Мамолози - гр. София

• 1 752 202
  • 6 290
  •   1
Отговори
# 5 400
Така беше на 12ти септември. Беше първи работен ден след дълга лятна пауза.  На другия ден успях да запиша час след няколко позвънявания. Бъдете упорита просто Simple Smile

# 5 401
Така беше на 12ти септември. Беше първи работен ден след дълга лятна пауза.  На другия ден успях да запиша час след няколко позвънявания. Бъдете упорита просто Simple Smile
Ново 20. VR-ът си изпя, каквото имаше и затвори... озадачена съм вече, наистина. Ще продължа да звъня!

# 5 402
Момичета, има ли значение къде ще се прави ЯМР? Тук (Неоклиник) например дали става, че гледам, че има часове и за събота?
https://superdoc.bg/lekar/yadreno-magniten-rezonans-neoklinik

В Софиямед има за след седмица...

Иначе препоръката е за МЦ Спектър.

# 5 403
Момичета, има ли значение къде ще се прави ЯМР? Тук (Неоклиник) например дали става, че гледам, че има часове и за събота?

Спектър е най-добре, вижте дали нямат часове за събота и там. За разчитане препоръчвам силно д-р Пенев. Неоклиник ползвах скоро за скенер, но през седмицата, добри са, след един час ми дадоха разчитането. Софиямед не ги препоръчвам по ред причини, освен че лично на мен са ми много неудобни като локация.

# 5 404
Милитана, благодаря! Значи Софиямед отпада. А д-р Пенев работи в Спектър ли? И може да бъде потърсен за разчитане?

# 5 405
Милитана, благодаря! Значи Софиямед отпада. А д-р Пенев работи в Спектър ли? И може да бъде потърсен за разчитане?
Трябва да се пита кога е на работа, последно видях, че още работи там. Той е някакъв факир просто. Преди работеше в Токуда на Образна диагностика и невроложката ми от там винаги го търси за консултация. Щом е на работа, той ще прави разчитането, може и да помолите специално за него.
https://spectarbg.com/team/
Ето, от сайта се вижда, че още работи в Спектър - д-р Бранимир Пенев.

# 5 406
Благодаря ти отново, Милитана! Приятелката ми трябва да направи ЯМР. Почти нямам друга информация. Лекарката казала май, че има лимфом и трябвало да направи ЯМР, за да се изключи, но 80% всичко било наред. Мнението на Олив за лекарката ми дава надежда, че всичко е наред, щом така е казала. Стиснете едни палци.

# 5 407
Това с лимфома или не го е разбрала добре, или не ви го е предала добре, но лимфом се доказва/изключва само и единствено с биопсия.
Процедурата е следната:
След образно изследване - ехография най-често в зоните които се виждат с ехограф - това са под мишниците, около шията и в зоната на бикини линията, а за ЛВ които са разположени по-дълбоко се прави ЯМР или скенер.
Ако размера или структурата на ЛВ на образните изследвания е извън нормата се прави биопсия. С операция се взема цял лимфен възел и се изследва. Ако се докаже лимфом се прави ПЕТ скенер, за да се види къде има други активни.

Изказването за вероятност 80% също не ми харесва. Нека направи задължително ЯМР на гърдите и пишете после пак.

# 5 408
Благодаря ти отново, Милитана! Приятелката ми трябва да направи ЯМР. Почти нямам друга информация. Лекарката казала май, че има лимфом и трябвало да направи ЯМР, за да се изключи, но 80% всичко било наред. Мнението на Олив за лекарката ми дава надежда, че всичко е наред, щом така е казала. Стиснете едни палци.
Стискам палци и изпращам позитивна енергия! Всичко ще е наред!

# 5 409
Благодаря, момичета!

Танита, точно така ми го е написала "лимфон". Възможно е и да не е разбрала правилно. Даже след поста си мисля, че най-вероятно не е разбрала добре. Ще пиша като мине ЯМР.

# 5 410
Лимфомът е злокачествено заболяване на лимфната система и много рядко се появява в гърдите. Обикновено тръгва от шията. Кой слага диагноза просто така? Да не би да е имала предвид липом?

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 16:13 от BettyBoop

# 5 411

Спектър е най-добре, вижте дали нямат часове за събота и там. За разчитане препоръчвам силно д-р Пенев. Неоклиник ползвах скоро за скенер, но през седмицата, добри са, след един час ми дадоха разчитането. Софиямед не ги препоръчвам по ред причини, освен че лично на мен са ми много неудобни като локация.

И аз съм против печелбари те на София мед
Правих ЯМР в Неоклиник
Разчитане за второ мнение в Спектър д-р Гецов. И а ли някой мнение за него?

П. П Лимфом не се ли вижда на ехограф. Колко е голям лимфни възел. Не съм сигурна да не обуркам някой с мнението.

# 5 412
Не знам дали е удачно да задам въпросът си тук , но ще опитам . Ако не е правилното място ме насочете . Днес от едната гърда , докато бях в банята и я преглеждах изтече капка секрет , наподобяващ коластрата . В ПМС съм , гърдите ми са изключително болезнени . Звъннах в клиниката , в която ходя на образна диагностика и часът , който ми дадоха е за 2.02. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем ? Прочетох , че най - вероятно и висок пролактин , но изключително много се притеснявам . Следя кисти на въпросната гърда и предполагам се досещате в каква дупка съм изпаднала в момента.

# 5 413
Не знам дали е удачно да задам въпросът си тук , но ще опитам . Ако не е правилното място ме насочете . Днес от едната гърда , докато бях в банята и я преглеждах изтече капка секрет , наподобяващ коластрата . В ПМС съм , гърдите ми са изключително болезнени . Звъннах в клиниката , в която ходя на образна диагностика и часът , който ми дадоха е за 2.02. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем ? Прочетох , че най - вероятно и висок пролактин , но изключително много се притеснявам . Следя кисти на въпросната гърда и предполагам се досещате в каква дупка съм изпаднала в момента.
Възможно ли е да сте бременна? Ако сте минали през бременност, кърмене тялото има памет и съм чувала, че е възможно още след зачеването гърдите да секретират.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 17:12 от BettyBoop

# 5 414
Възможно ли е да сте бременна? Ако сте минали през бременност, кърмене тялото има памет и съм чувала, че е възможно още след зачеването гърдите да секретират.

Минимален е шанса , да не кажа нищожен .

Общи условия

Активация на акаунт