Мамолози - гр. София

• 1 752 020
  • 6 290
  •   2
Отговори
# 1 980
  • София
Днес ходих на профилактичен преглед на млечна жлеза в онкология при д-р Гергов. Откри ми киста в лява гърда - 4 мм. Попитах какво се прави от тук нанатък ( понеже не съм запозната, за първи ми беше този преглед  Embarassed), трябва ли да пия хапчета, да мажа с нещо. Обясни ми, че кистата е мехурче плно с течност, нищо няма да пия и да мажа. Контролен преглед след 6 месеца за да се види дали расте. Тепърва ще търся информация в интернет за тези кисти. Според Вас, трябва ли да се притеснявам, да потърся ли второ мнение?

# 1 981
Моите кисти не са по-големи от 2 мм, едната са ми я пунктирали 2 пъти+ цитология, за сега ги наблюдават. Не зная при по-големи как се процедира.

# 1 982
И аз се интересувам за д-р Полихронов,ако някой има актуална информация за прегледа в частния кабинет на "Цар Асен"-16-колко струва прегледа,работно време,събота дали преглежда,тел.за записване на час,как протича прегледа,предразполага ли?

До сега ходих на профилактични прегледи при д-р Перчева,най-вече ме устройваше,че преглеждаше и в събота,а и бях доволна като цяло но последните един-два пъти нещо неостанах особено доволна и мисля сега да се прегледам при д-р Полихронов.
[/quote
Здравей те, телефона на частния кабинет е 0876477616 със сестрата ще си оговорите час за посещение.
прегледа струва - 30 лв,, ако се налага ехограф - мисля , че също е 30 лв. Не работи събота.
Много мил и приятен лекар и човек. обяснява всичко. Няма да навлизам в подробности за моя случай
но вече 5 години ходя принего и съм му благодарна, че съм жива.

# 1 983
  • София
Моите кисти не са по-големи от 2 мм, едната са ми я пунктирали 2 пъти+ цитология, за сега ги наблюдават. Не зная при по-големи как се процедира.
Благодаря за отговора. Ще потърся още информация и ще реша какво да правя, но клоня към преглед за второ мнение.

# 1 984
Моите кисти са от 3 см нагоре...и пак нищо не им се прави. Наблюдават се и ако някоя се възпали се прави тънкоиглена аспирация. Изтеглената течност се изследва. Това е.

# 1 985
Да се коригирам, че съм написала 2 мм вместо 2 см. Пунктираха ги когато бяха възпалени.

# 1 986
  • с/у ОколоМръсТното
Уф, и мен пак започна да ме боли от време на време, все едно нагорещена игла ме пробожда.  Sick

нека да цитирам така добре хваления д-р Полихронов:
"Но това е песен за ушите ми... да чуя, че жена я болят гърдите..."

И това не е "моят" д-р.

# 1 987
Ха-ха, сигурно е искал да каже, че болките обикновено са от хормонални причини, а това е най-безобидният вариант сред всички възможни проблеми с гърдите.

А по отношение на кистите и аз знам същото - дори да са по-големички, само се следят, не се бърза да се оперират, камо ли пък да се прави биопсия. Все пак опитният специалист ще може дори само на ехограф да различи дали става въпрос за киста - течността изглежда различно от плътното образувание.

# 1 988
Шоки, при биопсия на киста от къде се взема материал? На мен ми издърпаха течност и я гледаха цитолог, това биопсия ли е?
Една от моите кисти ми дава големи ядове като се възпали, гърдата ми става на буца, и боли..... Sick

# 1 989
Здравете, трябва да си запиша час за мамолог заради киста, чудя се между Василев, Николай Марков или МЦ Надежда. Моля ви за отзиви.

# 1 990
Това е пункция на течността, не е биопсия. Но и с това не трябва да се прибързва, ако няма наистина основания да се подозира нещо по-опасно...

# 1 991
Здравете, трябва да си запиша час за мамолог заради киста, чудя се между Василев, Николай Марков или МЦ Надежда. Моля ви за отзиви.
Аз ти препоръчвам Василев или който и да е друг от лекарите от Мамологията в 1ва АГ болница Св. София - http://www.1agb.com/contacts.html http://www.1agb.com/vtoraginekologia.html приемат и с направления, а платения преглед е 30лв.
На мен те буквално ми удължиха живота след грешната (и скъпа) диагноза на Перчева... Добре, че не й повярвах!

# 1 992
Lemy, една от моите кисти се възпали. Направиха пункция и болката и всичко отмина. Твоята киста често ли се възпалява ? Може би трябва да направиш консултация да се отстрани оперативно. Впрочем, за да не съм извън темата, да кажа, че пункцията я направи д-р Василев.  Всичко стана за минута-две.

# 1 993
2 пъти за 4 години някъде, след пункцията и малко антибиотик се успокоява. Със кой да направя консултация?

# 1 994
С мамолога, който Ви наблюдава или с гръден хирург.

Общи условия

Активация на акаунт