Мамолози - гр. София

• 1 763 348
  • 6 334
  •   2
Отговори
# 5 745
Професионално направление мамолог няма. Няма такива лекари, това не е специалност която се учи в университета. Все който гледа на ехограф може да се кръсти мамолог.
За преглед на гърди се ходи при рентгенолог  или т.нар специалист образна диагностика, рентгенолозите са тези, които виждат. Те учат специално да разпознават ехографски, ЯМР и мамографски образи. Акушер гинеколог или хирург изкарват курс за гледане с ехограф, но не са специалисти рентгенолози и нямат специализацията на образните диагностици.
Силно препоръчвам Виктор Йорданов в Сити Клиник, той е рентгенолог.
Силно препоръчвам също така,  при съмнение за проблем с гърдите САМО на рентгенолог, НЕ на АГ.

Здравейте, чувствам се напълно изгубена как, къде, ЗА КАКВО да си запазя час. Имам направление 10.04, издадено от гинеколог (от вчера). Общо взето в супердок или не преглеждат с него и ми трябва направление от личен лекар за нещо друго - примерно гръден хирург, или единственият лекар, който намерих че преглежда по здравна каса с такова направление няма часове.
Достатъчно ли е да си запазя час за ехография на млечна жлеза, защото такъв поне намирам?
Ехография от лекар образна диагностика/ рентгенолог, ако не успеете, търсете хирург. За предпочитане е рентгенолог, разбира се. Както обясних, те виждат.
Сега има кампания за безплатни прегледи в Онкологията в София, защо не се възползвате от тях?

Обадих се и вече няма свободни часове. В супердок за София намирам часове за ДКЦ Неоклиник и за ДКЦ Софиямед, но не е да запазиш час за конкретен лекар, а е написано като "Ултразвуково изследване - Ехография"
Дали някой има впечатления от д-р Симеон Начев в ДКЦ 11 София? Не намерих нищо за него във форума.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 16:01 от deni_8

# 5 746
  • София
Миналата година личната лекарка ми набута направление за ехография и търсих къде да го ползвам.Отидой при д-р Нина Боева на Позитано .Останах доволна от прегледа.С Добро отзиви беше в супер док и запазих час.

# 5 747
В Аджибадем Ситиклиник - Младост, на 20то число всеки месец започват да записват за следващия - за мамография или за ехографско изследване. Аз бях миналия месец на мамография, лекарката видя някакви сенки и каза, че е добре да мина и на ехограф. Този месец, с направление 10.04 бях за ехографско изследване. Не съм избирала лекар при първоначалното записване за мамография, но съм много доволна от прегледа - бях при д-р Гергана Георгиева.
За д-р  Виктор Йорданов, дори с направление по ЗК, трябва да се плати такса за избор на лекар, не помня, но беше около 50-60 лв. и аз се отказах. За д-р Перчева, пак там, през август записваха за ноември, няма възможност по каса, само платено. А аз трябваше да направя мамографията преди прегледа ми при Гаврилов другата седмица.

# 5 748
Здравейте, някой има ли новини за д-р Полихронов?

# 5 749
Сега разбрах,че д-р Полихронов  е починал.
Много,много тъжно...
Да почива в мир!

# 5 750
Лелее, изключително тъжна новина!
Дано почива в мир!
Преди години спаси свекърва ми, както и стотици други преди нея.

# 5 751
Светла му памет, преди доста години оперира майка ми.

# 5 752
Сега прочетох, че е починал. Светлина по пътя му! 20 години той беше моят лекар. Невероятен човек и специалист. Много съжалявам.

# 5 753
😭Боже, толкова го харесвах и уважавах. Следя се при него над 15 години. Оперира мама от рак на гърдата. Светла му памет! Изключителен лекар и човек.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 23:47 от BettyBoop

# 5 754
Много бързо е починал, скоро работеше. Сигурно агресивно нещо му се лепнало. Светла му памет. Помогна на много хора.

# 5 755
Много бързо е починал, скоро работеше. Сигурно агресивно нещо му се лепнало. Светла му памет. Помогна на много хора.

Да, чела съм, че като си свършим мисията в този живот и си заминаваме.
Той сигурно си я свърши и сега е редно да си почива.

# 5 756
Искам да споделя с вас, че днес бях на прегледа при професор Гаврилов. Преглеждаше в медицинския център Аско Деница в Монтана. Цената на прегледа е 75 лв. Прегледът ми мина на високо ниво от страната на професор Гаврилов. Аз съм с рак на гърдата от 2010 г. Ръцете са му скенер. Донесох му КАТ с контраст на болната гърда и писаниците по него на другата професор по скенера. Той взе отношение дори към писаното за белия ми дроб, че е киста и няма нищо опасно. Бучката по шева на предишната операция, с която дойдох при него, той определи като хематом. В скенера пише друго. Аз отидох при него след биопсията на същата бучка, която показа, че е доброкачествено образование, но не му я показа, за да видя, какво ще каже. Той в разрез на скенера каза категорично, че е хематом. Гаврилов си е Гаврилов. Препоръчвам ви го. Светилото е. Случаят ми е много сложен.

# 5 757
Може ли повече информация кога идва Гаврилов в Монтана, и всичко свързано със записване на час и прочие?

# 5 758
Много ми е тъжно за д-р Полихронов. Следя се при него от години, оперира майка ми, много внимателен и добър лекар. Имах му страхотно доверие. Да почива в мир!

Момичета, негови пациенти, накъде ще се ориентирате сега? Гледам тук препоръчани лекари, но нещо не ми вдъхват много доверие, а ако го правят, то те са арогантни и претупват прегледите.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 11:51 от cherry_blossom

# 5 759
И мен ми е много тъжно. Да почива в мир!
Бях убедена, че ще оздравее. Много е несправедлив живота.

Общи условия

Активация на акаунт