Мамолози - гр. София

• 1 783 721
  • 6 424
  •   2
Отговори
# 4 905
  • София
Alisana, чувала съм добри отзиви и за двамата лекари в темата, но нямам никакви лични или от близки хора впечатления. Ако желаете, разгледайте мненията за д-р Евгений Василев в темата. От цялото си сърце ви стискам палци за успешно и бързо лечение Flowers Four Leaf Clover

# 4 906
  • SF
И двамата са добри и препоръчвани лекари. Който и да изберете, сте в добри ръце. Стискам ви палци от все сърце!
И при двамата съм била. Марков е по-голям оптимист. Марков праща при Гергов на образна диагностика, което е още един плюс. Гергов е много мълчалив, несловоохотлив, но е много добър спецалист.

# 4 907
  • София
Оперирана съм от проф. Байчев два пъти, през 3 г. и двете гърди, рак. Препоръчвам с две ръце, изключително добър специалист и много свестен човек, отдаден на това, което прави.

# 4 908
  • София
Ами да ви кажа, ЛЛ не е много читав. Моят винаги ни е давал без проблем направление за ехограф, което е достатъчно за д-р Стоянов.

Здравейте, Знаете ли, дали за преглед по фонд е достатъчно да се напише от гинеколог например за преглед с ехограф за д-р Стоянов? Доколкото разбирам, той не е мамолог или поне прегледът при него се води като образна диагностика.

# 4 909
  • SF
Питайте фонда. Зависи какъв ви е пакетът.

# 4 910
Ами да ви кажа, ЛЛ не е много читав. Моят винаги ни е давал без проблем направление за ехограф, което е достатъчно за д-р Стоянов.

Здравейте, Знаете ли, дали за преглед по фонд е достатъчно да се напише от гинеколог например за преглед с ехограф за д-р Стоянов? Доколкото разбирам, той не е мамолог или поне прегледът при него се води като образна диагностика.
Моят фонд ми отказа за Стоянов да плати преглед, защото за мамолог признавали само АГ и хирург.

# 4 911
  • София
Здравейте,
Ходих вчера до ЛЛ и говорихме. Направления сега не можело да ми даде две, защото все още не бил сключен договор с НЗОК, а когато ми е давала е било на добра воля. До края на месеца друго няма да може да ми даде. Директно и казах че това е безумно.. да се чудя аз какви схеми да правя само и само да не плащам, защото може чак април да ми издаде за УЗД.. Избрах за гинеколог, ще се прегледам и ще искам направление за образна диагностика. Отделно ми прегледа гърдата и каза че според нея това не е киста, а фиброаденом, а те не се пипали, трабва само да се следят. Сподели че и тя е имала кисти, които са се разнесли само с антибиотик и мехлем.
Относно направленията и това попитах.. защо трябва да ходим след като са електронни повече от 8 месеца. Каза че електронно няма общо с дистанционно. Интересно сравнение от гл.т. на това че се губи смисъла да е електронно (за пациентите), което може да бъде видяно в системата от всяка една болница и МЦ, след като пак трябва да ходиш. Даде ми го и на хартия. Ядоса се много.. започна да ме пита кой ми го е казал, да и кажа за да го подаде към касата..вече била подала някаква докторка, колежката и пък бил глобена че е издала така от разстояние. Казах и че няма нужда от такива действия. Служител в МЦ би ли го казал, би ли се възмутил от това, че ме кара да ходя, ако не е така ?! Трябвало да отидеш, да го отчете като преглед, за който да ти пусне АЛ, да се подпишеш и да платиш такса. Все едно си бил на преглед, макар че реално не си. Шантава работа. Много хора наистина не ходят, само се обаждат и след 5 мин. вече имат направление. ЛЛ ли рискуват за да си облекчат работата (опашките), не знам, но и двата варианта се прилагат. Факт.
Тъпото в случая е че за такова нещо, за което реално не е нужно да ходя-иска да отида, обаче когато съм болна, не ме допуска до кабинета, а ме кара да си купя тест за ковид, а сега комбиниран, да го направя и като излезе + всичко се случва по телефона, разпитва ме и т.н. рецепта. Преглед ми прави, когато вече съм здрава и отида да си взема болничния. Тогава ме кара да се разписвам на АЛ от деня в който съм си направила теста и ме е подала в системата за болничен, все едно съм била на преглед. Това ми се струва доста по-незаконно от другото.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 13:01 от ANETA B

# 4 912
Казах ли ти аз за таксата 😉
Сподели че и тя е имала кисти, които са се разнесли само с антибиотик и мехлем.
Пълни глупости говори тази, в стремежа си да ти откаже направление.
А иначе, чела съм във форума, че има и гинеколози, които са и мамолози, не зная ако отидеш при такъв, дали не би те прегледал и мамологично, с едно направление 🤔
Аз съм се отказала от тази борба, и плащам прегледите.

# 4 913
  • София
Ето една снимка на доктор Стоянов и описанието отдолу. Под името стои само “образна диагностика”, но по надолу вече е включено “ и мамолог”..

# 4 914
От фонда ми обясниха, че няма специалност "мамолог" и плащат само преглед при хирург или АГ.
Анета, всичко се прави заради кирливата потребителска такса. Сега напъват да я вдигат, смятай колко фалшиви прегледа ще се отбелязват не ми се мисли.... Факт, че когато сме болни не ни искат за преглед, ама за рецепта или направление си плащаш като поп без да са те прегледали. И тези електронни направления явно са създадени за удобство на лекаря, но не и на пациента. Чакам с интерес с колко ще ни сурвакат за нови "прегледи" с увеличението. И моят се цупи, че отивайки при него, съм си направила тест само за Ковид, не комбиниран. Ми плащам от джоба си, такива имам у нас, такива правя. Той като иска да е наясно, да ми пусне от касата талон за безплатен тест. И без това виждам, че се прави за свои хора и то по телефона само като се обадят. Явно има пациенти първо и второ качество.

# 4 915
  • София
Казах ли ти аз за таксата 😉
Сподели че и тя е имала кисти, които са се разнесли само с антибиотик и мехлем.
Пълни глупости говори тази, в стремежа си да ти откаже направление.
А иначе, чела съм във форума, че има и гинеколози, които са и мамолози, не зная ако отидеш при такъв, дали не би те прегледал и мамологично, с едно направление 🤔
Аз съм се отказала от тази борба, и плащам прегледите.
Да, и аз мисля, че по-добре да си платиш прегледа, да не ти излезе по-скъпо накрая това спестяване. За съжаление това е реалността тук (може би не само тук).
Относно преглед от ЛЛ на гърди и съвети за лечение нямам коментар. Тоест имам, но ще го спестя, защото ще е нецензурен към ЛЛ.
Иди да те види специалист и не се занимавай с глупави съвети от ЛЛ. Това го казвам като жена, преживяла два пъти рак на гърдата, първият объркан с нещо незначително дори от прехвален специалист. Дори специалистите не винаги могат да кажат какво е, дори при операция може да им изглежда едно, а след хистология - друго, какво остава за ЛЛ.
На твое място бих я сменила всъщност, не заради конкретния случай, а заради принципното отношение.

# 4 916
Истината е, че ЛЛ недостигат и трябва да им търпим глупостите, иначе оставаме и без това, което те предлагат.

# 4 917
  • София
Да, така е, но аз от моя отдавна съвети за лечение не искам - ползвам го само за направления и болнични. Това, след като докарах детето до болница като по-малко от неадекватните му съвети /той е и педиатър/. Той дори вече не се и опитва да ми дава съвети, направо ми издава направление за специалист.

# 4 918
Напоследък чувам, че се стискали и за болнични. Демек не си достатъчно зле, може да креташ на работа. Това при положение, че работим до преклонна възраст е възмутително - един човек над 58-60 години с по две -три хронични заболявания има дни, в които реално наистина е неработоспособен. В същото време имам колежка на която мъжът и нейн ЛЛ - през ден е в болнични и всички знаем защо.

# 4 919
Съгласна съм за недостига и ги разбирам, но не съм съгласна да неглижира нещо, което може да се окаже недай си боже проблем.

Общи условия

Активация на акаунт