Мамолози - гр. София

• 1 783 967
  • 6 424
  •   1
Отговори
# 5 430
Аз също мисля, че няма общо с гърдата и най-вероятно си е безобиден фиброаденом, но нека оставим това на лекарите, които ще я гледат на живо. Надявам се и ЛЛ, и неврологът да си разбират от работата.

# 5 431
Аз също не бих се доверила на Свещаров. Преди почти 20 години, при рутинен преглед при него, веднага ми даде визитка на хирурга, с който работи, каза цена и искаше да се оперирам до дни. Не искам да си спомням паниката, която ме обзе и как в рамките на седмица обиколих поне 4ма известни тогава лекари (по-лесно беше да се стигне при лекар платено тогава). Никой не потвърди мнението му. Оттогава се следя при Гаврилов, при него попаднах в онкологията и после в частния му кабинет. Там направиха биопсия, оказа се киста, която е калцирала, и която според него просто трябва да се следи, но не се налага операция. Ототгава Гаврилов доста се промени, не ми е приятно да ходя при него, но продължавам да се следя при него, тъй като му вярвам, че няма да пропусне нещо важно. С една дума - желая спокойствие и искрено се надявам, че  диагнозата на Свещаров няма да се потвърди.

# 5 432
Добре де, какво се случва с Гаврилов напоследък? Славата му дойде повече, парите ли, какво?

# 5 433
  • София
plamenna, подут лимфен възел по принцип спада бавно. На дъщеря ми изписваха Лимфомиозот (прочети характеристиката му).
Ако д-р Василев е на работа в Тина Киркова, не мисля, че ще те върне, ако отидеш по спешност без час, все пак си негова пациентка. Трябва да си настоятелна и да имаш търпението да го чакаш, просто да не се притесняваш излишно до 7-ми. Успех ти желая!

# 5 434
Благодаря на всички Ви, мили момичета! Бяхте ми много полезни и доста ме успокоихте!
Извинете, че не отговарям на всяка поотделно,но съм нова във форума и още не съм много запозната как стават нещата.
Сега, когато болките изчезнаха,а и аз усещам, че възпалението отива към своя край се поуспокоих и ще гледам да се настройвам позитивно, да си изпия антибиотика, да направя нови изследвания и да изчакам спокойно прегледа при д-р Василев! Все пак доста изчетох за него и виждам колко много жени му се доверяват! Все пак прегледа при него беше преди месец и не вярвам да не е видял, ако имам нещо под мишницата ( преди това имам още един ехограф и мамограф)!
Много, много благодаря за подкрепата и ще Ви държа в течение, когато има развитие!
Бъдете здрави и все така сплотени и отзиви! 🍀🍀🍀

# 5 435
Добре де, какво се случва с Гаврилов напоследък? Славата му дойде повече, парите ли, какво?
По много от всичко,  а и възрастта явно, знае ли човек.. Дано не е за сметка за пациентите

# 5 436
  • В царството на игрите:)
Не питай старило, а патило! Рядко пиша в темата, но в този случай ще си позволя да го направя. Имам супер негативно мнение за Свещаров, но в този случай мнението му е адекватно.
При възпален ЛВ + съмнение за ФА  ми светва една голяма червена лампа в главата. Никога не съм разбирала защо ФА трябва да се наблюдава месеци наред, след като махането на му е една супер лека интервенция, от която остава лек белег и.... Спокойствие! Имате ли представа колко ФА не са се оказали такива и, че най - сигурния начин да се разбере какво е отстраняването. Не разбирам как в тялото си ще имам нещо на което мястото му не е там и ще съм ок с това само защото някой "щял да ме нареже". Не казвам, че дамата има сериозен проблем, но в никакъв случай не трябва да подценява ситуацията. Съветът ми е да не се маже с нищо докато не се изясни какво е и ако не друго поне биопсия да се вземе. Пожеланието ми е за добър резултат и здраве! Момичета, бъдете рационални, а не емоционални когато става въпрос за здраве.  П.п. Вирусна инфекция може да възпали ЛВ, но невралгия много малко вероятно.

# 5 437
ФА може да се наблюдава не с месеци, а с години и десетилетия. Не може да се обобщава по интернет. Надявам се всичко при дамата да е добре.

# 5 438
Полихронов е на кабинет в Онкологията в четвъртък. Утре е Гаврилов. С чакане ще приемат спешен случай.
Ако се ходи при Гаврилов, първо се минава на ехограф на горния етаж.

# 5 439
Години наред се следях при Свещаров и като ви чета, се благодаря на Господ, че не съм имала проблем, който той да е пропуснал.

В интерес на истината, той откри злокачествен карцином на колежка преди 20 г.и жената е все още жива и здрава. Явно е късмет.
В последните години за мен най- адекватен е
Е. Стоянов, за който доста се чака за прием.
Но, явно има защо.

# 5 440
  • В царството на игрите:)
ФА може да се наблюдава не с месеци, а с години и десетилетия. Не може да се обобщава по интернет.
И? Какъв е смисълът? Къде видяхте обобщение? Simple Smile Има повишено внимание и лош опит. Въпросът е зададен по интернет, отговорът също е там?

# 5 441
Малко странен въпрос, но напоследък ме гложди: има ли противопоказания за преглед при мамолог по време на бременност? Разбира се, като изключим това, че ще е по-болезнено...

# 5 442
За ехография няма противопоказания. Нали със същия уред се правят и прегледите на майката и бебето. Simple Smile
 Има го обаче момента, че през бременността и кърменето гърдите не са в обичайното си състояние и това до някъде може да компрометира образа. Аз обаче съм на мнение, че тези състояния на женския организъм не следва да са причина за отложена/пропусната профилактика, а още по-малко при съмнение, че нещо не е както трябва...
 Мамографията е протипоказна обаче със сигурност

# 5 443
Lola92, благодаря за отговора. Точно в тази посока са и моите разсъждения. Годишната контрола ми се пада по време на бременността, а с толкова хормонални препарати съм наблъсканацв изминалата година (И така неусетно се извъртя тази годинка), а от друга, страна май съм, от малкото в групата, която не я отпуснаха гърдите в края на 3 месец. Да не са ме предозирали...

# 5 444
Честно казано не съм много наясно с хормоните, особено тези в синтетичен вид. Пожелавам ти скоро да се почувстваш по-добре физически и да имаш хубав остатък от бременността с най- прекрасния финал.
 Това, което аз бих направила е да спазя времето за профилактика и може би след това да скъся периода до следващата.
 Реално ако кърмиш лекарите ще ти кажат да отидеш определени месеци след като и този процес приключи, но той може да продължи дълго, което отново да доведе до неосновано забавяне.
 Ако кърмиш и решиш да отидеш потърси лекар с опит с лактиращи гърди( такъв е др. Василев)

Общи условия

Активация на акаунт