Мамолози - гр. София

• 1 761 798
  • 6 329
  •   1
Отговори
# 6 090
Здравейте! Личната лекарка ми е дала направление за ехография. В Онкологията в "Дървеница" не работят с направления, нали? За доктор Евгени Стоянов сигурно нямам шанс по каса, та има ли някой надежден по каса или просто да се обадя, за да анулират направлението?

# 6 091
Обадете се в Онкологията и питайте, не виждам защо да не работят с направления. Също се обадете в поне няколко медицински центъра, и вижте дали ще има час до датата на валидност. По-добре някакъв преглед от никакъв.

# 6 092
Работят с направления. Може би се чака по-дълго за час.

# 6 093
Ами така е, принципно, но аз се следя на 6-8 месеца и бях в началото на годината. Та, искам да е надежден, ако не, ще си платя. В Онкологията, доколкото помня, доктор Гаврилов и доктор Гаранина, Светла и' памет, не работеха с каса, затова се чудех дали в Образна работят с каса. А записването на място ли е?
Обадете се в Онкологията и питайте, не виждам защо да не работят с направления. Също се обадете в поне няколко медицински центъра, и вижте дали ще има час до датата на валидност. По-добре някакъв преглед от никакъв.

# 6 094
А тези, които са успели да си запишат час при доктор Евгени Стоянов в "Полимед", в myhealth ли видяхте часа? Искам да отида аз с направление, майка ми на платен прием, ако са и един след друг часовете, ще е чудно. Сега звънях в "Полимед" и ми казаха да следя, че ако се освободи, ще го видя веднага в myhealth, а иначе се очертава да пусне часове края на юли. Може би ще анулирам направлението, което важи 2 месеца и ще взема ново, когато запиша час (така се практикува явно).

# 6 095
Гаврилов не гледа на ехограф. Нали направлението е за това, а не за хирург?
На образна диагностика са Русимов и Гергов.

# 6 096
Да, да. Цитирах ги като доктори от Онкология, които не работят с каса, защото се чудех дали и в Образна диагностика не са само платени. Ако е еднаква политиката на болницата.
Гаврилов не гледа на ехограф. Нали направлението е за това, а не за хирург?
На образна диагностика са Русимов и Гергов.

# 6 097
  • София
Аз ходя в Токуда на профилактични прегледи. Д-р Росен Панов прави мануален преглед, след това изпраща на ехограф или мамограф, за мен вече мамограф в друг кабинет, а в трети кабинет разчитат мамографа. Всичко се случва наведнъж, бързо става. Последно ходих миналата година, време ми е за нов преглед, не знам дали всяка година вече ще е мамограф оттук нататък.

# 6 098
  • София
А тези, които са успели да си запишат час при доктор Евгени Стоянов в "Полимед", в myhealth ли видяхте часа? Искам да отида аз с направление, майка ми на платен прием, ако са и един след друг часовете, ще е чудно. Сега звънях в "Полимед" и ми казаха да следя, че ако се освободи, ще го видя веднага в myhealth, а иначе се очертава да пусне часове края на юли. Може би ще анулирам направлението, което важи 2 месеца и ще взема ново, когато запиша час (така се практикува явно).

Да, през MyHealth. Много трябва да се следи, аз имам за края на май месец, записах го началото на април. Трябва редовна проверка там.

# 6 099
Здравейте, чудя се има ли такова огромно значение периода на цикъла за преглед? Винаги съм успявала да отида в подходящ момент--около 10-ти ден от цикъла, но в последно време ми е трудно да го уцеля. Бях си записала час за мамография, но цикълът ми закъсня с една седмица и направихме снимките точно след като приключи. Съответно гърдите ми все още бяха подути и освен, че ме боля зверски се оказа, че и снимката не е на 100% информативна. Лекарката каза, че не вижда нищо притеснително, но все пак има някаква овална сянка в едната гърда, която трявба да се уточни на ехограф. От няколко дни се опитвам да си запазя час за преглед някъде и масово ми предлагат часове за август, септември. Успях да си запазя час при Василев в Св. София, но е края на юни, когато вероятно ще съм пред цикъл. Д-р Полихронов ми беше казвал, че за добрия лекар няма значение периода на цикъла, кърмене и т. н, но се притеснявам дали пак няма да има видимост заради плътните ми гърди.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 11:29 от BettyBoop

# 6 100
BettyBoop, споменавате накрая, че имате плътни гърди, аз също имам това и НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ РЕНТГЕНОВО ОБЛЪЧВАНЕ, САМО И ЕДИНСТВЕНО ЕХОГРАФ. 30% от рака на гърдата се получава по причина от мамографиите рентгенови.
Винаги си правя само ехограф. Не 1 и двама лекари са ми казвали това.
От няколко години си правя платено всичко - и Ехомамография (еластография, цветно се вижда) - https://www.shterevhospital.com/pregledi-i-konsultacii/obrazna-d … ika/elastografiya, и ехо на матка и цитонамазка като обща, последно ми беше 190 лева комплексно пакета - в болница "Щерев" при доктор Билчев. Еластографията показва много ясно дали има някакъв онкопроцес.
Не си правете рентген на гърди при уплътнени, много е опасно.

# 6 101
Момичета,
Пак да ви кажа в онкологията на 3 или 4 етаж (все забравям етажа точно), в образната диагностика всички специалисти са добри, преглеждат от днес за днес, и цените са много достъпни.
https://www.sbaloncology.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA … BA%D0%B0/d23#team
На втория етаж е образната диагностика и аз това съм го писала няколко пъти, но не Simple Smile Въртят се двама трима лекари до изнемога ( и те изнемогват, де ), за които на всичкото отгоре се чака с месеци. А добри специалисти "Образна диагностика" в Сф не е да няма. А точно такива се търсят за профилактика, а не хирурзи, ама кой да чува Simple Smile

Здравейте, а знаете ли каква е цената за ехография без направление?
Преди месец на профилактични прегледи от работата ме гледаха на ехограф и освен някакви малки "безобидни" кистички, нищо не видяха. Тъй като, още преди да разбера за профилактичните, си бях записала час по здравна каса в Правителствена болница на 28 април, реших все пак да си го използвам. Бяха ми казали, че има добра техника, млади специалисти. Там пък ми казаха, че имам фиброаденом към 5 мм. и след 3-6 месеца пак да отида. Мен ме гложди обаче и искам трето мнение по-скоро. Няма как да взема пак направление. Не знам през какъв период може да се отиде на един и същи специалист. Следя се един път годишно. В семейството има случай на рак на млечните жлези, а и имам три стимулации за инвитро, в перименопауза съм, та съм си рискова отвсякъде.

Говорих с личната си лекарка. Каза, че по ново направление за ехография на млечни жлези може да ми издаде след 2 години. Пусна ми за мамография, защото ми е време и ми се полага Simple Smile Каза, че е за 3D и ми препоръча д-р Доросиева в 17-та поликлиника. Някой има ли отзиви за нея? Къде другаде препоръчвате такъв тип мамография - рентгенът и лекарят, който ще я разчита, да са добри и да може да мине по ЗК? 
Благодаря!

# 6 102
BettyBoop, споменавате накрая, че имате плътни гърди, аз също имам това и НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ РЕНТГЕНОВО ОБЛЪЧВАНЕ, САМО И ЕДИНСТВЕНО ЕХОГРАФ. 30% от рака на гърдата се получава по причина от мамографиите рентгенови.
Винаги си правя само ехограф. Не 1 и двама лекари са ми казвали това.
От няколко години си правя платено всичко - и Ехомамография (еластография, цветно се вижда) - https://www.shterevhospital.com/pregledi-i-konsultacii/obrazna-d … ika/elastografiya, и ехо на матка и цитонамазка като обща, последно ми беше 190 лева комплексно пакета - в болница "Щерев" при доктор Билчев. Еластографията показва много ясно дали има някакъв онкопроцес.
Не си правете рентген на гърди при уплътнени, много е опасно.
Благодаря за споделеното. И аз често се замислям за това. Това ми е първата мамография. Д-р Полихронов винаги ми е казвал, че моите гърди са по-подходящи за преглед с ехограф, но все пак се бяхме разбрали тази година да направя една мамография, 40+ съм. В Аджибадем ми казаха, че по-добре се вижда на 3D мамография, но това си е същото облъчване

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 11:46 от BettyBoop

# 6 103
Не. Никакво значение няма денят от цикъла.
Пише се през страница за диагностичната стойност на мамографията при плътна жлезиста тъкан - първо, няма да ви навреди облъчването от една мамография (не е като да правите 20), но второ, много е вероятно тя да не даде отговорите, които се търсят. Ако има съмнения, по-информативното изследване е ЯМР, за жалост, с далеч по-висока цена и рядко се получава направление за него.

Еластографията, както и термографията, които се правят в определени болници и медицински центрове, не са приети консенсусно от науката като изследвания с висока диагностична стойност.

# 6 104
Параход, отдавна съм се примирила, че не мога да разчитам на здравната каса. Ако се наложи, ще направя и ЯМР, но се надявам, че няма да се стига до там. На последния преглед при Полихронов в тази част на гърдата имах киста с подобни размери. Надявам се овалната сянка, която виждат също да е киста. Това беше и предположението на лекарката, но все пак трябва да направя и ехографски преглед.

Общи условия

Активация на акаунт