно, постепенно намаляха, сега вее 2 седмици след операция почти не се ува как диша като спи! Епикриза ни дадоха веднага преди да ни кажат, е можем да си тръгваме. Тогава махнаха и абоката. Боничния ми го дадоха в понеделник. Аз държа на епикризата, колкото и формална да е, въпреки че сегашната описва абсолютно точно манипулациите. Подписах един документ обаче за Здравната каса, който не можах да прочета внимателно.

Ние си решихме да го задържим един месец вкъщи, въпреки че се налага да правим страшни въртележки, но надеждите с ами,че след това всичко ще е наред (дай боже). Промивки правихме с физиологиен разтвор няколко пъти, Ботева каза, че може. Пием и Ксезал поне месец, на контролния преглед този месец ще ни каже колко време да го пием още.

# 609
Не знам колко е формална, но при постъпването ми искаха документи от предишни прелгеди и хоспитализации и за един преглед от както беше бебе още при кардиолог,от който пак нямах документ, ми се скараха, така че аз епикриза си искам, това е болница и  е извършена операция, да им се не знае, как така без какъвто и да е документ  Shocked
Май в понеделник ще отида там на посещение без детето и ще с е поскараме

# 610
lili001 много ти благодаря за отговора Hug.Днес отидохме до ИСУЛ  за всеки случай да питаме дали ще ни приемат в понеделник без час,и казаха ,че няма проблем,само да се въоръща с много търпение,че с моето малки диванче ще е доста трудно чакането,но доколкото разбирам от изказванията на повечете от вас,ще си заслужава Grinning

# 611
Искам да попитам майките на по-малки дечица защо са направили операцията хъркали са много ли или чести болести та пристъпват към махане,защото на мен ми казват, че е още много малка (на 3 и половина) а представям си за по-малки,педиатърката ми твърди че е много малка  Shocked за вадене и пак ще прорасне  Shocked а друга наша позната ме убеждава -вади ако трябва после пак ще вадиш Shocked

И как точно се вади тази сливица след като не се вижда -на сляпо бъркат с ножа и каквото резнат ли newsm78 ужасявам се при мисълта

# 612
Е как да не се вижда, вижда се с помощта н аогледалце като при зъболекар, на мен са ми я вадили с местна упойка и си спомням много добре
За това им слагат пълна упойка, за да могат спокойно да бръкнат с всичко- огледалце и другите инструменти, а детето да не се травмира

# 613
-на сляпо бъркат с ножа и каквото резнат ли newsm78 ужасявам се при мисълта

Сливицата се вади с аденотом. Инструментът прилича на лъжица с подострени ръбове.
Пъхат го в кухината и остъргват сливицата, която представлява един пихтиест израстък.
Това е.

Пролетна фея, заблудила съм те относно контролния преглед след операцията. Извършва се между третия и десетия ден.

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 11:23 от corset

# 614
  • софия
lili001 много ти благодаря за отговора Hug.Днес отидохме до ИСУЛ  за всеки случай да питаме дали ще ни приемат в понеделник без час,и казаха ,че няма проблем,само да се въоръща с много търпение,че с моето малки диванче ще е доста трудно чакането,но доколкото разбирам от изказванията на повечете от вас,ще си заслужава Grinning
стискам ти палци всичко да е наред.Наистина си заслужава чакането. Peace

Общи условия

Активация на акаунт