Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 116 263
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
 LejCherry, записването при Ботева става по тел., обикновено ден-два предварително. Много е внимателна и отзивчива. На когото съм я препоръчала, е оставал доволен. Това е тел на кабинета - 9323575.
SERDJOO, последното нещо, което бих позволила, е да дърпат уши на детето. Питах нашата лекарка и тя е против. Освен това ако беше наистина ефикасен метод и безопасен, щяха да дърпат уши вместо да оперират сливици - много по-лесно е.
Нека бъдем все пак интелигентни и разумни хора. Коя е аджеба тая Зоя Горанова - някоя знахарка или какво? Настина ти се чудя на акъла.

# 586
Между средното ухо и фаринкса се намира т.нар. Евстахиева тръба.  При заболяванеия на грълото в нея се събират секрети.  Дърпането на уши цели да прекъсне връзка. Такова нещо не бих причинила на детето си, за мен е пълна щуротия. Всеки си решава сам.

# 587
  • София
LejCherry, записването при Ботева става по тел., обикновено ден-два предварително. Много е внимателна и отзивчива. На когото съм я препоръчала, е оставал доволен. Това е тел на кабинета - 9323575.
SERDJOO, последното нещо, което бих позволила, е да дърпат уши на детето. Питах нашата лекарка и тя е против. Освен това ако беше наистина ефикасен метод и безопасен, щяха да дърпат уши вместо да оперират сливици - много по-лесно е.
Нека бъдем все пак интелигентни и разумни хора. Коя е аджеба тая Зоя Горанова - някоя знахарка или какво? Настина ти се чудя на акъла.

Буба е дала координати, да допълня само, че прегледите в Транспортна болница са само платени, не работят със ЗК, цената на първичен преглед е 40 лв., вторичен 20 лв. Прегледа при проф. Едрев е обаче 50 лв. Операциите минават по ЗД, заплащат се само макаричките, ако се поставят на децата.

Колото до това дали да кажете,ч е търсите второ мнение - аз лично разказах ан Ботева цялата ни одисея, не помня обаче дали казахме,ч е вече ни е препоръчано махане. Според мен ен заявявайте изрично,, че търсите второ мнение, кажете,ч е сте адски притеснени и т.н. и че разчитате на тяхното мнение и препоръка.

Абсолютно подкрепям мнението на Буба за дърпането на ушите. На съпруга ми са му дърпани така ушите и е добре, смята се,ч е с дърпането на ушите се прекъсва някаква връзка към третата сливица и тя закърнява пстепенно, но си мисля, че ако съществува вече проблем с ушите, както беше случая с нас, едвали това би помогнало.

# 588
  • Пловдив
Здравейте, мамчета,
и ние сме в кюпа - във вторник ще оперират голямата ми дъщеря - на 4 г. е. Положението не е много сериозно, не хърка, диша си спокойно и няма хрема в момента, сливицата е 2-ра към 3-та степен, досега е правила 1 ангина, 1 бронхит и 1 гноен отит, но УНГ-лекарят е на мнение, че е по-добре да се извади, както и педиатрите. Пробвахме с Калкареа фосфорика - 3 опаковки, но май няма особен ефект. Проблемът е, че като я пусна на градина и ходи 3 дни и на 4-тия е вече с температура, до края на седмицата сме вече на антибиотик, а после пием и втори, заради бронхит или отит, та решихме, че няма смисъл да чакаме да прави още отити и бронхити и да я вадим сега... Rolling Eyes Дано сме прави, че нещо взех да се разубеждавам като чета хората какви проблеми имат преди да я извадят.
Ако някой има отзиви за доктор Христо Петров, УНГ специалист и клиниката "Св. св. Козма и Дамян" моля да сподели. Засега съм чела само 1 мнение от 3 част на тази тема и е отпреди 1 година. Ще се радвам на по-пресни мнения.

# 589
Ние водим малката при Зоя Горанова за дърпане на ушичките. Всъщност то не е някакво зверско дърпане или нещо подобно, става за секунди и детето не го боли, поне моето де! Тя е професор и преподава източна медицина, знае перфектно китайски, бих казала най-големия капацитет в БГ по тази тема. Засега сме дърпали само един път, обикновено става дума за 3 пъти. Другата седмица ни е вторият път. Това е последния опит преди да махнем сливицата, отидох там като последна инстанция и с надеждата да спестя на детето си операция. Препоръча ми я кумицата ми, която ходи при нея от доста години по различни проблеми. Ако съдя по огромния наплив на деца точно за тази процедура, едва ли е без ефект. Ще споделя мнение като минем първия курс. Всъщност при малката, тя ни каза, че ще отнеме до 2 години напълното оздравяване.

# 590
  • софия
на мен пък ми стана интересно за дърпането на ушите,защото знам,за случай преди години,когато е помогнал,но не знаех че и сега още се прилага.

# 591
daniela s кьде се намира зоя горанова можешли да ми дадеш някакви кординати не за мен а за приятелка и какжви пари взима
предварително благодаря за отговора

# 592
Хм, защо ли не вярвам на подобни щуротии. Но аз съм много скептична към подобен род неща и бих предпочела опитен унг. Все пак дано има ефект - ще взема и аз да ги дръпна на детето, че яко не слуша напоследък. До 2 г ще вземе да израсте проблема и аз ще си помисля, че Зоя е помогнала. А ако заведа детето при нея все пак, трябва да е тайно, защото родата така ще ми издърпа ушите, че ангина няма да ме ловне до края на дните.

# 593
Ами ние ходим в център Марая. Там тя приема в определени дни от месеца. Знам със сигурност, че ще е там на 18 март, защото ние сме записани за тогава. Процедурата е 20 лв. на дърпане. Центърът се намира на петте кьошета при градинката. Като застанеш с лице срещу градинката от ляво има една уличка, първата кооперация на ъгъла на уличката, първия вход, има звънец, центъра е на втория етаж.

Това за 2-те години при нас е, защото малката има доста други съпътстващи проблеми, освен третата сливица и този период касае всичките й проблеми, не само сливицата.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 17:09 от Daniela S

# 594
Нашата операция мина , мисля че мина добре, в предвид че сега младежът играе все едно нищо не е било, но трябва да кажа че ИСУЛ е отвратителна болница и много неща не ми харесаха, дано никога повече не се налага да стъпя там
Споделете, какво особено важно трябва да знам за след операцията?(да не мислите че от там ми казаха нещо освен да пие течности и да яде пасирано)

# 595
Катерина и ние бяхме планувани за вторник в Кузма и Дамян, но я отложихме защото направи днес отит,като изпие АБ към края на седмицата ще сме там,но ще я оперира проф.Йовчев,за твоя лекар не съм чувала,но спокойно смятам че щом работи там е добър Confused И ние като вас  от пневмония бронхит,отит,сополи кашлица,решихме да я махнем,днес като взимах направлението педиатърката ми каза че вадели сливицата на деац които не можели да дишат,идвали за направление и седяли с отворена уста през носа неможели,казах и това ли трябва да чакаме за да я махнем,и след това отидохме на УНГ и Отит,ухото огън червено вътре тя си се оплакваше,а вчера нищо нямаше като я плануваха за вторник,явно бързо става на отит, и нашата е 2ра степен и някои казват да чакаме,какво да чакаме да я вадим и ако трябва до 6 годишна пак ще я извадим само да не се мъчи и всеки сопол да става на отит,какво още да чакаме да оглуше ли,та вече така се навих да я вадим че  да  свършва АБа и да се отърваваме:)

Пролетна фея,едно момиче от отчетната ни,каза че 2 часа след ваденето на третата сливица на дъщеря и- е дала пица,дай на детето каквото обича да хапне,нестига че е претърпяло това  ми и гладно,аз също смятам да и дам пица тя най- много това обича да яде Peace нали е зад носа сливицата не пречела на гълтането,така че му дай да си хапне нещо любимо на детето, Rolling Eyes

# 596
Благодаря ти, ами той не е много гладен като че ли, но на теб да ти дам кураж, страшно е няколко часа, докато чакаш и после докато излезе от упойка и се дави от секретите, но после много бързо им минава, чак съм  Shocked
Полза от 3 сливица няма, така че ако я махнете няма какво да стане, махайте я да не се мъчи детето  Peace

# 597
Ами аз съм навита вече само на деня ще е страшното и притеснението докато мине:)  Confused

# 598
Момичета,искам да питам за д-р Райнов,ако отидем  в понеделник  дали ще ни приеме без предварително записване.Звънях няколко пъти на телефона му ,но се включва гласова поща.А  също дали работи със здравната каса.И дали взима пари за операция и колко.Детето ми вече един месец е болен и на колкото доктора го водихме всички са единодушни,че се налага махане на трета сливица,и ми се иска последното мнение да е на д-р Райнов,от това кето изчетох досега,за него прочетох най добри мнения.
Много ви благодаря предварително Hug

# 599
  • София
Благодаря ти, ами той не е много гладен като че ли, но на теб да ти дам кураж, страшно е няколко часа, докато чакаш и после докато излезе от упойка и се дави от секретите, но после много бързо им минава, чак съм  Shocked
Полза от 3 сливица няма, така че ако я махнете няма какво да стане, махайте я да не се мъчи детето  Peace

На нас ни казаха следното - 2 часа след операцията трябва да почне да пие вода, след което да се изпишка - това беше задължитлено условие,з а д ани изпишат. Трябваше да изпие поне 1,5 л. вода за деня,з а д асе изчисти по-бързо ото упойката. За деня на операцията препоръчаха банани, меки храни като кроасани, каши, Ботева каза,ч е не препоръчва сокове в същия ден, заради консервантите. Аз дадох банан, прясно мляко и мляко с грис. От другия ден ни каза, ч еможе да яде всичко новрмално, само д ане е студено или много топло. Това е. Не сме имали проблем. Но той в деня на операцията не яд екой знае колко, но мен това не ме притеснява, защото си пиеше течности. Радва се, че при вас са минали нещата и че явно детето се чувства добре след тази операция.

Общи условия

Активация на акаунт