За добрата козметика - 3

• 102 748
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте. Харесах едно кремче, което се води за под грим. Кожата ми е смесена като на места сега зимата се дехидратира. Интересува ме ще върши ли работа това кремче за под грим така, че да овлажни сухите участъци и грима да не се насъбира върху тях и нещо не както трябва има ли в съставките?

Иника - Certified Organic Pure Primer 21лири
Certified Organic Aloe Vera (Aloe Barbadensis) Leaf Juice; Certified Organic Macadamia (Macadamia Ternifoila) Oil; Certified Organic Shea Butter (Butyrospermum Parkii); Cetearyl Glucoside (Vegetarian); Calendula (Calendula Officinalis) Extract; Certified Organic Oils of Rosehip (Rosa Canina); Evening Primrose (Oenothera Biennis); Hazlenut (corylus Americana); Avocado (Persea Gratissima); Apricot (Prunus Armeniaca); Sclerotium Gum; Glycerin (Vegetarian); Grapefruit Seed (Citrus Grandis) Extract; Certified Organic Essential Oils of Lavender (Lavandula Angustifolia), Sandlewood (Santalum Album), Ylang Ylang (Cananga Odorata) & Geranium (Geranium Maculatum); Rosemary Extract (Rosemarinus Officinalis).
От състава виждам, че е хидратиращ и много добре балансиран.Всички компоненти са полезни по някакъв начин за кожата- маслата, екстрактите, восъците.Практически няма вода, а Certified Organic Aloe Vera (Aloe Barbadensis) Leaf Juice.Единственото, което не ми харесва е , че за консервирането разчитат само на етеричните масла...Колко са писали, че има срок на годност?
Няма такава информация на страницата в интернет.

А сравнен с този хидратиращ крем, който имам в момента(на етика всичко е написано с главни букви и за това ги преписвам така):
AQUA(WATER), ISONONYL ISONONANOATE, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CYCLOPENTASILOXANE, BATAINE, DECYLOXAZOLIDINIONE, STEARETH-2, STEARETH-21, CETYL ALCOHOL, STEARYL ALCOHOL, PHENYL TRIMETHICONE, METHYLPARABEN, AMMONIUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, TOCOPHERYL ACETATE, POLYACRYLAMIDE, C13-14 ISOPARAFFIN, TETRASODIUM EDTA, PARFUM (FRAGRANCE), DIMETHICONE/PHENYL VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, ALCOHOL, XYLITYLGLUCOSIDE, SORBITOL, SODIUM HYDROXIDE, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, ANHYDROXYLITOL, LAURETH-7, ALGIN, XYLITOL, ISOBUTYLPARABEN, PROPYLPARABEN, POLYVINYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, ALJUGA TURKESTANICA EXTRACT, CELLULOSE GUM, LIMONENE, LINALOOL, CITRONELLOL, GERANIOL, CI 42090 (BLUE 1), CI 19140 (YELLOW 5), BHT

Здравей.Този, който имаш е най-обикновен хидратиращ крем със овлажнители, емулгатори,силикони, полимери, оцветители, консерванти, алергени.
Философията на двата продукта е различна

# 316
Самоцитирам се  Simple Smile

Току-що открих темата и бих искала да попитам и аз за съставките на един крем за лице. От доста време си търся някакъв, който да е подходящ за мен и не съм попаднала още на такъв. Този засега е най-добре, но все си мисля, че нещо не му е наред, а не знам какво и за какво да гледам.

Става дума за Aqualia Thermal на Vichy, уж по-лекия. Дават го хидратиращ и заздравяващ. Кожата на лицето ми е смесена, склонна към образуване на комедони и с разширени пори по носа и брадичката. Съставките са следните:

Aqua, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Hydrogenated Polyisobutene, Alcohol Denat., Pentaerythrityl Tetraisostearate, Stearyl Dimethicone, Synthetic Wax, Glyceryl Isostearate, Sodium Chloride, Sodium Hyaluronate, Cellulose Acetate Butyrate, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate / Steareth-8 Methacrylate Copolymer, Disodium Edta, Acrylates Copolymer, Polyphosphorylcholine Glycol Acrylate, Polyvinyl Alcohol, Butylene Glycol, Methylparaben, Capryl Glycol / Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Parfum

Малей, изписах го...

Ще се радвам да ми разясните що за чудо е това.

# 317
Като свърши този ще пробвам Иниката. Хем е и по-евтин от Диор-а Simple Smile

# 318
Привет! Искам да питам за слънцезащитната козметика по принцип. Става въпрос за цинковия и титаниевия оксид в тези продукти. За цинковия зная, че в умерени количества не вреди, т.е. само ползите му са налице, но за титания не е така, нали?: http://www.theorganicbodycareshop.com/products.asp
Какво значи "a naturally occuring mineral" (или нещо друго подобно) както пише в съдържанието на съставките срещу цинка и титания? Какви са тези естествени форми? В известните дерматологични (скъпи) козметики всъщност такива форми ли се ползват или са си синтетичните?
Също искам да питам "Contains Non-Whitening form of Zinc Oxide" или "Contains natural Zinc Oxide in new transparent form" посредством нанотехнология си се получават? Какво мислите за тази технология? Или е друг вид биотехнология?

Предполагам, че сте обсъждали съставките на крем "Здраве", за което съжалявам:
Aqua, Paraffinum liquidum, Petrolatum, Zinc oxide, Stearic acid, Cetearyl alcohol, Sdium cetearyl sulfate, Cera alba, Propylene glycol, Lanolin, Parfum, Sodium benzoate, Amyl cinnamal, Cinnamyl alcohol, Linalool, Butylphenyl methylpropional, Eugenol.
Моля за коментар! (добри и лоши страни, зная, че е за кожни раздразнения, но има ли значение типа кожа или ако се употребява рядко, само при нужда, това не оказва влияние) Предварително благодаря!

# 319
Здравейте, искам да попитам за мнението ви относно 2 продукта:

1/ маска за лице -колагенова със зелен чай: Water,Glycerin,PEG/PPG-17/6 Copolymer, Erythritol,Xanthan Gum,Camellia Sinensis Leaf Extract,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil,PEG-60 Hydrogenated Castor Oil,Phyto Collagen,Allantoin,PEG-14M,Tocopheryl Acetate,Dipotassium Glycyrrhizate,Disodium EDTA,Chlorphenesin,Methylparaben,Phenoxyethanol,Fragrance/Parfum/

2/Отпускащ нощен крем с оризово масло с вит.Е, B5: Aqua,Glycerin,Elaesis Guineensis oil, Caprylic/capric triglyceride, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol,Behenyl Alcohol, Oryza Sativa Bran oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Camellia Sinensis Leaf Extract,Phenoxy-ethanol,Sodium Lactate,Parfum,Caprylyl Glycol,Sodium Carbomer,Xanthan Gum,Butylphenyl Methyl-Propional,Alpha-isomethyl ionane,Limonene,Lanalool.

Благодаря предварително.

# 320
Здравейте,моля за  мнение на специалистите тук във форума за тези кремчета.Дали са подходящи за 29 годишна възраст,искам да има съставки които да се грижат за превенция срещу бръчките.
1.Дневен крем за комбинирана кожа
http://www.biologisch24.com/product_info.php/info/p90_Logona-Day … mamelis-50ml.html
2.Нощен крем за комбинирана кожа
http://www.biologisch24.com/product_info.php/info/p91_Logona-Nig … mamelis-50ml.html

# 321
Sofi, в крайна сметка някой от двата крема заслужава ли си? Ювената е 15 мл малко над 100 лв, а Ингрид милет 20 мл, около 80 лв... Активките, за които споменаваш дали ще вършат работа за заглаждане на бръчици и за спиране на образуването на нови?
За фактрора - вредно ли е да се ползва крем с фактор и нощем? Защото Ювена допреди няколко месеца имаха 2 крема - дневен и нощен, а после смениха продуктите и опаковките и направиха само 1 крем.
А за консистенцията - всички околоочни, които някога съм ползвала и пробвала са с рядка консистенция, по-към гелообразна. Като изключим Биенфайт концентриран околоочен на Щисейдо (но беше пък като вазелин направо и трудно се разнасяше) и един на Ла прери, който си цвъкнах в един магазин да го видя, много ми хареса, но като видях цена 200 лв и набързо се отказах. Моля те дай идея за околоочен- какво трябва да има горе долу. Сутрин около очите нямам никакви бръчки, докато на обяд вече имам средно дълбоки, вечер даже някои дни една като нееластична ми е кожата - като я щипна и не се връща моментално все едно не е щипвана. (както е по другите места на лицето ми) Освен това ми подпухват очите - сутрин почти винаги, а денем като чета много и пиша на компютъра (имам си 7 диоптъра)И все си миосля, че ми трябва някакъв гъст мазен крем, не знам  Shocked

И друго искам да попитам - за тоалетните млека. Козметичка ми препоръча да си почиствам сега зимата лицето с тоалетно мляко и тоник. Дори само с вода да си измия лицето и ми опъва след това все едно съм го мазала с цимент. Дори при положение че винаги слагам крем след това, често даже първо хидратиращ серум. Обаче (нали съм невежа точно по този въпрос), като си сложа тоалетно мляко (цяла супена лъжица), то попива докато преброя до 10! Какво после да трия със салфетка или тампон... И за това го изплаквам с вода и после слагам тоник. Така доста по-слабо ми опъва лицето после... А кожата ми е смесена - нормална към суха и си ми се запушват пори в Т-зоната, лятото там и лъщи... И още нещо - всички млека, независимо от цената им, които съм разглеждала, имат течен парафин като втора в списъка съставка! Защо ни пързалят да се мажем все с този парафин, дори и уж висок клас марки! Много ще се раджам, ако посъветваш нещо по тази тема. Сигурно има и други с такива кожи и ще им е от полза.

ljuskata, пропуснала съм поста ти. А пробвала ли си мицеларния разтвор за почистване на Биодерма? Единият се казва Sensibio H2O /другият е антибактериален за акнетична кожа/ и консистенцията му е точно като вода. Почиства се с памучен тампон. Става и за около очи, и за цялото лице. По аптеките има тестери. Поискай си, ако не си пробвала. На мен лично ми го предписа дерматоложката за проблемната ми кожа и ми допадна доста. Тези дни ще намеря време да му публикувам състава да го коментираме.

# 322
  • София
Здравейте всички,

Разучих къде продават Биофреш и отидох да си взема нещичко след чудесните отзиви. Едното е крем за лице ROSE of Bulgaria Night Cream , а другото е балсам за коса без омиване с маслина.
Прави ми впечатление, че кремът съдържа доста отречени неща, като течен парафин и парабени  newsm78 Дали няма да ми се отрази зле: преди малко се намазах и не съм във възторг  Cry
Ето състава:
AQUA, ROSA DAMASCENA DISTILLATE, CETEARYL ALCOHOL, PETROLATUM, GLYCERIN, PARAFFINUM LIQUIDUM, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, DIMETHICONE , CETEARETH 20, CYCLOPENTASILOXANE, MACADAMIA TERNIFOLIA SEEDOIL, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, POLYACTYLAMIDE (and) c13-14 ISOPARAFFIN (AND) ETHYLPARABEN (AND) ISOBUTYLPARABEN (AND) METHYLPARABEN (AND) PHENOXYETHANL  (AND) PROPYLPARABEN, TRITICUM VULGARE (WHEAT) SEED OIL, BHT, PARFUM, CITRONELLOL, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, AMYL CINNAMAL, GERANIOL, ISOEUGENOL.

Да очаквам ли алергична реакция или запушване на порите?
 Ще следя с нетърпение за коментар на съставките   bouquet

# 323
Биофреш имат само няколко серии, които са био, като този крем например. Био серии са: Био роза, лавандула и олива.

# 324
Бихте ли коментирали този крем на Виши:
Vichy - LiftActiv PRO Anti-Wrinkle CxP - крем против бръчки
45.66лв.
VICHY - LIFTACTIV PRO дневен крем против бръчки

• FIBROCYCLAMIDE - за защита и стимулиране синтеза на изграждащи фибри;

• Кофеин - против подпухналостта;

• Глицерин - хидратира;

• Масло от карите - хидратира и възстановява хидролипидното покритие;

• Масло от кайсиеви ядки - подхранва;

• Витамин E + аргинин РСА - антиосидантен комплекс.

• Изключително комфортна текстура, която незабавно попива, обгръщайки кожата с усещане за кадифена мекота.

Нанася се сутрин върху лицето и шията.

# 325
  • София
White Angel, благодаря за уточнението  Heart Eyes   bouquet
Ще си взема от тях скоро  Peace

# 326
  • София
МЕн ме притесняват много съставки като :PETROLATUM, PARAFINUM LIQUIDUM и c13-14 ISOPARAFIN. Само една от тях да я има и такива черни точки , пъпки и лъщене ми става, че после по 1 месец не мога да се съвзема. И тези съсртавки ги има в болшинството кремове - даже в скъпите като Ювена, Ланком. Дарфен имат един MILD AROMA PEELING, който беше много тачен из форума и аз упорито цяла година го ползвах и все се чудех откъде ми се взимат всички тези пъпки, запушени пори с бели секрети и чудеса... НЕ допусках, че е от него. Обаче преди да го ползвам нямах такива проблеми. КАто го спрях от 3 седмици насам лицето ми започна значително да се подобрява. Има и една друга съставка, която ме плаши в кремовете PROPYLENE GLYCOL (1,2-propanediol) и малко по-страшния му "брат": ethylene glycol - това са съставко, които също правят пъпки и гадости и са жестоки дразнители на чувствителна кожа. И повечето кремове имат и гликоли, и вазелини, парафини... Ужас! Парабените не съм забелязала да имат видим лош ефект върху мен.

# 327
  • София
pink rose, имам в банята 2 вида мицеларен разтвор на Биодерма: единият е от хидратиращата серия - сега си махам грима от очите с него, много ми харесва; другият е себиум - така си седи от лятото, 2-3 дни да го ползвами лицето чак започва да ме боли от сухота - той си е за наистина мазна кожа, а моята лъщи от стрес, от неправилни козметики (За което съм се заела да се поправя). Благодаря за съвета иначе   bouquet Биодерма

# 328
Здравейте момичета, моля за съвет. В голяма чуденка съм, на 29 съм, имам смесена кожа,светла,с разширени пори, подкожни пъпки (периодично), алергична съм към някои съставки (за брома е сигурно), но и  на мен ми се ще "малко вид да добия"  Laughing Сега си търся оцветяващ или тониращ крем, по-леки били и т.н., та трябва да избера между Lierac Aqua-D+ Multivitamine на Lierac, Nuxе  и Plante System. Основното ми затруднение е поради факта, че plante-то нямат тестери и не знам какъв цвят ще ми докара...А за другите вижда се, че Lierac е добър на цвят, за Nuxe още не знам. На нито едих от тях не можах да намеря състава, но ако се наложи ще го снимам в аптеката   Thinking

# 329
Биофреш имат само няколко серии, които са био, като този крем например. Био серии са: Био роза, лавандула и олива.
Био продукти не са ли само от серията с био роза?? Лавандула и олива не са био.

Общи условия

Активация на акаунт