Мамолози - гр. София

• 1 763 260
  • 6 334
  •   2
Отговори
# 5 760
Много ми е тъжно за д-р Полихронов. Следя се при него от години, оперира майка ми, много внимателен и добър лекар. Имах му страхотно доверие. Да почива в мир!

Момичета, негови пациенти, накъде ще се ориентирате сега? Гледам тук препоръчани лекари, но нещо не ми вдъхват много доверие, а ако го правят, то те са арогантни и претупват прегледите.
Как разбрахте, че препоръчаните лекари са арогантни, без да сте ходили при тях, на усещане? Виктор Йорданов например, е избиран за лекар на годината. Изключителен специалист, и-з-к-л-ю-ч-и-т-е-л-е-н! Плюс това,дебело подчертах, че за диагностика на гърди се ходи на рентгенолог, а той е точно такъв. Рентгенолозите учат с години как да разпознават образи, докато хирурзите при които масово се ходи, карат курс.

# 5 761
Колебая се, защото д-р Полихронов винаги ме преглеждаше с ехограф и с палпация, а доколкото прочетох тук д-р Йорданов не го прави. Това ме кара да имам леки съмнения дали прегледа ще бъде достатъчно обстоен. Аз имам сериозна фамилна обремененост и за мен е много важно да се следя при някого, на когото имам пълно доверие.

# 5 762
Здравейте,
поисках на личния лекар направление за мамолог, но както сте писали не е възможно и ми даде за мамография. Може ли да дадете препоръки къде бих могла да запиша час, пробвах в Токуда, но имат чак за декември.

# 5 763
  • София
Аз лично вчера си записах в МЦ Спектър за ноември, но без направление.

# 5 764
Здравейте,
поисках на личния лекар направление за мамолог, но както сте писали не е възможно и ми даде за мамография. Може ли да дадете препоръки къде бих могла да запиша час, пробвах в Токуда, но имат чак за декември.
Препоръчвам Неоклиник, но попитай дали работят с направления - аз си платих за мамографията. Но там работят при Образната диагностика със ЗК, така че не е невъзможно.

# 5 765
И аз след много колебания си записах час за Токуда - доктор Наков. Уж е специалист Образна диагностика, уж има ехограф.... Има ли някой с мнение за него?

# 5 766
Може ли повече информация кога идва Гаврилов в Монтана, и всичко свързано със записване на час и прочие?
Гаврилов идва всеки месец в Монтана. Преглежда по документи и с опипване. Прегледът му струва 75 лева. Набери в нета Медицински център "Аско Деница" и виж телефона на регистратурата. Там записват часовете. През ноември ще преглежда на 16-ти в събота.

# 5 767
Колебая се, защото д-р Полихронов винаги ме преглеждаше с ехограф и с палпация, а доколкото прочетох тук д-р Йорданов не го прави. Това ме кара да имам леки съмнения дали прегледа ще бъде достатъчно обстоен. Аз имам сериозна фамилна обремененост и за мен е много важно да се следя при някого, на когото имам пълно доверие.
На ехограф се вижда каквото трябва,  не знам това опипване за какво е? Каква точно информация дава? Например, ако имате заразени лимфни възли,и на образни е трудно да се видят,и чак хистологията ще ги улови, може въобще да не бъдат опипани, дори и от опитен лекар-факир. Ако е микрометастаза- клетки или 1 мм няма как да бъде опипани.
Размер на формация се определя по образни изследвания, не с мануален преглед. С опипване ще видите топче, но абсолютния стандарт е ЯМР, с него дори може да се предрече с голяма точност дали има злокачественост. Има си там специални маркери, по които рентгенолозите могат да предположат с голяма достоверност дали е ракова формация. 
Вие сте с наследствена обремененост, може и да правите ЯМР, защото сте рискова.  Мисля че такива бяха препоръките на американските рентгенолози и онколози за такива случаи. Аз съм с рак на гърдата, смея да твърдя че знам какво говоря.

# 5 768
haidi, опипване на гърдите дава на лекаря безценна информация, да не говорим, че то им показва, дали има изобщо проблем с гърдите. Всяко едно нещо по гърдата се напипва..... А биопсии и действия нататък вече стават след подозрение, че има по-сериозен проблем. Имах рак на гърдата и оперирана съм през 2010 г., като мамографът, ехографът не го хванаха, видяха като доброкачествено. Тогава професорът ми е казал, че в България няма мамограф, който показва рак във всички случаи, а тези мамографи в България виждат рак само във 80%. Тогава аз направих операция, махнат бучката и биопсията показа рак и доста агресивен. Сега може и да има апарати, но никъде не чух за такива.

# 5 769
  • София
Преглед само с палпация ми звучи като изключително несериозен и безотговорен към здравето на пациента подход. Изумително е, че говорим за специалист от неговия ранг.
Ехо и мамографията могат да визуализират и преканцерози, това наистина е безценна информация.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 23:27 от buni

# 5 770
Двата вида изследване ( мануално и образно) са допълващи се и следва да се извършват заедно един след друг. Наистина има лекари, които отдават значение само на образния метод на изследване, но за мен това е неправилно. Също толкова неправилно колкото да се вярва само на палпация.
 Има и нещо друго, постоянно в кампании за превенция, а и извън тях, ни приканват да правим ежемесечни самопрегледи. Ако този метод беше толкова ненадежден надали щеше да му се обръща толкова внимание в контекста на самодиагностиката...

# 5 771
При Гаврилов се ходи с документи, образни изследвания и прочее, но той и опипва гърдите. Аз през 2010 г. идвах при него с резултатите от мамография и ехографа, които показваха 1 см доброкачествено образование, но с опипване той ми е казал, че това е рак. Така и стана. Но аз повярвах на образните изследвания и продължавах да ходя при гинеколога на 3 мес. за наблюдение. Бучката не се е увеличавала, била е подвижна, а като ми я махнаха, биопсията показа рак. Пиша това, за да предпазя другите и да знаят, че има и такива случаи.

# 5 772
  • София
#Тatyana#, по никакъв начин не оспорвам нуждата от палпация при прегледа, или пък професионалните качества на Гаврилов. Просто смятам, че е редно да се използва и апаратура за по-голяма сигурност на пациента, защото наистина има всякакви случаи, различна структура на гърдите и няма общовалиден метод за откриване на злокачествени образувания.

# 5 773
Здравейте, дълги години бях пациентка на д-р Илия Полихронов, светъл му път. Може ли да ми препоръчате мамолог в София! Насочих се към д-р Николай Марков, някой има ли мнение за него?! Благодаря!

# 5 774
Ако трябва да избирам преглед в Неоклиник, Софиямед или при д-р Д-р Нина Боева в МЦ Лора - Позитано, къде ще ме посъветвате да избера.

Общи условия

Активация на акаунт