Мамолози - гр. София

• 1 778 597
  • 6 394
  •   1
Отговори
# 6 375
За Тина Киркова - ето оттук се обаждате на телефона, посочен срещу "мамологичен преглед".
https://1agb.com/contacts.html

# 6 376
Как да процедирам със записването на час.Отивам на място и чакам или?(Къде се ходи я онкологията и Тина Киркова? Разбирам че няма избор на лекар там )

Конкретно в Онкологията не се записва час. Отивате на място, минавате през регистратурата, за да Ви отразят направлението и да платите таксата (3лв) и се качвате на втори етаж, където е Отделението по образна диагностика. Там изчаквате пред кабинета за мамографии, правят Ви мамография и лаборантът Ви казва кога да отидете за резултата (лично се получава). Всичко това важи за мамографии. За ехография не знам какъв е редът и дали е с час, или се изчаква на място - има кабинет по ехография, виждала съм го.

В сайта на болницата, в контакти (https://www.sbaloncology.bg/contact.php), има телефон на регистратура на отделението и може да попитате. Казват и от колко до колко е работното време и дали трябва да се записва час и т.н. На мен точно по телефона ми казаха, че за мамография не е нужен час, да отида от 8.00 - до 14.00ч.

Но когато е мамография, няма мамологичен преглед, само снимка. Ако е ехография, вече си е преглед, но за нея е добре да питате по телефона как става.

# 6 377
Аз съм правила платена ехография там - няколко пъти ходих без час, с влизане по ред на пристигане, но последния път се наложи да запиша час. Не помня на място ли го записах или по телефон, но помня, че имаше часове  за близки дати. Обадете се и ще ви обяснят.

# 6 378
  • в града на вечния купон
Благодаря ви момичета!
Гавраилов ми каза за януари имам преглед да съм с мамография в кабинета му.

Ще видя тази седмица да си взема направление и ще отида.

# 6 379
За Варна можете да се консултирате и с Вълкан Иванов.

Освен консултация на място в Медицински център "АЯ" във Варна, д-р Вълкан Иванов може да съдейства и чрез консултация по документи.
За връзка с него можете да пишете на info@ayamedical.bg - той или екипът му ще ви отговорят дали могат да помогнат и каква е процедурата.

Други начини за контакт:
Адрес: Варна 9003, бул. Народни будители 7, ет. 2 (Аспарухово) - https://maps.app.goo.gl/69jrL8bVWmo4bo8y8
Телефон: 0875 300 515 (делнични дни, 8-18 ч.)
Уебсайт: www.ayamedical.bg (с ценоразпис)

Желая ви здраве и се надявам информацията да ви е полезна.

# 6 380
Здравейте! Дали сте запознати дали всеки гинеколог има възможност да издаде направление за ехография на млечни жлези (10.04, доколкото разбрах)? Предстои ми преглед в Надежда, който може да бъде и с направление 10.04, но личен лекар няма право да го издаде, само от гинеколог се издавало…

В случай, че е от значение - проследявам фиброаденоми, за последно бях в Тина Киркова с (явно) друго по вид направление от ЛЛ, но сега съм с малко бебе и нямам възможност отново да отида там.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 16:08 от Emay

# 6 381
Направление 10.04. може да се издава както от личен лекар, така и от специалист.
Кога може да го издаде ЛЛ: за профилактика - веднъж на две години, между 30 и 50 години. След 50 г. направлението е насочено към мамография на МЖ.
При остро или хронично заболяване ЛЛ може да издаде направлението и извън този интервал. Направлението е валидно 60 дни, т.е. ако искате да отидете при някой от известните и търсени мамолози, евентуално е нужно да запишете час преди издаването му.

АГ, естествено, за да ви го пусне, трябва да работи със здравната каса, защото много от тях не го правят.

# 6 382
Параход, много благодаря! ❤

Аз съм в границата 30-50г., личен лекар не ми е издавал със сигурност направление 10.04 последните 2 години, отделно съм с 2 мамологични операции в миналото + текущи фиброаденоми за следене (един от които - 2 см.), т.е - няма основание да ми откаже подобно направление, нали?

Междувременно вече записах и час за АГ, работещ с НЗОК, за да взема от него направление, НО, нямам идея дали този гинеколог е и мамолог, трябва ли да е такъв или всеки гинеколог може да го издаде?

# 6 383
Няма значение дали АГ е и мамолог за издаването на направление. То ако е, не съм сигурна дали може да го издаде към себе си Simple Smile
Ако решите все пак от ЛЛ - нищо не коства да звъннете по телефон/вайбър/както там си контактувате и да попитате, като й кажете тези неща при нужда. Да не се разкарвате в грипен сезон и с малко дете.

# 6 384
Инфо за дамите, следящи се при проф. Гаврилов - обади ми се сестрата и ми каза, че професорът е в болница и поне един месец няма да приема. Предложи да ме прегледа дъщеря му, но аз отказах. Бях през декември при д-р Евгени Стоянов по препоръка от форума (по ЗК беше прегледа) и реших, че няма смисъл да ходя при д-р Гаврилова. Не знам дали постъпих добре, но трябваше да го реша за секунди.

# 6 385
Ооо, милият, Господ да е с него и да е добре! Нашето семейство цял живот трябва да сме му благодарни! Не сме ходили при него сигурно от 2-3 години, ходехме при д-р Гаврилова. Миналата година, когато ми дадоха за пръв път направление по каса, реших да чета в темата и бяхме при д-р Евгени Стоянов (мама вече и 2-ри път, аз след няколко седмици). Но той иска мама да започне да прави мамографии всяка година, та или ще запиша пак при д-р Гаврилов, или при д-р Василев - това само, за да потвърдят има ли нужда от мамография всяка година. Иначе мисля да сме си при д-р Стоянов и мисля, че сте постъпила правилно. Не, че подценявам д-р Гаврилова, много пъти сме я посещавали.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 11:06 от anmasu

# 6 386
Да, и аз така реших поне веднъж да ида на ехографски преглед по ЗК, и от следенето на темата записах час за д-р Евгени Стоянов. Като цяло съм доволна, най-вече от резултата, разбира се. Прегледът беше много по-обстоен от този, който правят в кабинета на Гаврилов, но при мен почти не говореше, т.е. не обясняваше. А бях останала с друго впечатление. Иначе се следя повече от 20 години при Гаврилов, имали сме и хубави и не толкова хубави моменти, особено като не съм отишла точно след 6-8 месеца. Та сега се чудя какво ще стане следващия път, дано да е добре, разбира се. Да попитам за д-р Гаврилова - знам, че е добър онкодерматолог, пак ли там преглежда? Чудех се след разговора дали не трябваше да отида, че имам някои кожни образувания, за които все отлагам да се прегледам. И като е онкодерматолог, мамологични прегледи ли прави вместо проф. Гаврилов. Разни такива въпроси.

# 6 387
Тя преглежда на ново място и не знам сега, когато замества доктор Гаврилов къде ще е, сигурно в неговия кабинет. Били сме при нея и на онкодерматологичен преглед. А иначе, откакто ходим при д-р Гаврилов (над 15 години), д-р Гаврилова прави ехографиите - преди при д-р Гаврилов, сега на новото място (при диспансера, май е "Младост 1").

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 11:57 от anmasu

# 6 388
  • София
В сайта им е даден адресът както на кабинета на проф. Гаврилов, така и на новата клиника, където преглежда доц. Ива Гаврилова.
Пускам линкове:
https://gavrilov.bg/contact/
https://ivagavrilova.com/

# 6 389
На мен ЛЛ ми е издавал направление за ехография на млечни жлези. Доколкото знам над 30г. имаме право веднъж годишно. АГ също ми е издавал.

Общи условия

Активация на акаунт