За добрата козметика - 3

• 102 788
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Ядосана съм, не знам дали с основание.
Сблъсквам се с безумно твърдение за съдържание което е о4евидно, 4е е  подвеждащо ,колкото и да съм неука в тази област
Ето за какво иде реч:
Твърдение от производителя :
Aloe 80% Pure Gel 

80% Алое гел

Многофункционален гел за бързо облекчаване и хидратиране на възпалената кожа вследствие на продължително излагане на директна слънчева светлина, бръснене и др. Подходящ за основа за грим или като дневен крем за успокояване на кожата. Изключително подходящ за чувствителна и проблемна кожа. 50 мл 10лв

Почти си мисля , че не само няма 80% алое , ами няма НИКАКВО алое

това е състава:
aqua, glycerin, propylene glycol, methyl gluceth-20, tromethamine, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, aloe barbadensis, imidazolidinyl urea, phenoxyethanol, allantoin, disodium edta, methylparaben, glyceryl acrylate/acrylic acid copolymer

Права ли съм? че лъжат за съдържание на алое?
Изобщо има ли нещо положително и хубаво в този състав, поне един свестен компонент за който да си заслужава тази маска ????  newsm78
как мислите?  Tired
Здравей.Не се ядосвай , а се радвай, че вече можеш да правиш прилична преценка за козметиката , която избираш....
Маската, чийто състав си изписала, съдържа aloe barbadensis под 1 %, останалото са Вода, глицерин, полимери за  да дадат гелната структура, консерванти  и малко алантоин. Най-хубавата съставка е хидратиращия емолиент(водоразтворим и с кондициониращи свойства) methyl gluceth-20, която предполагам е около 1-2%. ....Преценката е твоя........

# 136
да,  Peace благодаря за отговора, насо4и ме доста за други компоненти които не можех да си обясня, още веднъж  Hug

# 137
  • при него
Сблъсквам се с безумно твърдение за съдържание което е о4евидно, 4е е  подвеждащо ,колкото и да съм неука в тази област
Ето за какво иде реч:
Aloe 80% Pure Gel 

80% Алое гел

............  Tired

Можеш да подадеш жалба (сигнал) в СРИОКОЗ (Столична Регионална инспекция за Контрол на Общественото Здраве), бившето ХЕИ, тъй като етикета съдържа невярна (подвеждаща) информация. На производителя (вносителя) може да треснат една доста прекрасна глоба за това.

# 138
  • при него
Ето за какво иде реч:
Aloe 80% Pure Gel 

80% Алое гел

............  Tired

Можеш да подадеш жалба (сигнал) в СРИОКОЗ (Столична Регионална инспекция за Контрол на Общественото Здраве), бившето ХЕИ, тъй като етикета съдържа невярна (подвеждаща) информация. На производителя (вносителя) може да треснат една доста прекрасна глоба за това.

Ето извадка от наредбата, която контролира начина на изписване на съставките:
"8.  списък на съставките, посочени в низходящ ред според количеството вложена маса, към момента на влагането им; списъкът се предхожда от думата "състав"; парфюмните и ароматните композиции и техните изходни суровини се означават с думата "парфюм" или "аромат"; наличието на вещества, указването на които се изисква в колона "други ограничения и изисквания" на приложение № 7 се посочва в списъка независимо от функцията им в продукта; съставките в концентрации по-малки от 1 % могат да бъдат поставени в произволен ред, след тези с концентрации по-големи от 1 %; багрилата могат да бъдат описани в произволен ред след другите съставки в съответствие с номера на цветния индекс или означението по приложение № 3; за декоративните козметични продукти, предлагани в различни цветови гами, всички употребявани багрила се изброяват при условие, че се прибави изразът "може да съдържа" или символът "+/-"; всяка съставка се идентифицира и означава с общоприетото й наименование, изписано по Международната номенклатура на козметичните съставки (INCI) или при липса на такова, с някое от следните наименования.............."

с две думи : посочват се в низходящ ред, т.е. ако наистина съдържа 80% Алое, то ТРЯБВА да бъде изписано на първо място.

# 139
да, Благодаря ти за насоките.
благодаря и за всеки който се е разписал тук в тази тема защото всяко мнение за състав на продукт ни е било полезно
аман от сляпо доверие на реклама и етикети  от наша страна като потребители които наливаме финанси в продуктите на производители, понякога некоректни.

# 140
  • София
а коя е фирмата производител?

# 141
# 142
  • Торонто
White Dream, и аз да те поздравя, че можеш сама да преценяш вече кои продукти не стават.

Искам обаче да добавя, че според мен няма никаква надежда да бъде осъден производителя, защото поднесената информацията може да е напълно вярна.
Казали са, че има 80% Aloe Gel, а не 80% Aloe barbadensis.

Самото Aloe barbadensis може да бъде само 1-2% в Алое гела и съвсем заслужено стои в края на състава. Тоест аз вземам Алое гел и го влагам 80% във формулата. Ако той съдържа 1% Aloe barbadensis - ето ти го 0.8% самото то и отива накрая.
А гелът ми си остава 80% в рецептурата.

Информацията на етикета е силно подвеждаща, но вероятно вярна ...

# 143
  • София
Имам едно питане за околоочен крем - купих го в умален вариант 3 мл в комплект със спирала и дегримьор за очи ( на цената на спиралата и за това не се замислих), но сега се чудя дали да го ползвам , дали няма да ми навреди, защото май е силен и за по-напреднала възраст. Та значи околоочният крем е Hellena Rubinstein Collagenist eye zoom with pro X-fill. Състав: Aqua, cyclohexasiloxane, glycerine, shorea robusta seed butter, stearic acid, stearil alcohol, propilene glycol, cetyl alcohol, palmic acid, cera alba /beeswax, PEG-100 stearare, glyceryl stearate, pentaerythryl tetraethylhexanoate, vaccinium myrtillus extract, ruscus aculeatus extract, malt extract, caffeine, hidrolised rice protein, hydrolised soy protein, C13-14 isoparaffin,PEG-20 stearate, atelocollagen, pseudoalteromonas ferment extract, linalol, methyl methacrylate crosspolymer, sodium chondroitine sulfate, sodium hyaluronate, silica dimethyl silylate, aluminium starch octenylsuccinate, nylon-66, hydroxipropyl tetrahydropyrantriol, laureth-7, pentaerythryl tetraisostearate, polyacrylamide, polysilicone - 8, butylphenyl pethylpropional, benzyl salicylate, methylparaben, phenoxyetanol, chlorhexidine digluconate, propylparaben, tocopherol, CI 77492, CI 77491 (Iron oxides, parfum), Fragrance. CODE F.I.L. : B27888/1
Много ще съм благодарна за съвет дали да го ползвам. На 28г. съм и имам бръчки (не много дълбоки, но не и фини линии) под очите, освен това ми стават торбички (средни). 

# 144
  • София
Моля за мнение дали съдържа някои вредни съставки и оценка като цяло на една пяна за почистване на лицето за чувствителна кожа на Alverde, състава:
Aqua, glycerine soja oil, glycerin, alcohol, coco glucoside, caprylic/capric triglyceride, sodium coco sulfate, sodium lactate, sodium cocoyl glutamate, disodium cocoyl glutamate, argania spinosa oil, simmondsia chinensis oil, bambusa arundinacea extract, serica, shorea stenoptera butter, parfum, linalool, limonene, citral, geraniol
Ingredient from certified organic agriculture/ from natural essential oils
 дано не съм объркала нещо при преписването  ooooh!!

Sofi, искам и теб да те попитам да си кажеш мнението за един стилизант от едно мое старо питане:
EXTREME GRUNGY GLUE на Rolland. Доста е силен и съм доволна от резултата, но дали не ми уврежда косъма (скалпа) такава 'екстремност' - без измиване е. Ето му съставките:
http://i118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Razni/DSC09048.jpg
Гледам има доста 'екстракти', но моля за експертно мнение - дали има лоши съставки и като цяло вашата оценка.

# 145
Alverde крем за околоочния контур за зряла кожа:
Aqua,Glycine Soja Oil, Glyceryl Stearate Citrate, glycerin, Butyrospermum Prkii Butter, Cera Alba, Glyceril Citrete/Lactate/Linoelate/Oleate,Behenyl Alcohol, Prfum, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinesis Seed Oil, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Passiflora Incarnata Oil, Euphrasia Officinalis Extract, Hippophae Rhamnoides Oil, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract,Glycine Soja Germ Extract, Tocopherol, Bisabolol, Dextrin, Alcohol

1.   Има ли вредни съставки, ако има кои са?
2.   Имат ли противобръчково действие, защото като цяло употребата на кремове от мен е с такава цел, някакъв вид превенция?
3. Моля и за обща оценка на продукта от специалистите.

Благодария!  bouquet

# 146
Здравейте и от мен.
Имам въпрос за този шампоан
cocamidopropyl betaine
glyceryl cocoate
guar hydrohypropyltrimonium chloride
glycol distearate
cocamide mea
prunus armeniaca kernel oil
polyquaternium-7
hehyl cinnamal
не съм изписала цялото съдържание,защото другите съставки са ми познати.
Но тези-не.Пак са изписани по реда в който са вложени.
Благодаря предварително.

# 147
Здравейте! Искам да попитам за шампоан за ежедневна употреба на Bentley Organic, цена 11.50 лв. и със следния състав:

Aqua (Water), Decyl Glucoside, Lauryl Betaine, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil*, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil*, Alcohol Denat*, Limonene*, Phenoxyethanol, Citric Acid, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid. * Certified Organically Grown Ingredient. Soil Association Certified: Made with 70% Organic ingredients.

дали ще прави мека косата и ще измива добре /в момента ползвам друга марка шампоан и косата ми стана суха, хвърчаща/.
Благодаря предварително!

Самият шампоан е много щадящ откъм пенители, изобщо не си го представям да ти изсуши косата. Всичките масла и екстракти и сама можеш да си ги прочетеш, както и че е 70% органик сертифициран от английската организация.
Кондиционер антистатик няма, но може и да не му трябва, не съм сигурна.
Пише за ежедневна употреба, което аз лично не одобрявам. Смятам, че максималната честота е 1 път на 48 часа (тоест така съм го учила - за 24 часа скалпът не може да възстанови мастната секреция). Обаче и ако го ползваш по-рядко от на 2 дни няма да ти измива добре с този състав според мен.
На мен цената ми се вижда поносима стига да не е 100-150г.
Ами няма да е лошо да споделиш впечатления ако го ползваш.

Вече имам три измивания с този шампоан. Цената е за 250 мл. Наистина не изсушава косата и прави мека и приятна пяна, но усещането след това е странно - като че ли остава нещо по косата ми, имам чувството, че не прониква до корените шампоана. Когато изсъхне косата не пада хубаво и няма блясък. Софи, моля те, кажи каква съставка липсва, че не измива добре този шампоан, за да знам какво да търся друг път.
Приятен уикенд на всички!

# 148
Много моля специалистите да си кажат мнението за този около очен крем против стареене
на  en f u s e l l e. Струват ли си 20-те долара или за тези пари може и нещо друго по-така... bouquet
INGREDIENTS/INGRÉDIENTS:
WATER/EAU, ETHYLHEXYL
ISONONANOATE,
CYCLOPENTASILOXANE,
CYCLOHEXASILOXANE,
CETEARYL ETHYLHEXANOATE,
PPG-15 STEARYL ETHER,
STEARETH-2, TRIFLUOROMETHYL
C1-4 ALKYL DIMETHICONE,
ISOCETYL STEARATE, PANTHENOL,
TOCOPHERYL ACETATE, FAGUS
SYLVATICA BUD EXTRACT,
TRIETHANOLAMINE, GLYCERIN,
BETA-GLUCAN, ACRYLATES/
C10-30 ALKYL ACRYLATE
CROSSPOLYMER, HYDROGENATED
LECITHIN, STEARETH-21,
SODIUM COCO PG-DIMONIUM
CHLORIDE PHOSPHATE, SODIUM
BENZOATE, MAGNESIUM
ASCORBYL PHOSPHATE,
DISODIUM EDTA, RETINYL
PALMITATE, VITIS VINIFERA
(GRAPE) SEED EXTRACT,
SUPEROXIDE DISMUTASE,
PHENOXYETHANOL,
1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL
GLYCOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN,
BENZYL ALCOHOL, BENZOIC ACID.

# 149
Alverde Дневен крем за лице с Lycium barbarum и Anti-Aging ефект

Aqua, Glycerin, Alcohol, Olea Europaea Oil, Myristyl Myristate, Ceteraryl Alcohol, Myristyl Alcohol, Sodium Lactate, Saccharide Isomerate, Glyceryl Stearate Citrate, Sodium Hyaluronate, Menyanthes Trifoliata Leaf Extract, Lycium Barbarum Fruit Extract, Punica Granatum Extract, Hippophare Rhamnoides Fruit Extract, Vitis Vinifera Fruit Extract, Citrus Grandis Fruit Extract, Squalane, Theobroma Cacao Butter, Rhus Verniciflua Peel Wax, Lecithin, Ubiquinone, Butyrospermum Parkii Buter, Lysolecithin, Brassika Campestris (Rapeseed) Sterols, Ceramide 3, Hydrogenated Lecithin, Xanthan Gum, Hydrogenated Palm Glycerides, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinensis Oil, Citric Acid, Lactic Acid, Tartaric Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Parfum, Geraniol, Citronellol, Linalool, Limonene, Citral, Coumarin

Alverde крем за околоочния контур за зряла кожа:

Aqua,Glycine Soja Oil, Glyceryl Stearate Citrate, glycerin, Butyrospermum Prkii Butter, Cera Alba, Glyceril Citrete/Lactate/Linoelate/Oleate,Behenyl Alcohol, Prfum, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinesis Seed Oil, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Passiflora Incarnata Oil, Euphrasia Officinalis Extract, Hippophae Rhamnoides Oil, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract,Glycine Soja Germ Extract, Tocopherol, Bisabolol, Dextrin, Alcohol

1. Има ли вредни съставки, ако има кои са?
2. Имат ли противобръчково действие, защото като цяло употребата на кремове от мен е с такава цел, някакъв вид превенция?
3.  Моля и за обща оценка на продукта от специалистите.

Благодария!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт