Отговори
# 525
Ехо, аз пак да напомня, че попитах за Марков, на кои координати да го намеря точно?
Благодаря ви предварително  Hug

И още нещо момичета - не се карайте, бъдете по-толерантни  HugТепърва има да спорим за кърмене и некърмене, за захранване, за глутена и киселото мляко, за и против антибиотици, ако знаете тогава какво чудо ще стане, 70% от мамчетата ще се обидят и ще отпаднат и после на всички ще ни е мъчно, че сме се докарали до тук  Confused

Хайде - Make love not war  Peace

# 526
Здравейте и от мен.Имам въпрос към момичетата, които пият желязосъдържащи препарати, при вас наблюдава ли се повишаване на хемоглобина?Аз пих един месец тотема и днес ми правиха ПКК, хемоглобинът ми изобщо не е мръднал, миналият месец беше 112, сега е 113, иначе другите показатели са ок.Лекарката ми каза да пия лекарството още един месец, според вас има ли смисъл след като няма промяна в показателите.Мерси за отговорите. Hug

# 527
Привет на всички!  Hug

Аз всичките ви чета, на никого не пропускам поста.  Naughty

Вчера Слънцето навлезе в знака Скорпион и нали Скорионът е дълбок, страстен, ревнив и жилещ, та вижте какви постинги имаше вчера! Ама, хайде, нали и хормоните ни влияят, а и хора с различна съдба и характери има тука. Стремя се всичките да ви разбирам и да ви влизам в положението. Надявам се, че не съм станала досадна с астрологическите ми  разсъждения понякога, ама ето ви още едно: астрологията много добре помага да се разбере, че хората са си родени с различни характеристики и това е нормално: някои са по-романтични и нежни, други са по-силни и властни; едни са спокойни и внимателни, а други - темпераментни... Ами всичко е нормално. Важното е после как човек да се научи да си уравновесява характера съзнателно, да се стреми към усъвършенстване.   Peace

ela79, опитвам се да те разбирам в какво положение си. Не ти е лесно, но ти се справяш много добре! Твоята болка и опитността ти са полезни за другите, така че хубаво е да информираш останалите в рамките на необходимото. Единствено си мисля, че много трупаш навътре от всичкия стрес... Недей така, че ще вземеш да си навлечеш някоя болест. Когато човек психически се травмира, много подтиска емоциите си и ги складира навътре, те се трупат и след време водят до проблеми на физическо ниво.  По-добре да ги излееш навън, отколкото да ги задържаш. От друга страна, подкрепям те, че не ги споделяш всичките ти страхове и мисли със семейството - това е въпрос на морал, искаш да им запазиш спокойствието. Затова по-добре извикай силно някъде в гората, или просто си попей малко, дишай дълбоко и не мисли толкова за тези неща! Не се подтискай, а гледай по-широко на живота! Извини ме, ако думите ми звучат много съветнически, ама просто искам да си позитивна и да се чувстваш добре! Heart Eyes

Копнеж, и аз си говоря на бебето - вече стотици пъти е чувало името си, галя го чрез корема, изпращам му позитивни мисли от рода на "Животът е хубав! Много те обичаме! Ти си едно добро дете..." и т.п. Пускам му приятна музика, пея му песнички... Предавам му положителни мисли...  

За паметта причината са нивата на окситоцина в майчиния организъм, няма страшно след раждането ще има още един по-силен тласък на забравяне и после ще се регулира.
Защо ще питате... защото ако не изръсваше огромно количество от него, жените силно щяха да помнят болката и цялото раждане, първите тежки дни на несигурност и после никога нямаше да искаме пак деца.
Природата е решила проблема.
Иве, това е много интересно. Хареса ми.  Flutter
И ние имаме много ябълки в двора... Та и аз често правя печени ябълки с канела, много са вкусни.
Благодаря на Верето за усмихнатата дъга!

SDK31, в БИОМАГ цените наистина са прекалено скъпи. Ама пък имат хубави неща...  Thinking

Vanyivan, не съм ходила при Марков, но от Томова останах много доволна. Тя е призната за един от най-добрите специалисти по детска кардиология в България и като плюс на прегледа по ФМ при нея е, че тя ще погледне внимателно функциите на сърцето на бебето.

violetblue, Тарталета Hug

Цоци, хубави размисли за суетата! И добър цитат от Библията относно любовта!! Само не изпадай в депресия... Hug

ra4e, впечатли ме с твоя разказ за предишната ти бременност.  А Емо е много сладко дете. Харесва ми голямото му и добре оформено чело, трябва да е страшно интелигентен! И с тази чаровна усмивка и големите очи - наистина много хубаво дете е!

qoqoqo,  Hug

Katy,  дъщеря ти много хитроумна, умее да си отстоява своето и да побеждава!  Grinning

Усмихнат ден на всички!

# 528
Vanyivan
Ето ти тема "Томова или Марков":
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314867.0

ivalex
онзи ден попаднах на една рецепта с ябълки-направих я и ти я препоръчвам Peace Да издам -и Мама Цоцоланка я е харесала Wink :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435998.0

# 529
sugar_lady- имах нещо друго впредвид -и то е,че като родим ще можем да се убедим че всичко с бебето е наред(и така ще преборим този си страх).А иначе съм съгласнас теб и МТV-с раждането се почва Simple Smile,но такъв е живота.
 Мамо Це-и на мен този цитат от Библията ми харесва много.
 Копнеж-ами точно така не се тормози-ще следят бебето и лекарите ще преценят кога е най-удобното време да се роди. Аз също му говоря на моето бебе(така се умилявам като знам,че след раждането  целият ти живот става съвсем различен).И на мен ми е малко странно понякога като му говоря-ама малко-не съм му чела още книжки,но съм мислила по въпроса-ще трябва да намеря само книжка.
 Дудеславка-пожелавам ти да стане така,което е най-добро за теб и бебето(моето мнение е,че този човек не те заслужава-не вярвам и да се промени-пи аз преживях нещо подобно-макар и без бебе беше доста тежко-е преживява се).Сега мисли само за теб и бебето-това е най-важното.
 Моят скайп е viola7813 =Of 17.00 съм на линия.
 И аз нещо днес се притесних-кризата се отразява много в нашата фирма-и се притесняваме за работата(сега по-скоро за неговата.Имахме планове пролетта да теглим заем за жилище-и незнам как ще се оправим.Гледам сега да се съсредоточа в мислите за бебето.
 ivanex и аз се влошавам тези дни откъм забравяне-много съм разсеяна-преди малко вязох си в стаята-на работа да си взема картта(на вратите ни има карти при влизане и излизане),а забравих да взема едни фактури(заради които всъщност  трябваше да изляза),после си изпуснах картата-абе разсеяна и непохватна съм станала-а понякога как  от  дребни неща рева(направо не е истина-и съзнавам,че е глупаво,но не мога да спра)-ужас.Ама още малко ще се оправим.

# 530
  • София
gitadam хемоглобинът е резултат от натрупването на желязо, а не първоизточникът. Желязото се натрупва в така наречените железни депа. Ако твоите депа са били изчерпани, то сега се пълнят от желязосъдържащия препарат като това пълнене отнема от 1 до 3 месеца (прием на желязосъдържащ препарат всеки ден по схема) обикновено. Чак след като се запълнят депата ще започнеш да виждаш повишени стойности на хемоглобина. А в момент на бременност самото непадане на стойността понякога може да се приема за покачване (тъй като бебето си взима много желязо и депата не смогват толкова да си задържат). Надявам се да съм ти била полезна...
При мен от единия до другия месец хемоглобинът си беше 119, но ми бяха пуснали отделно изследване на желязо, което първият път беше малко под долната граница и можеше да доведе до тежка анемия с голямо падане на хемоглобина, но пих един месец желязосъдържащо и на контролното изследване вече желязото (не хемоглобинът подчертавам) беше вече малко над долна граница, т.е. ефект има, дори и в стойностите на хемоглобина да не го забелязваш. Сега ми казаха да продължавам да го пия, просто вече в малко по-малко количество и въпреки че ми коства киселини си го пия сравнително  Rolling Eyes редовно.

# 531
Благодаря на Ири за отговора  Hug.На мен от началото на бременността три пъти са ми били правени ПКК, но без изследване на желязото, първият път хемоглобинът ми беше 136, вторият път 112, а сега 113, както споменах по-горе.Между второто и днешното изследване мина почти месец през който съм пила въпросното лекарство по 1 ампула дневно.Лекарката каза, че следващият път ще ми пусне и желязо вече.Този хемоглобин ме притеснява най-вече, защото ще раждам със секцио и в резултат на това да не се получи кръвозагуба и анемия.

# 532
  • София
Ами изглежда, че за момента го задържаш, а ако още 2 месеца го пиеш със сигурност ще си набавиш достатъчно желязо, така че слушай лекарката,  пий го и по стойностите за момента не изглежда да имаш някакъв проблем  Hug

# 533
Моят скайп е: nerealna_sf ако на някой му е скучно да ме добави-аз няма да досаждам на никой Simple Smile

# 534
Гита, на мен последния път ми беше 108 хемоглобина, но лекарката ми не сметна, че е твърде нисък и не ми предписа препарат. И аз ще раждам секцио.
По принцип ниския хемоглобин е  следствие на анемия, а не обратното.

По темата с толерантността към бременните:
Аз днес давах кръв и урина и едно момиче много нахално ме предреди пред тоалетната. Просто се хвана за дръжката, точно като тръгнах да влизам. /пък аз си чаках, преди тя да се появи/
Аз естествено не си замълчах, а я попитах, с еднозначен тон дали много бърза, а тя- ей сега излизам  Shocked еййй повярвайте ми направо ме остави безмълвна, а на всичкото отгоре щях да се напишкам  Confused
А мъжа ми, ми вика - ти защо я питаш дали бърза, а аз какво да се сборичкам ли с нея кой да влезе  newsm78 Абе много се ядосах.
Онзи ден една жена в магазина ме предреди  Simple Smile
Не знам, много ми е странно! Не очаквам по- специално отношение. Даже ако не бях бременна, може би щях да се скарам, в тази ситуация, ама сега уж да си пестя негативните нерви, пък то `кво? Само си трупам вътре.  Вече няма да си мълча, почвам да си търся правата и това е. Crossing Arms

Хайде приятна вечер.
 newsm51

# 535
Sunrise, MTV - благодаря ви   bouquet

# 536
Привет дами!  Hug
За днес и съответно за тази седмица си свърших работата и съм се одала на форума и на новото l'europeo. Доволна съм от себе си, обичам да се чувствам така  Flutter
Първо да ви се оплача, продължавамда съм малко болна, като странното е, че през нощта и сутрин съм като парцал. По съвет на little rabit, взимам мед, лимон и орехи, капя си физиологичен разтвор с цитросепт, но ...  Tired През деня съм екстра, като изключим запушения ми от време на време нос. Направо незнам какво да правя. Яна също е настинала и се притеснявам, че така и детето няма да се оправи  Sad
Копнеж, аз много се впечатлих от твоята история  Shocked Но след като малката се развива нормално, това е най-важното Heart Eyes
За отстъпването на място, направо не ми се коментира. За сега са ми отстъпвали място в автобуса два пъти, а в магазина никога. Един единствен път едно момче ученик Shocked ми отстъпи място на опашката в магазина и то предния път като бях бременна. С това мога да се похваля. Пазаруваме всеки ден, защото Яна обича да кара кола Laughing, но най-често ни блъскат Close Вече не обръщам внимание и се старая да не забелязвам такива неща, за да не се натоварвам  Peace
Да ви попитам, кога се взимаше за последен път кръв и урина в 8 месец ли?

# 537
О и аз да се похваля на 19-този месец чаках през каата да си платая по здр. каса 2 лв. такса за изследвания-това на едната опашка.После качвам се до лабораторията  и сигурно 1012 човека имаше-влязоха 2-ма и като излязоха-1на баба,на която и беше дошъл редът ми вика  да вляза преди тях-това за пръв път ми се случва-приятно ме изненада.Иначе и аз не се радвам на по-специално отношение от околните-миналият път на изследванията пред лабораторията-една даже ме нападна.Видяха 1-но мимиче  по-бременно ит мен-и лаборантката я привика(после ми каза,че мен не ме е видяла.Търпеливо си изчаках права реда(бабите и дядовците бяха седнали и уж много зле а час и половина не спряха дабъбрят) и идва моя ред-само една баба е преди мен ама не става да влиза -и те викат по 2 души да става по-бързо и аз влизам
и онази като се засили в кабинета и вика  ти защо се предреждаш-ами  викам и кой те предрежка-от кушетката ли да те вдигна-ама че нахалница.
 Ама и аз гледам да не се разправям,че само се ядосвам-то на прост човек иди му наливай в главата Grinning

# 538
  • София
Да ви попитам, кога се взимаше за последен път кръв и урина в 8 месец ли?

В осми и в десети лунарен (по 4 седмици) месец се взима  Hug

# 539
Много съжалявам, но напълно ви изпуснах дирите, сигруно имам над 20 стр. за изчитане, а с времето не съм добре......
Гледам, че си разменяте скайповете, ще си дам моя, ако на някой му е скучно и му се чати и да ме уцели все пак Simple Smile. Пи принцип почти винаги ми е зареден, но не съм на компютъра постоянно и после си чета офлайн съобщенията и отговарям Simple Smile
Scype: stylejk
Иначе ние сме добре, здрави, децата слава Богу и те. Не съм ходила на консултация от юни месец и събирам смелост да отида да ми се понакарат, но след ФМ просто не виждам смисъл да ходя да ме мерят с шивашки метър и пр. формалности, които и сама си ги виждам.
Ще се опитам да попрочета пропуснатото
Весел и приятен ден ви пожелавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт