За добрата козметика - 3

• 102 778
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Да попитам "ЕУДЕРМОЛ 0" на Талодерма има ли проблем да се използва по време на кърмене. Кожата ми след раждането е станала адски суха и чак ме сърби, та затова се чудех.. newsm78
http://www.thalloderma.com/cosm_prd.php?pr_problgr=%D7%D3%C2%D1% … C0&prod_id=18

Aлантоин, глицерин, пчелен восък.

# 151
  • Торонто
Имам едно питане за околоочен крем - купих го в умален вариант 3 мл в комплект със спирала и дегримьор за очи ( на цената на спиралата и за това не се замислих), но сега се чудя дали да го ползвам , дали няма да ми навреди, защото май е силен и за по-напреднала възраст. Та значи околоочният крем е Hellena Rubinstein Collagenist eye zoom with pro X-fill. Състав: Aqua, cyclohexasiloxane, glycerine, shorea robusta seed butter, stearic acid, stearil alcohol, propilene glycol, cetyl alcohol, palmic acid, cera alba /beeswax, PEG-100 stearare, glyceryl stearate, pentaerythryl tetraethylhexanoate, vaccinium myrtillus extract, ruscus aculeatus extract, malt extract, caffeine, hidrolised rice protein, hydrolised soy protein, C13-14 isoparaffin,PEG-20 stearate, atelocollagen, pseudoalteromonas ferment extract, linalol, methyl methacrylate crosspolymer, sodium chondroitine sulfate, sodium hyaluronate, silica dimethyl silylate, aluminium starch octenylsuccinate, nylon-66, hydroxipropyl tetrahydropyrantriol, laureth-7, pentaerythryl tetraisostearate, polyacrylamide, polysilicone - 8, butylphenyl pethylpropional, benzyl salicylate, methylparaben, phenoxyetanol, chlorhexidine digluconate, propylparaben, tocopherol, CI 77492, CI 77491 (Iron oxides, parfum), Fragrance. CODE F.I.L. : B27888/1
Много ще съм благодарна за съвет дали да го ползвам. На 28г. съм и имам бръчки (не много дълбоки, но не и фини линии) под очите, освен това ми стават торбички (средни). 

На мен много не ми харесва. Има много активни съставки, които вярвам са с правилното действие, но не ми харесва масата на крема. Използвани са доста стари (в смисъл старомодни) емулгатори, които не са с най-приятната апликация върху кожата. Добре, че все пак има силикон на предна позиция та да неутрализира този ефект. Консервиращата система също не е много съвременна.
Не знам дали ще ти е тежък, при всички положения смятам, че нищо няма да ти стане от една малка разфасовка, след това сама ще прецениш дали да продължиш.

# 152
  • Торонто
Моля за мнение дали съдържа някои вредни съставки и оценка като цяло на една пяна за почистване на лицето за чувствителна кожа на Alverde, състава:
Aqua, glycerine soja oil, glycerin, alcohol, coco glucoside, caprylic/capric triglyceride, sodium coco sulfate, sodium lactate, sodium cocoyl glutamate, disodium cocoyl glutamate, argania spinosa oil, simmondsia chinensis oil, bambusa arundinacea extract, serica, shorea stenoptera butter, parfum, linalool, limonene, citral, geraniol
Ingredient from certified organic agriculture/ from natural essential oils
 дано не съм объркала нещо при преписването  ooooh!!

Sofi, искам и теб да те попитам да си кажеш мнението за един стилизант от едно мое старо питане:
EXTREME GRUNGY GLUE на Rolland. Доста е силен и съм доволна от резултата, но дали не ми уврежда косъма (скалпа) такава 'екстремност' - без измиване е. Ето му съставките:
http://i118.photobucket.com/albums/o98/galia_gtsp/Razni/DSC09048.jpg
Гледам има доста 'екстракти', но моля за експертно мнение - дали има лоши съставки и като цяло вашата оценка.

Продуктите, които са сертифицирани органик обикновено не съдържат вредни съставки. Може обаче да те алергизира нещо въпреки това, например тук имаш алергени от парфюма (то къде ли ги няма)
За другия продукт - има доста полимери, може би не е много удачно да стои върху скалпа, консервантите са много зле, по-добре само върху косъма ако е възможно.

# 153
  • Торонто
Alverde крем за околоочния контур за зряла кожа:
Aqua,Glycine Soja Oil, Glyceryl Stearate Citrate, glycerin, Butyrospermum Prkii Butter, Cera Alba, Glyceril Citrete/Lactate/Linoelate/Oleate,Behenyl Alcohol, Prfum, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Simmondsia Chinesis Seed Oil, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Passiflora Incarnata Oil, Euphrasia Officinalis Extract, Hippophae Rhamnoides Oil, Hydrolyzed Hibiscus Esculentus Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract,Glycine Soja Germ Extract, Tocopherol, Bisabolol, Dextrin, Alcohol

1.   Има ли вредни съставки, ако има кои са?
2.   Имат ли противобръчково действие, защото като цяло употребата на кремове от мен е с такава цел, някакъв вид превенция?
3. Моля и за обща оценка на продукта от специалистите.

Благодария!  bouquet

Има залегнала някаква добра идея, масата не е лоша без да е богата, активни съставки - много но в малък процент (според мен неработещ).

# 154
  • Торонто
Здравейте и от мен.
Имам въпрос за този шампоан
cocamidopropyl betaine
glyceryl cocoate
guar hydrohypropyltrimonium chloride
glycol distearate
cocamide mea
prunus armeniaca kernel oil
polyquaternium-7
hehyl cinnamal
не съм изписала цялото съдържание,защото другите съставки са ми познати.
Но тези-не.Пак са изписани по реда в който са вложени.
Благодаря предварително.

Как да се коментира като си пропуснала съставки?
Продуктът е едно цяло и за да се анализира правилно трябва да се покаже цялото съдържание.
А каква марка е, с какво предназначение ... На теб ти е познато, но на нас не Simple Smile

# 155
  • Торонто
Здравейте! Искам да попитам за шампоан за ежедневна употреба на Bentley Organic, цена 11.50 лв. и със следния състав:

Aqua (Water), Decyl Glucoside, Lauryl Betaine, Xanthan Gum, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil*, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil*, Alcohol Denat*, Limonene*, Phenoxyethanol, Citric Acid, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid. * Certified Organically Grown Ingredient. Soil Association Certified: Made with 70% Organic ingredients.

дали ще прави мека косата и ще измива добре /в момента ползвам друга марка шампоан и косата ми стана суха, хвърчаща/.
Благодаря предварително!

Самият шампоан е много щадящ откъм пенители, изобщо не си го представям да ти изсуши косата. Всичките масла и екстракти и сама можеш да си ги прочетеш, както и че е 70% органик сертифициран от английската организация.
Кондиционер антистатик няма, но може и да не му трябва, не съм сигурна.
Пише за ежедневна употреба, което аз лично не одобрявам. Смятам, че максималната честота е 1 път на 48 часа (тоест така съм го учила - за 24 часа скалпът не може да възстанови мастната секреция). Обаче и ако го ползваш по-рядко от на 2 дни няма да ти измива добре с този състав според мен.
На мен цената ми се вижда поносима стига да не е 100-150г.
Ами няма да е лошо да споделиш впечатления ако го ползваш.

Вече имам три измивания с този шампоан. Цената е за 250 мл. Наистина не изсушава косата и прави мека и приятна пяна, но усещането след това е странно - като че ли остава нещо по косата ми, имам чувството, че не прониква до корените шампоана. Когато изсъхне косата не пада хубаво и няма блясък. Софи, моля те, кажи каква съставка липсва, че не измива добре този шампоан, за да знам какво да търся друг път.
Приятен уикенд на всички!

Със съжаление ще ти кажа, че съставкта е Sodium Laureth Sulphate.
Може да стане добър шампоан и без него, но този не е успял явно, (то си му и личи по състава, като за бебета е:)), както ти казах много е щадящ.
Не знам как да улучиш добър шампоан sulphate free, мисля, че в старите теми имаше 1-2 добри попадения.
Другото е, че можеш пак да вземеш Sodium Laureth Sulphate, но да е назад в състава.

# 156
Sofi здравей,под познати имах предвид,че от старите теми съм си записала кое е алерген,кофти консервант,нефтени деривати и цяла тетрадка с полезни неща.
От там чета и горе долу си изяснявам някои продукти и ги подминавам.
Но както сте писали неколкократно има все нещо ново.
Питането ми се отнася за шампоан Саяс/мисля,че така беше/-професионален бил.
Жалко че съм на работа и не мога да постна целия състав.
Благодаря ти,че все пак си отговорила.

# 157
  • София
 Sofi, много ти благодаря  :bouquet  Уф, а колко ме е яд! Пари съм дала все пак. Добре, че е бонус към спирала плюс дегримьор (за който съм вече много усъмненена, че е хубав).

Моля те, посъветвай ме кой околоочен да си купя. Да е активен, т.е. да има наистина противостареещ ефект и ефект против подпухване. Ще изброя на 2 крема съставките. Много се надявам да не ти дотежа!
1. Ingrid Millet, Bio-elita, Eye structure (extreme anti-ageing cream):
Aqua, isononyl isononanoeate, PEG-32, glyceryl stearate, PEG- 100 stearate, cetearyl alcohol, butylene glycol, olus/vegetable oil, glycerin, macadamia ternifolia seed oil, squalane, caprylic/capric triglyceride, cyclomethycone, petrolatum, persea gratissima/ avocado oil unsaponifiables, phenoxyethanol, dimethicone, urea, methyl methacrylate crosspolymer, polycgyceryl-10 pentaoleate, hydrogenated lecithin, triethanolamine, hydrogenated vegetable oil, methylparaben, tocopheryl acetate, carbomer, parfum, cetearyl wheat brain glycosides, xanthan gum, lanolin alcohol, serica/silk powder, CI 77891/titanium dioxide, euphorbia cerifera/ candelilla wax, ethylparaben, butylparaben, ceramide III, sipotassium glycerrhizate, glycosphingolipids, triticum vulgare/wheat seed extract, propylparaben, isobutylparaben, sodium hyaluronate, glyceryl polyacrylate, hydroxiisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyse, gelatin, geraniol, hexyl cinnamal, cytronelol, linalool, buthylphenyl methylpropional, tocopherol, hydroxycitronellal, CI 17200/red 33, ribes nigrum /b;ackcurrant fruit extract, vaccinium myrtillus extract, citric acid, glycolic acid, malic acid, lactic acid.

2. Juvena, Rejuvenate and correct, Delining eye cream:
Water, xylitol, glycerin cyclopentasiloxane, C12-16 alcohols, PEG-6 isostearate, Ethylhexyl methoxicinnamate, cyclohexasiloxane, zae mays (corn)kernel extract, oligopeptide-21, tocopheryl acetate, glycine soja oil, hesperetin laurate, hydrogenated lecithin, butyl methoxydibenzoylmethane, glyceryl acrylate/ acrylic acid copolymer, palmic acid, carbomer, petrolatum, xanthan gum, disodium EDTA, sodium hydroxide, propylene glycol, alcohol, sodium chloride, sodium chondroitine sulfate, glucose, phosphatidilcholine, lysine HCl, threonine, arginine, serine, potassium chloride, histidine, tryptophan, sodium oleate, magnesium sulfate, glycine, butylene glycol, solluble collagen, calcium chloride, chitosan, folic acid, calcium pantothenate, fragrance, hydroxycitronellal, alpha isomethyl ionone, benzyl salicilate, butylphenyl methylpropional, linalool, benzylbenzoate, limonene, amyl cinnamal, hexyl cinnamal, eugenol, isoeugenol, phenoxiethanol, imidazolidinyl urea, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben    I71
За втория крем го рекламират и че е с УВ фактор - вярно ли е?
Вторият крем го пробвах вече от тестер - 1 седмица се мазах. НЕ изчезват бръчиците(то за толкова време е невъзможно май), но от многото кремове, които съм пробвала този е от групата на редуциращите значително подпухването. УСеща се някак стягащо около очите. Но е рядък, не е мазен и гъст и не знам дали не е слаб по отнощение на бръчките?

# 158
Да попитам "ЕУДЕРМОЛ 0" на Талодерма има ли проблем да се използва по време на кърмене. Кожата ми след раждането е станала адски суха и чак ме сърби, та затова се чудех.. newsm78
http://www.thalloderma.com/cosm_prd.php?pr_problgr=%D7%D3%C2%D1% … C0&prod_id=18

И да попитам още:стимуланта за коса на Икаров-т.к. е с етерични масла,а аз кърмя има ли опасност да навредят на бебчо? newsm78 newsm78

С риск да се повторя, но има ли някой който да ми отговори? newsm78  bouquet

# 159

И да попитам още:стимуланта за коса на Икаров-т.к. е с етерични масла,а аз кърмя има ли опасност да навредят на бебчо? newsm78 newsm78

Попитай в аптеките, няма как да не знаят Peace

# 160
  • Торонто

Извинявай, но откъде да знаем? В тази тема специалистите анализират състава, който тук напълно липсва.
Аз сигурно за десети път ще кажа, че от марките като такива не се интересувам освен ако не ми трябват пряко за работата. Не знам наизуст коя марка какви съставки използва.
Трите суровини, които си написала не могат да ти се отразят зле, но те са само една малка част от състава.

# 161
  • Торонто
Sofi здравей,под познати имах предвид,че от старите теми съм си записала кое е алерген,кофти консервант,нефтени деривати и цяла тетрадка с полезни неща.
От там чета и горе долу си изяснявам някои продукти и ги подминавам.
Но както сте писали неколкократно има все нещо ново.
Питането ми се отнася за шампоан Саяс/мисля,че така беше/-професионален бил.
Жалко че съм на работа и не мога да постна целия състав.
Благодаря ти,че все пак си отговорила.

Да, разбрах, че си се запознала с доста неща, но мислълта ми е, че ако не е изписано всичко - съставът е непълен и не може да се тълкува правилно. Макар да си ти ясни съставките, те все пак заемат определено място при изписването и в зависимост от позицията на всяка една от тях могат да се правят изводи за техния приблизителен процент.
Сега последно това ли е всичко или има и още съставки да добавиш, че може пък аз да не съм разбрала какво имаш пред вид.

# 162
  • Торонто

Мнението ми е, че във втория като че ли са в по-висок процент активките.
Да, има УВ филтри в него и по тази причина не можеш да го ползваш нощем.
Не мисля, че са много различен клас, но честно казано макар, че ги изчетох всичките, не ги анализирах много задълбочено ...
А гъстотата не е толкова важна в случая, активните съставки могат да съществуват и в течна форма продукт.

# 163
Има Софи,ама забравих шампоана в къщи,а съм на работа.
Ще изпиша утре всичко.Уж много съм чела,ама забравих за реда на съставките,
а от там и за %-то им съдържание.Извинявай,че задавам въпрос ,без да съм предоставила
нужната информация.
Може ли да питам и друго-трябва ми продукт за коса/накъдрена и съответно суха/,
който поне малко да я ;хидратира;.Нещо конкретно-този и този балсам или маска?

# 164
  • София
Sofi, в крайна сметка някой от двата крема заслужава ли си? Ювената е 15 мл малко над 100 лв, а Ингрид милет 20 мл, около 80 лв... Активките, за които споменаваш дали ще вършат работа за заглаждане на бръчици и за спиране на образуването на нови?
За фактрора - вредно ли е да се ползва крем с фактор и нощем? Защото Ювена допреди няколко месеца имаха 2 крема - дневен и нощен, а после смениха продуктите и опаковките и направиха само 1 крем.
А за консистенцията - всички околоочни, които някога съм ползвала и пробвала са с рядка консистенция, по-към гелообразна. Като изключим Биенфайт концентриран околоочен на Щисейдо (но беше пък като вазелин направо и трудно се разнасяше) и един на Ла прери, който си цвъкнах в един магазин да го видя, много ми хареса, но като видях цена 200 лв и набързо се отказах. Моля те дай идея за околоочен- какво трябва да има горе долу. Сутрин около очите нямам никакви бръчки, докато на обяд вече имам средно дълбоки, вечер даже някои дни една като нееластична ми е кожата - като я щипна и не се връща моментално все едно не е щипвана. (както е по другите места на лицето ми) Освен това ми подпухват очите - сутрин почти винаги, а денем като чета много и пиша на компютъра (имам си 7 диоптъра)И все си миосля, че ми трябва някакъв гъст мазен крем, не знам  Shocked

И друго искам да попитам - за тоалетните млека. Козметичка ми препоръча да си почиствам сега зимата лицето с тоалетно мляко и тоник. Дори само с вода да си измия лицето и ми опъва след това все едно съм го мазала с цимент. Дори при положение че винаги слагам крем след това, често даже първо хидратиращ серум. Обаче (нали съм невежа точно по този въпрос), като си сложа тоалетно мляко (цяла супена лъжица), то попива докато преброя до 10! Какво после да трия със салфетка или тампон... И за това го изплаквам с вода и после слагам тоник. Така доста по-слабо ми опъва лицето после... А кожата ми е смесена - нормална към суха и си ми се запушват пори в Т-зоната, лятото там и лъщи... И още нещо - всички млека, независимо от цената им, които съм разглеждала, имат течен парафин като втора в списъка съставка! Защо ни пързалят да се мажем все с този парафин, дори и уж висок клас марки! Много ще се раджам, ако посъветваш нещо по тази тема. Сигурно има и други с такива кожи и ще им е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт