Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 4 част

• 116 270
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, днес бяхме на УНГ. Вярно ли е, че бебе на 7 месеца и половина е малко да има проблеми с 3-а сливица? Лекарката го пипна само зад ушичките и каза че е добре. Педито пък преди това ни подготви психически, че прегледа ще е ултра неприятен - бъркало се с пръст и се опипвало - нямало как да се види. Нищо подобно не се случи при УНГ-то обаче ...  newsm78 Не знам до колко да разчитам на становището на лекаря - какво ще кажете вие? Не че държа да имаме 3-а сливица, но търся причина за пустата кашлица и ако не е в сливицата вече не знам къде ...

# 571
  • София
Момичета, днес бяхме на УНГ. Вярно ли е, че бебе на 7 месеца и половина е малко да има проблеми с 3-а сливица? Лекарката го пипна само зад ушичките и каза че е добре. Педито пък преди това ни подготви психически, че прегледа ще е ултра неприятен - бъркало се с пръст и се опипвало - нямало как да се види. Нищо подобно не се случи при УНГ-то обаче ...  newsm78 Не знам до колко да разчитам на становището на лекаря - какво ще кажете вие? Не че държа да имаме 3-а сливица, но търся причина за пустата кашлица и ако не е в сливицата вече не знам къде ...

Не знам дали е вярно, но опеределено прегледа за 3 сливица не са ни го правили с пипане зад ушичките, ното с бъркане с пръст! Прави се като се бръкне малко по-навътре с едно леко закривено огледалце. А лекарката какво каза за кашлицата?

# 572

Не знам дали е вярно, но опеределено прегледа за 3 сливица не са ни го правили с пипане зад ушичките, ното с бъркане с пръст! Прави се като се бръкне малко по-навътре с едно леко закривено огледалце. А лекарката какво каза за кашлицата?
Това за пръста ни предупреди педито. Иначе - УНГ-то гледа с кривото огледалце... А кашлицата - било пълно с такива кашлящи деца. Било на алергична основа, щяло да мине след месец - месец и половина, когато се затопли и да се появи пак през есенно-зимния сезон. Беряли сме "късните плодове на Чернобил".  Shocked

# 573
Queen L принципно някои УНГ преглеждат като опипват третата сливица с ръка и наистина е супер неприятно. Но доста УНГ специалисти преглеждат именно с огледалце, и въобще не е толкова гадно. За преглед на трета сливица само с пипване зад ушите не бях чувала. Просто УНГ спец. явно е решил че детето е малко, и си е спестил процедурата. За това че е невъзможно бебе да е с трета сливица, не съм убедена . Но  преди да стане на 1г и 8, 9м - до 2 няма да се присъпи към вадене, обикновено ако не е крайно наложително се изчаква.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 18:44 от marychery

# 574
Стискайте палци , утре ни е операцията в ИСУЛ
Аз уж я чакам с такова нетърпение, а сега взе да ми се свива стомаха
На всичкото отгоре при прегледа днес педиатърката там ми заяви че чува функционален шум от сърцето и аз щях да припадна, пита ме дали го наблюдават за това, а досега никой не го е споменавал

# 575
И ние ще я вадим във вторник на 16ти  Sad

# 576
Късмет на всички,  на които им предстои операция. Тел на Мустаков в Александровска е 9230 231 - прием до 13  ч, трябва да се направи педварително записване.
Още се колебаем дали да не го посетим в частния кабинет. Някой може ли да сподели какви са цените му на частно?

# 577
Пролетна фея дано всичко мине бързо и безпроблемно  Praynig

# 578
  • София
Пролетна фея дано всичко мине добре! Praynig Кой ще прави операцията?
Синът ми е с диагностицирана възпалена трета сливица от миналата година. Но тогава д-р Кънчева от ИСУЛ каза, че все още не е за вадене. Днес ходихме за секрети от носа и гърлото и да видим как е третата сливица. И тя категорично каза, че трябва да се махне. Честно казано не очаквах такова мнение, тъй като тази зима е значително по-добре от миналата, но пък гъстите сополи и кашлицата са доста често. Не знам какво да правим. Мненията са толкова противоречиви за и против ваденето. Иска ми се да чуя още едно мнение. Моля препоръчайте ми някой специалист.

# 579
  • София
Пролетна фея , стискаме ти палци денс, всичко ще мине бързо.  Hug Hug Hug

Eli83 , успех и на вас, само спокойно  Hug Hug Hug Пиши после как е минало всичко.

ДюДю , препоръчвам Транспортна болница, ние посещавахме и ни оперира д-р Ботева.

# 580
Как става записването за преглед при Ботева или Василев от транспортна? Каква е цената? Ако отидем за второ мнение, да го кажем ли или първо да изчакаме да видим те какво ще кажат, т.е. като при първо мнение?

# 581
Нашето се отлага,с отит е и като изпие АБ тогава ще я махаме сигурно края на др седмица Rolling Eyes за този месец втори отит,от сополи и там в ушите Close

# 582
  • София
Как става записването за преглед при Ботева или Василев от транспортна? Каква е цената? Ако отидем за второ мнение, да го кажем ли или първо да изчакаме да видим те какво ще кажат, т.е. като при първо мнение?
Аз се чудех същото - дали да кажем, че търсим второ мнение или май е добре да не казваме и да изчакаме да видим какво ще каже втория лекар.
catty m благодаря за препоръката  Hug . Ще посъбера мнения и ще решим къде да направим консултация.

# 583
НЕ СИ ТРОВЕТЕ ДЕЦАТА!
Заведете ги при Зоя Горанова да им издърпа ушетата един два пъти (без иглотерапия) и нямате проблеми?!
Става за 5мин.

# 584
  • София

НЕ СИ ТРОВЕТЕ ДЕЦАТА!
Заведете ги при Зоя Горанова да им издърпа ушетата един два пъти (без иглотерапия) и нямате проблеми?!
Става за 5мин.
Какъв е точно метода? И какъв е ефекта? Изчезва третата сливица ли? Дай моля те по-подробна информация за какво точно става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт