Мамолози - гр. София

• 1 778 583
  • 6 394
  •   3
Отговори
# 6 390
И мен ме интересува на какъв период може да се взима от личния, за да знам дали да ходя сега за направление и към края на година - от АГ. catty m писа, че взима от личния, но не знам колко често, преди няколко поста, бяха написали, че от личния е на 2 г. От АГ е малко повече разправия - един път ходене до личен, не се знае ще иска ли да даде, после до АГ и т.н., но пък АГ може да дава всяка година, а даже май и на 6 месеца, стига да има.
На мен ЛЛ ми е издавал направление за ехография на млечни жлези. Доколкото знам над 30г. имаме право веднъж годишно. АГ също ми е издавал.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 12:34 от anmasu

# 6 391
За мамография над 50 години е на 2 години. Тъй като аз съм в тази възраст, ЛЛ отказа да ми даде направление за ехограф, та се наложи да взема за гинеколог и след това за ехограф. 
Благодаря за информацията за д-р Гаврилова. Да, преди години тя правеше ехографиите в кабинета на проф. Гаврилов, но много отдавна вече има други лекари.

# 6 392
И мен ме интересува на какъв период може да се взима от личния
Правилата на НЗОК съм описала ясно в поста си на предишната страница.

# 6 393
Да, и аз съм посочила, че е описано преди няколко поста, вероятно от Вас. По-скоро, ако се включи catty m или друг с реален, практически опит, ще е добре.

# 6 394
  • София
Честно казано, не помня дали всяка година съм вземала. Мисля, че миналата бях по ЗК, но по-миналата отидох платено и тогава д-р Стоянов ми обърна внимание, че ми се полага направление за ехография и май за мамография. По принцип гледам да вземм за точно този преглед, защото примерно за АГ не вземам, тъй като моят лекар не работи по ЗК.
Тази година пак ще опитам да си взем от ЛЛ направление. Според мен много си зависи от ЛЛ, едни дават, други не.

Общи условия

Активация на акаунт