Мамолози - гр. София

• 1 752 232
  • 6 290
  •   2
Отговори
# 5 415
  • София
Секрет от гърдите, особено белезникав/жълтеникав не е още повод за притеснение, успокой се и иди на 02.02., тъкмо ще са се успокоили гърдите след цикъла. Имала съм преди години повишен пролактин и секрет от гърдите, даже в по-смущаващи цветове, нищо нямаше.

# 5 416
Секрет от гърдите, особено белезникав/жълтеникав не е още повод за притеснение, успокой се и иди на 02.02., тъкмо ще са се успокоили гърдите след цикъла. Имала съм преди години повишен пролактин и секрет от гърдите, даже в по-смущаващи цветове, нищо нямаше.

Така и мисля да направя и да не навлизам в излишни филми . Просто бях под стрес последните два месеца и се успокоявам , че е много вероятно и да е на хормонална и стресова основа , тъй като този месец и адски много пъпки имах по лицето , което никога не е било чак така преди цикъл .

# 5 417
Отне ми повече от два месеца да се включа в графика на д-р Йорданов, но до преглед така и не се стигна.
Изцяло платен прием (не че това би трябвало да има значение).
Отдели ми 45 секунди в коридора, за да ми връчи (с голяма доза раздразнение и нетърпение) резултатите от 3Д скенера.
Явно констатираният от друг лекар преди него "проблем" не е достатъчно сериозен, за да заслужи вниманието му (слава Богу и дано е прав).
Беше ми препоръчан от свой колега. Носи му се слава на добър диагностик и се надявам да е така (за свое добро).
Отношение и внимание аз лично не получих.
Надявам се да не се налага да го посещавам по друг (по-сериозен) повод.
Но за съжаление знам, че когато си притиснат (и се бориш за здравето си), преглъщаш отношението и търсиш опит и експертност.
В крайна сметка посещението си струваше (3Д апаратът предлага по-конфортно и задълбочено обследване, в моя случай беше препоръчително), а Лаборантът, който проведе изследването, беше изключително внимателна и отзивчива млада дама.

# 5 418
В ИСУЛ ще се провеждат безплатни прегледи, от февруари до април.

https://www.mediapool.bg/bezplatni-pregledi-za-rak-na-gardata-v- … l-news355062.html

# 5 419
Отне ми повече от два месеца да се включа в графика на д-р Йорданов, но до преглед така и не се стигна.
Изцяло платен прием (не че това би трябвало да има значение).
Отдели ми 45 секунди в коридора, за да ми връчи (с голяма доза раздразнение и нетърпение) резултатите от 3Д скенера.
Явно констатираният от друг лекар преди него "проблем" не е достатъчно сериозен, за да заслужи вниманието му (слава Богу и дано е прав).
Беше ми препоръчан от свой колега. Носи му се слава на добър диагностик и се надявам да е така (за свое добро).
Отношение и внимание аз лично не получих.
Надявам се да не се налага да го посещавам по друг (по-сериозен) повод.
Но за съжаление знам, че когато си притиснат (и се бориш за здравето си), преглъщаш отношението и търсиш опит и експертност.
В крайна сметка посещението си струваше (3Д апаратът предлага по-конфортно и задълбочено обследване, в моя случай беше препоръчително), а Лаборантът, който проведе изследването, беше изключително внимателна и отзивчива млада дама.
Ужас! И горките ние, които им падаме в ръчичките! Желая здраве на всички ни. Моля някоя добра душа, която е ходила при д-р Евгени Стоянов в Неоклиник да сподели цена за прегледа, че и това трябва да гадаем? Не съм сигурна и дали може с карта и предпочитам да нося кеш, затова питам.

# 5 420
В Неоклиник се плаща на регистратурата предварително, винаги има опашка, може кеш или с карта, ходила съм при друг доктор там.

# 5 421
Не знам дали е удачно да задам въпросът си тук , но ще опитам . Ако не е правилното място ме насочете . Днес от едната гърда , докато бях в банята и я преглеждах изтече капка секрет , наподобяващ коластрата . В ПМС съм , гърдите ми са изключително болезнени . Звъннах в клиниката , в която ходя на образна диагностика и часът , който ми дадоха е за 2.02. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем ? Прочетох , че най - вероятно и висок пролактин , но изключително много се притеснявам . Следя кисти на въпросната гърда и предполагам се досещате в каква дупка съм изпаднала в момента.
Възможно е някоя от кистите да е тръгнала да се дренира. Аз съм с фиброкистозна мастопатия и едната от кистите ми се дренира така от няколко години. По-обилно е по време на овулация и преди цикъл. Изследвах пролактин, но всичко е в норма. Заради кистите гърдите ми стават ужасно болезнени преди цикъл. Забелязала съм, че тогава кистите стават по-големи, а след това спадат. Седлоев ми беше казал, че гърдите винаги секретират, но жените не го забелязват, защото количеството е изключително оскъдно. Прави им впечатление чак като видят капка.
Та, не се шашкайте излишно.

# 5 422
Не знам дали е удачно да задам въпросът си тук , но ще опитам . Ако не е правилното място ме насочете . Днес от едната гърда , докато бях в банята и я преглеждах изтече капка секрет , наподобяващ коластрата . В ПМС съм , гърдите ми са изключително болезнени . Звъннах в клиниката , в която ходя на образна диагностика и часът , който ми дадоха е за 2.02. Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем ? Прочетох , че най - вероятно и висок пролактин , но изключително много се притеснявам . Следя кисти на въпросната гърда и предполагам се досещате в каква дупка съм изпаднала в момента.
Възможно е някоя от кистите да е тръгнала да се дренира. Аз съм с фиброкистозна мастопатия и едната от кистите ми се дренира така от няколко години. По-обилно е по време на овулация и преди цикъл. Изследвах пролактин, но всичко е в норма. Заради кистите гърдите ми стават ужасно болезнени преди цикъл. Забелязала съм, че тогава кистите стават по-големи, а след това спадат. Седлоев ми беше казал, че гърдите винаги секретират, но жените не го забелязват, защото количеството е изключително оскъдно. Прави им впечатление чак като видят капка.
Та, не се шашкайте излишно.

Благодаря ви за инфото . И аз това се замислих дали е възможно едната да се е дренирала един вид . Успокоих се , тъй като сега всичко е наред и реално беше еднократно .

# 5 423
Здравейте на всички участници тук! Аз съм нова, затова ще ме извините, ако пиша малко хаотично, но вярвам, че бих получила ценни съвети и насоки от хората минали подобен път!
Декември миналата година при профилактичен преглед на мамограф излезе някаква сянка с размер около сантиметър! На ехографа се потвърди и ме насочиха в София за биопсия!
Избрах д-р Евгений Василев (чувала съм само хубави отзиви за него) от Света София и макар, че прегледа беше кратък , той беше категоричен, че се касае за доброкачествен фиброаденом, който няма да се пипа и ще се наблюдава през 6-8 месеца!
Много, много се зарадвах,.. но за кратко!
Прегледа беше в средата на декември, а началото на януари започнаха болки под дясната мишницата (в която гърда се намира фиброаденома). Няколко дни след това получих подуване под мишницата и междуребрена невралгия с невероятни болки, а междувременно започна да ми набира десния пръст без видима причина! ( Пропуснах да кажа, че около Коледа изкарах някаква вирусна инфекция с голям херпес в носа).
След като 10 дни личната ме лекува безуспешно с обезболяващи и после включи Милгама, все пак ми даде ново направление за гинеколог (тоест мамолог).
От болки и притеснения се записах на възможно най-близък час на мамолог - в случая д-р Свещаров (без НЗОК).
Той като ми видя възпаления лимф веднага ме насочи към хирург за операция, без никакви други изследвания. Каза всичко да се изреже и после да се праща за хистология!
Прибрах се психически смазана и незнаеща какво да правя!
Двама добри доктора - две коренно различни мнения!
На кого да вярвам сега!? И да търся ли трето мнение!?
От една страна не искам да ме изрежат отвсякъде, пък да се окаже доброкачествено, а от друга ако е злокачествено, не бих искала много да се бавя!
Единственото което ме успоява в случая е ,че невролога ми каза, че имам възпаление и от него също е възможно да имам възпалени лимфни възли, но това не отменя нов преглед на мамолог!
Мисля да се върна за преглед пак при д-р Василев и ако се наложи той да ме оперира!
Моля, кажете, ако сте минали подобен път какво да правя! Благодаря и бъдете здрави!

# 5 424
Пламена, ще си цитирам пост от преди две страници. Питай на касата в Онкологията да си платиш преглед, и доктора ще те насочи какви изследвания да си направиш, поне всичко е там на място.
Отделно може да отидеш и при Василев или който прецениш.
Имам някакъв спомен, че тук бяха споменавали за Василев, ако му се звънне и обясни ситуацията, взимал човека и без час.
Също може да отиде в Онкологията, и да си плати за ехография, поне аз съм получавала адекватен преглед и отношение там. И тук бяха споменавали този вариант.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 16:44 от Lemy

# 5 425
  • софия
Моето мнение е, че неврологът има право. Инфекция може да възпали лимфни възли.
Бих отишла отново на мамолог, но и за себе си не съм сигурна дали в случая пак при Василев. Не че поставям под съмнение мнението му, а защото са посети съмнения в него от друг специалист. Въпреки, че за Свещаров впечатленията са противоречиви и в последно време повече негативни. Със сигурност не бих правила операция, докато не съм сигурна в посоката.
Стискам палци възпалението да е от инфекцията и да отшуми.

# 5 426
Аз бих посъветвала да ви направят биопсия на фиброаденома, но честно казано не знам какъв е реда и кой може да я направи.
Едно време при Гаврилов правеха в кабинета, бързо и грубо, но поне правеха.
Последните няколко пъти никога не съм виждала набодени пациентки да чакат резултат и не знам дали е прекратил тази практика.
Ако други съфорумки са правили наскоро ще е полезно да споделят.
Лично аз за себе си не бих седяла с нещо в себе си, което е доказано образно без биопия.

# 5 427
Препоръчвам да се игнорира мнението на Свещаров и да се направи допълнителна консултация с друг лекар. Евгени Стоянов, Младен Младенов, Александрина Перчева, Нина Дилова, проф. Гаврилов.
В онкологията може да се отиде и без час, ако не държите или не можете да се спрете на конкретен лекар. Разбирам притеснението, но от паника полза няма.
Не разбрах лекувате ли възпалението и оправихте ли пръста, херпеса, кръвни изследвания имате ли?

# 5 428
Благодаря на всички за съветите и препоръките! Днес успях да си запиша час за доктор Василев но чак на 7 февруари. Надявам се да не е много късно, пък през това време мога да опитам да взема още едно мнение!
Дано всичко се окаже низ от лоши съвпадения!
Значи относно възпалението, първо беше един херпес в носа (пак вдясно) точно покрай коледните празници и го изкарах на крака !
Болките под мишницата започнаха на 2-3 януари, след 3-4 дни прехвърли болката на междуребрена невралгия и десният крак на едно място! До 11 януари личната ме лекува само с обезболяващи, а после включи Милгама. Чак невролога препоръча и антибиотици, защото сама си пуснах кръвна картина и Срп и той беше доста завишен (45 с допустим до 5). От няколко дни вече се усещам по-добре. Възпалението отминава, болките почти изчезнаха и пръстта ми почти мина! Остана само подутината под мишницата, но болките почти ги няма. Забравих да спомена, че поради бюрократипни спънки (почивни дни, Ел. рецепти) едва от днес ще почвам да пия антибиотици, като след това пак ще правя кръвна картина!

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 22:38 от plamenna7

# 5 429
Абе да не караш Херпес зостер🤔
Или нещо ревматологично.

Общи условия

Активация на акаунт