Отговори
# 435
Кокиче, добра дошла!  Hug Тъкмо даваш едно рамо на мъжкия отбор, че много женоря се очертават януари месец.  Laughing

Ири, честити придобивки! Аз откога се каня да отида в Скай Сити, ама ми е далеч. За сметка на това днес минах през аутлета на Зара и не можах да се сдържа да си взема една много мекичка, бяла туника. Имаше и други хубави неща - като за нас Wink Разни жилетчици, по-широки пуловери и туники. Определено ще се завърна тея дни там. Трябва да си взема само едни черни, ниски ботуши и приключвам с пазара за мен.

Почти безобидна, това с плацентата е притеснително...  Confused Какво ти казаха лекарите? Може ли да се направи нещо,  та да се подобрят някак нещата?

Обичанка, то и аз по принцип съм си поспалива, ама вечер не мога да заспя по нормално време. Или кръстще ме боли, или нещо ми е изтръпнало... та чакам умората съвсем да ме събори. За сметка на това пък сутрин си поспивам повече  Blush

Аз хич не мога да се ориентирам за позицията на бебка. Доволна съм, че я усещам, пък другото не ми е толкова важно Simple Smile Леле, понякога обаче как ми притиска пикочния мехур, малеееее.... направо свитки ми излизат Shocked И беж към 00, нищо че примерно само до преди 30 мин. съм била там. Ама то си е нормално, де Simple Smile

Хайде, лека нощ от мен, да спите сладко и без болежки и неразположения  Hug

# 436
_Iri_  Kissing Heart  още утре паля таратайката и се замъквам до Ска-я за сутиени. Само, че трябва да го направя след обедната почивка и преди края на работното време, че да не взема да засека някой колега и неудобно после .... В Метро така, засякох преди месец баш шефа си  Crazy  Супер сконфузено се получи, аз съм болнични, и в същото време съм запалила мотора из Метро и обикалям със скоростта на светлината  hahaha

Ох, тъкмо си мислех, че тая нощ вече ще спя, изтощена от това безсъние и ми започнаха киселините  Cry  Не е честно .... Възнамерявах тая бременност да ме пропуснат за сметка на  Sick три месеца и отгоре, но не би ....  Cry

# 437
Здравейте,дами!!!Нали знаете ,че не пиша често ,но ви чета....Имам един въпрос,ако някой му чува главата във връзка с болничните моля да ми пише.Конкретно въпроса ми е:при положение,че имаш право на 180 дена болничен,последните 45 дни преди раждането влизат ли в тия 180 или са си съвсем отделно?!? newsm12

# 438
Здравейте,дами!!!Нали знаете ,че не пиша често ,но ви чета....Имам един въпрос,ако някой му чува главата във връзка с болничните моля да ми пише.Конкретно въпроса ми е:при положение,че имаш право на 180 дена болничен,последните 45 дни преди раждането влизат ли в тия 180 или са си съвсем отделно?!? newsm12

Не, не влизат. Тези 45 дни са отделно

# 439
Много благодаря .....и аз так мислех ,но всеки различно ми казва...мерси

# 440
Добро утро и от мен, януарски мамчета! Отдавна не съм писала и честно казано не съм успяла и да ви прочета до края.... но нямам търпение да се похваля. Simple Smile Присъединявам се към отбора на бъдещите госпожици, т.е. ще си имаме мома  Heart Eyes Вчера бях на преглед и вече официално се потвърди. Таткото също е много радостен, макар че не остана много изненадан като му казах, понеже той още от самото начало като разбра че ще имаме бебче и каза че ще е момиченце, така че... Лошото е, че малко съм настинала и то не малко, ами много. И на пулмолог ходих вчера и резултата е остър бронхит. Изписа ме хапчета-антибиотик Зинат  #Crazy Не че съм взела да го пия, ама ми беше на устата да я попитам дали въобще е добре.... Купих си едно сиропче Мукоплант и едни хапченца Тавипек. Иначе продължавам с чай, мед и лимон та да видим. Дано се оправя скоро, че наистина започвам да се притеснявам. Особено като започна да кашлям...  ooooh! Сега излизам, че ще ходя на разходка и днес имам доста нещица да свърша. Ами за сега това е от мен-успешен ден на всички.   bouquet

# 441
Добро утро и от мен! Да се оплача уморена съм от сутринта.Снощи реших да си легна към 23.00(да си дочета една книжка за бременността и реших да си направя изследванията  сега(кръв ,урина,кръвна захар,белтък ),че до 11.11(ЖК) не ми се чакаше.
Да ама бебка реши да рита ,а после много взе да се върти-явно иска да се обърне(вече и аз незнам накъде е) ама нито на едната страна ми е удобно да легна ,нито на другата-едва си намерих място и заспах.Цяла нощ се въртях  и на сутринта ми се спеше,а и станах по-рано да се подготвя за изследванията(урината си я нося в контейнерче-стерилна).После висях в болницата да платя такса 2 лв.(нищо че съм с направление),после висях докато ми вземат кръв при бабите(добре че този път ме пуснаха та влязох след 10-15 минути.И после отидох да взема едни пълномощни от нотариуса и да му оставя други,а после към работа-сигурно навъртях 2 км(добре,че на връщане един човек,който работи при нас ме взе,че ме закара до работа,че пътят ми се увидя). И сега съм уморена и ми се спи.
 Надявам се поне довечера да поспя,а за киселините напоследък почнаха да се появяват по няколко пъти на ден(няма значение какво ям сладко солено-и то в гърлото-ама няма как.
 Вчера си купих едно прилича на плетена рокля на дупчици-и мислех с клин да го обличам.Обаче от корема ми идва като туника-и се очертава много-и милото -така не може да отидеш на работа(щели да ми се смеят колегите)-ами аз какво да правя бременна съм-и не виждам нищо смешно,че коремът ми се вижда отдалеч Sad
 Приятен ден!

# 442
  • Чехия
Привет мамчета, днес сме рано будни в 6 вече си бяхме оправили дори леглата.

kokiche78  bouquet

По темата за мъжете, и неравноправното ни положение като бременни:

За моя мъж , никак не се тревожа( при все че само сред жени, лекарки, сестри, масажистки), никога не съм го ревнувала, нито той мен, имаме като цяло хармонична връзка. Има триене, има и периоди на неразбирателство, но вече сме десет години заедно и какво ли не преживяхме вече, всичко с желание се решава.

За наконтените каки, дано не обидя някой, но в Бг това е мания, всички да изглеждат като ново излюпени фолк звезди, после нормалните жени, жените след 45-50г, леко пълничките, бременните не се чудя, че са дискриминирани.
Изменили са се приоритетите, и мисленето на хората. Колко от вас да виждали как т.н. КаКи ходят до кварталния магазин  с 5 кила грим по лицето, дават и последното петаче за дрехи и козметика... Е тука е въпроса защо имате притеснения от тях.

Е, да имаме кореми и това е напълно в реда на нещата, все някак трябва да се родят тези дечица. Е, да може и на средно статистическия бг. мъж да изглеждаме дунди, ама нека да видим нещата и другата страна. Мъжете също не са съвършени.
И ако се смята за нормално мъж на бременна жена, да кръшка само защото тя вече не със същата фигура то значи общество ни е достойно за бунището.

Не знам честно казано вече ми омръзна от псевдо-фолк красавици. От това да те преценяват по дрехите, и големината на устните.
Не се оставайте на такива мисли, че сте непривлекателни, дебели и подобни...просто чакаме бебетата си, заченати от любов и нежност. Бременността е кратък момент, сега не изглажда така, но след мигване и вече е заминала.

pochti_bezobidna, стискам ти палци, дано още малко има време, и ако нещо се влоши говори с лекаря си за евентуалните възможности.  Praynig

_Iri_, браво радвам се за теб. Това не са пазарни неволи.  Crazy Аз пък сутиен не мога да сложа, големи, малки всички са ми неудобни.

Копнеж-че
, обърна ли се бебчето. Дай някой добър филм,  аз наскоро гледах Здрач, и сега май съм пак на вълна вампири.

viola78, разгледах ти дрешките... супер са. Embarassed Нощничките също.

# 443
Проблема с плацентата е, че наистина няма какво да се направи. Следи се по-често бебето дали се храни добре, тонове, движения и ако има проблем се вади по-рано.  Sad С Мила имах същия проблем, тя се роди мъничка, но тоновете й до последно бяха идеални и беше много активна. Един единствен запис имаше кофти, но като го повторихме след половин час беше перфектен. Последния месец ходех на два-три дни на запис.
Марков каза, че нищо не се знае, може много калцирана плацента да върши добра работа и да не страда бебето и  обраното, на вид здрава и не презряла да не функционира добре!  Rolling Eyes Във вторник съм на ЖК, ще видим какво ще каже док...
Всъщност, чувала съм, че изписват съдоразширяващи, но на мен нищо не ми бяха предписали тогава.  Thinking
Оф, дано само всичко е наред...

Днес времето обещава да е хубаво и мъглата я няма. Ще взема да пусна една бърза смучка и да излизаме на разходка, да събираме слънчице.
Хубав ден, момичета!  Hug

# 444
аз наскоро гледах Здрач, и сега май съм пак на вълна вампири.

Хахаха, тамън в понеделник свърших препрочитането на четирите книги подред за .... 5-ти или 6-ти път  ooooh!  Вече не ги броя  hahaha

viola78, аз за това започнах да си давам всички изследвания с направления в лаборатори Рамус, защото там бременните и децата наистина са безплатно и не плащат дори потребителска такса! Един път дадох в поликлиниката и те като ми викат "плащай такса" и аз, ама бременна съм, на отговора "няма значение" изкипях точно както мляко, та такъв `убав скандал им заформих  hahaha  Айде днес го раздавай скатаване, за да не е да се допреумориш  Mr. Green

puhinka, а честити розАви гащи  Hug

# 445
tedinka87 много благодаря за инфото  bouquet
А при тази натовареност, спазват ли се часовете? Питам, защото  смятам да си взема  час и за офтамолог, та да съобразя по възможност всичко..

_Iri_ , честити ти придобивки Simple Smile

Диди6, Илиев е и добър специалист освен визията Wink

Добро утро на всички,
за часовете не се спазват много, много приготви се за чакане.  Peace

# 446
  • Чехия
violetblue, има ли ги някъде за теглене... и как се казват, аз ще ги пусна за търсене в форума към изворите там има много готини хора който са охотни да сканират всичко. 

# 447
Ivalex, направо ми изпълни душата  bowuu  bouquet
Точно за такива взаимоотношение и за тази промяна в нашето общество говорех преди...радвам се, че българките са хубави, но това нашето граничи с .... Sick няма да казвам, какво, че тук сме се събрали само дами  Heart Eyes И мъжете ни вследствие от това са станали толкова претенциозни, с такива високи изисквания към жените...тук при нас в БГ е въпрос на престиж, ако си женен бизнесмен или жена ти е бременна, да си завъдиш и любовница, говоря малко обобщаващо, но е така- много неща тук бързо преминаха в границите на нормалното, допустимото и простимото в последно време....
Едно средностатистически нормално изглеждащо момиче от България като се озове в чужбина, е винаги смятано за красавица, ухажвано и носено на ръце...съжалявам, но не мога да избегна тези сравнения, защото 7 години съм живяла извън БГ....
С предните бременности доста време ми отне да вляза в предишната си форма и затова най-вече се чувствам малко подтисната относно килограмите сега....

# 448
  • София
Иве, не съм violetblue, но ето ги книжките:
http://www.chitanka.info/lib/author/Стефани+Майер

Не знам защо, но тази поредица не ме грабна, както и Хари Потър, иначе само фентъзи чета...  newsm78

Това за фолк каките ми хареса много! Напълно го подкрепям! Живяла съм доста в чужбина и такова чудо никъде няма.  ooooh!

# 449
Добър ден!
Чудесна тема сте захванали.И аз за моя мъж не се притеснявам.Въпреки нарастващите хормони,не мисля че е с някоя друга ако закъснее от работа.Вярно е че правим по-рядко секс и много внимателно,но до колкото знам много ми се кефи така като съм с коремче.Той ми го е казвал.Често го хващам да ме гледа сладко като се разсъбличам за сън или като си мажа коремчето.И все гледа ми пипне и цунка коремчето.Не знам в по-големите месеци как ще съм,но за сега че чувствам прекрасно.Все още ми е леко и не се чувствам хипопотамче  Laughing
Относно натоканите мацки-изобщо не ми пука.Като се сетя какво нося...не знам ,но преди сякаш имах повече мисли за това как изглеждам от сега.Никога не съм се чувствала по-секси от сега  Embarassed
За готините парцалки по магазините...вижте това вече е друг въпрос.Гледам като гладно циганче пред закусвалня.Особено новите вталени палтенца с големите копчета  Tired Face Харесах си едно беличко...
Като цяло се кефя на коремчето си  и си го показвам гордо.
Онзи ден на излизане от едно заведение се засякох с една наконтена мацка на вратата.Аз ще излизам ,тя ще влиза.И застанала на вратата и не мърда.Обаче и аз не се мръднах.Що ще и давам път.....Накрая тя отстъпи де.

puhinka къде го хвана този бронхит бе момиче?Оздравявай бързо!Пазете се мамчета!
Диди6 имаше един линк за разрешените билки по време на бременността,но се затри някъде.Маточината не се препоръчва.Аз в началото пиех Горски Чай в който имаше и маточина.Два пъти го пих и двата пъти ми стана лошо.На втория път разбрах че е от чая.И по точно от маточината в чая.Сега пия шипка,липа и лайка,като ги редувам - въпреки че имаше една тема  във форума за чайовете през бременността и момичетата обсъждаха че и лайката не била препоръчителна  newsm78 -потърси я!
Копнеж , pochti_bezobidna мисля ви с тези ви проблеми.Дръжте ни в течение.Дано всичко се размине.

Момичета да ви попитам нещо,че или затъпявам или политиката ни е такава.
Сега тези болнични в които сме някои преди 45-те дни ,се водят за общо заболяване ли?И колко би трябвало да получа от брутната си заплата.Защото за септември получих сякаш много малко пари.Като сметнах излизат точно 80% от нетната заплата това което съм получила,а не от брутната?Хич не ги разбирам тези нещо  ooooh!
И още нещо-15-те дни отпуск които получава таткото при изписването на бебето на каква сума се изчисляват?На 90% от работната заплата или на 100 % са си?
Рових ,рових но нищо не схващам.А в майчиното счетоводство се карат като попиташ...някои работи трябвало да се знаят от обща култура....пък аз не разбирам  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт