Отговори
# 555
Приятна закуска с руски пирожки и фреш от манго!

Рени, моето пъпче си е като преди. Доколкото знам не при всички бременни излиза навън.

Хубав уикенд на всички!

Hug

# 556
sunrise7 благодаря за закуската

# 557
  • Чехия
Добро утро момичета... Ние както винаги сме ранобудни, вече имаме една пералня изпрана, леглата готови, закуската е изядена, тенджерата ни вари грахова супа, а дечко успя да разбута вече два контейнера с играчки, и една кофа със щипки.

sunrise7, това са домашни кифлички нали?   chef
Лек ден.

# 558
Иве, не са домашни, намерих ги в гугъл, но понякога и аз правя пирожки със сирене и яйца. Мерси за чая!!

Рени, написах ти на лични как се качват снимки, ама дано да ме разбереш, че май малко объркано ти го написах...

# 559
  • Чехия
Ние вчера изкарахме много приятен ден, като се прибра мъжа ми от работа ни води на едни есенен базар, имаше какви ли не неща.

Беше хладно, но въпреки това много приятно, на края се сдобихме с торба всевъзможни бонбони с различни пълнежи. В къщи не се купува шоколад, нито разни сладки работи, та така че това си беше цяла изненада.

Веренцето ту опитваше от този, ту от онзи и после ние дояждахме нахапаните.  И така... днес се очертава поредния мъглив ден. Дано при вас има слънчице.
 Hug

# 560
Копнеж, ти като си беше последно на консултация при другия лекар, който ти води бременноста всичко наред ли беше?
Защото и на мен ми се случи подобно нещо, но се оказа, че ехографа е бил разбъзикан и ми изкара бебето сума седмици назад. Така че ако не ти представлява трудност ако те притеснява нещо отиди на друг ехограф, предполагам там всичко ще е нормално.
Моето го изкара с доста седмици назад, а то си е развито точно за 26-та седмица. Но аз не се и притесних почти, защото като е следено редовно и си знам че не може да е толкова малко, просто отидох да проверя пак при моя си доктор и всичко беше наред със седмиците.

# 561
renireni и моя пъп не е изкочил още или обърнал незнам как е по-правилно, аз дори нямам и ярко изразена черта на коема още, има някакви зачатъци, но много слаба още и тънка, иначе гърдите са ми са целите в пигметни петънца.......

леле какви вкусотии, лигите ми потекоха

момичета аз съм вече 15 кг отгоре в началото на 7-ми месец,  newsm78 какво ще кажете, май са множко, но много налитам на шоколад и на хляб  Sick

# 562
Забравих да пиша за говоренето на корема. Аз на моя си му говоря от началото на бременноста. По едно време бях поспряла, но напоследък редовно. Даже вчера като си вървях по улицата му говорех ама гледах да няма хора наоколо  Embarassed
За килограмите май повечето вървим заедно. Аз досега съм 13 отгоре. Тръгнах от 70.
Нещо ми става тия дни на хранопровода и се чудя дали това са киселините. Описание:
Все едно съм яла камъни, които ми са се спряли в хранопровода и ни напред ни назад и убиват ли убиват. Не ме пари, а направо си боли. Много е гадно. Предполагам са киселини, но ако някой е по-вещ да каже, че и майка се притесни от какво може да ми е това.
Започнах да чета една книга: http://www.book.store.bg/c/p-p/m-131/id-6568/kniga-za-majkata-hristo-mihov.html
Много съм доволна, поне от това, което пишеше за храненето и кърмата. Тук пише, че това дали ще имаме кърма зависи главно от нас. Напълно се отричат бибероните под каквато и да е форма /залъгалка или на шише/, и изобщо доста неща /кое е нормално и кое не при поведението на едно бебе и т.н./
Напоследък само ровя за колички и все не мога да харесам. Най-вероятно накрая ще си взема едно Плико П3 и да се мирясва положението. Днес гледах навън колко по-евтини са количките. Освен от майтойс и ларедут някой взимал ли е от други чужди сайтове нещо бебешко с наша дебитна карта? Ако да, моля за линкове да разглеждам Simple Smile

# 563
  • София
Здравейте, момичета !!!
Мерси за закуската и кафенцето  bouquet
Пъпа на мене ми изкочи в края на третия месец, вече си е като копче Crazy , а килограмите- сутринта се качих на кантара и вече съм +15 кг Thinking , ама като налитам на тестени, шоколадови и все едни такива вкусотии ....
Не си говоря на корема, не му пускам музика или от тия бебешките играчки, някак ми е странно това .....
Сега се отдавам на мързела ми, приятен ви следобяд Simple Smile

# 564
dandarelia аз също имам ужасни проблеми с хранопровода, боли ме, особено вечер, храната ми се връща в устата, ужасно е направо, оригвам се през 1 мин., на всичкото отгоре от 2-3 дена на моменти и получавам болки в слънчевия сплит, а и страшни газове ме мъчат вечер също, абе   ooooh!

относно говореното на бебчо в корема
- и на мене ми се вижда странно някакси и малко лигаво, опитвала съм да го правя, но някакси не мога и прекратявам веднага / това си е мое мнение / . Моята гинеколожка например всеки път ми казва да го правя, защото така се раждали по-спокойни деца и връзката между майка и дете занапред била по-силна, е да де,  ама.....Браво на мамите, които го правят, това е много хубаво нещо..........

охххх аз каква количка си харесах в Чико, обаче не е чико, а някаква друга марка - само 1983 лева, к во му плащаш  Mr. Green , цикламено и тъмносиньо в комбинация, уникална, е може ли да е толкова скъпа......гледах я и въздишах и накрая си тръгнах.... Confused

# 565
Привет мами в този слънчев ден  sun Изпращам слъчице на всички, които си нямат! Сигурно е над 20 градуса !
Само дето Дамяна е болна и не може да излезем, не за друго ами ще трябва да я влача след мен, а нямам сили. Мразя когато се разболее, направо и аз се поболявам, не ми е до баналните болести които кара като всяко дете, ами тя просто спира да яде и става оле мале, крива, отпаднала, такава кисела красатавица, че ми  къса нервите отвсякъде, спуквам се от готвене и угаждане, а тя все не иска и си е капризна много де. На моменти вече се чудя как ще се оправям с две малки деца наистина, често е много разбрана, но като дойде такъв момент тя не признава никого и нищо, нали  е дете все пак. Спомням си като бременеех с нея естествено си мързелувах и се глезех повечко, а сега бременеенето е между другото, само Бог да с нас  Praynig Нооо съм едно напред и много си я обичам, но грижите понякога ме изтощават до дупка. Винаги има едно но......
За пъпа не мен предния път не ми изпъкна, а някакси се изравни, въпреки огромния ми корем, все едно носех близнаци, имаше 4 кила и кусур вътре, за сега ми е поизпъкнал наполовина, в горната половина. А бе мами много ми се вдигна корема напоследък, висок ми е и тава си е, убеждавам се че всяка бременнсот е различна, то и аз съм ниска и ставам цялата корем, но сега ми е определено висок. Линия негра ми е едва забележима, а с Дамяна ми беше доста ясна, викам си, че от рязането (секциото)  нещо сега не може да се образува добре или бебето ще по-русоляво  perko Е съгласете се че това само един бременен мозък може да роди!,
И моя Hb беше 111, но лекарката прецени, че е добре за бременна и не ми изписа хапове. А за витамини мисля, че особено последното тримесечие не може да си набавим от харанта, освен ако не ставаме от масата, колкото и да ядем, бебето иска много сега. Аз вземам Хип сиропа. А килограмите са ми около +11 докъм 6.10. Този месец ще е цяло чудо ако са само 2, но сигурно ще са пак 4  bowuu
Весел уикенд и хубаво време ви желаем   bouquet

# 566
здравейте момичета, при нас също е слънчево и много приятно, акам мъжете ми да се приберат от тренировка и излизаме на разходка, че не знам докога ще е това хубаво време Simple Smile Simple Smile Simple Smile
sugar_lady дано скоро се оправи детенце, че  наистина е много изтощително в този период , притеснението и грижите около друго малко човече
Мойто пъпче не е излязло, нито с предната бременност с Дани беше, а относно линия нямам, за килограмите съм вече 12 отгоре, направиха ми забележка, осъзнавам, че е за мое добро, най-вече, за да не се получи прееклампсия, да пази Господ Praynig Praynig Praynig
Да ви кажа днес си поръчах един уред за почистване на прах от Телестар, дето го рекламират, че привличал праха, а не го разпръсквал, дано да е удачен, защото честно казано много прашлясва у дома, хем с Пронто почиствам и пак е същото, надявам се поне да е по удобен, за да не се навеждам, че ми е трудничко, и още нещо да попитам свързано с домакинство, палмата ми е хванала въшки, кажете с какво да я пръскам
Копнежче и аз днес смятам да намина през Аутлета на Зара,за да видя какво има, че имам нужда от някаква туника, онзи ден си взех едно боди на Престиж, много е еластично и приятно, за да мога да го нося евентуално с туника с къс ръкав Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 567
Здравейте момичета.
Благодаря за слънчицето, тук си нямаме, добре поне, че още е топличко.
На мен не ми изскочи пъпчето, но ми се разшири и стана по-дълбоко, не знам това нормално ли е.
За килограмите вече съм +12( с 2 до сега за този месец). На миналата консултация ми казаха, че ми се разрешават най-много до 15 за цялата бременност, че си е за мене - ще ми тежат, а и много ми отичат краката вече, но аз ще съм доволна да не са повече от 20, като гледам как вървя. А почти не съм си променила начина от преди бременноста, само тестенички работи ми се хапват малко в повече, но гледам да не прекалявам.
Приятен уикенд на всички.

# 568
Здравейте  Hug
Гледам пак сте се карали, значи не съм объркала темичката  Joy
Танчелина, според мен след като си имала вече едно нормално раждане, няма смисъл да си мислиш, че няма да се справиш с второ такова - имам предвид главно факта, че в почти всички случи второто раждане е много по-лесно и бързо от първото... поне статистически погледнато. А и майка ми мен казва, че ме е родила като едното нищо (второ дете съм) за разлика от сестра ми...
Накрая да не се окаже, че ще си си причинила едно болезнено нормално раждане, после операция с второ и евентуално тежко възстановяване след нея, та да се прецакаш отвсякъде  Hug Също така имай предвид, че в цивилизования свят законът забранява секциото без медицински показания, помисли че явно има защо да е така. Само си казвам мнението, някой да не се обиди сега  Peace
Ивалекс, последните страници като ти четох постовете, половината все едно аз ги бях писала  Hug Особено що се отнася до фикс-идеята жените в БГ да се стремят във външния си вид да се приближават до разгологъзените фолк-диви  Mr. Green
Да кажа и аз 2 думи по въпроса - колкото и прекрасно да изглежда една жена, това винаги е относително понятие и винаги може да има по-прекрасно изглеждащи от нея. Проблемът не е в това как изглежда, проблемът е ако смята, че външният и вид е основното и достойнство. Един мъж, който чака дете от една жена, би следвало да се е впечатлил от доста по-голям комплект нейни качества и да е преглътнал доста кофти черти в характера и. Това важи и в обратната посока, разбира се (от жената към мъжа). Аз лично имам много ласкателно мнение за самата себе си, чувствам се добре в кожата си - чувствах се добре и като бях с манекенски мерки (с каквито по принцип съм била цял живот без да влагам усилия) и сега - като съм налята и с прекрасно коремче - толкова си го обичам коремчето, че не мога да си представя как мъжът ми няма да го оцени  Heart Eyes
Колкото до заглеждане по други мацки - направо ми е смешно - то ако ще се заглежда, ще се заглежда винаги, ако не е сигурен защо е с мен. Мога да кажа, че се чувствам голяма щастливка, много обичана и спокойна и съм сигурна, че до голяма степен неговата любов към мен се дължи също така на моята към него, както и на моята към самата себе си.
Дудеславка, определено и аз съм на мнение, че с този човек нещата така или иначе не отиват на добре. Аз на твое място не бих го чакала следващата седмица и щях да му го кажа - това е единственият начин да разбереш дали наистина държи на теб или не... Пожелавам ти спокойствие и хората около теб да ти дават обич и разбиране, ние тук също ще се стараем  Hug
Копнеж, стискам палци бебка да се развива все така добре, без значение какви са и мерките  Praynig
За килограмите - засега съм качила общо 7 от началото, миналия месец се бях стреснала, че изведнъж качих 4, но този - само 2, не че много съм се изпопритеснявала де, ама сега изглежда съм влязла в релси  Party Важното ми е малчо да расте, а той расте с бързи темпове и ако продължава така да върви напред, може и козирогче да излезе вместо водолейче - ще трябва да се справям с две рогати животинки вкъщи  ooooh!  Joy

# 569
  • Варна
Привет  Simple Smile Днес ме изписаха от болницата, определено се чувствам по-добре. Нямам болки вече. Много съм доволна от отношението на всички в болницата, въобще не усетих че съм в такава. Изписаха ми освен Магнерич да пия и Гинипрал (слава Богу не ми става зле от него) и дано от тук нататък всичко бъде наред. Лежах на етажа, където е родилното отделение и чувах как  от време на време проплакват за първи бът бебчетата и как съобщават на таткото хубавата новина Simple Smile Беше много мило. Ако пак получа болки, ще бягам отново в болницата. Моето бебче много се върти, онзи ден беше с главично предлежание, на другия ден-седалищно. Но има още доста време и се надявам да се завърти както трябва, за да не ме режат. Аз ще трябва повече да лежа и ще се включвам рядко, освен ако мъжът ми не пожелае да ми направи подарък лаптоп  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт