Мамолози - гр. София

• 1 782 457
  • 6 414
  •   2
Отговори
# 5 115
  • В царството на игрите:)
Момичета, гинеколожката миоткри киста на яйчника4 см и препоръча Кистоп за известно време. Даде ми направление и за мамолог, тъй като е време и за профилактичен. Досега ме следеше Лора Дойчева в 5 градска в София, но не си вдига телефоните. Можете ли да ми препоръчате друг мамолог, който работи със здравната каса, тъй като направлението тече, а искам да видя дали няма някоя изненада и в гърдите. Чета, че ходите платено при много добри специалисти, но при тях няма часове, а и за момента се касае за профилактика. Ще ми се да използвами  направлението, понеже в последно време заради други болежки се натоварих доста финансово.
Благодаря предварително.
Д-р К. Кръстева - мц "Медкрос". Следя се при нея от години.

# 5 116
Лора Дойчева работи в Токуда.

# 5 117
Здравейте, някой знае ли актуален номер на доктор Монева? Пробвах с 0887267105, но е изключен от няколко дни.
Редакция: успях да се свържа, отпуск е до края на Август ако е полезно на още някой.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 12:46 от kkrriissaa

# 5 118
Здравейте,
днес бях на ехографско изследване на млечни жлези и заради увеличени лимфни възли лекарката ми препоръча консултация с мамолог (тези, дето не съществували като специалност). Минах през личната, тя ми даде направление за хирург, а той ми даде направление с код 10.03.
Гледам, че това било направление за мамография всъщност. (А не знам с какво направление се ходи на "мамолог", като такъв специалист не съществува всъщност)
Въпросът сега е, на къде да се насоча, предвид факта, че добрите специалисти, за които попрочетох в темата, нямат свободни часове в рамките на следващия месец. Още повече, че ми е малко трудно да се ориентирам кои правят само ехография и кои мамография. И направлението за мамография предполага ли консултация със специалист? Или е само снимка и после ще трябва да търся кой да ми я разчете?

# 5 119
Мамографията изисква на първо място апаратура. Т.е. много от специалистите, които имат уменията да я правят и разчитат, не правят такава в частните си кабинети, а само в болница например (а приемат и на двете места).
Изборът ви не е голям в едномесечния срок на направлението.
Можете да се насочите към 1 АГБ "Св. София", пък който ви се падне. Там имат добри специалисти. В интернет ще намерите телефона за записване на час.

# 5 120
  • София
Проверете дали в Сити клиник на Цариградско шосе може да си запишете час при доц. Йорданов и да ползвате това направление за мамография там. Вероятно обаче ще трябва да си доплатите консултацията при него и ехография, ако направи такава.

# 5 121
В Токуда имат много хубав апарат за мамографии и работят с направление. После някой ще ви разчете снимката в рамките на направлението. Ако искате преглед на гърдите вече, с направление, направленито трябва да е за АГ или хирург, който прави такива прегледи. Както предлага Параход, в 1 АГБ (бишва Тина Киркова), всички са добри, там също има апарат. Препоръчвам ви Гемеджиев (пак с направление за гинеколог). За Стоянов едва ли ще намерите час.

# 5 122
Здравейте, бях на преглед при Младнов,който препоръчва оперативно махане на фиброаденом. Някой махал ли е скоро и има ли информация,каква е цената за операцията?

# 5 123
[В държавна болница не.би трябвало тази операция да е платена.

# 5 124
И в държавните болници си има такса.
Ако е лапароскопси е около 2000 лв.

# 5 125
През март 2022 таксата в I АГ беше 300 лв.

# 5 126
Аз му платих преди почти 5 години първо пари за биопсия и после за самата операция.  Около 1000 лв в държавна болница.

# 5 127
И в държавните болници си има такса.
Ако е лапароскопси е около 2000 лв.
Лапароскопските операции не се поемат от ЗК. Но не знам как по - точно фиброаденом ще се махне лапароскопски Simple Smile

# 5 128
Е самият лекар не би ли трябвало да предупреди каква ще е цената? Чета тук едни немалки суми, може пациентката да потърси друг специалист с по-конкурентни цени? Като е пазар, да е като хората, нали? Все едно да отидеш в супера, ама да няма цена на хляба и сиренето. Да ти ги кажат на касата чак.

# 5 129
И аз не знам как се маха фиброаденом лапароскопски, два пъти съм имала такава операция и никога не е ставала на въпрос подобна опция. Но може да е нещо индивидуално. Добрите лекари за подобна операция си работят в държавни болници и съответно ЗК поема съществения разход, така че едва дали може са се намери кой знае каква конкурентна опция като специалист-цена на услугата.

Всяка болница си има официални цени - за избор на лекар, екип и т.н., освен това, което се поема по клинична пътека. Така че винаги ще ви информират предварително, ако попитате…

Общи условия

Активация на акаунт