Отговори
# 510
Дудеславка, Hug Hug Hug.........

Копнеж.....дано се разбере истината.......Но нали Бебо е добре.....При мен някаква подобна ситуация се получи с първото дете......Имах разминаваме в термина с цял месец. Вярно и ехографите тогава не бяха кой знае какво - говорим за 1995-96г., но.....термина ми с него бе в границата от 26.1. - 24.2. И да ви кажа.....Тъй като ме изражда доктора, който едно време мен е израждал, знае за проблемите на майка ми( има 1 спонтанен аборт + 1 починало детенце 5 дни след раждането му) и просто не му се рискуваше - целта бе да родя живо и здраво бебе на всяка цена. Та....той хич не изчака. Чака 6 дни и на 7-я ден със ситеми родих №1 - та.....самия доктор тогава, когато се роди каза - Могло е да изчакаме още, не е преносен, напротив май подранихме........Тогава цикъла ми бе много объркан. Пих и хапчета, но май.....съм забременяла по-късно, и то доста по-късно - може и 3 седмици дори........Важно е Бебо да е добре и да се роди живо и здраво. Всичко друго се забравя и отминава като неприятен спомен.......

Ела, пиши по-често тук.....Ще ти помогне.......Бях предложила и скайпа си, може и там да се чуваме.....

Знаете ли.....не знам как ще ви прозвучи това, но ще ви разкажа нещо......

Явно скритото ми желание за 4-то дете винаги е говорило в мен, но когато най-добрата ми приятелка забременя, аз за да бъда в час се включих в темата за чакащите август месец.....Бременеех заедно с моята приятелка, защото знам от личен опит какво означава поддържаща душа да има до теб, да бременее с теб, да споделя радостите и тревогите ти, бях 9 месеца натрапница в чужда тема....Беше ми приятно. От там я знам Арвен.....Аз не бях бременна, но пишех в тема за бременни. И тогава научих за много неща за първи път - за ФМ, за ФК, за Даун и какво ли не още. Дивях се на 3Д ехографите, въобще споделях всички вълнения и притеснения на мамите. А и приятелката ми имаше доста проблемна бременност - беше и със заушка, после с бъбречна криза, после проблеми с Бебо като като се роди....въобще.....Та...аз пишех, интересувах се и после и предавах какво става в темата. С някои от майчетата там още ми е приятно като се видим из форума. А и аз имам някакви явни симпатии към августовските бебета - нали и моите №2 и №3 са родени точно август месец.

Обаче цялото това приятелство, което се зароди в темата, в един момент се пренесе в скайпа. направихме си конферентен разговор и около 10-ина момичета редовно пишехме там......Накрая - август като дойде - само някой да липсваше и веднага я слагахме в списъка на раждащите.......

Та точно това се опитах и сега да ви предложа на вас......Да си разменим скайповете и да си приказваме и разтушаваме в ежедневието, да споделяме тревоги и радости. Помага....Защото анистина само този, който върви в твоите обуща - само той знае къде ходиш и дали евентуално някъде няма препядствия за преодоляване....Та отново призовавам - отворена съм за един конферентен скайп-разговор. То вярно....Не винаги съм и лично аз на компютъра.......Но....от толкова момичета тук - над 150бр. сме - все ще има поне 2 мами да си приказват и да се успокояват.....Което въобще не е малко....В днешно време май повече стана нужно да има някой, който да те изслуша, а не някой, който да ти даде съвет......Ще направим ли конферентен скайп-разговор?

За женската суета - какво да ви говоря.....Аз съм сигурно най-несуетната жена, която им ана този свят. На суета се научих от дъщеря си. Винаги съм искала да имам синове.....Защото...ми е много странно да се занимавам с кукли, парцалки и пр. Винаги съм била фен на футбола - ние и по тази линия се запознахме с мъж ми, старото ми гадже пък бе рокер, въобще......нищо женско не ми е присъщо. Направо с лекота комуникирам със синовете си. Водя ги на футболни мачове - с мен са ходили повече по стадионите, отколкото с баща си, бременна пак съм била на футболни мачове, и то съм заклет фен от време оно, когато въобще не бе модерно момичета да се интересуват от футбол. Мъж ми ми е забранявал да гледам мачове по време на бременност, защото знае,че се вълнувам много и това да не навреди на бебето. След това обичам рок-музиката, въобще.......женското.......съм се питала къде е то в мен......

И...когато се роди дъщерята - бях много щастлива, защото мъж ми искаше щерка и то много. Беше много разочерован, когато научи,че първото ни дете е момче. Той до последно вярваше,че ще е момиче. И няма да забравя - големия син бе на 12 дена, той го държи и му говори - Е, не си момиче, но те обичам много! Истиска културна и лична революция преживях с щерката......Това са рокли, фръцкане, прически, полички, гримчета, въобще......пълна моя противоположност. Тя е толкова суетна, колкото аз не съм. Спокойно мога да кажа,че щерката ме научи да бъда жена. Не аз нея, а тя мен. Вярно...малко трудно си играя с куклите и все още, но...поне започнах да влизам вече в час с нея.......

Та.....с моя мъж никога не съм имала проблеми......Просто сме хем различни, хем пък се привличаме като полюсите на магнита.....Не можем един без друг. Разбираме се без думи, дава ми пълна свобода, никога не ме е ревнувал, писала съм - знам,че съм прекрасна в неговите очи. Никога не съм имала комплекси от това,че как ще изглеждам в леглото и дали го привличам там. Защото винаги съм знаела,че съм секси. Защото това,че си секси идва вътре от нас, а не от бельото или нещо друго...Бельо, обстановка, фигура - това може да допълни излъчването, но никога не е самото излъчване. Защото сексито идва от чара, който носим, подхода, който прилагаме към мъжете си........Е...аз съм го ревнувала него, но....май и лека-полека и от таз болест се оттървах........Не си мислете,че не съм мислила за развод.....Имахме един кошмарен период.....Слава на Бога - всичко мина и втора такава криза не сме имали. И това бе, когато бяхме само с 1 дете......Явно вече и бройката на децата има значение,че не ни остава време да мислим за глупости.

Жалко за мъжете, които се водят по външния вид. Защото той е временен......И защото за да живееш с една жена - трябва повече от външност. А и те - мъжете - да на са красавци? Да не би да са супер атлети в леглото? Хайде сега.....те си имат също куп кусури, ама си траят и си мълчат....И предпочитат да обсъждат жените...А и в един момент - когато се изгуби това, което е било в основата на връзката и връзката ще се разпадне. Ако основата е била пари - при финансова криза - хоп, и брака е вече развод. Ако основата е била красотата и суетата - при някакъв катаклизъм или след години, когато вече и мъжете, и жените започваме да се посбръчкваме тук-таме и да имаме бели коси - хоп пак ще се развеждаме ли, защото вече красота няма? Ако основата е била любов - просто.....и хиляди огъня не могат да потушат любовта.......ако има истинска любов....А тук ще цитирам любимия ми стих от Библията за любовта - Любовта дълго търпи и е милостива, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.  Любовта никога не отпада. Не е ли красиво?

Ох...да ви кажа.....като мине даден период е много лесно да се говори.......В момента за трите ми деца спокойно мога да кажа,че раждането им е била най-фасулската работа.....Трудното е след това....Ама щото раждането е минало.......И често с тях съм си копнеела да се върнат отново моментите на памперсите и кърменето.....Обаче...сега с №4 - копнея да съм го родила и това ми е само пред очите - раждането.......Писна ми от мене си......Наистина понякога се чувствам,че чакам първо дете...Дали някой ще ми повярва?

Стига съм досаждала......Написах ферман за няколко дни напред........

Извинявайте и благодаря,че ме изтърпяхте! Hug

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 11:06 от Мама Цоцоланка

# 511

Аз питах, благодаря.
С първото си бебе, което загубих, бременнех през 2000, а второто се роди Януари 2002, което означава, че съм бременеела с нея през 2001. Ехографът и в поликлиниката и този в Майчин дом, на които ме гледаха бяха под всякаква критика и нищо, ама нищичко не се различаваше на тях! Дори нямам снимки, защото самите апарати нямаха такава възможност за печат на изображение! И колкото и странно да е, но д-р Марков е с една до две год по-голям от мен на възраст. През 2000 аз бях 4-ти срещу 5-курс когато загубих бебето си, което ако смятам правилно, той още не си е бил взел АГ специализацията ....

"Обичам" когато се използват епитети и определения спрямо мене от хора, които нямат бегла представа за мен като човек и личност. "Обичам", когато си изкажа мнението след това девойки, които не желаят да пишат по-остри думи във форума, да ми изпращат лични съобщения с обиди и нападки. "Обичам", когато хора, които не чуват мнението ми, какво остава да го възприемат за мое, да започват да ми "скачат" и тук и на лични и да ме обиждат. Точно в тази тема има две-три потребителки, които само като им видя аватарите и никовете, директно подминавам написаното от тях! Ама може да пише къде има заровено имане, хич не ме вълнува. Щом те не могат да видят моята гледна точка, защо аз трябва да виждам тяхната? Човек се отнася с другите по начин, по който очаква и те да се държат с него! Щом знае само да обижда, да роптае, да налага, без да се "огледа", за мен с тези хора се отнасят по точно този начин и те просто не знаят друг! Очевидно това е поредната тема, където трябва да държим захаросан тон заради единици, за да не ги засегнем, а и ако може червен килим, светкавици и добре дошли на "Оскар"-ите .......

# 512
  • Mediterraneo
Душа, споко, бе! Не се вълнувай толкова! И аз си имам 2-3 фаворитки, чиито постове направо игнорирам. Да, тук в темата. Признавам си без бой, че публикациите на други 2-3 потребителки пък ми идват малко нагорнище и ги чета по диагонал. ама общо взето, от толкова потребителки в темата, все има с кого да си приказвам и кого да чета  Mr. Green

Цоц, аз много не си падам по скайпа напоследък. Заради естеството на работата ми, абонатите ми нарастнаха лавинообразно. Постоянно някой за нещо ме търси на скайп, включват ме в разни общи чатове, по всяко време на деня ми се звъни... От друга страна съм постоянно на линия, да не взема да изтърва нещо важно  Mr. Green И все пак, ако се направи общ разговор, ще се включа и аз.

# 513
Мамо Це,

от опит знам, че намеси ли се скайпа и темата замира за сметка на другото общуване, в което по-активни остават определен брой хора,но ако има желаещи, аз нямам нищо против и без това незнам дали ще имам време да съм редовна - надявам се и ще се постарая да ви опозная по-добре, защото ни предстоят много хубави мигове, които ще изживеем заедно  Hug така, че това си просто моето мнение  Peace

Момичета, я кажете като виждам ФМ обсъждате, кой според вас е по-добър за това изследване дето се прави между 28-ма и 32-ра седмица - Марков или Томова. И още нещо, вчера се опитах да си запиша час при Марков, обаче като отворих сайта на техния МЦ там имаше двама лекари Марков - ха сега де  Shocked Аз ли нещо бъркам, кой е точно тоя който е светилото  newsm78 Можете ли да помогнете?

# 514
  • Чехия
Привет разбойнички.  Heart Eyes

Ела, не виждам причина да не споделяш с нас каквото и да е...  Hug

violetblue, не си причинявай излишни разочарования. Остави праха за прахосмукачките, остави го във вчерашния ден.

Мамче, обожавам го този цитат, и още няколко но няма сега да ги визирам. Изобщо Библията е незаменима книга за моя свят.

Прекрасен ден, ви желая с една Усмихната дъга.

Дудеславка, дано не се обидиш, чудих се дали да го пиша... защо вече не приемеш, че този младеж не за теб. Колкото и да ти трудно кажи му адиос. Намери сили за това. Hug

Послепис: Вчера купих едно много сладко космонавтче за бебчето, сега е прано. Ще ви го снимам и с терличките и те са готови.

скайпа ми е blagoevi971 ...повечето време съм си у дома, е може и пред печката, че сега има много ябълки за печене с канела.  chef  НО няма начин да не ви отговоря. Прегръдки.

Последна редакция: пт, 23 окт 2009, 11:54 от ivalex

# 515
Копнеж, това обяснение , че си забременяла 22-25 Май ме уби. Не, че разбирам много и незнам какв цикъл си имала но положителен тест два дни след забременяването направо ми се струва невероятно. Аз имам първият положителен тест на 21 Май, оовото ми беше на 7 Май, засечено по всички възможни методи на съвременната медицина.  Според мен ако си имала по дълъг цикъл и късна ову. като гледам мойте седмици може би си около мен тоест 25-26 седмица. Незнам колко си висока, нито ти нито мъж ти, ама нащето върви една седмица напред аз съм 176 см, мъжо 196 см. - мисля че няма начин да бъде дребно. Така, че изобщо не се притеснявай и си гледай живота. Hug

Мама Цоци.....аз също съм за скайп... Simple Smile

Дудеславка,   ......... Hug Hug Hug , аз тоя.....такава ....... ще му.......

Да попитам, как сте с паметта аз смятам , че съвсем изтрещявам.....вчера забравих да си платя козметика, в магазина влязох за салфетки купих пет неща и излязох без салфетки....забравих да пусна пералнята....не е истина Embarassed

И да споделя , вчера за първи път влязох в БИОМАГ, купих сироп за 9.40 лева, сладки 10 броя за 6.80, един като чипс от ориз за 3.20 лева и един хляб за 3.80 лева.......много Био ми дойде цената Simple Smile

# 516
  • Чехия
Ооо... да точно така съм и аз. Twisted Evil

За паметта причината са нивата на окситоцина в майчиния организъм, няма страшно след раждането ще има още един по-силен тласък на забравяне и после ще се регулира.

Защо ще питате... защото ако не изръсваше огромно количество от него, жените силно щяха да помнят болката и цялото раждане, първите тежки дни на несигурност и после никога нямаше да искаме пак деца.

Природата е решила проблема.

# 517
Здравейте, момичета Simple Smile

Късметче, кога трябва да ти излязат резултатите? Стискам палци всичко да е наред и да не се налага да спазваш някаква по-специална диета. Забелязала съм по мен, че ако ми се забрани да ям дадено нещо, веднага ми се появява апетит за него. Дори да не съм му била особен фен преди.  Crazy  Да пишеш като ти излязат резултатите.  Praynig
Виола, Тарталета - едва ли ще го извадят по-рано. Докторът ми измести термина от 15.01.2010 на 17.02.2010. Така или иначе, не мога да направя нищо друго, освен да започна да се следя по-често и да се види как върви - наваксва ли, изостава ли, задържа ли сроковете...

Да ви кажа, момичета, спрях да го мисля вече.... Както вие казвате, а и аз съм съгласна с вас: важното е, че е живо и здраво. Да, аритметиката не ми се връзва много-много, но... в момента не мога да направя нищо, освен по-честото наблюдение. Не съм лекар, не мога да дам отговори защо така се е получило.

Дудеславке, от колко време сте заедно с твоя приятел? Във всяка връзка има кризи, именно тогава се вижда какъв човек седи до теб и дали може да разчиташ на него. За съжаление, по това което разказваш съдя, че този мъж не е доказал с нищо, че е достоен да бъде баща и да бъде мъжът до теб. Ок, шок, изненада.... Ама вече си на прага на 7ми месец. Крайно време е да се е окопитил. Помисли си много добре. Силно момиче си, не се давай на пут*вски изпълнения.
Стискам палци да стане сделката и да си осигуриш една финансова стабилност. Прегръщам те!  Hug

Гитадам, и на мен ми се налага да се возя в градския транспорт. Досега все са ми отстъпвали място, но аз гледам да го избягвам и да ходя пеша. По опашки  никой не се впечатлява, че съм бременна, но аз и не очаквам това от хората. А наглеци, които се пререждат ги има навсякъде и във всякакви ситуации.  Tired Често казано аз не съм от хората, които се разправят. Предпочитам един да ме пререди и да почакам още 2-3 минути, отколкото да се карам и да се ядосвам.

ВайълетHug

СДК13, аз съм 171, а таткото е 182. Не сме от най-ниските Wink
Баща ми е 186см, майка ми е 167см, а аз съм се родила една мъничка, мъничка. Съвсем доносена, но просто... както казва баща ми, страх ни беше да те пипнем, хем си 2ро дете. Така че, едва ли е определяща височината на родителите за това, какви размери ще се роди бебето.

Отивам да хапна нещо и ви оставям. Никой не ми каза дали си говори на корема Crossing Arms
прегръдки!

# 518
Вече се позаформи общ чат,ако искате пишете ми на лични скаиповете си и ще ви добавяме.... Simple Smile

# 519
  • София
Копнеж, за корема да ти кажа - аз си му говоря от 2 месеца вече. Даже като четох една книжка за бременни я четях на глас. Сега съм си взела и книжка с приказки и нея мисля да и чета. Тук вече сигурно всички ме отписахте за 4ти километър  Laughing Rolling Eyes Embarassed И баща и и говори, и приказки и е разказвал, на мен ми е много миличко  Heart Eyes Обичам си я от сега и и го показвам както мога... може да съм откачена, но за мен това е начинът  Hug Отдавна си и говориме по име, тъй като сме го решили, изобщо правим се на шутове отвсякъде  Grinning

# 520
Копнеж , галя си коремчето, говоря му. Като се размърда най-вече.Чак си го прегръщам HugАми голяма радост ми е. Толкова чакано, след неуспешни бременности си му говоря и радвам Grinning

А за градският транспорт и опашките има мисля тема във форума. На никой не му прави впечатление, гледам и аз да не си го слагам. Хората са страшно несъобразителни. И аз не се разправям - става въпрос за елементарно възпитание и култура.

С паметта - лоша работа. Не помня какво съм казала преди половин час. Мъжът ми само ме майтапи. Ама наистина съм разсеяна и много-много не помня.

Хубаво време е при нас, отивам на терасата да си оправям цветята.

# 521

Ела, не виждам причина да не споделяш с нас каквото и да е...  Hug

Не, аз няма повече да ви притеснява ,не и по тази тема за фолиева киселина,изследвания и т.н.При нас вече каквото е свършено,това е.
Аз чесно да ви кажа никога не съм харесвала отчетните теми преди да забременея. Влязох в нашата тема когато се създаде с идеята да помогна на момичетата, които са неинформирани (каквата бях аз с първата си бременност) и да им помогна с някакви насоки. Моето учудване наистина беше голямо ,че в нашата отчетна тема преобладават интелигентните и информирани жени. Видях ,че нямам смисъл да се натрапвам и аз след като всичко е казано и коментирано вече. Затова рядко пиша,тъй като нямам какво. Моите страхове са си мои. Вие сте бременни, няма защо да ви натоварвам допълнително.
Е,може и да съм допуснала и това да стане,но не съм го искала. Просто в последните 3 години съм такава. Нямам нищо общо с онова свито момиче, което бях преди.Сега съм по-самоуверена и доста нападателна, особено откакто забременях. Незнам дали не е защитна реакция,желание да си помогна сама (и на останалите) тъй като на мен не ми помогнаха когато имах нужда. Имах нужда от компетентно лекарско отношение и сляпо вярвах,че всичко ще мине по мед и масло щом някой лекар е поел нгажимент с мен.Сега не вярвам на никого. Понякога се страхувам дали не изгубих добрия човек в себе си, дали не наранявам хората които обичам,хората с които работя и приятелите които бяха до мен когато имах нужда от тяхната подкрепа.Но като се вгледам надълбоко и виждам цялата любов ,която изпитвам към сина си и малкото човече в мен си казвам,че нямам как да съм лош човек щом чуствам всичко това.А и желанието ми да помогна  понякога надделява над всичко останало.
Още с една идея влязох в тази тема,нещо което не съм споменавала досега в постовете си.Свързано е с момичетата ,които ще раждат във Варна.Искам да им кажа : " Не раждайте в окръжна болница-Варна.Там няма неонтологично отделение и ако детето ви има нужда от спешна медицинска помощ след раждането ,то бива транспортирано в АГ-болница.Тези няколко минути могат да костват живота му."
Ами това е.казах всичко,което ми се искаше да споделя днес със вас.Вярно,всеки има право да отмине моя пост ако е прекалено тежък за него и го натоварва. Може би аз съм правила така предишната си бременност,затова не знаех много важни неща,които щяха да ми спестят най-голямата мъка в живота ми.
Чао и целувки от мен  HugСъжалявам ако развалих доброто настроение в вчерашния и днешния ден.Обещам ,че от тук нататък ще мисля по-позитивно и ще имам само позитивни постове. Grinning

# 522
  • София
аз само да се включа в скайпващите и се връщам да ви чета.Моят е kristi_19817  Grinning

# 523
здрвейте момичета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Не съм влизала във фоума от два дни, и видях,е ELa ме е нарекла плоскоумна или нещо от сорта, хайде да не се обиждаме, искам да ти кажа мила, че просто в Матерната фолиевата киселина беше 0,4 мг и просто лекаря не сметна за нужно да ми изписва допълнително, ако не си забелязала написах, че съм приемала матерна от началото на бременността, между другото сега лекаря ми изписа  фолиева киселина, а Центрум матерна започнах да пия от 4 месец и съответно тогава престнах да пия фоиевата, неговите думи бяха, че е сигурен,че с няколко листа спанак бих си набавила повече фолиева киселина отколкото с хапчета, просто искам да ти кажа, че вярвам на лекаря си и щом той е сметнал,че в Матерната фолиевата е достатъчна, значи е така, но бъди така добра да не ме обиждаж,защото наистина се засегнах!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Вращам се да ви чета Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 524
 Laughing и аз да се разпиша за днес - моят скайп е vanche7

Общи условия

Активация на акаунт