Мамолози - гр. София

• 1 752 168
  • 6 290
  •   3
Отговори
# 5 385
В тази връзка, ако образуванието е доброкачествено може ли да си го държиш? Има ли потенциал да стане злокачествено?
Да, може - в това е смисълът на диференциалната диагноза между бенингени и малигнени образувания. Златният стандарт е да се следи редовно за нарастване и други обезпокоителни знаци. Тъй като доброкачествените образувания като правило са капсулирани, не метастазират и не нарастват бързо, могат да си седят и с години. За повечето видове от тях израждане в злокачествени е изключително рядко. Вероятно дори статистически е по-голям шансът да се появи тумор на друго място (не съм сигурна в числата).

Аз имам фиброаденоми и в двете гърди от 10 години някъде и не ги махам, само ходя на профилактични прегледи. Избрала съм да се следя при лекари, за които това е ОК, щото има паникьори, които веднага те пращат под ножа.
Както имам и много други образувания по най-различни органи, като всички хора на моята възраст, провеждащи профилактика с образна диагностика. Дето казваше един лекар - "няма здрави хора, има недостатъчно изследвани".

# 5 386
Еми Параход от толкоз приказки не по темата д-р Стоименов само успя да ме убеди, че се бори за нови 115лв. от мен след 4 месеца, а може би и от комисионна от ЯМР.

# 5 387
Ами не му прави тоя кеф, нали сте се разбрали с Младенов?

Аз се изненадвам, че така се е увълчил, де, миналото десетилетие беше много любезен и един от предпочитаните мамолози във форума (работеше в 1-ва градска тогава), макар че компетентността пак беше спорна.

# 5 388
Здравейте, момичета! Приятелка е забелязала, че едната й гърда е по-голяма от другата. Записала е час за тази седмица при д-р Нина Дилова, като последният й преглед пак е при нея преди точно една година. Тогава имаше болка в гърдите, пи разни хормонални над 6 месеца. Уж болката идвала от яйчниците. Каза, че няма зачервяване, болка сега. Имате ли отзиви за този лекар? В търсачката попаднах на 1-2 положителни мнения, но се чудя дали може да е пропуснала нещо преди година. Иска ми се да я види някой от по-често споменаваните в темата лекари, но ще е трудно с часовете. При д-р Василев в Тина Киркова беше без час нали? Дали да не пробваме за час при д-р Монева? Какво ще ме посъветвате? Може би ще е най-добре да изчакаме до четвъртък? Макар че, ако й каже, че всичко е наред, тя най-вероятно няма да потърси второ мнение, а според мен е задължително. Много ли съм параноична? Има фамилна обремененост по линия и на двамата родители...

# 5 389
Принципно и в Тина Киркова др.Василев работи с часове, но прави и прегледи и с изчакване на момента (предполагам след предварителна уговорка)
 Нямам впечатления от лекарската, за която питате, но друго ми направи впечатление.  При фамилна обремененост и то по две линии не следва ли прегледите да са по-често от веднъж годишно?

# 5 390
Права сте... Но е с малко дете на няма и две години и ако съдя по себе си, личните нужди отиват на заден план. Макар че точно тогава трябва да сме още по-отговорни към здравето си... Ще изчакам да мине прегледа в четвъртък и ще я накарам да запише час за второ мнение. Не съм следила темата отдавна, ако може да препоръчате добър специалист, за който може да се запише час онлайн, ще бъда благодарна.

# 5 391
Виждам, че сте загрижена за приятелка си. Ако имате възможност окажете й помощ като поемете детенцето докато се прегледа (ако няма как друг да се ангажира)Знам колко сложно е с децата ( при мен са две), но както казахте именно те са моя огромен стимул да съм грижовна към здравето си.

През супердок вижте за Иво Гергов. Особено е, но според мн хора е доста добър.
 Иначе Василев, др.Йорданов от сити клиник за тези се сещам на прима виста. Успех и дано всичко е наред ♡

# 5 392
Имам някакъв спомен, че тук бяха споменавали за Василев, ако му се звънне и обясни ситуацията, взимал човека и без час.
Също може да отиде в онкологията, и да си плати за ехография, поне аз съм получавала адекватен преглед и отношение там. И тук бяха споменавали този вариант.
В какъв смисъл е по-голяма от другата - има ли някаква буца, зачервена кожа, набръчкана?

# 5 393
Също така може да отиде без предварително запазен час в онкологията в Дървеница, на 4 етаж е клиниката по образна диагностика, на 3 етаж мисля, че им е касата - да попита на място, за да се ориентира.
Там си предплаща на касата ехограф на гърди и с касовата бележка отива и се нарежда пред ехографския кабинет.
Ще я прегледат веднага по реда на идване - след обяд са по-малко хората.
Всички доктори са много добри там, ако има нещо съмнително на ехографа може да препоръчат ЯМР или мамография.
Това й е първата и най-важна стъпка, която трябва максимално бързо да предприеме . След това може да потърси евентуално някой от споменаванитие хирурзи в Тина Киркова за евентуална операция, но и при тях прегледа протича първо ехо и после мамография, ако се усъмнят.
Метода с опипването може тотално да се пропусне при добре проведени образни изследвания.

# 5 394
  • София
Д-р Дилова е много добър диагностик, с рак и на двете гърди съм, вторият път заради съмнения дори след ЯМР дали е злокачествено /Сити клиник, доц. Йорданов/ ме изпратиха именно при нея и тя потвърди. Доколокото си спомням е специализирала/работила в Италия и ми беше специално препоръчана от много добър хирург. По-голяма гърда не е нещо необикновено, често едната гърда е по-голяма от другата, ако само в това е проблема - реално няма такъв. Какво значи обремененост - има рак на гърдата и в двата рода ли?

# 5 395
И аз съм с добри отзиви от Дилова, отделя време на пациента и добре обяснява. За второ мнение винаги може да се отиде в онкологията, специалистите на образната диагностика са добри.

# 5 396
Благодаря, момичета! Няма някакви външи белези засега, само едната гърда била по-голяма от другата. Знае, че е нормално, но при нея явно при нея сега разликата е по-видима спрямо преди. Не искам да коментирам пак темата с нея, освен ако тя не каже нещо пак. Ще изчакаме да мине прегледа. Благодаря ви много за отзивите за д-р Дилова и че се включихте по въпроса ми, момичета Hug

# 5 397
Понеже стана дума за д-р Стоименов от Надежда - и аз няколко години се следях при него, но със всеки следващ път ставаше все по - нетърпим. Особено последния път сигурно над час ме държа в кабинета си, изобщо не поглежда екрана на ехографа, а държи едни речи - политики, Здравна каса, проблеми на съсловието...беше някакъв ужас. Направо по едно време ми идеше да избягам. Беше като полудял. И предните пъти все така се отплесва да говори, но такова чудо чак не било. И се ядосва, прескача от тема в тема, ту започва да ме хока, че като пациент не съм  била наясно с нещо си. Да не говорим, че ме накара пак да ми направят мамография, при положение, че предната година съм си правила и новия му начин да печели пари - изследване за костна плътност. Така ме беше яд, че изобщо се съгласих, но имах болки и бях притеснена. И след този случай, реших, че повече няма да стъпя там. Може преди време да е бил добър специалист, но нищо не е останало от това. След това отидох на втори преглед, защото изобщо не бях сигурна дали от толкова политиканстване му остана време да погледне екрана. Изобщо не го препоръчвам!

# 5 398
Много доктори съвсем се самозабравиха.

# 5 399
Здравейте,
Вчера за пръв път звънях в частния кабинет на д-р Василев. Предполагам, че тъй като беше малко преди 17 ч., се включи VR, който каза, че за запазване на часове за края на месеца, да се обаждаме на 10.01 между 14 и 16ч. Викам си "Ееей страшен късмет, то утре е 10-ти". Да, ама не. Телефонът дава заето постоянно, ама онова заето, което си те изхвърля направо, а не като се говори.
Въпросът ми е, това практика ли е и има ли реален начин за записване на час в частния кабинет или имам по-голям шанс в Тина Киркова или Вита?

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 14:57 от ev4etop

Общи условия

Активация на акаунт